Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@04:50:16 GMT

پاسخ منفی مردم عراق به فراخوان حمله به مراکز دولتی

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۴۲۵۴

پاسخ منفی مردم عراق به فراخوان حمله به مراکز دولتی

به گزارش منابع خبری از عراق ، شرکت کنندگان در تظاهرات مسالمت آمیز امروز بر گوش ندادن به شایعات و باقی ماندن در مراکز اجتماع خود در خیابان "الرشید" و پل های "السنک" و "الاحرار" در نزدیکی میدان تحریر بغداد تاکید کردند.

اجتماع کنندگان معترض در میدان التحریر با انتشار هشتگی با عنوان « وارد منطقه سبز نشو » از پیامدهای یورش به منطقه مزبور که به شدت توسط نیروهای امنیتی و نظامی محافظت می شود، هشدار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فعالان سیاسی معتقدند که هدف از این فراخوان منحرف کردن جنبش مردم عراق از فرآیند مسالمت آمیز آن و تبدیل آن به تظاهرات خرابکارانه است.

به گزارش رسانه های عراقی شماری از تظاهرکنندان استان «میسان» دیشب وارد میدان التحریر بغداد شدند. بر اساس فراخوان به عمل آمده در این خصوص هدف از این اقدام تقویت تظاهرات در بغداد همزمان با نزدیک شدن به پایان مهلت قانونی در نظر گرفته شده برای انتخاب نخست وزیر موقت عراق است.

در همین راستا تظاهرکنندگان استان « ذی قار» نیز امروز با در دست داشتن پلاکارد و پارچه نوشته هایی و سر دادن شعار به میدان التحریر بغداد رسیدند.

از سوی دیگر به گزارش شبکه خبری «سومریه نیوز»، « عثمان الغانمی» رئیس ستاد مشترک ارتش عراق نیز در سالروز پیروزی این کشور بر تروریستهای «داعش» با صدور بیانیه ای بر حمایت و پشتیبانی ارتش و نیروهای امنیتی از خواسته های مشروع اعتراض کنندگان و روند مسالمت آمیز تظاهرات تاکید کرد.

سومریه نیوز همچنین به نقل از یک مقام امنیتی عراق از بازگشایی جاده بغداد به کربلا که توسط عناصر شورشی بسته شده بود، خبر داد.

این مقام عراقی که به نام وی اشاره نشده است، گفت: کمیته های مردمی جاده یاد شده را باز کردند و آمد و شد خودروها فرآیند عادی را باز یافته است.

اداره فرودگاه بین المللی بغداد نیز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که پروازهای مسافربری همچون گذشته به طور کاملا عادی در حال انجام شدن است.

از سوی دیگر خبرگزاری « الفرات نیوز» نیز نوشت: وزارت دفاع عراق در سالگشت پیروزی این کشور بر تروریسم با صدور بیانیه ای تاکید کرد که هر کس بخواهد به امنیت عراق و عراقی ها آسیب برساند، با مشت آهنین مواجه خواهد شد.

بر پایه همین گزارش، « سید عمار حکیم » رئیس «جریان حکمت ملی » طرح نقشه راه خود را جهت تحقق یافتن خواسته های تظاهرکنندگان ارائه داد.

حکیم در طرح خود خاطرنشان کرد: باید به روند انتخاب نخست وزیر مستقل مورد تایید مردم و تشکیل دولت انتقالی به دور از دخالت های خارجی سرعت بخشید.
وی ابراز داشت: باید قانون انتخابات منصفانه و عادلانه وضع کرد و یک کمیته مستقل تشکیل داد.

حکیم بر اهمیت فراهم آمدن مقدمات لازم برای انتخابات زودهنگام در عراق تاکید کرد و افزود: بدین ترتیب مردم خواهند توانست تا به نقش قانونی خود در زمینه انتخاب نمایندگانش عمل نمایند.

از سوی دیگر سومریه نیوز امروز به نقل از سپهبد «سعد مزهر علاق » مدیر واحد اطلاعات نظامی ارتش عراق بر ادامه یافتن فرآیند تعقیب باقیمانده های داعش توسط نیروهای امنیتی این کشور تاکید کرد.

مرحله نخست اعتراضات در عراق اول اکتبر (۹ مهر ماه) ابتدا با درخواست مبارزه با فساد،  اصلاحات اقتصادی و گسترش خدمات عمومی آغاز شد، اما به تدریج مطالبات سیاسی به آن اضافه شد، به گونه ای که گروهی از معترضان خواستار اصلاح قانون انتخابات و قانون اساسی این کشور شدند و برخی نیز شعار براندازی دولت را سر دادند.

اعتراضات در عراق بار دیگر از ۲۵ اکتبر (سوم آبان) آغاز شد و دولت « عادل عبدالمهدی» نیز با وجود پذیرش اکثر پیشنهادها برای اصلاحات ساختاری و قانونی، ارائه بسته‌های اقتصادی و صدور دستورالعمل‌های مختلف نتوانست آرامش را به طور کامل به کشور بازگرداند.

 عبدالمهدی نخست وزیر عراق در پی تشدید اعتراضات کناره گیری کرد و پارلمان عراق نیز با تشکیل جلسه فوق العاده با استعفای عبدالمهدی نخست وزیر این کشور موافقت کرد.

« محمد الحلبوسی » رییس پارلمان عراق نیز پس از پذیرش استعفای عبدالمهدی، اعلام کرد که طبق اصل ۷۶ قانون اساسی از رییس جمهوری درخواست می شود تا برای انتخاب نخست وزیر جدید اقدام کند.

۱۴۸۷

برچسب‌ها عادل عبدالمهدي سید عمار حکیم سومریه نیوز بغداد تروریسم ذي قار محمد الحلبوسی داعش جریان حکمت ملی قانون اساسی عراق کربلا پروندهٔ خبری برگزاری تجمع‌های اعتراضی در عراق

منبع: ایرنا

کلیدواژه: عادل عبدالمهدي سید عمار حکیم سومریه نیوز بغداد تروریسم ذي قار محمد الحلبوسی داعش جریان حکمت ملی قانون اساسی عراق کربلا عادل عبدالمهدي سید عمار حکیم سومریه نیوز بغداد تروریسم ذي قار محمد الحلبوسی داعش جریان حکمت ملی قانون اساسی عراق کربلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۴۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت دسترسی به داروهای خاص/ افزایش مراکز دندانپزشکی دولتی

به گزارش خبرگزاری مهر، بهرام عین‌اللهی، از برنامه وزارت بهداشت برای گسترش مراکز دندانپزشکی دولتی خبر داد و گفت: در دولت سیزدهم تا کنون ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی در بخش دولتی ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه تلاش ما فعالیت مراکز دندانپزشکی دولتی به صورت دو یا سه نوبته در طول شبانه روز است، افزود: یکی از راه‌های تقویت خدمات دندانپزشکی، افزایش تعداد مراکز و ساعات کاری آنها در بخش دولتی است و حتی به دنبال برون سپاری خدمات دندانپزشکی هستیم تا دندانپزشکان بتوانند با استفاده از امکانات بخش دولتی، خدمات مورد نیاز را با تعرفه دولتی به مردم ارائه کنند.

عین اللهی، حضور در بین مردم و دیدار چهره به چهره با آنها را از برنامه‌های وزارت بهداشت در دولت عنوان کرد و گفت: در سفرهای استانی رئیس جمهور، میز ارتباطات مردمی وزارت بهداشت برای رسیدگی به مشکلات مردم برپا شده و باعث آشنایی با مشکلات مردم و اتخاذ تصمیماتی برای مقابله با کاستی‌ها می‌شود.

وزیر بهداشت، عمده مشکل مردم در این منطقه از تهران را مربوط به بیمه اتباع بیگانه فاقد شناسه و دسترسی به برخی داروهای خاص دانست و افزود: در این منطقه داروخانه‌های زیادی فعال هستند؛ اما نیاز است که خدمات دارویی تقویت و داروخانه‌های مرجع همانند ۱۳ آبان از سوی دانشگاه علوم پزشکی ایران، راه اندازی شود. البته برخی از مشکلات مردم این منطقه مربوط به سایر دستگاه‌های اجرایی است که به آنها منعکس می‌شود.

عین اللهی همچنین در خصوص دسترسی به برخی داروهای بیماران خاص، گفت: داروها دو دسته‌اند؛ برخی از آنها جنبه درمانی و برخی دیگر جنبه نگهداری دارند. متأسفانه برخی بیماری‌های ژنتیکی، دارو و درمان مؤثری ندارند و داروهای آنها بیشتر جنبه نگهداری دارند. خوشبختانه شرکت‌های دانش بنیان داروهای مشابه خارجی را با کیفیت بالا تولید می‌کنند؛ اما برخی بیماران به استفاده از داروهای خارجی اصرار دارند که این موضوع، تخصصی و نیازمند نظرات پزشکان متخصص است اما آنچه مسلم است، نه تنها در کشور بلکه در بسیاری از کشورهای منطقه، تقاضا برای داروهای تولید شده در شرکت‌های دانش بنیان ایرانی وجود دارد.

کد خبر 6088810 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • وزیر بهداشت خبر داد؛ افزایش مراکز دندانپزشکی دولتی
  • وضعیت دسترسی به داروهای خاص/ افزایش مراکز دندانپزشکی دولتی
  • انتقاد کاربران عراقی از توییت اردوغان درباره بغداد
  • این پست عجیب اردوغان به زبان عربی جنجال به پا کرده
  • هشدار درباره انتقال بیمار از مراکز دولتی به بیمارستان‌های خصوصی!/ باید چرخه پرگلایه «بیمه» اصلاح شود/ متاسفانه از اولویت نخست یعنی بهداشت غفلت شده است
  •  توصیف اردوغان از بغداد جنجال به پا کرد + عکس
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد
  • فراخوان حضور در دومین دوره کاری حرفه‌ای رایان
  • نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق
  • مذاکرات بغداد و اربیل برای از سرگیری صادرات نفت شمال