Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پردیس البرز دانشگاه تهران از تدوین و تصویب میان رشته‌گی «رایانش اجتماعی» برای نخستین بار در پردیس البرز دانشگاه تهران خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر یونس نوربخش، ضمن اعلام این خبر گفت: «با افزایش روزافزون استفاده از اینترنت، شبکه‌های اجتماعی و وسایل هوشمند در دهه اخیر که منجر به انفجار داده‌های رفتاری و اجتماعی قابل استفاده برای محققان شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مهم یک فرصت تاریخی بی‌سابقه برای محققان علوم اجتماعی فراهم کرده است، تا بتوانند با جزئیات بسیار بیشتری به مطالعه ویژگی‌ها، رفتار، پویایی و تعاملات انسانی و اجتماعی افراد بپردازند».

وی افزود: «انجام مطالعاتی از این دست نیازمند همکاری‌های علمی بین‌رشته‌ای بین محققان علوم کامپیوتر، فیزیک، ریاضی، علوم اطلاعات و محققان جامعه‌شناسی، روان‌شناسی، علوم‌سیاسی و اقتصاد است. میان رشته‌گی «رایانش اجتماعی» درصدد است تا از داده‌های دیجیتال تولید شده توسط افراد و روش‌های محاسباتی برای مدل‌سازی و ارزیابی نظریه‌های علوم اجتماعی استفاده کند».

دکتر نوربخش، خاطرنشان کرد: «درخواست اولیه تصویب میان رشته‌گی «رایانش اجتماعی» برای اولین‌بار در دانشگاه تهران، اواخر سال ۱۳۹۷ به پردیس البرز ارسال شد. پس از برگزاری چندین جلسه تخصصی و طرح موضوع در سی و یکمین جلسه شورای آموزشی و پژوهشی پردیس البرز در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۹۷ ایجاد رشته مورد تصویب قرار گرفت و پس از آن مکاتبه لازم با دفتر نظارت و برنامه‌ریزی آموزشی دانشگاه جهت اخذ مجوز انجام شد».

رئیس پردیس البرز دانشگاه تهران، در ادامه تصریح کرد: «هم‌چنین موضوع تصویب میان رشته‌گی «رایانش اجتماعی» در سیصد و شصت و نهمین جلسه شورای برنامه‌ریزی، گسترش و نظارت آموزشی دانشگاه در تاریخ ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ با حضور دبیر تخصصی رشته و معاونت علمی پردیس البرز بررسی و مورد تصویب قرار گرفت. سپس موضوع طی نامه شماره ۱۲۳/۱۴۳۲۷۳ تاریخ ۶ شهریور ۱۳۹۸ به شورای عالی برنامه‌ریزی آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ارسال شد».

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، وی در پایان اظهار کرد: «در حال حاضر با توجه به نظر موافق کارگروه تخصصی علوم اجتماعی شورای تحول و ارتقا علوم انسانی، برنامه درسی رشته مذکور با همکاری دانشکده علوم اجتماعی و پردیس دانشکده‌های فنی در حال تدوین است».

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه تهران رشته های میان رشته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۲۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدریس رشته ایرانشناسی در بیش از ۱۵ دانشگاه کشور

محمود جعفری دهقی رییس انجمن ایرانشناسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به موسساتی که در این حوزه فعال هستند، گفت: رشته ایرانشناسی در بیش از ۱۵ دانشگاه کشور در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تدریس می‌شود.

وی افزود: بنیاد ایرانشناسی که توسط مرحوم حسن حبیبی تاسیس شده بود، همچنان به فعالیت و پژوهش در این حوزه مشغول است. همچنین دانشگاه های خارجی که کرسی ایرانشناسی دارند، به چنین فعالیت‌هایی مشغول هستند.

دهقی درباره تعریف دقیق ایرانشناسی گفت: مرحوم طهمورث ساجدی صبا، ایرانشناسی را « مطالعه و پژوهش در همه جنبه‌ها و جلوه‌های تمدن ایرانی و شناساندن این تمدن به ملل دیگر» دانسته است.

وی افزود: با در نظر گرفتن تعاریف مختلفی که ارائه شده است، می‌توان گفت ایرانشناسی دانشی میان‌رشته‌ای است و به بررسی و تحلیل مباحث مربوط به فرهنگ و تمدن ایران از دیرباز تا امروز و معرفی آن به ایرانیان و غیرایرانیان می‌پردازد و می‌کوشد این فرهنگ و تاریخ و تمدن را در جایگاه واقعی خود قرار دهد.

رییس انجمن ایرانشناسی ادامه داد: اگرچه تاریخ یا ادبیات، بخش‌هایی از ایرانشناسی است، اما همه آن نیست و این دانش، گستره‌ای بسیار وسیع‌تر دارد و به همه علوم انسانی که به‌نحوی به ایران مربوط می‌شود، ارتباط می‌یابد.

رئیس انجمن ایرانشناسی درباره پیشینه این انجمن گفت: ابراهیم پورداوود حدود ۹۰ سال پیش با همراهی استادانی مانند دکتر محمد معین، منوچهر ستوده، ذبیح‌الله صفا و دیگران، انجمن ایرانشناسی را بنیان گذاشتند. این انجمن پس از دوره‌ای از توقف فعالیت، با همت استادان و پژوهشگران برجسته کشور و با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۱۳۹۶ احیا شد.

نخستین کنگره ملی ایرانشناسی ایران روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت توسط انجمن ایرانشناسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

کد خبر 6100454 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • تدریس رشته ایرانشناسی در بیش از ۱۵ دانشگاه کشور
  • راه‌اندازی۶ دانشکده موضوعی جدید در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی
  • رافائل گروسی وارد تهران شد
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • تشدید نظارت بر فعالیت مراکز سرگرمی «اتاق فرار» در استان تهران
  • ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد
  • نگاهی به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان قم+ فیلم
  • قم، پیشرو در تربیت معلمان پرورشی