Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@11:13:32 GMT

شهر هوشمند بر بستر ۵G تحقق می‌یابد

تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۶۱۱۹۷

شهر هوشمند بر بستر ۵G تحقق می‌یابد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی، نسترن محسنی گفت: براساس آمار سازمان ملل متحد در حال حاضر ۵۵ درصد جمعیت جهان در شهرها مستقر هستند که این سهم در سال ۲۰۵۰ به ۷۰ درصد رسیده و بالغ بر ۵.۲ میلیارد نفر نیز در کلانشهرها ساکن خواهند شد. بر این اساس مدیریت منابع، فرآیندها و عملکرد بین آنها و ارائه سرویس مطلوب در شهر هوشمند تنها از بستر ICT و تحقق نسل پنجم ارتباطات (۵G) محقق می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: از منظر رگولاتوری در نسل پنجم ارتباطات، اپراتورها فراتر از سطح مشترک نهائی و در قالب مدل تجاری موفق به این اکوسیستم وارد می‌شوند و مدل تجاری موفق نیز صرفاً با تقاضا شکل می‌گیرد.

معاون امور رادیوئی رگولاتوری تاکید کرد: در این نسل از ارتباطات تقاضا از سوی بخشهای عمودی مانند صنایع، حمل و نقل، انرژی، سلامت و ... و شناسائی کاربردها و نیازهائی که در این حوزه‌ها در بستر ارتباطات برآورده می‌شود تحقق ۵G را مقرون به صرفه کرده و توسعه آن را ممکن می‌سازد.

وی تعاملات بین بخشی در حوزه‌های مختلف را یکی از الزامات تحقق ۵G عنوان کرد و گفت: در توسعه ۵G صرفاً تدوین مقررات و ضوابط در حوزه شبکه و زیرساخت‌های ICT در رگولاتوری شکل می‌گیرد اما رگولاتوری بخشهای مالی، انرژی، حمل و نقل، سلامت و ... نیز باید وارد این عرصه شوند تا تحقق و توسعه ۵G انجام شود در واقع یکی از عدم قطعیت ها تعاملات بین بخشی و بین رگولاتوری‌ها در کشور است.

محسنی تصریح کرد: حاکمیت داده‌ها یکی دیگر از موضوعات مهم در توسعه ۵G است. داده‌هائی که بر بستر زیرساخت ICT قرار است ارایه شود چقدر آزاد شده‌اند؟ در واقع کسب و کارهای جدید باید از منظر تلاقی داده‌هایی که از منابع مختلف تولید می‌شود، شکل بگیرد.

وی بازنگری و اختصاص باندهای فرکانسی جدید را یکی دیگر از الزامات توسعه ۵G عنوان کرد و گفت: باندهای فرکانسی‌ای که در کنفرانس جهانی WRC-۱۹ برای توسعه ۵G اختصاص یافته ظرفیت بسیار بالائی برای ارائه سرویس در حوزه IOT دارند. بر همین اساس با جابجائی سرویسهائی که در حال حاضر روی این باندها ارائه می‌شود زمینه تخصیص فرکانس‌ها به ۵G فراهم می‌شود.

معاون امور رادیوئی رگولاتوری تصریح کرد: البته تخلیه یک باند فرکانسی و انتقال به باند جدید هزینه‌بر و نیازمند برنامه‌ریزی است. ضمن آنکه باند ۸۰۰-۷۰۰ که هم اکنون در اختیار سازمان صدا و سیما است و فقط از ۲۶ درصد ظرفیت آن استفاده می‌شود نیز باید برای موضوعات پوششی اپراتورها اختصاص یابد چرا که اختصاص این باند هزینه‌های اپراتورها را تا حدود یک سوم کاهش می‌دهد.

