Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیرخارجه سعودی مدعی شد که تهدید ایران تمامی کشورهای حاشیه خلیج فارس را در بر گرفته و سخت است که بتواند بخشی از ساز و کار امنیتی در منطقه باشد.

به گزارش مشرق، «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه دولت سعودی امروز (سه‌شنبه) در کنفرانس خبری مشترک با «عبداللطیف الزیانی» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، اجرای طرح «صلح هرمز» که از سوی رئیس‌جمهور ایران در اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در شهریور ماه گذشته مطرح شده است را دشوار دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید: ادعاهای پادشاه عربستان درباره ایران در نشست شورای همکاری خلیج فارس

به نوشته العربیه، «فیصل بن فرحان» در این نشست خبری گفت که رهبران حاضر در نشست ریاض بر اهمیت وحدت میان خود تأکید کرده و گفتند که اتحاد میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس ثابت و استوار است.

او با اشاره به طرح «صلح هرمز» که از سوی ایران مطرح شده است؛ گفت که حکومت ایران پیش از درخواست صلح باید اقداماتش را تغییر دهد. وزیر خارجه سعودی در ادامه مدعی شد که ایران تمامی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس را تهدید می‌کند.

وزیر خارجه سعودی تأکید کرد: «دشوار است که ایران بتواند جزئی از ساز و کار امنیتی در منطقه باشد».

«خالد الجارالله» معاون وزیر خارجه کویت پیش از این گفته بود که این کشور در حال بررسی طرح صلح هرمز پیشنهادی رئیس‌جمهور ایران است. «سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزارت امور خارجه ایران در ۱۴ آذر به منظور تشریح جزئیات این طرح به کویت سفر کرده بود.

او سپس به بحران قطر اشاره کرد و گفت که کشورهای محاصره کننده قطر از تلاش‌های کویت برای حل و فصل بحران حمایت می‌کنند و امیدوار هستند که این تلاش‌ها به ثمر بنشیند؛ اما مذاکرات و رایزنی‌ها برای حل بحران قطر باید به دور از دید رسانه‌ها بماند.

بن فرحان با اشاره به اعتراضات لبنان نیز مدعی شد که کشورش امیدوار است مردم لبنان مسیر توسعه و صلح را در پیش بگیرند و مردم و نظام سیاسی لبنان باید مسیری را برای رسیدن به این هدف ترسیم کنند.

پس از او «عبداللطیف الزیانی» دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس نیز مدعی شد که فضای دیدار میان رهبران این شورا در نشست امروز ریاض دوستانه، سازنده و مفید بود.

او گفت که رهبران کشورها در نشست امروز، بر ایستادگی در برابر هرگونه تهدیدی علیه هر یک از کشورها متحد هستند و منافع شهروندان در درجه اول قرار دارد.

الزیانی همچنین از تلاش امیر کویت برای آنچه که «حفظ وحدت در شورا» خوانده شد، تقدیر کرد.

او همچنین از موافقت اعضای شورا با دبیرکلی «نایف الحجرف» معاون وزیرخارجه کویت و آغاز به کار وی از ماه آوریل سال آتی میلادی خبر داد و گفت که نشست آتی سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس در بحرین برگزار خواهد شد.

به گفته وی اعضای حاضر در نشست امروز از افتتاح مرکز بین‌المللی برای پشتیبانی دریانوردی در بحرین استقبال کردند.

چهلمین نشست سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس امروز (سه‌شنبه) در ریاض یایتخت عربستان سعودی برگزار شد و در این نشست، «سلمان بن عبدالعزیز» شاه سعودی، «محمد بن راشد» حاکم دبی، «بن طارق بن تیمو» معاون نخست‌وزیر عمان، «عبدالله بن ناصر بن خلیفه آل ثانی» نخست وزیر و وزیر کشور قطر، «حمد بن عیسی آل خلیفه» شاه بحرین و «صباح الاحمد جابر الصباح» امیر کویت حضور داشتند. 

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق سلبریتی ها سهمیه بندی بنزین عربستان سعودی تحولات منطقه قطر شورای همکاری خلیج فارس عمان العربیه سیدعباس عراقچی خلیج فارس کویت ریاض بن فرحان آذر وزارت امور خارجه ایران کشور قطر بحرین شاه سعودی ایران مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۰۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس

محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان مشترک بین ایران و هفت کشور عربی همسایه با برخی از چالش‌های زیست محیطی مواجه هستند که صید بی‌رویه و غیر مسئولانه از منابع آبزی، تخریب و ایجاد تغییرات فیزیکی مناطق ساحلی، ریزش نفت ناشی از اجرای عملیات اکتشاف و استخراج و حمل‌ونقل نفت از جمله آن‌هاست.

آلودگی‌های با منشاء خشکی در خلیج فارس شامل فاضلاب‌های شهری و روستایی، پساب‌های صنعتی و کشاورزی، آلودگی‌های صنایع مستقر در مناطق ساحلی، عملیات عمرانی و توسعه غیراصولی در سواحل نظیر استحصال و خشک کردن دریا، انباشت پسماندها از جمله زباله‌ها و پلاستیک و میکروپلاستیک در نواحی سواحلی می‌شوند که نیازمند مدیریت اصولی است. در این شرایط رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست‌محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه به نقش دیپلماسی بر کاهش مشکلات زیست‌محیطی خلیج فارس تاکید می‌کند.

چالش‌های زیست محیطی خلیج فارس

 سید علی صالح پور با اشاره به از سرگیری روابط ایران و عربستان اظهارکرد: ما از سال گذشته به بعد با از سرگیری روابط سیاسی ایران و عربستان شاهد ایجاد فضای جدید در منطقه هستیم. این تحول زمینه‌های زیادی را برای ایجاد تعامل و مناسبات جدید بین ایران و کشورهای دیگر ایجاد می‌کند. در سطوح سیاست علیا (high politics) اراده و اهتمام میان رهبران سیاسی برای توسعه و نزدیک شدن روابط وجود دارد. در سطوح سیاست سفلی (low politics) نیز باید از ابزارها و زمینه‌های موجود برای تقویت روابط بهره‌مند شویم.

وی با بیان اینکه یکی از حوزه‌هایی که می‌تواند به تقویت روابط میان ایران و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس کمک کند، محیط زیست است. چالش‌های محیط زیستی خلیج فارس متنوع است.  این پهنه‌ آبی از منظرهای مختلف که بیشتر ناشی از  آثار مخرب تغییرات آب و هوایی است، شرایط حساس و شکننده‌ای دارد. مسایل مربوط به آلودگی‌ها، طوفان‌های گرد و غبار و تنش آبی نیز مطرح است.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست‌محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه اضافه کرد: در این شرایط بیش از پیش لزوم جمع شدن کشورهای حاشیه خلیج فارس حول یک محور احساس می‌شود و باید به کمک هم نسبت به رفع این مسایل اقدام کنند. ما پیش از این در نشست‌های مختلف به کشورهای حاشیه خلیج فارس آمادگی خود را در راستای کمک به رفع چالش‌های زیست‌محیطی این پهنه آبی اعلام کرده‌ایم و حتی حاضر هستیم در چارچوب یک ساختار هشت کشوری یعنی شش کشور واقع در جنوب خلیج فارس به علاوه ایران و عراق در این زمینه اقدام کنیم.

وی در پاسخ به این پرسش که چه موضوعی می‌تواند در اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس قرار بگیرد، گفت: مهم‌ترین موضوعی که در چارچوب دیپلماسی زیست‌محیطی در حوزه خلیج فارس می‌تواند مطرح شود، «آلودگی نفتی» است که در سطح خلیج فارس پراکنده است. متاسفانه این پهنه آبی به علت عبور شمار تعداد زیادی نفتکش و نشت قابل توجه نفت از آن‌ها یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان محسوب می‌شود.

صالح پوردر پایان اظهارکرد: محیط دریایی خلیج فارس بسیار حساس است و به‌راحتی سیستم چرخش آب در این منطقه آسیب می‌بیند. فعالیت تاسیسات آب شیرین‌کن و گرمایش آب موجب تخریب مرجان‌ها می‌شود و از مهم‌ترین نکاتی است که در این پهنه آبی قابل توجه است و می‌تواند به عنوان اولویت‌ برای همکاری بین کشورهای حاشیه خلیج فارس مد نظر قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • هلدینگ خلیج فارس اسیر فضای مجازی نمی‌شود
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • وزیر امور خارجه در پانزدهمین نشست سران اسلامی: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • سیر تاریخی شناسنامه‌های المثنی استقلال
  • دیدار امیرعبداللهیان و فیصل‌بن‌فرحان در گامبیا
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا
  • دیدار وزرای خارجه ایران و مصر در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی