Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، محققان ایرانی تلاش می‌کنند با استفاده از سلول‌های بنیادی در قالب طرح‌های پژوهشی و کارآزمایی بالینی بیماری‌هایی نظیر انسداد عروق اندام تحتانی، دیابت و بیماری‌های مربوط به چشم و قلب را درمان کنند. اجرای کارآزمایی‌های بالینی پس از تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌تواند زمینه ارائه خدمات گسترده‌تر به بیماران را فراهم آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان، گفت: محققان ما در حوزه سیستم عصبی نیز کارهای خوبی انجام داده‌اند. امیدواریم کارآزمایی بالینی آن هم پشت سر گذاشته شود تا به شکل خدمات عمومی درآید و این خدمت درمانی نیز در پژوهشگاه رویان به مردم ارائه شود.

وی با اشاره به این‌که ما در پژوهشگاه رویان در زمینه سلول‌های بنیادی قدم‌های ارزنده‌ای برداشتیم، افزود: بانک خون بند ناف عمومی و خصوصی در این مجموعه راه‌اندازی شده و تعداد زیادی نمونه‌ در این بانک‌ها جمع‌آوری شده و تحقیقات در استفاده درمانی از سلول‌های بنیادی خون بند با قوت در حال انجام است.

درباره خون بندناف نوزاد راه‌اندازی مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیردار در پژوهشگاه رویان 

رئیس پژوهشگاه رویان با اشاره به این‌که مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیردار در پژوهشگاه رویان راه‌اندازی شده است، بیان کرد: تمرکز این مرکز روی دیابت است. فردی خیر مکان این مرکز را در اختیار پژوهشگاه قرار داده است. این موضوع فرصت خوبی را برای انجام تحقیق و ارائه خدمت بهتر در اختیار محققان ما گذاشته است.

شاهوردی با اشاره به این‌که نگاه اصلی ما در این مرکز، سلول‌درمانی دیابت است، گفت: محققان ما با توان و ظرفیت‌های موجود در تلاش هستند، با کمک سلول‌های بنیادی، دیابت را درمان کنند.

وی اظهار کرد: در این مرکز، درمانگاهی راه‌اندازی شده است تا هم موضوع آموزش و هم تبلیغ سبک زندگی سالم و تحقیقات سلولی انجام شود به عبارتی در این درمانگاه آموزش، پژوهش و درمان کنار هم انجام می‌شود.

قوانین و آیین‌نامه‌ها باید همپای توسعه دانش به‌روزرسانی شود

رئیس پژوهشگاه رویان به پیشرفت کشور در حوزه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: قوانین و آیین‌نامه‌های اجرایی باید همپای توسعه دانش در کشور به‌روزرسانی شود. اگر آن‌ها را نداریم باید تدوین شود تا در حرکت علمی کشور خللی وارد نشود.

وی ادامه داد: با این کار علاوه بر توسعه فعالیت‌های پژوهشی در کشور، ارائه خدمات حداکثری به مردم و همچنین سودجویی‌ها به حداقل خواهد رسید.

شاهوردی به انجام ویرایش‌های ژنی در دنیا در قالب کارآزمایی‌های بالینی اشاره کرد و افزود: در مقالات علمی ادعا شده است در بیماری‌هایی مانند هموفیلی و تالاسمی امکان ویرایش ژن وجود دارد و حتی افراد بزرگسال هم با ویرایش ژنی می‌توانند مشکل خود را برطرف کنند، اما عمومی شدن این روش درمان زمان زیادی خواهد برد.

وی به رخدادهای جدید مانند پزشکی مبتنی بر فرد، پزشکی بازساختی یا ژن‌درمانی با محوریت سلول‌های بنیادی اشاره کرد و گفت: سرمایه‌گذاری زیادی در این زمینه در برخی کشورها انجام شده است تا امکان ارائه این خدمات فراهم شود و ما هم در این زمینه گام‌های خوبی برداشتیم.

رئیس پژوهشگاه رویان یادآور شد: کشوری در آینده در این زمینه‌ها حرفی برای گفتن دارد که بانک‌های سلولی قوی‌تر و متنوع از قومیت‌های خود داشته باشد. اگر ما هم در این زمینه قدم‌های محکم برنداریم و حرکت جدی نکنیم، در آینده با مشکلاتی جدی مواجه خواهیم شد.

جزئیات بانک ذخیره سلول‌های بنیادی خون قاعدگی | شیوه جدید درمان ناباروری کد خبر 469284 برچسب‌ها تالاسمی مجله دیابت وزارت بهداشت و درمان بیماری - قلبی هموفیلی بیماری - دیابت سلول بنیادی ژن - ژنتیک مجله چشم مجله قلب

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: تالاسمی وزارت بهداشت و درمان بیماری قلبی هموفیلی بیماری دیابت سلول بنیادی ژن ژنتیک مجله چشم مجله قلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۴۸۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است

به گزارش خبرنگار مهر، منصور تقوی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در هفته‌های اخیر، تیم پزشکی در این روستا حضور پیدا کرده و از اهالی آزمایش گرفته شد.

وی بیان داشت: پیش از اعزام تیم پزشکی تست چند نفر از اهالی مثبت بود و تحت درمان قرار گرفته‌اند و ۲۰ نفر نیز مشکوک بودند که از آنها نمونه گرفته شد.

تقوی با بیان اینکه مابقی مردم نیز متقاضی انجام آزمایش هستند، گفت: آزمایش ۱۸۰ نفر هم در حال انجام است و قرار است تیم پزشکی به این منطقه اعزام شود و برای درمان و انجام آزمایش‌ها و فرآیند درمان اقدام کند.

وی افزود: این بیماری در سایر نقاط شهرستان اپیدمی نیست.

تقوی با بیان اینکه روستای رود ریش هم مرز با شهرستان بویراحمد است، گفت: مردم روستا می‌توانند خدمات بهتری از طریق مراکز بهداشتی این شهرستان دریافت کنند.

وی افزود: تیم پزشکی شهرستان کهگیلویه در روستاهای دیشموک حضور پیدا کردند و مردم باید بدانند که شیر و گوشت دام‌ها در این شرایط، مشکل زا بوده و باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

تقوی تصریح کرد: تب مالت از بیماری‌های عفونی قابل انتقال بین انسان و حیوان است که از طریق حیوانات آلوده همچون گاو، گوسفند، بز، شتر، خوک و گاومیش به انسان منتقل می‌شود.

کد خبر 6090904

دیگر خبرها

  • انجام آزمایش تب مالت دامها نیازمند همکاری مردم در روستاها است
  • ببینید | ادعای رییس پژوهشگاه رویان برای احیای نسل دایناسور توسط انسان
  • توصیه‌ای که رهبر انقلاب برای پژوهشگاه رویان داشته‌اند
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری
  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بند ناف نوزاد در هرمزگان
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است