Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@03:27:38 GMT

کتابخانه شیخ عباسی قمی در گنجینه رضوی رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۵۰۰۸۶

کتابخانه شیخ عباسی قمی در گنجینه رضوی رونمایی شد

رییس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در این مراسم گفت: کتابخانۀ مرحوم شیخ عباس قمی، صاحب مفاتیح‌الجنان، یکی از مجموعه‌های بسیار نفیس، منحصربه‌فرد و ارزشمند خطی است که به تازگی در این کتابخانه جذب شده است.

حجت الاسلام سید جلال حسینی افزود: این مجموعه شامل بیش از ۳۰۰ نسخه خطی است که بسیاری از آنها از تألیفات و آثار شیخ عباس قمی و به خط آن مرحوم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی کتابخانۀ آستان قدس رضوی را دارای ظرفیتی عظیم برای تبدیل شدنِ این آستان مقدس به مرجعیت علمی دانست.

رییس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی تحقق این هدف را بر مبنای دو رکن اساسی دانست و گفت: در وهلۀ اول، مرکزی که قرار است به عنوان مرجع علمی مطرح شود، باید از غنای کافی برخوردار باشد که این امر در ارتباط با این آستان با کتابخانه‌ای غنی که بیش از یکصد هزار نسخۀ خطی نفیس و تاریخی در موضوعات گوناگون بخشی از منابع آن را تشکیل می‌دهد، صدق می‌کند.

وی افزود: در مرتبه بعد، دسترسی به این منابع مطرح است که ما در مدیریت جدید کتابخانه این رویکرد را دنبال کردیم که قفل‌ها را از روی گنجینه‌ها برداریم و مروج این معارف باشیم.

وی ادامه داد: برای نخستین بار در تاریخ آستان قدس رضوی ۲۰ هزار نسخۀ خطی قرآنی با رعایت فرایندهای قانونی و ایمنی، بر روی پایگاه کتابخانۀ دیجیتال این مرکز قرار گرفته است.

رییس سازمان کتابخانه های آستان قدس رضوی گفت: کتابخانۀ آستان قدس رضوی زمینۀ دسترسی به بیش از یکصد میلیون منبع اطلاعاتی را با اشتراک آی‌.پی برای محققان فراهم کرده که در این ارتباط تاکنون ۲۰ ایستگاه مطالعاتی پایگاه دیجیتال در شهرهای مختلف کشور ایجاد شده است.

وی همچنین از ایجاد بزرگترین کتابخانۀ دیجیتال فهارس نسخ خطی جهان، در این کتابخانه در آیندۀ نزدیک خبر داد و افزود: تاکنون ۸۰ درصد این کار پیشرفت داشته و فهرست نسخ خطی از ۱۲۰ کشور جهان جمع‌آوری شده است.

حجت‌الاسلام حسینی ادامه داد: در ارتباط با تبدیل کتابخانه‌های آستان قدس رضوی به مراکزی پویا با هدف جریان‌سازی فرهنگی و ترویج مطالعه، در ۳۱ استان کانون‌های خادمیاری کتاب با یکهزار و ۲۰۰ خادمیارِ کتاب راه‌اندازی شده است.

وی گفت: از ابتدای سال تاکنون، حدود ۷۷ هزار نسخه شامل ۲۲هزار سند، ۸۷۵ نسخه خطی و ۵۴ هزار نسخۀ چاپی به ارزش ۱۵ میلیارد ریال توسط خادمیاران به صورت اهدایی جذب شده است.

وی افزود: این درحالی است که در بخش اشیای موزه‌ای نیز افزون بر ۱۷ هزار و ۷۰۰ شیء به ارزش ۱۳ میلیارد ریال از این طریق به موزۀ آستان قدس رضوی اهدا شده است.

حجت الاسلام حسینی همچنین از امضای ۱۱ تفاهم‌نامه با کتابخانه‌های معتبر ایران خبر داد و گفت: در بخش بین‌الملل نیز برای نخستین بار امضای تفاهم‌نامه با ۶ کتابخانه و موزۀ معتبر دنیا را در دست اقدام داریم که پیش‌نویش آن امضا شده است.

رییس سازمان کتابخانه‌های آستان قدس رضوی افزود: بیش از ۷۰ هزار نسخه کتاب از سوی آستان قدس رضوی به ۹۰ مرکز در شهرستان‌های مختلف کشور هدیه شد.

حاج شیخ عباس قمی معروف به محدث قمی، از محدثان شیعی پرکار قرن چهاردهم هجری است. معروف‌ترین کتاب عباس قمی، مفاتیح‌الجنان است. این کتاب منتخبی از دعاها و اعمال است که در کتاب‌های مختلف حدیث، از پیامبر اسلام (ص) و امامان شیعه نقل شده و وی آن‌ها را به صورت موضوعی دسته‌بندی کرده‌ است.

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 آستان قدس رضوی جهان شیعه موزه نسخ خطی قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۰۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله

شهر قم یکی از شهر‌های تاریخی و قدیمی کشور محسوب می‌شود که آثار تاریخی بسیاری ازجمله تپه‌های باستانی در این شهر وجود دارد که در ادامه به معرفی برخی از این تپه‌ها خواهیم پرداخت.

معمولا در تپه‌های باستانی آثار و نشانه‌هایی از استقرار انسان‌ها، وجود معابد، آتشکده‌ها، گورستان‌ها و بنا‌های عظیم قابل مشاهده است که کاوش در این تپه‌ها می‌تواند به روشن شدن سؤالات مختلف درباره نحوه زندگی، آداب و رسوم، روابط اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و همچنین پیشرفت‌های علمی و تکنولوژیکی جوامع گذشته کمک کند.

همچنین تپه‌های باستانی به عنوان جاذبه‌های گردشگری می‌توانند نقش مهمی در توسعه صنعت گردشگری و رونق اقتصادی منطقه داشته باشند که البته باتوجه به اینکه تپه‌های باستانی یک میراث گران‌بها و غیرقابل جایگزین هستند باید در حفظ و حراست آنها کوشید چراکه تخریب و غارت این تپه‌ها به منزله از دست رفتن بخشی از تاریخ و فرهنگ است.

گفتنی است، در شهری با پیشینه قم تپه‌های بسیاری وجود دارد که تنها سه مورد از آنها کاوش شده‌اند که شامل: 
تپه قلی درویش

این تپه با قدمت هفت هزار ساله، یکی از مهم‌ترین تپه‌های باستانی ایران است، کاوش‌های انجام شده در این تپه نشان‌دهنده وجود یک شهر باستانی با معماری پیشرفته و روابط اجتماعی و اقتصادی پیچیده است.

قره تپه قمرود 


این تپه که در حاشیه رودخانه قمرود واقع شده، قدمتی حدود ۵ هزار ساله دارد، کاوش‌های این تپه نشان‌دهنده وجود یک محوطه باستانی با کاربری مسکونی و صنعتی است.

تپه صرم 


این تپه در نزدیکی شهر قم واقع شده و قدمتی حدود چهار هزار ساله دارد، کاوش‌های این تپه نشان‌دهنده وجود یک محوطه باستانی با کاربری مذهبی و آیینی است.

تپه‌های کاوش نشده قم نیز شامل آق تپه قشلاق، آق‌تپه البرز، تپه البرز یک، تپه امامزاده طیب و طاهر، تپه امامزاده علمدار کیاب، تپه امامزاده نواران، تپه در قلعه (دروازه قلعه)، تپه دژ کهنه (تیزه کهنه)، تپه قلعه جننی، تپه قلعه چم لاواردار، تپه قلعه خورآباد، تپه قلعه مبارک‌آباد، تپه کفتر خون قزقون به سر، تپه کمر بلبل، تپه گبری حسین‌آباد میش‌مست، تپه گبری روستای قاضی پائین، تپه گردالی و محوطه گورستان، تپه مزرعه کهک، تپه میشل، تپه قلعه وشنوه، قره تپه شاهجرد، قلعه تپه النگ، قلعه تپه طغرود و مجموعه تپه‌های امامزاده سکینه خاتون هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • استعدادهای دانش‌آموزان همچون گنجینه‌ای در دست معلمان است
  • درب طلای حرم امام رضا (ع) آماده شد + جزئیات
  • کلنگ‌زنی چایخانه آستان قدس رضوی در شهر زنجان
  • کلنگ‌زنی چایخانه آستان قدس رضوی در سطح شهر زنجان
  • درب طلای حرم امام رضا (ع) آماده شد
  • درب طلای حرم امام رضا(ع) آماده شد
  • پایان داوری آثار نخستین جشنواره هنری «گنجینه مِهر»
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • ارسال سند محتوایی ۲۰ برنامه‌ آستان قدس رضوی برای عتبات