Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@10:32:24 GMT

استمداد ساکنان آسایشگاه باباباغی از مسوولان

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۵۹۵۴۸

استمداد ساکنان آسایشگاه باباباغی از مسوولان

ساکنان آسایشگاه و روستای باباباغی در نامه‌ای به آنچه که قصد دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای نابودی این مکان عنوان کرده‌اند، از استاندار و نماینده ولی‌فقیه در آذربایجان‌شرقی درخواست کمک کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، در نامه ساکنان آسایشگاه و روستای باباباغی که رونوشت آن به دفتر فارس در تبریز ارسال شده،آمده است: هم اینک دانشگاه علوم پزشکی تبریز با زیرپا گذاشتن  حق انسانی ما، قصد نابودی و کوچ اجباری فرزندان جذامی ما را می‌خواهد و نظیر تعطیل کردن مدرسه، نانوایی، آزمایشگاه، داروخانه و رادیولوژی قصد کوچ اجباری ما را دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جذامیان آسایشگاه باباباغی با اشاره به اینکه این مکان جزو اراضی وقفی به نام جذامیان است، یادآور شده‌اند: دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال ۱۳۸۳ به طور غیرقانونی سند این اراضی را به نام خود زده است و بر همین اساس تعدادی از خانه‌ها را خالی و سپس تخریب کردند.

در این نامه تاکید شده است: ما از مسوولان و مدیران ارشد استانی می‌خواهیم خودشان قضاوت کنند آیا این اقدامات ظلم محسوب نمی‌شود؛ ما جذامیان طرد شده از جامعه دادمان را به دادرسان رساندیم و انتظار رسیدگی به خواسته‌های به حق خود را داریم.

در این نامه با اشاره به اینکه چندین دهه است ساکنان باباباغی همت خود را برای عمران و آبادی این محل به کار بسته و دارای حق آب و گل در آن هستند، آمده است: از مسوولان دلسوز استان برای رفع مشکلات و رسیدگی به آن، انتظار دادرسی داریم و دست کمک به سوی آنها دراز می‌کنیم تا چند صباح از عمر باقی مانده خود را با حداقل مشکلات به پایان برسانیم.

ساکنان باباباغی تشریح کرده‌اند: این محل مامن و ماوای قریب به ۳۰۰ نفر گرفتار در طوفان زندگی است که بیش از ۸۰ سال با داشتن جذام و انواع امراض زندگی کرده‌اند و ادامه حیات آنها به رغم هزاران مشقت، با کشاورزی، دامپروری و درختکاری سپری می‌شود.

براساس این گزارش، آسایشگاه باباباغی در روستایی به همین نام در آذربایجان‌شرقی در دهستان اسپیران بخش مرکزی شهرستان تبریز در میان دره‌ای از کوه‌های شمال غرب تبریز و در نزدیکی کوه «بهلول» و کوه‌پایه‌های «حلّی» بنا شده‌ است.

این مکان روزگاری محل تفریح و شکار ناصرالدین میرزا ولیعهد قاجار در تبریز بود.این آسایشگاه به مساحت بیش از ۷۵ هکتار در ۱۵ کیلومتری شمال‌غربی تبریز به سال ۱۳۱۰ شمسی به اسکان بیماران جذامی شمال، غرب و شمال غرب کشور اختصاص یافت و ۲ سال بعد در سال ۱۳۱۲ بلدیه تبریز شهرک باباباغی را به مبلغ ۶۰۰ تومان خریداری کرده و پس از انجام برخی تغییرات و مهیا کردن شرایط اولیه این مکان را به وزارت بهداشت آن زمان واگذار کرد.

آسایشگاه باباباغی در سال‌های ابتدایی تأسیس به دلیل حصارهای سه متری اطراف آن بیشتر به یک اردوگاه شباهت داشت و فعالیت خود را با پذیرش ۷۵ بیمار جذامی آغاز کرد اما پس از ۲ سال تعداد ۶۰۰ نفر از جذامیان مناطق مازندران، گیلان، کردستان و آذربایجان را در خود جای داد.

از سال‌های اول دهه ۱۳۴۰ باباباغی محل فعالیت پزشکان بین‌المللی از کشورهایی چون فرانسه و لبنان شد و پزشکان ایرانی برای آموزش درمان بیماری جذام از سوی سازمان بهداشت جهانی به کشورهای اروپایی و آفریقایی اعزام شدند و پزشکانی چون دکتر محمدحسین مبین فعالیت‌های گسترده‌ای در این مجموعه انجام داد.

