Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-27@01:46:55 GMT

شلاق بر تن نحیف «بشار»

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۵۳۶۱

شلاق بر تن نحیف «بشار»

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تسنیم، " ۱۵ سال پیش ۱۶ کارخانه شن و ماسه در بستر رودخانه خروشان و وحشی بشار که در قلب شهر یاسوج پایتخت طبیعت ایران می‌گذرد، راه اندازی شد و به دلیل عدم نظارت و دور اندیشی مسئولان وقت میلون‌ها تن شن و ماسه از بستر رودخانه بدون پرداخت ریالی مالیاتی برداشت کردند.

بی‌رحمانه به جان بشار افتادند، تن رنجور و نحیف این رودخانه زیبا روز به روز لاغرتر می‌شد تا جایی که در برخی مواقع با آبزیان خوش خط و خال نیز به دلیل ورود پساپ کارخانه‌ها شن و ماسه سر ناسازگاری داشت و پایه‌های پل بشار سست و لرزان کردند و به تعبیر برخی مسئولان در سال ۹۳ که ارز قیمتی تقریبا ۳ هزار تومانی داشت، ۴۰ میلیارد ریال به پل بشار خسارت وارد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این خود جای سوال بوده که مسئولان وقت چگونه مجوز بهره برداری صادرکرده‌اند در حالی این کارخانه‌ها نسبت به پرداخت مالیات بی تفاوت بودند و به راحتی ادامه فعالیت داشتند تا این‌که حسین صابری، آخرین استاندار دولت احمدی نژاد در یک سال آخر دولت دهم به این استان آمد و پای خود را در یک کفش کرد و برای ساماندهی رودخانه بشار لحظه‌ای کوتاه نیامد.

صابری تصمیم خود را گرفته بود تا بعد از سال‌ها برداشت بی رویه شن و ماسه از بستر رودخانه بشار بدون پرداخت ریالی مالیات کار را یکسره کند و بشار را نجات دهد، او خواستار راه‌اندازی شن و ماسه‌های کوهی به جای رودخانه‌ای شد و تا حدودی کار را پیش برد تا اینکه دولت تمام شد و صابری نیز رفت.

برخی کارخانه‌داران شن و ماسه، بستر و حریم رودخانه بشار را ترک کردند و در نزدیکی کوه‌های تقریبا کوچکی اقدام به استقرار کارخانه خود کردند ولی عده‌ای هنوز بر تن بشار شلاق بی تدبیری می‌زنند و روزانه از بستر و حریم رودخانه برداشت شن و ماسه دارند که در واقع باید تعبیر یک بام و دوهوا را برای این موضوع بکار برد، زیرا باید مسئولان پاسخگو باشند که چگونه هنوز عده‌ای از بستر بشار برداشت دارند.

یکی از کارخانه‌داران شن و ماسه کوهی مستقر در ناحیه صنعتی دلی بجک می‌گوید: قرارما این نبود که عده‌ای هنوز در بستر رودخانه بشار فعالیت کنند زیرا این موضوع فضای رقابت را از ما گرفته است و در واقع مسافت رمق را از کارخانه داران شن و ماسه کوهی در دلی بجک گرفته و مشتری دلیلی نمی‌بیند ۳۵ کیلومتر هزینه حمل بار را متحمل شود در حالی کمتر از ۱۰ کیلومتر در کنار رود بشار می‌تواند شن و ماسه رودخانه‌ای خریداری کند.

رمضانی افزود: سال ۹۱ به استناد مصوبات و دستورالمعل‌ها برخی شن و ماسه‌های واقع در حریم رودخانه بشار را جمع آوری و در ناحیه صنعتی دلی بجک واقع در ۳۵ کیلومتر یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد مستقر کردند ولی بعد از این سال‌ها هنوز عده‌ای خاص در کنار رود بشار فعالیت دارند.

وی با تاکید بر این‌که مسئولان و متولیان امر باید پاسخگوی این تبعیض بین افراد باشند، خاطرنشان کرد: برخی مدیران با کارخانه‌دارن شن و ماسه در بستر رودخانه بشار بعد از سال‌ها هنوز با آنان همکاری می‌کنند.

رمضانی ابراز کرد:انتظار ما از مسئولان این بوده که مصوبات را به صورت قانونی اجرایی کنند و یا واحدهای انتقال داده در دلی بجک را مجدد به سمت رودخانه بشار هدایت کنند و یا آنهایی که هنوز در بستر رودخانه فعالیت دارند به ناحیه صنعتی دلی بجک انتقال دهند تا یک فضای رقابتی عادلانه ایجاد شود.

با وجود تماس‌های انجام شده با سالار حسین‌پور سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت و همچنین عزیز فیلی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد به دلیل عدم پاسخگویی موفق به انجام مصاحبه نشدیم."

کد خبر 469247 برچسب‌ها استان کهکیلویه رودخانه معدن

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان کهکیلویه رودخانه معدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۵۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص اعتبار برای ساماندهی مسیل‌های شهر ایلام

                                                                                     

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز ایلام؛ محمدحسن نامی در حاشیه بازدید از مسیل‌ها و گذرگاه‌های آبی سطح شهر ایلام با اشاره به اینکه معاون اول رئیس جمهور با رایزنی استاندار ایلام برای ساماندهی مسیل‌های شهر ایلام ۱۸ هزار میلیارد ریال اعتبار در ۲ بخش اختصاص داده است،، اظهار داشت: در طرح جمع آوری آب‌های سطحی شهر ایلام نیز یک بودجه و اعتبار ویژه در نظر گرفته خواهد شد که با اجرای آن، برای نیم قرن آینده مسیل‌ها و گذرگاه‌های آبی در سطح شهر ایلام ماندگار شده و مشکل خاصی در این زمینه نداشته باشد.

وی در ادامه افزود: ساماندهی مسیل‌های سطح شهر ایلام در راستای اجرای طرح جامع، ماندگار و پایدار در سطح این شهر نیازمند بررسی و تحقیق کامل دارد.

نامی همچنین با بیان اینکه امکان تلفیق این کانال‌ها و مسیل‌ها از سرچشمه در سطح شهر ایلام نیازمند تدوین نقشه جی. آی. اس است، عنوان کرد: میزان شیب در سطح شهر ایلام مشخص کننده ساختار ساختمانی در سطح این شهر است و همین امر نیز نیازمند این است که با بررسی‌های لازم میزان شیب در این شهر مشخص شود.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه شیبی که در سطح شهر ایلام وجود دارد برای این شهر یک حُسن است، تصریح کرد: اگر بستری که آب از آن عبور می‌کند و شیب آن پایدار باشد، مشکلی وجود نخواهد داشت، اما اگر بستر شسته شده باشد بسیار خطرناک است چرا که شیب، سرعت فرسایش بستر مسیل‌ها و اطراف آن را بیشتر می‌کند که این امر نیز مستلزم اقدام مهندسی مناسب و ساخت و ساز‌ها در سطح شهر دارد.

نامی بیان کرد: در این راستا می‌شود که از لوله‌هایی که مقاومت بیشتری دارند و در کشور تولید می‌شود استفاد شود به سرعت کار انجام خواهد شد و زمان کمتری را برای احداث خواهد برد.

وی افزود: راه دیگر این است که از نیم دایره‌های مسلح استفاده شود که پیوستگی لازم را هم دارد و این راهکار‌ها نیز بر اساس بررسی‌هایی که روی نقشه جی آی اس انجام خواهد شد، مشخص می‌شود.

نامی با تاکید بر اینکه اقدام یکپارچه و جامع در راستای ساماندهی مسیل‌ها در سطح شهر ایلام ضروری است، گفت: نقشه جامع جمع آوری آب‌های سطحی شهر ایلام شامل ۲۴ شاخص استاندارد باید تهیه شود که این موضوع در ساخت و ساز ماندگار مسیل‌ها در سطح شهر ایلام کمک خواهد کرد.

رییس سازمان مدیریت بحران کشور ابراز کرد: لازم است که در طرح جمع آوری آب‌های سطح شهر ایلام، نقشه حد مجاز بستر و حرائم این کانال بر اساس متراژی که در نقشه اصلی شهر مشخص شده است رعایت شده و ابتدا و انتهای کانال‌ها نیز باید هم عرض باشد.

دیگر خبرها

  • تصرف و برداشت غیر مجاز بستر رودخانه تا گرانفروشی توسط ماسه شویی‌ها در اهر
  • اختصاص اعتبار برای ساماندهی مسیل‌های شهر ایلام
  • ماسه‌خواری پرونده همیشه باز در سواحل مازندران
  • غرق شدن دختر ۱۷ ساله در رودخانه بشار
  • کشف جسد دختر ۱۷ ساله در رودخانه بشار + جزییات ماجرا
  • جسد یک خانم در رودخانه بشار پیدا شد
  • جسد بانوی غرق شده در رودخانه بشار پس از شش ساعت تلاش پیدا شد
  • پیدا شدن جسد بانوی غرق شده در رودخانه بشار
  • ساماندهی رودخانه بابلک از بروز خسارت به یک روستا پیشگیری کرد
  • نقاط حادثه خیز رودخانه های مازندران شناسایی می شود