Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@16:05:55 GMT

کارآمدترین باتری‌های سال ۲۰۱۹

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۴۵۴۷

کارآمدترین باتری‌های سال ۲۰۱۹

در سال ۲۰۱۹، باتری‌های گوناگونی ابداع و ارائه شده‌اند که کارآیی‌های قابل توجهی دارند و می‌توانند عملکرد ابزار خود را بهبود ببخشند. ۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۸ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، بسیاری از افراد یک جامعه از جمله خودروسازان، تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی و همه کسانی که از محیط زیست مراقبت می‌کنند، به پیشرفت‌ باتری‌ها وابسته هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال جاری، باتری‌های گوناگونی ارائه شده‌اند که می‌توانند وسایل نقلیه الکتریکی را در 10 دقیقه شارژ کنند، نوعی دیگر از باتری‌ها می‌توانند به جذب دی اکسید کربن از هوا بپردازند و خبرها حاکی از آن هستند که قرار است بزرگترین باتری جهان حتی بزرگتر از اندازه کنونی آن شود.

در این گزارش، به معرفی جالب‌ترین باتری‌های سال 2019 می‌پردازیم.

وقتی دمای شارژ بالا می‌رود

 

باتری‌های لیتیوم- یونی که ابزار متحرک و وسایل نقلیه کنونی را شارژ می‌کنند، هنگام شارژ کردن در دمای خاصی باقی می‌مانند. در غیر این صورت، خطر آسیب دیدن ابزار و کاهش طول عمر آن وجود دارد اما اگر بتوان این کار را به صورت ایمن انجام داد، امکان رسیدن به شارژ بیشتر در دمای بالاتر فراهم می‌شود و ابزار مورد نظر نیز کارآیی بهتری خواهد داشت.

گروهی از پژوهشگران "دانشگاه پنسیلوانیا" (Penn State) در ماه اکتبر، از باتری جدیدی رونمایی کردند که می‌تواند گرما را جذب کند. این باتری می‌تواند پیش از رخ دادن اثرات زیان‌آور دمای بالا، به سرعت خنک شود.

این باتری، از یک ورقه نازک نیکل ساخته شده که به قطب منفی آن متصل است و کمک می‌کند تا باتری به محض جریان الکترون‌ها در آن، گرم و سپس دوباره به سرعت خنک شود. این روش به پژوهشگران امکان داد تا باتری را در دمای بالا شارژ کنند. پژوهشگران باور دارند که این باتری، کارآیی بسیار بالایی دارد و می‌تواند یک خودروی الکتریکی را فقط در 10 دقیقه شارژ کند.

شارژ باتری با دی‌اکسید کربن

 

پژوهشگران دانشگاه "ام.آی.تی" (MIT) در ماه اکتبر، نوعی باتری را به نمایش گذاشتند که می‌تواند دی‌اکسید کربن را از هوای محیط جمع‌آوری کند. در این باتری، از الکترودهایی استفاده شده که توانایی جذب مولکول‌های دی‌اکسید کربن را برای آن فراهم می‌کنند. این فرآیند، هنگام شارژ باتری صورت می‌گیرد و تا زمان پر شدن الکترودها از دی‌اکسید کربن ادامه پیدا می‌کند.

باتری با قابلیت چندین بار شارژ

 

تلاش برای طراحی باتری‌های جدید و بهتر، به بررسی عناصر جدید بستگی دارد و یکی از این عناصر که همچنان مورد بررسی دانشمندان قرار دارد، دی‌اکسید کربن است. تراکم انرژی باتری‌های مبتنی بر لیتیوم- کربن دی‌اکسید، هفت برابر بیش از باتری‌های لیتیوم- یونی است اما ابداع یکی از انواع این باتری‌ها که قابلیت چندین بار شارژ را داشته باشد، تاکنون دشوار بوده است.