کد خبر 4795433 معصومه بخشی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: رگولاتوری شهر هوشمند فناوری نسل 5 نوآوری تحقیقات علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امنیت اطلاعات فناوری فضایی شرکت دانش بنیان اینترنت ربات موبایل فیس بوک ایالات متحده آمریکا فناوری نانو زیست فناوری گوگل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۱۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محور‌های بزرگراهی برای متخلفان نا امن می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سید ابوالفضل موسوی پور در حاشیه اولین نشست مسولان پلیس راهور با مسولان حوزه معاونت حمل و نقل شهرداری تهران گفت: با وجود تلاش‌های بسیاری که در حوزه ایمنی ومهندسی ترافیک و رفع نقاط حادثه خیز انجام شد، به علت وجود نقص در دوربین‌ها نتوانستیم در بحث کاهش تصادفات موفق عمل کنیم.

سید ابوالفضل موسوی پور افزود:سال گذشته حدود ۱۶ درصد افزایش تصادفات فوتی را شاهد بودیم که ۵۹ درصد از این تصادفات در بزرگراه‌ها و درشب اتفاق افتاده بود.

وی با اشاره به اینکه در جلسه امروز دو موضوع را در دستور کار قرار دادیم گفت: بحث توسعه حمل و نقل عمومی مد نظر قرار داشت، چرا که با افزایش توسعه حمل و نقل عمومی شاهد روان سازی ترافیک و کاهش آلودگی هوا خواهیم بود.

وی گفت: در بحث هوشمند سازی شهری نیز، افزایش سامانه‌ها و دوربین‌های کنترل سرعت ثابت و دوربین‌های کنترل سرعت پر تابلی راداری برای نظارت ۲۴ ساعته را مد نظر داریم تا محور‌های بزرگراهی را برای متخلفان نا امن کنیم.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران نیز در حاشیه این نشست گفت: در شهر تهران روزانه بیش از ۲۵ میلیون سفر شهری انجام می‌شود که نیازمند برنامه مشخصی برای نظم بخشی ترافیک و توسعه حمل و نقل همگانی است.

شهریار افندی‎ زاده افزود:در این جلسه برنامه‌های مشترک دو حوزه مطرح شد تا با تشکیل کار گروه‌های تخصصی بتوانیم به اهداف مورد نظر که شامل ارتقاء هوشمند سازی شبکه حمل و نقل شهری در محدوه‌های طرح ترافیک و آلودگی هوا، مدیریت و نظم بخشی پارکینگ‌های حاشیه ای، توسعه شبکه حمل و نقل همگانی، بهسازی شبکه معابر و خطوط ویژه اتوبوس‌ها دست یابیم.

وی همچنین گفت:در این جلسه مقرر شد کارگروه‌ها در ۴ حوزه چالش‌ها و مشکلات را بررسی کرده و در جلساتی که ماهانه برگزار می‌شود، راهکار‌هایی ارایه دهند تا اقدامات لازم انجام شود.

آقای افندی زاده در باره هوشمند سازی شبکه حمل و نقل شهری نیز گفت: بهره برداری عمده از شبکه هوشمند، شامل ثبت تصویری و نظارت بر تخلفات در حوزه حمل و نقل موثر است و شهرداری بودجه مناسبی را برای توسعه دور بین‌ها و رفع معایب دور بین‌ها اختصاص داده است تا پس از ثبت از طریق پلیس راهور پیگیری لازم انجام شود.

دیگر خبرها

  • اختصاص اعتبار برای ساماندهی مسیل‌های شهر ایلام
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • توسعه همکاریهای موسسات آموزش عالی با فرمانداری ارومیه
  • سرفصل خدمات انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • سر فصل خدمات انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • پایان بررسی جداول بودجه 1403 در کمیسیون تلفیق مجلس/ حقوق نیروهای خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • سر فصل انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • پایان بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در تلفیق/ حقوق نیرو‌های خدماتی آموزش و پرورش افزایش می‌یابد
  • محور‌های بزرگراهی برای متخلفان نا امن می‌شود
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد