Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد اربابی مدیر پروژه راه‌اندازی موزه روانپزشکی، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه میراث و گردشگری  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، جزئیات افتتاح موزه روانپزشکی در بیمارستان روزبه را چنین تشریح کرد: موزه‌ای که در بیمارستان روزبه افتتاح خواهد شد، موزه روانپزشکی است. همانطور که می‌دانید پزشکی یکی از علوم بسیار ریشه‌دار در کشور ماست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اصل پزشکی ایران حد فاصل روابط میان دانش پزشکی یونان باستان و پزشکی جهان روشنگری اروپا بوده است؛ لذا ما در زمینه پزشکی میراث بسیار ارزنده و قوی و پزشکان نامداری داریم که همه ما آن‌ها را می‌شناسیم. از میان این پزشکان می‌توان به ابوالحسن علی ابن سهل ربان طبری، زکریای رازی و ابوعلی سینا اشاره کرد.

او افزود: یکی از رشته‌های تخصصی علوم‌پزشکی با نام روانپزشکی شناخته می‌شود. این رشته تخصصی به سلامت ذهن و درمان بیماری‌های رفتاری و روانی می‌پردازد و خوشبختانه ما در متون و آثار پزشکی خودمان، آثار ارزشمند و توصیه‌های بسیار خوبی در این زمینه داریم. این منبع بسیار غنی از دانش پزشکی از نظر تاریخ پزشکی است و بخشی از فرهنگ عامه ما را نیز شامل می‌شود. با توجه به این سابقه تاریخی و دانش روانپزشکی نوین ما، موزه روانپزشکی در بیمارستان روزبه که اولین بیمارستان مدرن روانپزشکی کشور است، افتتاح خواهد شد. البته ما از قسمت‌های قدیمی بیمارستان برای موزه استفاده نکردیم و قسمتی از این بیمارستان که تبدیل به موزه شده است، قدمت چندانی ندارد.

مدیر پروژه راه‌اندازی موزه روانپزشکی بیان کرد: در این موزه دوره‌های تاریخی علم روانپزشکی با استفاده از آثار ارزشمند پزشکان ایرانی مرور می‌شوند. در واقع از نسخ خطی پزشکان نامدار ایرانی پوستر‌هایی تهیه شده و ارائه می‌شود.

اربابی ادامه داد: آثار خطی اساتید پیشکسوت روانپزشکی ایران همچون غلامحسین ساعدی، افشین یداللهی، داوود شاه‌محمدی و عبدالحسین میرسپاسی نیز در موزه روانپزشکی ارائه خواهند شد. فیلم‌هایی با موضوع روانپزشکی نیز در این موزه در معرض دید عموم قرار خواهند گرفت.

اربابی ادامه داد: هدف ما از افتتاح موزه روانپزشکی این است که تحول دانش روانپزشکی در ایران را نمایش بدهیم تا نه تنها متخصصان و دانش‌آموختگان رشته روانپزشکی بلکه دانش‌آموزان و افراد علاقه‌مند به علم روانپزشکی نیز بتوانند با تاریخچه تحول دانش روانپزشکی بیش از پیش آشنا شوند تا به سلامت روان در جامعه کمک شود.

گفتنی است موزه روانپزشکی در آینده نزدیک افتتاح می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۱۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه فسیل مراغه گنجینه‌ای از مهره داران ارزشمند

 زارع گفت: در موزه فسیل مراغه  بیش از ۷۰۰ قطعه فسیل انواع مهره داران به نمایش درآمده است.

 زارع افزود: در این موزه نمونه‌هایی منحصر به فرد از فسیل‌های انواع فیل، زرافه، ببر دندان شمشیری، انواع گاو‌ها، آهو، کرگدن و اسب دیده می‌شود.

وی با بیان اینکه این موزه تنها موزه فسیل مهره داران در کشور است افزود: قدمت فسیل‌های این مجموعه ۹ میلیون سال است.

رئیس اداره حافظت محیط زیست مراغه افزود: انواع جمجمه، آج فیل، فک و اندام‌های حرکتی حیوانان از جمله فسیل‌های به نمایش در آمده در این موزه است.

زارع گفت: در این موزه فسیل‌هایی کمیاب شامل فیل، میمون، زرافه، کرگدن واسب‌ها به نمایش در آمده است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست مراغه ادامه داد: در هشت فصل حفاری منطقه فسیلی این شهر بیش از هفت هزار قطعه فسیل مهره داران استخراج شده است.

وی افزود: منطقه فسیلی مراغه به خاطر تراکم بالای فسیل حیوانات مهره دار به بهشت فسیل شناسان جهان شهرت دارد.

این موزه به صورت دائمی در مرکز تحقیقات فسیلی ایران در شهر مراغه واقع در میدان مجلس برای بازدید علاقمندان دایر است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • صهیونیست‌ها ده‌ها نفر را در بیمارستان ناصر زنده به گور کردند
  • مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی، دیگر دانشگاه‌ها را به تقلید از ما واداشته است
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • افتتاح بزرگترین بیمارستان روانپزشکی جنوب‌شرق کشور در کرمان
  • بازگشایی مجدد بیمارستان صحرایی در شهرک دانش و سلامت
  • موزه فسیل مراغه گنجینه‌ای از مهره داران ارزشمند
  • افزایش ۳۰ درصدی خدمات روانپزشکی بیمارستان ابن سینا
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد