Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@10:29:52 GMT

پیش بینی حضور ۱۲۰۰ بیمار مبتلا به اچ آی وی در کرمان

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۴۶۶۴

پیش بینی حضور ۱۲۰۰ بیمار مبتلا به اچ آی وی در کرمان

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی شفیعی پیش از ظهر سه‌شنبه در بازدید از مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری مرجع کرمان در جمع اصحاب رسانه بیان داشت: معمولا هر دانشگاه علوم‌پزشکی دارای یک مرکز مشاوره بیماری‌های است که خدماتی در راستای پیشگیری، مراقبت و درمان اچ آی وی انجام می‌دهد.

وی در خصوص روال کار این مرکز افزود: این مرکز دو گروه مراجعه کننده دارد، یک گروه افرادی هستند که بعد از اطلاع و آگاهی یافتن از بیماری احساس نگرانی می‌کنند و می‌خواهند اطلاعاتی در خصوص اچ آی وی بگیرند که به مرکز مراجعه می‌کنند و همکاران ما پاسخگوی سوالاتشان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرگروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: گروه دوم افراد مبتلا به این بیماری هستند که حضوری مراجعه می‌کنند و اگر نیاز باشد به شکل رایگان از آنها آزمایش و تست گرفته می‌شود و در صورت مثبت بودن آزمایش پرونده تشکیل می‌دهند و آزمایشات تکمیلی را به صورت کاملا رایگان می‌دهند و تحت مراقبت و درمان قرار می‌گیرند.

شفیعی یادآور شد: همکاران ما در مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری به صورت تلفنی هم پاسخگوی سوالات مربوط به بیماری اچ آی وی هستند و افراد می‌توانند با شماره تماس ۳۲۲۳۱۹۸۲ ارتباط برقرار کنند.

شفیعی گفت: افراد مبتلا به ویروس اچ آی وی در صورتی که در ابتدای بیماری مراجعه کنند دوره های سه ماه، شش ماه و سالانه دارو درمانی را طی می‌کنند و در نهایت  ویروس در وجود این افراد سرکوب می‌شود.

وی افزود: افراد مبتلا به ویروس اچ آی وی در ابتدا در همان مرحله ابتلا با دارو باقی می‌مانند اما در صورتی که دیر مراجعه کنند و بیماری کنترل نشود وارد مرحله خطرناک بیماری یعنی ایدز می‌شوند.

مدیرگروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این که امروزه رویکر د داریم که کلمه ایدز را به کار نبریم زیرا داروهای موثری در این خصوص تجویز شده است، گفت: تعداد زیادی از افرادی که در مرحله خطر هستند نمی‌دانند که بیماری دارند و به مرحله خطر وارد می‌شوند لذا باید آگاهی مردم به قدری بالا رود که فرد به این مرحله وارد نشود.

وی در خصوص آمار مبتلایان به ایدز تصریح کرد: مواردی که حدس زده می‌شود مبتلا به این بیماری هستند ۶۰ تا ۷۰ هزار نفر در کل کشور است و این آمار در استان کرمان بین هزار و ۲۰۰ تا هزار و ۵۰۰ نفر پیش‌بینی می‌شود.

شفیعی افزود: تقریبا ۵۰ درصد این آمار در سطح استان کرمان و کشور شناسایی شده‌اند و حدس می‌زنیم ۵۰ درصد بقیه ناشناس هستند.

وی ادامه داد: در سطح استان کرمان از سال ۷۶ تاکنون ۲۷۰ نفر از مبتلایان (ابتدای اپیدمی اچ آی وی) فوت شده‌اند که این افراد همه بومی کرمان نیستند.

مدیرگروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در گذشته بیشترین ابتلا را در بین جوانان و میانسالان داشتیم که گفته می‌شود سن ابتلا اخیرا ۱۰ سال کاهش یافته در حال حاضر کانون خطر نوجوانان و جوانان هستند.

شفیعی در بخشی از سخنان خود به انتقال بیماری از مادر به نوزاد اشاره کرد و گفت: برنامه‌ای تحت عنوان پیشگیری از انتقال مادر به نوزاد تدوین شده که در راستای آن مادران قبل از اقدام به بارداری از نظر اچ آی وی باید تست شوند.

وی ابراز داشت: امروزه ۹۵ درصد مادران از نظر اچ آی وی آموزش می‌بینند و تست سریع از آنها گرفته می‌شود.

شفیعی یادآور شد: دوره طلایی درمان حداکثر سه روز ابتدایی است لذا فرد مراجعه کننده پس از ورود ابتدا مورد مشاوره درمانی قرار می‌گیرد و در صورتی که مشکوک به بیماری باشد آزمایش می‌دهد و در صورت مثبت بودن همکاران دارو را برای او شروع می‌کنند.

کد خبر 4794211

منبع: مهر

کلیدواژه: ایدز دانشگاه علوم پزشکی کرمان مهدی شفیعی انتخابات مجلس شورای اسلامی بوشهر مجلس شورای اسلامی ایلام گرگان قزوین بارش برف ثبت نام کاندیداها تعطیلی مدارس شهرکرد بیرجند خطبه های نماز جمعه ویروس آنفلوانزا یاسوج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۴۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سرطان پستان پس از سرطان کبد، شایع ترین نوع سرطان در جهان است. گزارش شده است که از هر هشت زن، یک نفر در بخشی از زندگی خود به سرطان پستان مبتلا می گردد. این نوع سرطان همچنین بعد از سرطان پوست، شایع ترین سرطانی است که در زنان تشخیص داده می شود. گرچه علت سرطان پستان نامشخص است، ولی فاکتورهای مختلفی از جمله مشخصه های فردی و اجتماعی مانند سن، وزن، سن یائسگی، شیوه زندگی و نوع تغدیه، استعداد ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهند. با توجه به عدم وجود راه پیشگیری قطعی، تشخیص زودرس و درمان در مراحل اولیه بیماری از اهمیت بالایی برخوردار است.

بیشتر بخوانید: تغذیه چگونه خطر ابتلا به سرطان را تقویت می‌کند؟

به گفته صاحب نظران، تشخیص زودرس سرطان پستان در مراحل اولیه بیماری با ماموگرافی، انتخاب روش های درمانی مختلف، موفقیت درمان و طول عمر بیماران را زیاد می کند. همان گونه که اشاره شد، عوامل متعددی در بروز سرطان پستان نقش دارند که عمدتا شامل سن، جنس، شرح حال خانوادگی، استعداد ژنتیکی و یائسگی دیررس هستند. همچنین سبک زندگی، سایر بیماری ها، سابقه ژنتیکی، الگوی غذایی و استرس نیز در این خصوص تأثیرگذار هستند. برخلاف پژوهش های زیادی که به بررسی ارتباط غذاها، درشت مغذی ها و ریزمغذی ها با خطر سرطان پستان پرداخته اند، به جز ارتباط قطعی مستقیم الکل، سایر ارتباط ها هنوز به درستی مشخص نشده و بحث برانگیز باقی مانده اند.

در همین زمینه، محققانی از دانشگاه علوم پزشکی جهرم و دانشگاه علوم پزشکی شیراز تحقیقی را انجام داده اند که در آن ارتباط میان پیش‌آگهی سرطان پستان با الگوهای غذایی مختلف در زنان مبتلا به این بیماری مورد بررسی قرار گرفته است.

در این مطالعه، ۱۰۷ زن مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مرکز خاتم‌الانبیاء شهرستان جهرم مشارکت داشته اند و اطلاعات مورد نیاز پژوهشگران را از طریق مصاحبه و تکمیل پرسشنامه ارائه داده اند. این اطلاعات سپس با کمک نرم افزارهای آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

در مطالعه فوق که نتایج آن را ماهنامه «زنان، مامایی و نازایی ایران» وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد منتشر کرده است، ارتباط معنی‌دار و قابل توجهی بین شدت سرطان پستان و الگوهای غذایی یافته شد. بر این اساس، همبستگی مثبت با مصرف چای و نوشابه، همبستگی منفی با مصرف فست‌فود و تفاوت در مصرف شکلات و قهوه در افراد مبتلا به سرطان از نظر عود و متاستاز وجود داشت.

به گفته نوید کلانی، محقق گروه بیهوشی مرکز تحقیقات مؤلفه‌های اجتماعی نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی جهرم و همکارانش، «فست فود نسبت به سایر متغیرهای بررسی شده، اثرگذاری و پیش آگهی بدتری در عود و مرگ و میر بیماران مبتلا به سرطان پستان دارد».

آن ها می افزایند: «نتایج ما نشان داد که همبستگی معنی دار و معکوسی بین مدت زمان دریافت شیمی درمانی و میزان مصرف فست فود وجود دارد. مطالعات نشان می دهند که درمان بدخیمی ها ممکن است از طریق ایجاد بیزاری از غذا بر ترجیحات غذایی تأثیر بگذارد».

آن ها در انتها اشاره کرده اند که مطالعات بیشتری برای مقایسه الگوی غذایی این افراد با افراد سالم برای علت‌یابی بین اختلالات تغذیه‌ای سرطان پستان موردنیاز است.

انتهایی پیام/

کد خبر: 1228439 برچسب‌ها سرطان

دیگر خبرها

  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • پیش‌بینی بارندگی در کرمان/ بارش باران در رفسنجان به ۱۶ میلی‌متر می‌رسد
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • آزادسازی اراضی دولتی به ارزش ۱۲۰۰ میلیارد در کرمان
  • شناسایی ۶۱۲ مبتلا به سرخک در ۱۴۰۲/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • خانم مبتلا به «سندرم لی» برای نخستین بار در کشور جراحی شد
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال
  • مضرات خوردن زیاد هندوانه
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/ فوت ۱ مبتلا