Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@19:05:19 GMT

پروژه های پژوهشی «ارزآور» و «بومی» حمایت می شوند

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۵۳۵۳۵

پروژه های پژوهشی «ارزآور» و «بومی» حمایت می شوند

به گزارش خبرنگار مهر، هفته پژوهش هر ساله با اهدافی چون شناسایی توانمندی های پژوهش و فناوری مراکز تحقیقاتی، شناسایی و معرفی پژوهشگران برتر، امکان تجاری سازی یافته های پژوهش و فناوری (فن بازار) و فراهم کردن فضای همکاری بین پژوهشگران برگزار می شود.

«بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری، فن‌بازار» امسال در حالی از ۲۳ آذرماه آغاز می‌شود و تا ۲۸ آذرماه ادامه دارد که همزمان با آن هفتمین «نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران» به مدت سه روز از ۲۶ تا ۲۹ آذرماه برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شعار امسال هفته پژوهش «پژوهش اثربخش، فناوری ارزش‌آفرین و رونق تولید» در نظر گرفته شده است.

دانش آموزان مهمان پارک های علم و فناوری می شوند

در اولین روز از هفته پژوهش، زنگ پژوهش با حضور وزرای علوم و آموزش‌وپرورش در یکی از دبیرستان‌های تهران نواخته می‌شود؛ در این مراسم از ۲۸ دانش‌آموز برتر تقدیر شده و دانش آموزان میهمان مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری خواهند بود تا از نزدیک با عملکرد این مراکز آشنا شده و انگیزه مضاعفی برای ادامه تحصیل در سطوح عالی داشته باشند.

جایگاه بیانیه گام دو انقلاب در هفته پژوهش

عبدالساده نیسی مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم در تشریح جزییات برنامه های این هفته به خبرنگار مهر گفت: یکی از روزهای هفته پژوهش و فناوری، به نام بیانیه گام دوم در پژوهش و فناوری نام‌گذاری شده که دانشگاه های علوم انتظامی و پژوهشگاه علوم و قرانی قم برنامه ها و نشست هایی را در این خصوص در نظر گرفته است.  

توجه ویژه به حوزه فناوری در نمایشگاه در شرایط تحریم

نیسی درباره تفاوت نمایشگاه پژوهش امسال با سال گذشته، گفت: امسال به این دلیل که شرایط تحریم قرار داریم، باید به تقاضاهای فناوری در راستای حل مشکلات کشور در نمایشگاه توجه ویژه ای شود و از این شرایط به عنوان یک فرصت استفاده کرد. امسال تمرکز بر این است که از طریق شرکت های دانش بنیان و پژوهشگاهها به نیاز صنعت پاسخ دهیم.

مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم با اشاره به اینکه همزمان با افتتاحیه نمایشگاه در روز ۲۶ آذرماه، از پژوهشگران و ایده‌های برتر تجلیل خواهد شد، گفت: روز جمعه ۲۹ آذرماه است آیین اختتامیه بیستمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار برگزار خواهد شد.

حمایت از قراردادهای فناوری تا سقف ۲ میلیارد تومان/کاهش بودجه نسبت به سال گذشته

بهنام طالبی معاون اداره کل برنامه ریزی و امور فناوری وزارت علوم در گفتگو با خبرنگار مهر، اعلام کرد که قرار است امسال از قراردادهای فناوری در نمایشگاه هفته پژوهش تا سقف ۲ میلیارد تومان حمایت شود.

طالبی گفت: بودجه حمایتی امسال با کاهش روبروست چرا که سال گذشته ۳ و نیم میلیارد تومان یارانه به قراردادها اختصاص داده شد و تاکنون رایزنی ها با صندوق نوآوری شکوفایی و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری نتیجه نداده است و تا همان سقف ۲ میلیارد تومان قراردادها مورد حمایت قرار می گیرند. 

معاون اداره کل برنامه ریزی و امور فناوری وزارت علوم ادامه داد: سال گذشته از ۲۷۹ مورد تفاهم نامه، ۱۰۸ قرارداد دریافت شد که از این تعداد در نهایت ۴۴ قرارداد را مورد حمایت قرار دادیم.

