Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نقشینه گفت: شغل من برای پسرهایم خیلی جذاب است. پسر بزرگترم می‌گوید جوری هوا را پیش بینی کن که مدارس تعطیل شود. تاریخ انتشار: 08:05 - 20 آذر 1398 - کد خبر: ۵۷۵۷۲۴

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، آلودگی هوا و بارش‌های پاییزی، نیاز مردم به پیش بینی‌های سازمان هواشناسی را بیشتر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما شناخت بیشتر از کارشناسان هواشناسی که همیشه در دسترس هستند موضوع این گزارش است.

بیشتر بخوانید: کارمندان هواشناسی ۴ میلیون حقوق می‌گیرند/ خاطره‌ای از دختری که عروسی خود را در باغ گرفت! / جمله‌ای که «هواشناسان» را عصبی می‌کند

امین حسین نقشینه کارشناس سازمان هواشناسی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان گفت: تحصیلاتم را در زمینه مهندسی کشاورزی و سپس هواشناسی تا مقطع دکتری ادامه دادم و ۱۸ سال است که در سازمان مشغول به کارم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا برخی پیش بینی‌ها اشتباه از آب درمی آید، گفت: پیش بینی معمولا اشتباه نمی‌شود، اما تغییر می‌کند. به عنوان مثال ما بارشی را برای یک منطقه پیش بینی می‌کنیم و ممکن است میزان آن کم یا زیاد شود البته این تغییرات طبیعی است و در سراسر دنیا وجود دارد.

نقشینه افزود: همچنین اگر زمان پیش بینی‌ها ۴۸ ساعت بیشتر باشد، ممکن است زمان وقوع پیش بینی تغییر کند. اما پیش بینی‌ها اشتباه نیستند.

این کارشناس سازمان هواشناسی اظهار کرد: کشور ما بسیار بزرگ است و دارای شرایط جوی مختلفی است، اما متاسفانه ما کارشناسان پیش بینی، زمان محدودی برای ارائه گزارشات خود در رسانه‌ها داریم. به عنوان مثال کارشناس باید تنها در چندسطر کل شرایط جوی کشور را توضیح دهید.

نقشینه افزود: به دلیل کوتاهی زمان، اطلاعات را فشرده می‌کنیم و سعی کردیم مناطق را در بخش‌های بزرگ تقسیم بندی کنیم. مثلا می‌گوییم نوار شرقی کشور که شامل تمام استان‌های شرقی می‌شود. این تقسیم بندی‌ها ممکن است نواسانات را افزایش دهد.

وی ادامه داد: تنها در پایتخت، افرادی هستند که در ارتفاع ۳ هزار متری زندگی می‌کنند. در صورتی که برخی در ارتفاع کمتر از هزار متر مشغول فعالیت‌های روزمزه خود هستند بنابراین ارتفاع می‌تواند در بسیاری از موارد تاثیرگذار باشد.

وی درباره خاطرات خوب خود در این سازمان ادامه داد: خاطرات خوب زیادی دارم. وقتی باران یا برف را پیش بینی می‌کنم و در عرض چنددقیقه پیش بینی هایم به وقوع می‌پیوندد بسیار خوشحال می‌شوم.

نقشینه که دانشجوی دکتری رشته هواشناسی است درباره بدترین خاطره اش در پیش بینی وضعیت جوی گفت: طوفان سال ۹۳ تهران برایم فراموش نشدنی است. به خاطر دارم یک ساعت قبل از رسیدن طوفان به تهران، آن را مشاهده کردیم. آن یک ساعت برای من خیلی سخت گذشت.

وی ادامه داد: از همان دقایق اولیه با رسانه‌ها تماس گرفتیم و وقوع طوفان شدید در تهران را هشدار دادیم. این طوفان خسارات زیادی به جای گذاشت و ۵ نفر از شهروندان نیز فوت کردند.

کارشناس سازمان هواشناسی ادامه داد: هواشناسی یک کار تیمی است و وقتی من در رادیو صحبت می‌کنم یا دیگر همکارانم در تلوزیون وضعیت هوا را گزارش می‌دهند، سایر همکاران در حال جمع آوری داده‌های مختلف و تجزیه و تحلیلشان از ایستگاه‌ها هستند.

وی درباره نحوه برخورد دیگران با یک کارشناس سازمان هواشناسی گفت: همیشه اولین سوال از من در جمع دوستان یا خانواده درباره وضعیت هوا است. حتی پسرم همیشه می‌گوید به گونه ای هوا را پیش بینی کن که مدارس را تعطیل کنند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سازمان هواشناسی هواشناسی منهای خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۲۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش سازمان جهانی هواشناسی در خصوص وضعیت اقلیمی آسیا در سال ۲۰۲۳ میلادی منتشر شد

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از تهیه و انتشار گزارش سازمان جهانی هواشناسی (WMO) در خصوص وضعیت اقلیمی آسیا در سال ۲۰۲۳ میلادی با مشارکت اعضاء هیات علمی این پژوهشگاه خبر داد.

به گزارش ایسنا، مهدی رهنما رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور از تهیه و انتشار گزارش سازمان جهانی هواشناسی (WMO) در خصوص وضعیت اقلیمی آسیا در سال ۲۰۲۳ میلادی با مشارکت اعضاء هیات علمی و پژوهشگران پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور، خدمات ملی هواشناسی ـ آبشناسی موسوم به NMHSs، چندین موسسه تحقیقاتی، تعدادی از آژانس های وابسته به سازمان ملل متحد و سازمان های بین المللی و منطقه ای خبر داد.