انتهای پیام/60001/

منبع: فارس

کلیدواژه: تبریز دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان شرقی نماینده ولی فقیه آسایشگاه جذامی پزشک فرانسه لبنان آفریقایی بلدیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۵۹۵۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست هم افزایی مسوولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار شد

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست ویدئو کنفرانسی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین در استان ها با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، حجت الاسلام و المسلمین احمدی رئیس این کمیته و مسئولان کمیته فرهنگی در استان ها روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت در تهران برگزار شد.

در این نشست که با محوریت سیاست ها و برنامه های فرهنگی اربعین ۱۴۰۳ و آخرین تحولات در خصوص مراسم پیاده روی اربعین برگزار شد، حجت الاسلام و المسلمین نواب در سخنانی بر لزوم تثبیت معارف دین در اربعین تاکید کرد و بهره گیری از محورهای بیانیه گام دوم انقلاب را در برنامه ریزی های آینده ضروری خواند.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت، شور و شوق مردم برای حضور در پیاده روی اربعین حسینی را گسترده و وصف ناشدنی توصیف و تصریح کرد: این شور و هیجان باید با معنویت و معارف دینی کامل گردد تا نشاط و لذت همراهی در این مراسم عظیم همچنان در میان مشتاقان حفظ و تقویت شود.

وی در ادامه به تشریح دلایل حضور افراد با دیدگاه‌های مختلف در مراسم اربعین پرداخت و در عین حال تصریح کرد: این همایش عظیم بایستی در جهت خالص سازی انگیزه ها پیش برود و کلاس درسی برای اربعینی ها باشد.

سرپرست حجاج ایرانی افزود: شماری از افرادی که در اربعین حضور می یابند در طول سال به این اندازه وقت برای شرکت در اجتماعات دینی نمی گذارند و این بهترین فرصت است که آنها با معارف و مسایل دینی آشنا شوند و در راستای اهداف امام حسین (ع) محتواهایی که برای اربعین و اربعینیان مفید است به آنها منتقل شود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در ادامه به محورهای هفت گانه بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد و برخی از آنها از جمله اخلاق و معنویت، عدالت و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزت ملی و سبک زندگی را از محورهایی دانست که می تواند در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های آینده اربعین مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: به عنوان خادم فرهنگی اربعین پیشنهاد می کنیم هر یک از این محورها در یک سال در اولویت فعالیت های ستاد مرکزی اربعین قرار گیرد و برجسته شود.

نواب خطاب به حاضران گفت: شما به‌عنوان پرچمدار فعالیت های فرهنگی اربعین در سراسر کشور خدمت و فعالانه در این عرصه ها تلاش کنید، امام حسین (ع) هم افرادی را که در این مسیر گام بر می‌دارند در دنیا دستشان را می‌گیرد و در آخرت هم مورد توجه سیدالشهداء و فرزندانش خواهد بود.

بر پایه این گزارش، در این جلسه، حجت السلام والمسلمین حمید احمدی رئیس کمیته فرهنگی آموزشی اربعین گزارشی از برنامه ها و سیاست های فرهنگی اربعین ۱۴۰۳ ارائه کرد و افزود: پیشنهادها و توصیه های نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در برنامه ریزی ها مورد توجه و استفاده قرار خواهد گرفت.

در پایان این جلسه، آخرین اقدامات، برنامه ها و سیاست های فرهنگی اربعین پیش رو ارائه و بحث و بررسی شد و حاضران نقطه نظرات و دیدگاه خود را در خصوص نکات مطرح شده بیان کردند.

کد خبر 6093491

دیگر خبرها

  • حضور دادستان شفت در بین ساکنان خسارت دیده امامزاده ابراهیم(ع)
  • شوراها پل ارتباطی میان مردم و مسوولان هستند
  • بازدید رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) از آسایشگاه کهریزک
  • (ویدئو) فوران یک آتشفشان در اندونزی و تخلیه ساکنان
  • تاکید بر حمایت از کارگران سمنان تا سهم ۴۰ درصدی دانش‌آموختگان از اشتغالزایی
  • خانه مادر شهیدی که دیوارهایش مزین به عکس شهدا است
  • مسوولان در نشر و چاپ کتاب نویسندگان را حمایت کنند
  • نشست هم افزایی مسوولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار شد
  • خبرگزاری کره شمالی جلوتر از مسوولان ایران
  • زنگ سپاس معلم در مدارس آذربایجان غربی نواخته شد