Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@17:33:47 GMT

کلاهبرداری با ایجاد حساب در شبکه‌های اجتماعی

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۶۶۹۸۴

کلاهبرداری با ایجاد حساب در شبکه‌های اجتماعی

پس از سوءاستفاده از اطلاعات هویتی سیم‌کارت، نوبت به ایجاد حساب در شبکه‌های اجتماعی با استفاده از شماره‌های کاربران رسیده که می‌تواند تبعات زیادی برای صاحب اصلی شماره داشته باشد و به همین دلیل به کاربران توصیه می‌شود افراد از سپردن گوشی خود به افراد ناشناس و نامطمئن خودداری کنند.

به گزارش ایسنا، سوءاستفاده از اطلاعات هویتی به روش‌های مختلفی انجام می‌شود؛ در برهه‌ای از زمان، با مسدود کردن سرشماره‌های پیامکی تبلیغات، استفاده از شماره‌های شخصی برای ارسال پیامک تبلیغاتی زیاد شد و سودجویان با در دست داشتن اطلاعات هویتی افراد، به ثبت سیم‌کارت‌هایی به نام آن‌ها و بدون اطلاعشان اقدام می‌کردند تا از این سیم‌کارت‌ها جهت تبلیغات استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درصورت هرگونه ایجاد مزاحمت از طریق سیم‌کارت و یا ارتکاب اعمال مجرمانه، این مالک سیم‌کارت است که در وهله‌ی اول باید در محاکم قضایی پاسخگو باشد، زیرا قانون وی را دارنده سیم‌کارت می‌شناسد؛ هرچند بعد از بررسی‌های فنی می‌توان مشخص کرد که این تماس از سوی وی صورت نگرفته است، اما قانون در ابتدا مالک سیم‌کارت را می‌خواهد و وی باید پاسخ‌گوی محاکم قضایی و شاکی باشد تا بعد که مجرم اصلی شناسایی شود.

به همین دلیل لازم است با مراجعه به سامانه استعلام تعداد سرویس‌های مشترکین اپراتورهای مخابراتی، از تعداد سیم‌کارت‌هایی که به نام شماست، مطلع شوید و همچنین در صورت دریافت پیامکی مبنی بر ثبت‌ سیم‌کارت، درصورتی که بدون اطلاع شما انجام شده، نسبت به قطع آن اقدام کنید.

کلاهبرداری با ساخت حساب کاربری در شبکه‌های اجتماعی با شماره شهروندان

از طرفی طی روزهای گذشته گزارش‌های زیادی از طرف شهروندان مبنی بر هک شبکه‌های اجتماعی خود توسط افراد ناشناس و یا ساخت شبکه اجتماعی با شماره آنان، به پلیس فتا رسیده است. در این گزارش‌ها یک نکته مشترک وجود دارد و آن اینکه همه گزارش‌دهندگان از شبکه‌های اجتماعی خارجی استفاده می‌کنند و این مورد دست کلاهبرداران و مجرمین را برای اجرای نقشه خود باز می‌گذارد، همچنین کلاهبرداران در این شیوه با سوءاستفاده از سهل‌انگاری افراد، به خصوص افراد مسن، اقدام به فعال کردن شبکه‌های اجتماعی با شماره تلفن آنان می‌کنند.

افرادی که از گوشی‌های ساده استفاده می‌کنند با تصور این که نمی‌توان از شماره سیم‌کارت آن ها سوءاستفاده کرد، این موضوع را بی‌اهمیت به حساب می‌آورند، در صورتی که این‌گونه نیست و مجرمان به راحتی می‌توانند از بی‌احتیاطی آن‌ها سوءاستفاده کرده و حساب کاربری آن‌ها را در شبکه‌های اجتماعی هک کرده یا با شماره تلفنشان یک حساب کاربری ایجاد کنند.

با این ترفند مجرمان، کد تاییدی به صورت پیامک برای فرد قربانی ارسال می‌شود. در مرحله بعد کلاهبرداران با شیوه و شگردهای مختلفی، کد تایید را از خود فرد قربانی به دست می‌آورند و با این کار یک حساب کاربری در شبکه اجتماعی با شماره وی ایجاد می‌کنند. در واقع این خود اشخاص هستند که اجازه دسترسی افراد مجرم به حساب کاربریشان را می‌دهند.

پس از اینکه مجرمان شبکه اجتماعی را با شماره سیم‌کارت شهروندان فعال کردند، انواع جرائم و کلاهبرداری‌ها را با این شماره انجام می‌دهند و در صورت عدم پیگیری موضوع توسط صاحب اصلی شماره، تبعات زیادی برای وی به‌دنبال دارد. به همین دلیل کارشناسان توصیه می‌کند شهروندان از سپردن گوشی خود به دیگران، به‌خصوص افراد ناشناس و نامطمئن خودداری کنند. همچنین پیامکی را که برای آنها ارسال شده به هیچ وجه برای فرد دیگری نفرستند، به‌خصوص اگر این پیامک حاوی کد یا رمز باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: کلاهبرداری پیامکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۶۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده اند این مطلب را بخوانند

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: مکاتبات ما با ۸ شرکت که سود سهام عدالت را پرداخت نکردند ادامه دار است.

به گزارش جارنیوز، این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: افراد به چند دلیل سود سهام عدالت را دریافت نخواهند کرد که از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت می‌توان به شش مورد درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی اشاره کرد.

او در ادامه می‌گوید: اگر افراد حدودا تا یک هفته قبل از واریز سهام عدالت اطلاعات حسابی خود را بروز و مشکلات را رفع کنند سود برای آنها واریز می‌شود همچنین همراه با این سود،سنوات گذشته را هم دریافت خواهند کرد.

سود سهام که رئیس سازمان بورس در رابطه با واریز مرحله سوم آن به تازگی گفته بود: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سودها راجمع آوری و مابقی سود سهام را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تشویق ۲۱۱ سوادآموز استان سمنان
  • کلاهبرداری از کارت سوخت شخصی/ مراقب تراشه های کارت سوخت باشید
  • آزادی ۲ زندانی جرائم غیر عمد در همدان
  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده‌اند بخوانند
  • کلاهبرداری از مردم با ادعای صدور کارت هوشمند بیمه سلامت
  • درباره کلاهبرداری به روش اسکیمر چه می‌دانید؟
  • کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند
  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده اند این مطلب را بخوانند
  • اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداران اسکیمری نیفتیم؟
  • جزئیات دانلود و بارگذاری فیش حقوقی بازنشستگان