Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-26@05:57:58 GMT

حکم محمدعلی نجفی صادر شد

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۵۵۵۷۸

حکم محمدعلی نجفی صادر شد

حمید گودرزی وکیل مدافع محمدعلی نجفی از صدور حکم موکلش خبر داد و گفت: به‌دلیل اینکه حکم صادرشده هنوز به ما ابلاغ نشده است، از جزئیات آن خبری ندارم.

حمید گودرزی در گفتگو با خبرنگار حوزه قضائی گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از صدور حکم محمدعلی نجفی(شهردار پیشین تهران) به اتهام قتل همسر دوم خود خبر داد و گفت: حکم موکل بنده صادر شده است اما به‌دلیل اینکه هنوز به ما ابلاغ نشده است از جزئیات آن اطلاعی ندارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دادگاه محکومیت قتل عمد را قبول کرده است اما اینکه نجفی چند سال باید به زندان برود هنوز ابلاغ نشده است.

وکیل مدافع محمدعلی نجفی تصریح کرد: برخی رسانه‌ها اعلام کردند که مدت حبس موکلم 6 سال است و اگر این موضوع صحت داشته باشد، فرجام‌خواهی می‌کنیم، چراکه معتقدیم قتل رخ داده شبه عمد است.

خرداد ماه سال جاری بود که خبر قتل میترا استاد(همسر دوم محمدعلی نجفی) در فضای مجازی پخش شد و این خبر خیلی زود از سوی مقامات رسمی کشور نیز مورد تأیید قرار گرفت. در همان روز گمانه‌زنی‌هایی درخصوص اینکه این امکان وجود دارد خود نجفی همسرش را به قتل رسانده باشد نیز وجود داشت تا اینکه با مراجعه نجفی به اداره پلیس آگاهی تهران بزرگ و اعتراف به قتل میترا استاد، این گمانه‌زنی‌ها به حقیقت تبدیل و نجفی بازداشت شد.

به‌دلیل مهم بودن این پرونده، کیفرخواست متهم در اسرع وقت با عناوین  قتل عمد میترا استاد، حمل و نگهداری سلاح غیرمجاز و ایراد صدمه بدنی عمدی منتهی به جرح (غیر فوتی) از سوی دادستانی تهران صادر شد.

در نهایت بعد از تکمیل پرونده و صدور کیفرخواست، سه جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده محمدعلی نجفی در  شعبه ۹ دادگاه کیفری یک استان تهران به ریاست قاضی کشکولی برگزار شد و در نهایت دادگاه با بررسی همه جوانب، حکم قصاص متهم را صادر کرد. البته محمدعلی نجفی به اتهام حمل سلاح غیرمجاز نیز به ۲ سال حبس محکوم شد.

در این خصوص غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه نیز در هفتمین نشست خبری خود درباره حکم نجفی گفت: رأی پرونده قتل مرحومه میترا استاد صادر و به وکلای طرفین ابلاغ شده است. در کیفرخواست سه اتهام وجود داشت و دادگاه قتل عمد را محرز دانسته است و دادگاه حکم قصاص صادر کرده و درباره صدمه به مرحومه متهم تبرئه شد چون یک تیر به مقتول وارد شده است. نجفی درباره نگهداری سلاح غیرمجاز به دو سال حبس نیز محکوم شده است و رأی قطعی نیست و اگر شکایت شود پرونده به دیوان عالی خواهد رفت.

بعد از اعلام خبر حکم قصاص نجفی که از سوی سخنگوی قوه قضائیه اعلام شد، وکلای شهردار پیشین تهران گفتند که به رأی صادره اعتراض خواهند کرد. در همین ایام بود که برادر میترا استاد با انتشار پستی در صفحه اینستاگرام خود خبر از رضایت خانواده مقتول از محمدعلی نجفی خبر داد.

بعد از گذشت چند روز از اعلام رضایت خانواده مقتول، محمدعلی نجفی که در بازداشت بود با تودیع وثیقه از اوین آزاد و همین موضوع موجب ناراحتی بسیاری از مردم شد.

در این خصوص نیز محمدجواد حشمتی رئیس کل دادگستری استان تهران ۸ شهریورماه با بیان اینکه محمدعلی نجفی به زندان بازگشت، گفت: برابر ضوابط و مقررات قانونی هرچند با گذشت اولیای دم قصاص منتفی می‌شود ولی در مورد جنبه عمومی جرم قتل توسط دادگاه، حکم مقتضی صادر خواهد شد.

از طرفی دیوان عالی کشور نیز به رأی صادره از سوی دادگاه ایراد گرفت و دستور بررسی مجدد موضوع را با حضور کارشناسان اسلحه و پزشکی قانونی داد، لذا صحنه جرم دوباره بازسازی شد و دو جلسه دادگاه مجدد نجفی نیز به ریاست قاضی کشکولی برگزار شد. در این دو جلسه نیز علاوه بر نجفی، شاهدان عینی، وکلا و کارشناسان اسلحه و پزشکی قانونی اظهارات خود را بیان کردند و نکته اصلی در این دو جلسه این بود که وکلای نجفی سعی داشتند تا قتل صورت گرفته را شبه عمد بیان کنند.