دانشمندان "دانشگاه ایلینوی در شیکاگو" (UIC) در ماه سپتامبر، راه حل این مشکل را پیدا کردند. آنها برای نخستین بار، یک باتری مبتنی بر لیتیوم- کربن ی‌اکسید ارائه دادند که قابلیت شارژ دوباره به صورت کامل را دارد. در ساخت این باتری، از ورقه‌های نانو استفاده شده که به همراه یک الکترولیت هیبریدی متشکل از مایع یونی و دی‌متیل سولفواکسید، روی یک کاتد قرار گرفته‌اند. این گونه ترکیب مواد، از تجمع کربن روی کاتالیزگر پیشگیری می‌کند و به باتری امکان شارژ دوباره را می‌دهد.

باتری و سیلیکون

 

منابع تجدیدپذیری مانند باد یا خوشید می‌توانند نیروی قابل توجهی تولید کنند اما ذخیره نیروی آنها برای استفاده‌های بعدی، به مهارت بالایی نیاز دارد. یک استارتاپ استرالیایی موسوم به "کلایمت چنج تکنولوژیز" (Climate Change Technologies) در ماه آوریل، راه حل جدید و کارآمدی را معرفی کرد که نسبت به دیگر گزینه‌های استاندارد ذخیره نیرو، موثرتر است. این استارتاپ، نخستین باتری حرارتی جهان موسوم به "تد" (TED) را ارائه داد. این باتری می تواند از هر منبع الکتریسیته‌ای تغذیه شود و از الکتریسیته برای ذوب کردن سیلیکون داخل یک محفظه عایق استفاده کند.

یکی از پیشرفت‌های بزرگ این سیستم، این است که سیلیکون مانند لیتیوم، از بین نمی‌رود. این استارتاپ در آزمایش‌های صورت گرفته روی تد نشان داد که این باتری، هیچ نشانه‌ای از آسیب‌پذیری ندارد و حتی انتظار می‌رود که طول عمر آن، تا 20 سال یا بیشتر باشد.

افزایش تراکم انرژی در باتری

 

باتری‌های لیتیوم- یونی می‌توانند هنگام حضور کاربر در بیرون از خانه، انرژی کافی را برای روشن نگه داشتن تلفن همراه یا لپ‌تاپ تامین کنند اما هنگام سفر همیشه با محدودیت‌هایی رو به رو هستند. دلیل محدودیت این است که تراکم انرژی باتری‌ها در خودرو یا هواپیما، با توجه به منابع قدیمی سوخت ارائه شده است.

پژوهشگران "دانشگاه دیکن" (Deakin University) استرالیا در ماه گذشته، از باتری جدیدی رونمایی کردند که می‌تواند این مشکل را برطرف کند. این باتری، از پلیمرهای تجاری ساخته شده که در دسترس قرار دارند و می‌تواند نخستین نمونه واضح و کارآمد انتقال لیتیوم- یون را به نمایش بگذارد.

بزرگ و بزرگتر شو!

 

شرکت "تسلا" (Tesla) در سال 2017، قراردادی را امضا کرد که قرار شد طی آن، بزرگترین باتری لیتیوم- یون را ارائه دهد و تاکید کرد این باتری که در استرالیای جنوبی ساخته می‌شود، با ظرفیت 100 مگاوات و خروجی تا 129 مگاوات بر ساعت، بزرگترین منبع ذخیره‌سازی باتری لیتیوم- یونی در جهان خواهد بود.

اکنون دولت استرالیا، به توافق دیگری با تسلا رسیده است تا 64.5 مگاوات بر ساعت انرژی دیگر نیز به ظرفیت این باتری اضافه کند و خروجی آن را نیز به 50 مگاوات برساند تا اندازه بزرگترین باتری جهان تا حدود 50 درصد افزایش یابد. زمان ارتقاء این باتری، برای اواسط سال 2020 برنامه‌ریزی شده است.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۴۵۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر ماکت آیفون ۱۶، آرایه جدید لنز‌ها را نشان می‌دهد

