Web Analytics Made Easy - Statcounter

طیف اصلاح طلب یدطولایی در بیان اظهارات پوپولیستی دارد، اما در عین حال دیگران را به این رفتار زشت متهم کرده و به هرگونه اظهارنظر با چاشنی نقد دولت و یا روشنگری از وضع موجود، برچسب مردم فریبی می زند.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*******

** باید «قهر با آمریکا» را پایان دهیم تا پیشرفت کنیم

«فریدون مجلسی» دیپلمات سابق و از حامیان برجام در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت: «تصمیم گرفته شده که رئیس‌جمهور ایران به ژاپن سفر کند...توکیو جز نقش میانجیگری(میان ایران و آمریکا) که این روزها پیگیر آن است، کار دیگری از دستش بر نمی‌آید».

مجلسی در ادامه نوشت:«درخصوص ایران شاید مسأله این است که احساس پدید آمده مبنی بر اینکه ادامه قهر به زیان کشور تمام می‌شود و ادامه تحریم‌ها می‌تواند تبعات بدتری داشته باشد. در شرایطی که همسایگان ما با فروش نفت و جذب درآمدهای سرشار ارزی به پیش می‌تازند و ایران در حصر اقتصادی از پیشرفت باز مانده، شاید این رویکرد به‌وجود آمده که رئیس‌جمهور مأموریت پیدا کند راهی آبرومندانه برای حل و فصل مسأله بیابد و ایران از زیر بار فشار تحریم‌ها خارج شود.تحریم صرفا مانع فروش نفت ایران نیست، بلکه ساختارهای بانکی و صنعتی‌ایران را نیز تحت تأثیر قرار داده است. تحریم ما را به انزوا کشانده، از ظرفیت‌های ایران برای حضور در بازار جهانی کاسته، درآمد ملی را کاهش داده و رشد اقتصادی ایران را منفی کرده؛ این مشکلات عظیم که هر کدام به تنهایی می‌تواند اقتصاد را زمینگیر کند، باید برطرف شود».

نویسنده این یادداشت که از دیپلمات های سابق نیز می باشد، مسأله ایران و آمریکا را صرفا «قهر کردن دو کشور» نامیده است. این در حالی است که مسئله اصلی، استقلال و اقتدار یک کشور(ایران) در مقابل خوی سلطه گری و زورگویی و قلدری یک کشور دیگر(آمریکا) است.

آمریکا در اقدامی شنیع، هواپیمای مسافربری ایرانی با ۲۹۰ مسافر(اعم از کودک و زن و مرد) را توسط ناو جنگی هدف قرار داده و پس از این اقدام جنایتکارانه از فرمانده ناو تجلیل کرد. آمریکا در هشت سال جنگ تحمیلی، صدام را به انواع سلاح های کشتارجمعی از جمله سلاح شیمیایی مجهز کرد. آمریکا از رسیدن دارو به بیماران خاص در ایران جلوگیری می کند. آمریکا از گروهک های تروریستی تجزیه طلب ضدایرانی همواره حمایت کرده است. حال به نظر شما، مسئله ما با آمریکا صرفا قهر کردن است؟!

فعالین و رسانه های اصلاح طلب در سال ۹۴ و پس از امضای برجام، به جشن و پایکوبی پرداخته و تاکید کردند که با امضای برجام علاوه بر لغو یکباره تمامی تحریم ها، مشکل رکود، بیکاری، گرانی و حتی مشکل آب خوردن مردم هم رفع می شود و آنچنان رونقی ایجاد می شود که مردم دیگر اصلا نیازی به یارانه نقدی نخواهند داشت.

اما در نهایت در پسابرجام، هم ارزش پول ملی کشورمان کاهش پیدا کرد و هم تحریم ها افزایش یافت و هم سفره مردم کوچک شد.

کارشناسان و صاحبنظران تاکنون بارها تاکید کرده اند که تحریم ها ۲۰ الی ۳۰ درصد در مشکلات کشور نقش داشته و ۷۰ الی ۸۰ درصد مشکلات ناشی از سوءمدیریت در دولت است.

