Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@22:01:49 GMT

خواص شگفت انگیز سرکه انگور

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۴۷۴۰۷

خواص شگفت انگیز سرکه انگور

مطلب پیش رو ترجمه و بازنویسی ژورنالیستی از متن کامل یک مقاله علمی پژوهشی ISI حوزه دارویی تحت عنوان «خواص آنتی اکسیدانی آب انگور و سرکه آن» یا Antioxidant properties of commercial grape juices and vinegars است که توسط آلبرتو داوالوس در انستیتو Fermentaciones Industriales در مادرید اسپانیا نوشته شده و در سال ۲۰۰۴ در مجله «شیمی غذا» یا Food Chemistry منتشر شده است و برای نخستین بار در ایران منتشر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سرکه خمری یا سرکه انگور از فساد خمر (vitis vinifera) تهیه می‌شود و به سرکه وحشی نیز معروف است. این سرکه با بسیاری از سرکه‌های تجاری موجود در بازار متفاوت است. مراحل تهیه آن کمی دشوار بوده و قیمت به نسبت بالاتری از مشابه تجاری خود دارد. تهیه سرکه خمری: انگور را شسته و خشک می‌کنیم تا کپک نزند.

سپس آب انگور را گرفته و در ظرفی ریخته، درب آن را می‌بندیم. در زمستان شش روز و در تابستان سه روز طول می‌کشد که تفاله‌های آن بالا بیاید (انقلاب اول) ۱۰ روز پس از انقلاب اول تبدیل به خمر می‌شود. درب ظرف را باز می‌کنیم تا پشه یا مگس سرکه وارد آن شود (این کار ممکن است یک تا دو هفته زمان ببرد). این حشره باعث کپک زدن و پف کردن خمر و سرکه شدن می‌شود و تفاله‌ها پایین می‌رود (انقلاب دوم).

این فرآیند ۹۰ روز زمان می‌برد. درب ظرف را نباید به‌صورت کامل باز کرد، چون سبب تبخیر زیاد سرکه می‌شود بلکه یک روزنه کافی است.

از جمله فواید این سرکه کاهش تجمع پلاکت‌های خون، خواص آنتی اکسیدانی و ترکیبات پلی فنولی است. همچنین حاوی اسید استیک سه تا پنج درصد، اسید کربنیک، اسید استئاریک و اسید تارتاریک است.

آلبرتو داوالوس در مقاله زیر به طور تخصصی به خاصیت آنتی اکسیدانی سرکه خمری و مقایسه آن با آبمیوه انگور و مقایسه آن می‌پردازد:

خواص آنتی اکسیدانی آبمیوه انگور و سرکه
فعالیت آنتی اکسیدانی آب انگور قرمز (در یک گروه پنج نفره) و سفید (در یک گروه پنج نفره) انگور و سرکه انگور (در یک گروه پنج نفره) با استفاده از روش جذب ظرفیت رادیکال اکسیژن با استفاده از فلورسئین (FL) به‌عنوان کاوشگر فلورسنت تعیین شد.

مقادیر ORAC-FL از ۶،۱۴ تا ۲۵ لیمول معادل ترولوکس/میلی‌لیتر برای آب میوه‌های انگور قرمز، از ۳.۵ تا ۱۱.۱ لیمول معادل ترولوکس/ میلی‌لیتر برای آب انگور سفید و از ۴.۵ تا ۱۱.۵ لیمول معادل ترولوکس/میلی‌لیتر برای سرکه انگور متغیر بود. تفاوت در فعالیت‌های آنتی اکسیدانی در میان آب انگور، سرکه به محتویات و ترکیبات فنلی مختلف و سایر آنتی اکسیدان‌های غیر فنلی موجود در نمونه‌ها نسبت داده شد. این داده‌ها آب انگور و سرکه انگور را به عنوان منابع غذایی مناسب آنتی اکسیدان‌ها تأیید می‌کنند.  
منبع: زندگی آنلاین

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سرکه انگور سرکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۷۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این میوه خوشمزه هم کبد چرب را درمان می‌کند هم باعث طول عمر می‌شود

تحقیقات اخیر که توسط دکتر جان پزوتو و تیمش در دانشگاه وسترن نیوانگلند انجام شده است، یافته‌های شگفت انگیزی درباره مزایای انگور کسب کرده است و نشان می‌دهد که مصرف انگور بر سلامت و طول عمر تاثیر بسزایی دارد. 

به گزارش اطلاعات آنلاین، این مطالعه پیشگامانه که در مجلات علمی مختلف منتشر شده است، به فواید بی‌شمار گنجاندن انگور در رژیم غذایی، و تاثیرات مختلف آن از سلامت کبد گرفته تا عملکرد خوب مغز و حتی ژنتیک اشاره دارد.

یکی از محورهای این تحقیق بررسی تاثیر انگور بر کبد چرب بود، وضعیتی که با رژیم های غذایی پرچرب رایج در جوامع غربی یک نگرانی اصلی است.

یافته های این مطالعه قابل توجه بود؛ مصرف مقداری انگور معادل کمتر از دو فنجان در روز نه تنها از پیشرفت کبد چرب جلوگیری می‌کند، بلکه تاثیر قابل‌توجهی بر افزایش طول عمر در افراد داشت.

جنبه جالب دیگری از تحقیقات دکتر پزوتو که در مجله Food & Nutrition منتشر شد، به چگونگی تاثیر انگور بر متابولیسم پرداخت. این یافته ها فراتر از بیان ژنتیکی بود و نشان می داد که انگور می تواند فرآیندهای متابولیک را تغییر دهد.

تحقیقات گسترده‌ای در انتخاب نوع غذاها و تاثیر آنها در فرآیندهای متابولیک بدن صورت گرفته است ولی ظاهراً انگور در این میان به عنوان یک بازیگر کلیدی محور اصلی تحقیقات قرار گرفته است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کیفیت شگفت انگیز و هنر عکاس در ثبت تصاویر از یک سرخرطومی
  • آنچلوتی و پرز، زوج قرن برای ساختن دهه شگفت‌انگیز
  • این میوه خوشمزه هم کبد چرب را درمان می‌کند هم باعث طول عمر می‌شود
  • تاثیرات شگفت انگیز مصرف روزانه پیاز
  • (ویدئو) خلق نقاشی‌های شگفت‌انگیز با ذره‌بین
  • (ویدئو) ماجرای بارش شگفت‌انگیز ماهی از آسمان یاسوج چه بود؟
  • ذره‌بین در دست هنرمندان: خلق نقاشی‌های شگفت‌انگیز با ذره‌بین (فیلم)
  • نمایش‌های بدون سلبریتی شگفت‌انگیز هستند/ تئاتر باید تماشاگر را به چالش بکشد
  • نمایش‌های بدون سلبریتی شگفت‌انگیز هستند/تئاتر باید تماشاگر را به چالش بکشد
  • مسی و رکورد شگفت انگیز در سال ۲۰۲۴