براساس این گزارش، حکم قطعی محمدعلی نجفی به جرم قتل همسر دوم خود صادر شده است و به‌زودی به وکلا نیز ابلاغ خواهد شد و باید منتظر ماند و دید که شهردار پیشین تهران از منظر جنب عمومی جرم به چند سال حبس محکوم خواهد شد.

انتهای پیام/4110/

منبع: آنا

کلیدواژه: محمدعلی نجفی میترا استاد قتل استاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۵۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادای احترام رئیسی به محمدعلی جناح «قائد اعظم»

رئیس جمهور در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر خود به پاکستان، به شهر کراچی به عنوان مرکز ایالت سند سفر کرد و در بدو ورود با حضور در آرامگاه محمدعلی جناح، به مقام «قائد اعظم» و رهبر استقلال این کشور ادای احترام کرد.

به گزارش مشرق، سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر امروز - سه‌شنبه - در ادامه برنامه‌های دومین روز سفر به پاکستان، پس از سفر به ایالت پنجاب و شهر لاهور، به کراچی مرکز ایالت سند نیز سفر کرد و در بدو ورود با حضور در آرامگاه محمدعلی جناح «قائد اعظم» و پدر استقلال این کشور، با تقدیم تاج گل و قرائت فاتحه به مقام وی ادای احترام کرد.

محمدعلی جناح ملقب به قائد اعظم در ۲۵ دسامبر سال ۱۸۷۶ در یکی از محله‌های کراچی به دنیا آمد. پدرش بازرگان و خواهرش «فاطمه» یکی از مبارزان دوران استقلال پاکستان و هندوستان بود. وی در سال ۱۸۹۵ از دانشگاه انگلیس فارغ التحصیل شد و بعد از دریافت مدرک دکترای قانون، فعالیت سیاسی خود را آغاز کرد.

جناح در سال ۱۸۹۶ به کنگره هند پیوست و در سال ۱۹۱۳ به عضویت «حزب آل اندیا مسلم لیگ» که توسط مسلمانان هند تشکیل شده بود درآمد. وی در سال ۱۹۱۶ بعد از برگزاری اجلاس ویژه حزب مسلم لیگ در شهر «لکهنو» به عنوان رهبر این حزب انتخاب شد.

محمدعلی جناح نقش مهمی در نزدیکی کنگره هند با حزب مسلم لیگ برای بیرون کردن انگلیس از هندوستان داشت. در سال ۱۹۲۹ جناح در گزارشی به عنوان «گزارش نهرو» بر ۱۴ نکته اساسی درباره حقوق مسلمانان تأکید کرد که بعدها مقدمه‌ای برای تشکیل یک کشور مسلمان شد.

جناح تمام عمر خود را صرف حمایت از حقوق مسلمانان شبه‌قاره کرد و چون مسلط به قانون بود تلاش‌های وی به ثمر نشست و سرانجام توانست کشور پاکستان را تشکیل دهد.

با ورود محمدعلی جناح به حزب کنگره ملی هند که برای کمک به انگلیسی‌ها تأسیس شده بود، فعالیت‌های این حزب که مقرر بود متناسب با منافع انگلیسی‌ها باشد، مخالف اهداف آنان عمل کرد. مسلمانان هم برای حفظ منافع خود حزبی به نام مسلم لیگ را تأسیس کردند. این دو حزب راه استقلال را هموار نمودند و فعالیت‌های جناح به استقلال پاکستان منجر شد. جناح از تعصب‌های فرقه‌ای دوری می‌کرد و به همین خاطر یکی از بهترین نمایندگان اتحاد مسلمانان با هندوها به شمار می‌رفت.

در مارس ۱۹۲۷ جناح توانست طرح‌های مسلمانان دهلی را تدوین کند اما در طرح مربوط به قانون اساسی حق رأی دادن از مسلمانان گرفته شد و کارهای جناح بی‌نتیجه ماند. در سال ۱۹۲۹ محمدعلی جناح طرح معروفی را در ۱۴ ماده تنظیم کرد و به کنگره داد. گنگره ملی هند به طرح ۱۴ ماده‌ای جناح چندان توجه نکرد. او پس از این ناکامی‌ها به لندن رفت و از دور فعالیت‌های اجتماعی سیاسی شبه قاره را دنبال می‌کرد.

در ۱۹۴۰ محمد علی جناح بیمار شد و در سال ۱۹۴۷ درست یک سال بعد از تشکیل کشور مستقل مسلمان به عنوان پاکستان در سپتامبر سال ۱۹۴۸ دار فانی را وداع گفت، اما فداکاری‌های او برای تشکیل یک کشور مستقل مسلمان همیشه در یاد و خاطره مسلمانان شبه‌قاره باقی خواهد ماند.

دیگر خبرها

  • کشت گندم و جو در چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع رخ
  • قصاص یک زن و ۲ مرد در زندان
  • یک نکته عجیب در عکس‌های جدید تتلو در دادگاه
  • سومین نمایشگاه «ماه دوم» در نگارخانه لاله برگزار می شود
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود
  • تیزر گفت‌وگوی جام پلاس با احمد نجفی
  • رئیسی به محمدعلی جناح «قائد اعظم» ادای احترام کرد
  • ادای احترام رئیسی به محمدعلی جناح «قائد اعظم»
  • فیلم گفت‌وگوی جام پلاس با احمد نجفی، بازیگر
  • تکلیف «گرایی»ها مشخص شد/ محمدعلی المپیک را از دست داد