به‌تازگی تصاویری منتسب به سری آیفون ۱۶ منتشر شده است که در آنها، شاهد ماکت این سری هستیم. اگرچه این تصاویر به‌شکل غیررسمی منتشر شده‌اند و نمی‌توان از صحت آنها اطمینان کسب کرد، اما می‌توانند خبر از تغییرات احتمالی در سیستم شارژ و دوربین دستگاه‌ها بدهند.
آیفون ۱۶ چه تغییراتی نسبت به گذشته خواهد داشت؟
افشای اطلاعات و گزارش‌های غیررسمی پیرامون نسل‌های معرفی نشده آیفون همیشه یکی از جنجال‌های بزرگ دنیای فناوری بوده است و این مسئله برای سری آیفون ۱۶ هم درحال تکرار است. در همین راستا، یک تولیدکننده فرانسوی ماکت موبایل اخیراً تصاویری را منتشر کرده است که به نسل آتی آیفون نسبت داده‌شده‌اند. در این تصاویر می‌توان آرایه احتمالی لنز‌ها در مدل‌های مختلف و نازک شدن حلقه شارژ مگ‌سیف را مشاهده کرد.
اپل از سری آیفون ۱۲ اقدام استفاده از فناوری شارژ بی‌سیم تحت عنوان مگ‌سیف در گوشی‌های خود کرد؛ اما تاکنون خبری از حضور این فناوری در آیپد‌ها نبوده است. البته پتنت‌هایی در این رابطه به ثبت رسیده است و احتمال دارد در آیپد‌های جدید که در آینده نزدیک معرفی می‌شوند، شاهد ظهور مگ‌سیف نیز باشیم.

طبق ماکت منتسب به آیفون ۱۶، حلقه آهن‌ربا و سیم‌پیچ در این سیستم نسبت به نسل‌های قبلی شاهد کاهش ضخامت بوده است و احتمال دارد که این امر فرایند شارژ بی‌سیم را بهینه‌تر از قبل کند.

انتظار می‌رود که تولیدکنندگان لوازم جانبی محصولات اپل با توجه به تغییرات صورت گرفته در طراحی بدنه، مجبور به ساخت محصولاتی با ابعاد کاملاً جدید شوند. همچنین با توجه به این تصاویر، احتمال دارد که آرایه لنز‌ها در دوربین آیفون ۱۶ معمولی و پلاس نسبت به نسل قبلی دچار تغییر شوند و لنز‌ها به‌صورت عمودی در یک راستا قرار داشته‌باشند؛ درحالی‌که در نسل فعلی شاهد یک ماژول مربعی بوده‌ایم.

ماژول دوربین نسل جدید همچنین احتمالاً فضای کمتری را نسبت به گذشته اشغال خواهد کرد و فلش دستگاه نیز به‌سمت راست آن منتقل خواهد شد. ظاهراً آرایه لنز‌های آیفون ۱۶ پرو و پرو مکس نسبت به قبل تغییری نخواهد داشت و در عوض، رزولوشن سنسور آنها در مقایسه با قبل، شاهد بهبود خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • پیروزی منچسترسیتی مقابل لسترسیتی با گل دیدنی وینسنت کمپانی (لیگ برتر انگلیس - 6 می، 2019) / فیلم
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم / لیتیوم می‌تواند صنعت استان را به نحو چشمگیری ارتقا دهد
  • ساخت باتری انقلابی که آینده ذخیره انرژی را تغییر می‌دهد (تصویر)
  • این باتری چینی با آب کار می‌کند
  • گاز مونوکسید کربن باعث مسمومیت هفت نفر در ایلام شد
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد
  • اطلاعات جدید از آیفون ۱۶ و چیدمان جدید دوربین‌ها
  • تصاویر ماکت آیفون ۱۶، آرایه جدید لنز‌ها را نشان می‌دهد
  • نگاهی به چالش تاکسی های برقی برای مالکان| در صورت تصادف تاکسی های برقی، عملکرد بیمه باید چگونه باشد؟
  • تلاش امریکا برای ذخیره انرژی با تولید باتری‌های سدیم‌یونی