از چه قراردادهایی امسال حمایت می شود؟

وی در توضیح بیشتر گفت: امسال قراردادهایی مورد حمایت قرار می گیرند که نخست بومی (ساخت داخل) و جزو اولویت های کشور باشند، دوم اینکه بتوانند ارزآوری برای کشور داشته باشند و اشتغال ایجاد کنند و در نهایت بتوانند در بخش صادرات موفق ظاهر شوند. همچنین قرار است صد میلیون تومان نیز در قالب گرنت فناوری به فناورانی که در ارزیابی‌ها به عنوان برتر انتخاب شوند، اختصاص داده شود.

طالبی با اعلام این مطلب که در نمایشگاه امسال در مجموع ۱۲۴ مرکز علمی در نمایشگاه ثبت نام کرده اند که شامل ۴۱ دانشگاه، ۲۴ پژوهشکده، ۳۴ پارک علم و فناوری و ۲۵ مرکز رشد و موسسات خصوصی است، اظهار کرد: با توجه به آمار اخذ شده تا امروز ۳۵۸۲ فناوری در سامانه TRL ثبت شده است. 

معاون اداره کل برنامه ریزی و امور فناوری وزارت علوم ادامه داد: استان البرز با ۷۵۲ طرح، استان تهران با ۶۶۱ طرح، استان گلستان با ۲۱۰ طرح به ترتیب بیشترین تعداد طرح‌های ثبت شده را به خود اختصاص داده‌اند. در نمایشگاه امسال نیز ۶۰ استارتاپ در ۳ غرفه مجزا حضور خواهند داشت.

۷۰ فناوری جدید رونمایی می شود

وی با اشاره به اینکه امسال حدود ۷۰ فناوری جدید در نمایشگاه رونمایی خواهد شد، گفت: علاوه بر معرفی فناوری و رونمایی از فناوری جدید، شاهد عرضه فناوری به سرمایه گذاران در نمایشگاه خواهیم بود. در ساعات برپایی نمایشگاه، ۳۲ عنوان کارگاه‌های آموزشی تخصصی نیز پیش بینی شده که در بیستمین نمایشگاه برگزار خواهد شد.

برگزاری نشست مدیران ارتباط با صنعت با حضور مسولان پژوهشی/تقدیر از ۱۰۰ طرح برگزیده دانشگاهی

یکی دیگر از برنامه های هفته پژوهش،  برگزاری نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاه ها و پژوهشگاه ها همزمان با هفته پژوهش با حضور معاونان و مدیران پژوهشی وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی است. این نشست در روز چهارشنبه ۲۷ آذر ماه در نمایشگاه بین المللی برگزار می شود. برگزاری رویداد الگوها و راهکارهای نوین در ارتباط با همکاری دانشگاه ها با صنعت و جامعه از دیگر برنامه هاست که در همین رابطه قرار است ۱۰۰ طرح برگزیده دانشگاه ها مستندسازی و در همین روز منتشر و از طرح های برگزیده تقدیر شود.

کد خبر 4793910 مهتاب چابوک

منبع: مهر

کلیدواژه: هفته پژوهش وزارت علوم تحقیقات و فناوری نوآوری تحقیقات علمی امنیت اطلاعات معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فناوری فضایی اینترنت شرکت دانش بنیان ربات موبایل فیس بوک ایالات متحده آمریکا فناوری نانو گوگل زیست فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۳۵۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟

 روز‌های گذشته اولین نمونه بومی سازی شده «۶سیلندر بنزینی خورجینی ۴لیتری» در پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی رونمایی شد.

بر اساس اعلام مدیران این پروژه، از ۳ پیش با توجه به شناسایی نیاز کشور به خودرو‌هایی همچون آفرود، شاسی بلند و سازمانی که بالغ بر ۱۰ هزار خودرو در سال بود، تصمیم گرفتند به دنبال ساخت نمونه‌ای داخلی باشند.

در این پژوهش بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی مختلف در بازه ۳ تا ۵ لیتری با چیدمان خورجینی را بررسی شده است، محصولات به‌روز ۱۳ سازنده نامی دنیا مورد هدف قرار گرفته و ۱۶ پارامتر سنجش عملکرد موتور‌ها بررسی شد که متناسب با خودرو‌های کشور باشد و شماتیکی از پراکندگی و کارآمدی آنها در این حوزه گزارش و در نهایت یک موتور انتخاب و بر روی خودرو هدف تست شد و در نهایت موتور مبنا انتخاب شد.

این موتور ۴ لیتری و ۶ سیلندر، فناوری روز دنیا است که در ساختار صنعت خودروسازی ایران قابل شناسایی بوده و امکان تعمیر و نگهداری آن را در کشور وجود دارد.

گشتاور بالا و قدرت زیاد در دوره‌های نسبتا پایین

علی قاسمیان مدیر واحد تحلیل مهندسی این پروژه دلایل به ویژگی‌های این موتور اشاره کرد و گفت: ۲ مشخصه اصلی موتور‌های احتراقی توان و گشتاور است، توان برای ایجاد سرعت بیشینه و گشتاور نیز برای تامین کشش‌مناسب خودرو است، به عبارت دیگر ما آن را به عنوان قدرت موتور برای عبور از سربالایی و حمل بار می‌دانیم.

وی افزود: موتور‌های بنزینی عموما بر مبنای توان بالا طراحی می‌شوند، اما این موتور قابلیت دارد که گشتاور بالا و قدرت زیادی را در دوره‌های نسبتا پایین در اختیار راننده قرار دهد و این یک ویژگی خوب برای خودرو‌های پیکاپ، آفرودی، SUV (خودرو‌های شاسی بلند) و تاکتیکی برای عبور از مناطق شیب‌دار، صعب‌العبور و همچنین حمل بار‌های سنگین به حساب می‌آید. قاسمیان اظهار کرد: از آنجا که این موتور، یک موتور بنزینی است می‌تواند سرعت بالایی داشته و نیاز کاربر خود را رفع کند.

وی درخصوص سایر ویژگی‌های این موتور گفت: دوام بسیار بالا و خوش تعمیری از جمله ویژگی‌های بارز این موتور است، همچنین این موتور قابلیت کسب استاندارد آلایندگی یورو۵ و قابلیت ارتقا استاندارد آلایندگی به یورو۶ را دارد.

قاسمیان به ویژگی دیگر این موتور اشاره و تصریح کرد: با افزودن کیت‌های جانبی به همین موتور بدون هیچ تغییری تا ۲برابر توان و گشتاور فعلی توسط این موتور قابل تامین است که می‌تواند یک ویژگی مهم برای کاربری‌هایی خاص باشد. مدیر واحد تحلیل مهندسی این پروژه خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی توان این موتور ۲۳۶ اسب و گشتاور آن ۳۶۰ نیوتن‌متر است.

گفتنی است، در گذشته این موتور به ایران فروخته می‌شد، اما به دلیل تحریم‌ها فروش محصول قطع شد و تعمیر و نگهداری آن پشتیبانی نمی‌شد، در نتیجه اولین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی  ساخته شد، زیرا در حال حاضر مهندسین ایرانی امکان تولید موتور‌های کم حجم با مصرف کمتر را دارند.

نخبگان و متخصصان در این پروژه توانسته‌اند به حدود ۴۵ درصد دانش بومی ساخت موتور دست پیدا کنند که برای فاز اول پروژه بود، بررسی موتور مبنا بر اساس متالوژی با مدل‌های ۲ بعدی، ۳ بعدی و بر مبنای توانمندی داخلی انجام شد، این شبیه سازی بر مبنای ساخت بلوک آلومینیومی بود، اما به ساخت قالب‌های چدنی نیز دست پیدا کردند که در برنامه اولیه نبود.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟
  • راه اندازی میز خدمت در نمایشگاه تجهیزات پزشکی
  • رونمایی از نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت
  • تقویت حمایت از تولیدکنندگان با توسعه ارتباطات مجموعه‌های علمی
  • پرداخت ‌خدمات مالی به متقاضیان صندوق پژوهش و فناوری زنجان
  • تولید آرد بدون گلوتن توسط پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی
  • پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است
  • معاون وزیر ارتباطات : شبکه اپراتور مدعی نارضایتی مردم از کیفیت شبکه به دلیل استفاده از مودم بومی قابل بررسی است
  • امضای تفاهم‌نامه علمی پژوهشی دانشگاه آزاد و دادگستری شاهرود
  • تعاونی‌های دانش‌بنیان خراسان شمالی ویژه حمایت می‌شوند