Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت نفت با اعتقاد به ضرورت مقاوم سازی اقتصاد کشور، زمینه توسعه صنعت پالایشی کشور را فراهم کرده و از سال ۱۳۹۲ تاکنون با ساخت ستاره خلیج فارس بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان و طرح‌های ارتقای ظرفیت سایر پالایشگاه‌های کشور، ظرفیت پالایش نفت و میعانات گازی کشور را از ۱.۸ به ۲.۳ میلیون بشکه در روز رسانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعدادی از نمایندگان مجلس در روزهای اخیر موضوع استیضاح «بیژن زنگنه» وزیر نفت را کلید زده‌اند؛ این طرح اکنون در کمیسیون انرژی مجلس در حال بررسی است که در صورت قانع نشدن نمایندگان استیضاح‌کننده، طرح استیضاح در هیات رئیسه مجلس اعلام وصول و در مجلس بررسی خواهد شد.

«عدم توجه به توسعه پالایشگاه‌ها» یکی از محورهای استیضاح وزیر نفت است؛ این در حالی است که ظرفیت پالایش نفت و میعانات گازی کشور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم 500 هزار بشکه افزایش یافته است.

ارتقاء و توسعه ظرفیت پالایشگاه‌ها ظرفیت تولید انواع فرآورده‌های نفتی را افزایش داد؛‌ به عنوان نمونه نه تنها منجر به افزایش ۱۱۵ درصدی تولید بنزین شد، بلکه کشور را از واردات بنزین و بهره‌گیری از بنزین آلاینده پتروشیمی بی‌نیاز و برای نخستین بار کشور را به صادرکننده بنزین تبدیل کرده است.

همچنین با تلاش وزارت نفت، ظرفیت تولید بنزین یورو کشور از صفر در سال ۱۳۹۱ به ۷۶ میلیون لیتر در روز در سال ۱۳۹۲ و ظرفیت تولید گاز یورو از ۶ میلیون لیتر در روز به ۴۵ میلیون لیتر در روز رسیده است.

علاوه بر این، هم اکنون طرح احداث ۶ واحد پالایشی ۶۰ هزار بشکه‌ای سیراف در حال اجراست که علاوه بر افزایش ۲۲ درصدی ظرفیت پالایشی کشور و تولید سالانه ۲۰ میلیون تن محصول پالایشی، زمینه ایجاد ۱۷ هزار شغل در دوران ساخت آن را فراهم خواهد کرد.

در این شرایط، باید از مدعیان عدم زمینه‌سازی وزارت نفت برای توسعه صنعت پالایشی کشور سوال کرد که با این اعداد و ارقام، چه توجیهی برای ادعای خود دارند؟

 

 ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: پالایشگاه مجلس وزارت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۳۳۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات میوه های گرمسیری زمینه رشد تجارت خارجی را فراهم می کند

ایسنا/کردستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: در حال حاضر آمادگی کامل برای واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق به کشور وجود دارد و تجار و بازرگانان قطعاً از این موضوع استقبال می‌کنند و زمینه رشد تجارت خارجی در استان فراهم خواهد شد.

پیمان اسکندری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دو مرز رسمی سیرانبند بانه و باشماق مریوان در سال‌های اخیر در حوزه تجارت خارجی فعالیت خوبی داشته‌اند و سالانه ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از طریق این مرزها به خارج از کشور صادر شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: تجار و بازرگانان استان و سایر استان‌ها همواره درخواست ورود میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق داشته‌اند.

اسکندری با بیان اینکه بندر لاذقیه سوریه و بندر بصره در کشور عراق به این دو مرز نزدیک است و موجب کاهش قیمت تمام شده این محصولات در کشور می‌شود، بیان کرد: درخواست‌های این تجار و بازرگانان را طی یکی دو سال اخیر با حضور استاندار و همکاری سازمان حفظ نباتات کشور پیگیری کردیم و در نهایت خوشبختانه موفق به کسب این مجوز برای مرز باشماق شدیم.

وی اضافه کرد: مجوز واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق مریوان از ۱۲ اردیبهشت ماه جاری صادر شده است که این مهم موجب گسترش مبادلات مرزی خارجی خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: یک سری مشکلات زیرساختی مانند آزمایشگاه قرنطینه، ساختمان و نیروی متخصص وجود داشت که با همکاری سازمان حفظ نباتات کشور این مشکلات و موانع حل شد.

وی افزود: در حال حاضر آمادگی کامل برای واردات میوه‌های گرمسیری از مرز باشماق به کشور وجود دارد و تجار و بازرگانان قطعاً از این موضوع استقبال می‌کنند و زمینه رشد تجارت خارجی در استان فراهم خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راهبرد وزارت صمت توسعه صنعت با رویکرد صادرات محور است
  • پیشرفت گام به گام هند در صنعت فضایی
  • سکوی «تامین و تولید» راه‌اندازی می‌شود/ تبیین ظرفیت‌های ایران
  • تکمیل زنجیره‌های تولید، محور توسعه استان اردبیل است
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • واردات میوه های گرمسیری زمینه رشد تجارت خارجی را فراهم می کند