وی ادامه داد: در تهیه این گزارش نمایندگانی از کشورهای عضو سازمان جهانی هواشناسی از جمله جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، بحرین، هنگ کنگ، چین، هند، عراق، ژاپن، قزاقستان، میانمار، ماکائو، مغولستان، نپال، عمان، پاکستان، قطر، جمهوری کره، روسیه، عربستان سعودی، سریلانکا، امارات متحده عربی، ویتنام و ازبکستان همکاری داشتند.

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور درخصوص محورهای اصلی این گزارش افزود: این گزارش به بررسی وضعیت اقلیمی منطقه در سال ۲۰۲۳ از منظر پارامترهایی همچون دما، بارش، دمای سطح دریا، سطح آب دریاها و واداشتهای اصلی اقلیمی می‌پردازد. رخدادهای فرین نظیر چرخندهای گرمسیری، بارش های سنگین و سیل، خشکسالی، امواج گرمایی و آتش سوزی جنگل ها، امواج گرمایی دریایی و سایر رخدادهای فرین از دیگر موضوعات مورد بررسی می باشد.

رهنما گفت: اثرات و مخاطرات مرتبط با آب و هوا همچون مرگ و میر و جمعیت آسیب دیده، وضعیت سامانه های هشدار بهنگام در آسیا، هشدار بهنگام و اقدام پیش بینی کننده در آسیا و چالشها و فرصت ها از دیگر موضوعاتی است که در این گزارش بر آن تاکید شده است.

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور ادامه داد: براساس این گزارش در سال ۲۰۲۳ میانگین دمای آسیا نود و یک صدم درجه سلسیوس بالاتر از دوره مرجع ۱۹۹۱ تا ۲۰۲۰ بوده است که دومین بالاترین دمای ثبت شده محسوب می شود. همچنین بسیاری از مناطق آسیا در سال ۲۰۲۳ رخداد گرمای فرین را تجربه نمودند؛ بعنوان نمونه ژاپن گرمترین تابستان در تاریخ خود را ثبت نموده است.

وی افزود: از دیگر موارد میتوان به کاهش فزاینده توده یخچال های طبیعی کوهستان های مرتفع آسیا طی ۴۰ سال گذشته اشاره نمود؛ بطوریکه در سال ۲۰۲۳ شکست رکورد دماهای بالاتر و شرایط خشک تر در شرق هیمالیا و کوهستان تین شان تشدید کاهش توده یخچال ها را در پی داشت. در سال ۲۰۲۳ بیش از ۸۰ درصد مخاطرات هواشناسی-آبشناسی گزارش شده در آسیا سیل و توفان بوده است.

رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور عنوان کرد: بطور کلی در سال ۲۰۲۳، ۷۹ رخداد مخاطره آمیز آبشناسی ـ هواشناسی گزارش شده منجر به مرگ‌ و میر بیش از ۲۰۰۰ نفر و آسیب به ۹ میلیون نفر شده است.

رهنما گفت: بطور تقریبی ۸۰ درصد از اعضاء WMO در منطقه، خدمات آب و هواشناسی را با هدف حمایت از فعالیت های کاهش خطر بلایا ارائه می‌نمایند. با این حال همچنان در منطقه، شکافی بین محصولات چشم انداز اقلیمی و متناسب برای رفع نیازهای موجود بویژه در ارتباط با موضوعاتی همچون مدیریت ریسک، سازگاری، کاهش تغییرات اقلیمی و اثرات آن وجود دارد.

وی در پایان خاطرنشان نمود: علاقمندان می توانند با مراجعه به تارنمای پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور به نشانی www.rimas.ac.ir نسبت به دریافت و مطالعه این گزارش اقدام نمایند. شایان ذکر است، مهدی رهنما "رئیس و عضو هیات علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور"، ابراهیم فتاحی "معاون پژوهشی و فناوری و عضو هیات علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور" و ساویز صحت کاشانی "عضو هیات علمی پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور" در نگارش این گزارش مشارکت کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تداوم بارندگی در نیمه شرقی و ورود سامانه بارشی جدید از غرب کشور
  • هشدار هواشناسی برای سیلابی شدن خراسان جنوبی
  • هشدار هواشناسی برای سیلابی شدن برخی مناطق خراسان جنوبی
  • هشدار هواشناسی برای سیلابی شدن مسیل ها در برخی مناطق
  • پیش بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی هرمزگان- ۶ اردیبهشت
  • انتشار گزارش سازمان جهانی هواشناسی دریاره وضعیت اقلیمی آسیا با مشارکت پژوهشگاه هواشناسی
  • گزارش سازمان جهانی هواشناسی در خصوص وضعیت اقلیمی آسیا در سال ۲۰۲۳ میلادی منتشر شد
  • تداوم بارش‌ها و رگبارهای بهاری در یزد تا فردا
  • آخرین وضعیت هواشناسی؛ منتظر تندر و آذرخش در تهران باشید
  • وضعیت تعطیلی مدارس فردا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ (بارش باران) / این شهرها تعطیل شدند