** نقیب زاده: ایران باید با تجزیه عراق موافقت می کرد

«احمد نقیب زاده» فعال سیاسی اصلاح طلب و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران- به مدیر کلی «غلامحسین کرباسچی»- در یادداشتی در روزنامه سازندگی با عنوان «اشتباه ایران در عراق» نوشت: «همواره در تحلیل مسائل منطقه ای تاکید کرده بودم که این حد از کمک رسانی ایران به عراق نباید خالی از ابزارهای تبلیغی باشد. باید در آن زمان(حمله داعش به عراق) درباره خدمت رسانی به کشوری جنگ زده از جانب جمهوری اسلامی ایران تبلیغ بیشتری صورت می گرفت. البته از اساس میزان ورود ایران به بحث کمک به عراق و تنش های کشورها در زمان نیاز به کمک، محور دیگری است که بحث دیگری را می طلبد».

نقیب زاده در ادامه نوشت: «من معتقد بودم که در همان زمان ایران باید به عنوان موافق تجزیه عراق موضع بگیرد و برای یکبار این غائله خاتمه بیابد. اینکه کردستان عراق مستقل شود هیچ جای نگرانی برای ایران و کردهای ترکیه ندارد. چرا که کردهای عراق از اساس هیچ ارتباطی با کردهای ایران و ترکیه ندارند و نباید از واهمه جدایی طلبی کردهای ایران این موضوع مورد مخالفت قرار می گرفت. کردستان عراق موجودیتی مستقل دارد و به هیچ عنوان با کردهای ایران که قومی از اقوام ایرانی هستند و خود را ایرانی می دانند قابل قیاس نیستند. استقلال کردستان عراق به طور یقین باعث خوشحالی کردهای ایران می شد اما باعث تحریک آنها نمی شد».

این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: «در شرایط فعلی به صورت کلی جمهوری اسلامی ایران باید از ورود به تنش های منطقه ای بپرهیزد. علاوه بر این در مورد رویکرد تبلیغی که از عراق درباره ایران تولید می شود، ایران باید به تبلیغات بپردازد و حضور موثر خود را در عراق یادآوری کند. ایران باید یادآوری کند که چطور با داعش مبارزه کرد و چطور درباره خرابی های عراق تسلط یافت و پل و جاده ساخت و فضای اقتصادی عراق را متحول کرد. اینها مواردی است که نباید از طرف مردم عراق فراموش شود».

در برهه ای که مدافعان حرم از ایران، لبنان، عراق، سوریه، افغانستان، پاکستان و...به فرماندهی سردار حاج قاسم سلیمانی در مقابل تروریست های تکفیری ایستاد، طیف اصلاح طلب با این اقدام مخالفت کرده و مدعی شدند که باید با مدل برجام، مسائل موجود در منطقه را رفع کرد.

در نهایت ایمان به وعده الهی و مجاهدت شبانه روزی و ایثار جوانان مومن و انقلابی موجب شد تا علیرغم تجهیز تروریست ها به سلاح های پیشرفته و حمایت تبلیغاتی همه جانبه از آنها، رویای آمریکایی تسلط داعش در منطقه تعبیر نشد و تروریست ها و اربابان آنها سیلی سختی از محور مقاومت خوردند.

سیلی سخت محور مقاومت به داعش و اربابانش در شرایطی رخ داد که در این سو، چک برگشت خورده برجام روی دست دولت آقای روحانی بود. همین امر موجب شد تا در نهایت عراقچی- نفر دوم تیم مذاکره کننده هسته ای دولت- صراحتا اذعان کرد که «یکی از درس های برجام این بود که مقاومت بهتر جواب می دهد».

حالا در شرایطی که آمریکا،رژیم صهیونیستی و آل سعود در پی فتنه افکنی در عراق هستند، فعالین اصلاح طلب با دشمن همصدا شده و مدعی هستند که عراق باید تجزیه می شد. این در حالی است که نقشه تجزیه عراق، یک نقشه آمریکایی- صهیونیستی و مقدمه تکه تکه کردن کشورهای منطقه از جمله ایران است.

لازم به ذکر است که در روزهای گذشته، «پروانه سلحشوری» نماینده عضو فراکسیون امید مجلس در اظهارنظری تأمل برانگیز مدعی شده بود «مردم عراق و سوریه، ایران را لعن و نفرین می کنند»!

ناگفته نماند که نقیب زاده پیش از این گفته بود، برای جلب رضایت اروپا باید برد موشک هایمان را کاهش دهیم.

** غرویان: شعارهای فرماندهان سپاه پوپولیستی است

«محسن غرویان» فعال سیاسی اصلاح طلب که پیش از این گفته بود که «اگر رقبای روحانی در انتخابات ۹۶ پیروز می شدند،دلار ۴۰ هزارتومان می شد»! در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: «روز گذشته بود که اظهاراتی به نقل از (سرلشکر محمد علی جعفری) فرمانده کل سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منتشر شد که او در جریان آن مشکلات را به انتخاب‌های گذشته مردم منتسب کرده و تنها راه‌حل این مشکلات را اصلاح انتخاب‌های صورت گرفته از سوی عموم جامعه بیان می‌کند».

غرویان در ادامه نوشت: «لازم است در این میان مردم همواره هوشیار باشند و فریب شعارهای پوپولیستی و عوام‌فریبانه را چه از سوی نظامیان چه از سوی چهره‌های مذهبی نخورند، بلکه افرادی را برگزینند که در شرایط کنونی بتوانند باری از روی دوش کشور برداشته و کشور را به سمت پیشرفت سوق دهند».

پیش از این روزنامه اصلاح طلب ابتکار در مطلبی تأمل برانگیز با عنوان «سربازان دلواپس سیاست» به فرماندهان نظامی از جمله سردار قاسم سلیمانی توهین کرده و مدعی شده بود که فرماندهان نظامی باید از اظهارنظر درباره آمریکا پرهیز کنند.

طیف اصلاح طلب یدطولایی در بیان شعارها و اظهارات پوپولیستی دارد، اما در عین حال دیگران را به این رفتار زشت متهم کرده و به هرگونه اظهارنظر با چاشنی نقد دولت و یا روشنگری از وضع موجود، برچسب مردم فریبی می زند.

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق سلبریتی ها سهمیه بندی بنزین ویژه های مشرق برجام پروانه سلحشوری آمریکا فریدون مجلسی صدام محسن غرویان روزنامه اصلاح طلب ویژه های مشرق محور مقاومت سردار حاج قاسم سلیمانی داعش سیلی سپاه عراق تجزیه عراق ویژه های مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۰۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، کاخ سفید اعلام کرده است که ما نسبت به هرگونه تهدید علیه نیروهای خود به ویژه در عراق و سوریه آگاه هستیم.

وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون نیز اعلام کرده است که گروه‌‎های متحد با ایران روز گذشته برای اولین بار از ۴ فوریه دو حمله به نیروهای ما در عراق و سوریه انجام دادند. پنتاگون ادعا کرده که این حملات نافرجام بوده است.

پنتاگون همچنین افزود: ما از دولت عراق می‌خواهیم تمام اقدامات را برای تضمین امنیت نیروهای آمریکایی در برابر حملات گروه‌های مسلح انجام دهد.

ادعاهای پنتاگون در حالی مطرح شده است که دو روز پیش، نیروهای مقاومت عراق اعلام کردند که عملیات‌های خود علیه نیروهای آمریکایی را باردیگر آغاز می‌کنند.

در همین ارتباط نیز گردان‌های حزب‌الله عراق در بیانیه‌ای اعلام کردند که گروه‌های مسلح عراق به دلیل عدم پیشرفت در زمینه خروج آمریکا، عملیات خود را علیه نیروهای آمریکایی از سر خواهند گرفت.

به گفته گردان‌های حزب الله عراق، از سرگیری عملیات علیه آمریکایی‌ها در نتیجه عدم پیشرفت مذاکرات در زمینه خروج نیروهای آمریکایی از عراق در سفر «شیاع السودانی»، نخست وزیر به واشنگتن صورت می‌گیرد.

هفته گذشته محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق در جریان سفر خود به ایالات متحده با «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در کاخ سفید دیدار کرده بود. در این دیدار السودانی با اشاره به مساله خروج نیروهای آمریکایی از عراق گفته بود: ما پیرامون مشارکت پایدار بر اساس توافق چارچوب راهبردی رایزنی خواهیم کرد. ما به مصوبات کمیته عالی هماهنگی میان عراق و آمریکا پایبند خواهیم بود. دولت من در اجرای این توافق جدیت دارد.

چند ماه پیش نیز، یک رسانه شاخص آمریکایی در تحلیلی با اشاره به حملات فزاینده گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه نظامیان آمریکایی در پی تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه نوشت: افزایش تلفات نظامی و شمار بالای مجروحان آمریکایی در عراق، واشنگتن را بر آن داشته که درباره چالش پرمخاطره حضور نظامی نیروهایش در خاک عراق وارد مذاکرات اولیه با مقامات عراقی شود.

روزنامه واشنگتن تایمز با اشاره به زمزمه آغاز مذاکرات میان مقامات بغداد و واشنگتن درباره خروج احتمالی دست‌کم ۲۵۰۰ نظامی آمریکایی از خاک عراق افزود: با شدت گرفتن جنگ در غزه و حملات پی‌درپی گروه‌های مقاومت عراقی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه طی ۳ ماه گذشته، اکنون در پارلمان عراق نیز مطالبات برای خروج آمریکا از خاک این کشور افزایش یافته است.

این گزارش افزوده بود: «طبق اظهارات مقامات وزارت خارجه آمریکا، مذاکرات برای کاهش تدریجی و حساب شده مستشاران نظامی آمریکا و هم‌پیمانانش در عراق با هدف پایان دادن به مأموریت نظامی نیروهای ائتلاف بین المللی در عراق به زودی آغاز خواهد شد.»

به نوشته واشنگتن تایمز، مقامات آمریکایی با اذعان به ده‌ها مجروح و آسیب مغزی نیروهای نظامی تحت امر خود به دنبال حملات گروه‌های مقاومت عراقی به محل استقرار نظامیانش فاش ساختند که از زمان آغاز حملات از سه ماه گذشته تاکنون، برخی از نیروها نیز دارای جراحت عمیق و وضعیت وخیمی دارند.

از سوی دیگر، «سابرینا سینگ»، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بهمن ماه گذشته در سخنانی با اذعان به شدت یافتن دامنه حملات به نیروهای آمریکایی مستقر در عراق طی ماه‌های جاری در مقایسه با ۱۰ سال گذشته با فرافکنی آشکار درباره موضوع کاهش حضور نیروهای این کشور در عراق مدعی شده بود که مسئله خروج آمریکا به میزان آمادگی نیروهای نظامی عراق در دفاع از حاکمیت ملی و سرزمینی در برابر تهدیدها بستگی دارد.

این روزنامه مطرح آمریکایی در بخش دیگری از گزارش خود درباره چالش آینده حضور نظامی آمریکا در عراق با استناد به ادعاهای دولتمردان آمریکایی که تاکنون درخواست رسمی از سوی بغداد برای ترک این کشور دریافت نکرده‌اند؛ افزود: «اما نیروهای آمریکایی احتمالاً در اقلیم نیمه خودمختار شمال کردستان که دولت آن روابط نزدیک‌تری با واشنگتن دارد، باقی خواهند ماند.»

کد خبر 6087135

دیگر خبرها

  • اصغر حسن‌زاده بهترین بازیکن دیدار ایران و قرقیزستان شد
  • لایحه دو فوریتی اصلاح قانون تعزیرات حکومتی به مجلس می‌رود
  • هیل: همه رؤسای جمهور آمریکا در تحریم ایران شکست خورده‌اند
  • اگر در مقابله با ایران به دودلی ادامه دهیم به زودی به نقطه‌ای می رسیم که دیگر گزینه‌ای نداریم
  • هیل: همه رؤسای ‌جمهور آمریکا در تحریم‌ ایران شکست خورده‌اند
  • درخواست پنتاگون از دولت عراق درباره نیروهای آمریکایی
  • هشدار پنتاگون به عراق درباره ادامه حملات علیه نیروهای آمریکا
  • عمار حکیم: جامعه جهانی رژیم صهیونیستی را وادار به اجرای آتش‌بس کند
  • پیشرفت فیزیکی بیمارستان کسری به ۹۸ درصد رسید
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد