Web Analytics Made Easy - Statcounter

۱۹ سال از برگزاری نخستین دوره جشنواره تئاتر کُردی سقز می گذرد و اجرای این رویداد فرهنگی و هنری در طول این سال ها با فراز و نشیب هایی همراه بود و بعد از برگزاری ۶ دوره آن طی سال های ۷۸ تا ۸۳، روند برگزاری آن متوقف شد ولی از سال ۸۷ دوباره برگزاری این رویداد فرهنگی و هنری آغاز و تا سال ۹۰ تیز ادامه یافت سپس تعطیل شد و از سال ۹۳ یازدهمین دوره این جشنواره برگزار شد که تا امسال که شانزدهمین دوره برگزار می‌شود، این روند ادامه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با پیگیری های انجام شده جشنواره تئاتر کُردی سقز در تقویم سالانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شد که این اقدام باعث می‌شود دیگر وقفه ‌ای در برگزاری این جشنواره و رویداد فرهنگی بزرگ در سال های آینده ایجاد نشود.

نمایش ها در سه سالن اجرا می شوند

دبیر شانزدهمین جشنوار بین المللی تئاتر کُردی سقز اظهار داشت: جشنوار بین المللی تئاتر کُردی امسال با حضور ۹ گروه داخلی و ۲ گروه خارجی در سه سالن آمفی تئاتر با گنجایش ۲۸۸ نفر، سالن پلاتو با ۴۰ صندلی و سالن شماره دو ارشاد با گنجایش ۱۳۰ نفر برگزار می‌شود.

هیوا حاج محمدی با بیان اینکه برگزاری این رویداد هنری منجر به شور و نشاط اجتماعی و ارتقای بینش فرهنگی می‌شود، افزود: برگزاری این جشنواره در شهر تاریخی و با سابقه تئاتر باعث رشد و نبوغ تئاتر کُردی در ایران و منطقه خواهد شد.

وی هدف از برگزاری این جشنواره را ارتقای فرهنگ و زبان کُردی، اصالت و ارزش‌های فرهنگی مناطق کُردنشین دانست و تاکید کرد: این بزرگترین رویداد مهم هنری شهرستان سقز است و تمام هنرمندان برای برگزاری هر چه باشکوه تر این جشنواره تلاش کرده‌اند.

حاج محمدی به تجهیز سالن کتالخانه عمومی سقز برای برخی اجراهای این جشنواره اشاره کرد و یادآور شد: متاسفانه ساختمان پلاتوی نمایش در زمان مقرر به بهره برداری نرسید و از سالن کتابخانه عمومی به عنوان جایگزین استفاده و تمام تجهیزات و امکانات برگزاری یک اجرای حرفه ای را در آن فراهم کردیم.

وی اضافه کرد: متاسفانه پلاتوی نمایش با مشکل تخصیص اعتبار مواجه است و هنوز ۱۰ میلیارد ریال اعتباری که قبلا برای تکمیل آن اختصاص شده بود تخصیص داده نشده و احتمالا اتمام این طرح به سال آینده موکول خواهد شد.

شانزدهمین جشنواره امسال بلیت فروشی می‌شود

دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کُردی سقز از بلیت فروشی در برگزاری این جشنواره خبر داد و گفت: سالن آمفی تئاتر (اصلی) اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان گنجایش محدودی دارد و علاقمندان هم بیش از حد از این جشنواره اسقبال میکنند بطوریکه سال‌های گذشته بیشتر علاقمندان از دیدن اجراها محروم شدند.

وی یکی از دلایل بلیت فروشی در جشنواره امسال را ساماندهی و نظم سالن برای احترام به گروه ها و تماشاگران برشمرد و افزود: سال‌های گذشته جدا از تکمیل ظرفیت سالن بسیاری هم در گوشه و کنار برای دیدن اجراها می‌ایستادند و این باعث شلوغی و بی نظمی در اجراها می‌شد.

حاج محمدی تاکید کرد: بر اساس همه استانداردها در جشنواره های ملی و بین المللی بلیت فروشی کاری حرفه ای در راستای احترام به مخاطب و اجرای با آرامش گروه‌های شرکت کننده است بنابراین این دوره با آرامش و نظم خاصی برگزار خواهد شود و به محض تکمیل ظرفیت سالن اجازه ورود تماشاگر داده نمی‌شود.

دبیر شانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کُردی سقز افزود: خسرو سینا اهل مهاباد دکترای مطالعات سینما، فارس باقری اهل بیجار دکترای ادبیات نمایشی و رفیق نصرتی اهل سقز دکترای تئاتر به عنوان داوران این جشنواره برای نقد و بررسی اجراها تعیین شده‌اند.

وی اظهار داشت: در پایان هر اجرا، داوران،  اجراها را در نشستی تخصصی با حضور هنرمندان و اصحاب رسانه نقد و بررسی می‌کنند.

۲ گروه خارجی در شانزدهمین جشنواره تئاتر کُردی سقز  حضور دارند

علیرغم حضور ۹ گروه از مناطق کُردنشین کشورمان در این جشنواره، ۲ گروه خارجی نیز از ترکیه و اقلیم کردستان عراق برای حضور در جشنواره تئاتر کُردی سقز خود را به این شهر رسانده‌اند.

نمایش «ئه‌رکی نیشتمانی داهولیک» از ترکیه به کارگردانی اوزل تونجای و همچنین نمایش «باوک» از سلیمانیه اقلیم کردستان عراق به کارگردانی صدیق عزیز باوان در این جشنواره به عنوان گروه های خارجی حضور دارند.

نمایش های گراداف به کارگردانی سامان مهران و فرزاد حسن میرزایی از بانه، جن و جنوکه به کارگردانی سعید پاکزاد از کرمانشاه، حه سار به کارگردانی هیمن سهرابی از بوکان، سورانه به کارگردانی غلامرضا همتیان از بیجار، چاوه روان به کارگردانی امیر زارع زاده از سقز، قابووسی میروویان به کارگردانی حامد اسماعیل وند از ارومیه، سه رپیل  به کارگردانی حمیدرضا احمدی کردستانی از سنندج، ئه‌رکی نیشتمانی داهولیک به کار گردانی جمیل مفاخری از سنندج، چنارهکان به کارگردانی امید مصطفایی در این دوره از جشنواره با هم رقابت می‌کنند.

برای آغاز شانزدهمین دوره این جشنواره، نمایش حه سار به نویسندگی شیرزاد حسن و به کارگرانی هیمن سهرابی از بوکان در سالن آمفی تئاتر سقز با حضور هنرمندان خارجی و داخلی و عموم مردم اجرا شد، نمایش حه سار محدودیت و مشکلات متعدد زنان در جامعه و در بند و حصار آنان در غیاب پدر را به نمایش می‌گذارد.

سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 اداره فرهنگ و ارشاد پدر تئاتر تقویم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۳۰۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پیش‌فروش بلیت اجراهای خرداد «امشب به صرف بورش و خون»

به گزارش خبرگزاری مهر، نمایش «امشب به صرف بورش و خون» نوشته مهدی یزدانی‌خرم و کارگردانی صابر ابر از ۲۲ فروردین ۱۴۰۳ در بلک‌باکس پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب روی صحنه رفته است.

با پایان بلیت اجراهای ماه اردیبهشت «امشب به صرف بورش و خون»، پیش‌فروش بلیت ۲۰ اجرای این نمایش در ماه خرداد، از طریق سایت تیوال آغاز شد.

دانشجویان رشته‌های مختلف می‌توانند در «یکشنبه‌های دانشجویی» با تخفیف به تماشای این اثر نمایشی بنشینند.

صابر ابر این مونولوگ را که بر اساس رمان «نازنین» فئودور داستایوفسکی و ترجمه یلدا بیدختی شکل گرفته است، در کنار فاطمه نقوی به صحنه می‌برد.

دیگر عوامل نمایش «امشب به صرف بورش و خون» عبارتند از: مجری طرح: امیرسپهر تقی‌لو، طراح صحنه: صابر ابر، طراح لباس: ندا نصر، طراح گرافیک: فرهاد فزونی، طراح نور: نیلوفر نقیب ساداتی، محمدرضا رحمتی، طراح گریم: لعیا خرامان، طراح صدا: عرشیا باقری، تبلیغات: استودیو این/جا، تبلیغات مجازی: آریان امیرخان (قیلم نیوز)، دستیار کارگردان: جواد باقری، گروه کارگردانی: الهام میرشفیعی، نیما سکوت، دستیار تهیه و تولید: محمدامین ساکی.

کد خبر 6089847 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • سالن‌های تئاتر ۱۴ و ۱۵ اردیبهشت اجرا ندارند
  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهر‌های استان گلستان
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!
  • آغاز پیش‌فروش بلیت اجراهای خرداد «امشب به صرف بورش و خون»
  • نمایش اثر منتخب شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴
  • اجرای آثار جشنواره تئاتر ایثار در شهرهای استان گلستان
  • معرفی گروه‌های راه یافته به مرحله استانی جشنواره هنر‌های نمایشی