Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو روز پس از آنکه «رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری ترکیه از آمادگی کشورش برای اعزام نیرو به لیبی در صورت درخواست دولت این کشور خبر داد، «مولود چاووش اوغلو» وزیر خارجه ترکیه گفت که آنکارا در حال حاضر برنامه ای برای اعزام نیرو به لیبی ندارد و در توافق امنیتی میان آنکارا و طرابلس مساله اعزام نیرو قید نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش خبرگزاری آناتولی، چاووش اوغلو روز چهارشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «جوردون جرلیک رادمان» همتای کروات خود در آنکارا گفت که در حال حاضر  هیچ نیرویی از ترکیه به لیبی اعزام نمی شود؛ زیرا هیچ درخواستی بابت این موضوع از سوی لیبی دریافت نکردیم.

وی افزود: رییس جمهوری ترکیه در این باره گفته بود که در صورتی که لیبی از ما بخواهد، ما می توانیم موضوع اعزام نیرو به لیبی را بررسی کنیم.

رجب طیب اردوغان روز سه شنبه گفته بود چنانچه دولت وفاق ملی لیبی درخواست کند، ترکیه این آمادگی را دارد تا نیروهای نظامی‌ اش را به لیبی اعزام کند.

پارلمان لیبی که مخالف دولت است، سخنان اردوغان را دخالت در امور داخلی این کشور خواند و حاکمیت ملی لیبی را «خط قرمز» خود عنوان کرد.

وزیر خارجه ترکیه در ادامه گفت، دو توافق امنیتی امضا شده با لیبی  پس از تایید دولت وفاق ملی وارد مرحله اجرا شده است.

ترکیه و لیبی ششم آذرماه و در جریان سفر «فایز السراج»  رییس دولت وفاق ملی لیبی به آنکارا و دیدار با همتای ترکیه ای اش دو قرارداد مهم امضا کردند.

توافق نخست در مورد حریم دریایی ترکیه و لیبی در دریای مدیترانه و دیگری در مورد توسعه همکاری‌های امنیتی و نظامی میان دو طرف امضا شد.

این در حالی است که پارلمان لیبی به امضای پیشنویس توافق همکاری دریایی میان ترکیه و دولت وفاق ملی (مورد تایید جامعه جهانی) واکنش نشان داد و از شورای امنیت سازمان ملل و اتحادیه عرب خواست در مقابل این اقدام موضعی قاطع اتخاذ کنند.

پس از سقوط دولت «معمر القذافی» در سال ۲۰۱۱ و انقلاب مردم لیبی، این کشور به دو بخش غربی و شرقی تقسیم شد.

در غرب لیبی دولت وفاق ملی به رهبری السراج مستقر است که اواخر سال ۲۰۱۵ براساس توافقی که زیر نظر سازمان ملل متحد صورت گرفت، تشکیل شد و در طرف دیگر دولت موقت است که در شرق این کشور فعالیت دارد و از حمایت ارتش ملی لیبی به فرماندهی ژنرال «خلیفه حفتر» و پارلمان برخوردار است./ایرنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۸۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام اقدامات لازم برای اعزام آزمایشی نخستین قطار ترانزیتی از افغانستان به ترکیه

معاون بهره‌برداری و بازرگانی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: اقدامات لازم برای اعزام آزمایشی قطار مذکور انجام‌ شده و راه‌اندازی رسمی مسیر تجاری مذکور پس از رفع نواقص و تایید متخصصان فنی ریلی با هماهنگی راه‌آهن‌های ۲ کشور انجام خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، مرتضی جعفری اظهار کرد: پیرو بازدید انجام شده سال گذشته توسط تیم عالی فنی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، شامل معاون فنی و زیربنایی و مدیران کل حوزه‌های مختلف سیر و حرکت، ایمنی و فنی و زیربنایی، از محور ریلی افغانستان حدفاصل «شمتیغ» تا «روزنک» و مذاکرات به‌عمل‌آمده در جلسه برگزار شده در وزارت راه و شهرسازی با حضور «کاظمی قمی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان، بر لزوم رفع نواقص و مشکلات ایجاد شده برای خط به‌منظور حمل محمولات تجاری تاکید شد.

وی گفت: مقرر شد اصلاحات فنی و رفع نواقص و کاستی‌های موجود حدفاصل مرز شمتیغ تا ایستگاه روزنک، با هدف ارتقای سطح ایمنی موردنیاز از وضعیت عملیاتی به شرایط استاندارد فنی، به‌منظور امکان سیر قطارهای تجاری انجام شود.

معاون بهره‌برداری و بازرگانی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران درباره جزئیات مذاکرات انجام شده، ادامه داد: در این راستا مقرر شد کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان که از سوی سفیر معرفی شده است، نسبت به انجام اصلاحات مورد نیاز و بهره‌برداری محور مذکور با نظارت عالی وزارت راه و شهرسازی (راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران) مبادرت ورزد که در این راستا طی یک سال گذشته با مساعدت راه‌آهن، ۱۶ قطار عملیات برای تسهیل انتقال ادوات ریلی به‌منظور تسریع عملیات اجرایی احداث قطعه چهارم محور ریلی خواف-هرات انجام شده است.

جعفری افزود: بر اساس توافقات صورت‌گرفته با حضور سفیر، کنسرسیوم فوق‌الذکر متعهد شدند که به‌سرعت نواقص را رفع کرده و پس از ارتقای خط مبتنی بر استانداردهای ریلی، به راه‌آهن جمهوری اسلامی منعکس شود تا پس از بازدید از اقدامات انجام شده، امکان سیر ایمن قطار به تأیید کارشناسان فنی برسد.

وی بیان داشت: با وجود دستور مساعدت حداکثری از سوی مدیرعامل و پشتیبانی راه‌آهن برای ارسال ادوات ریلی و پیگیری‌های مکرر از سوی راه‌آهن با عبور هر قطار عملیات، کنسرسیوم مذکور در روزهای اخیر از حسن‌نیت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران سو استفاده کرده و بدون هیچ‌گونه هماهنگی و اخذ تاییدیه از راه‌آهن جمهوری اسلامی، نسبت به بارگیری واگن‌ها و اعلام آن در رسانه‌ها جهت حمل محمولات تجاری ترانزیتی اقدام کرده که مورد پذیرش نبوده و به منزله نقض مقررات ریلی بین‌المللی و توافقات قبلی است.

معاون بهره‌برداری و بازرگانی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در پایان با اشاره به لزوم حفظ جایگاه جمهوری اسلامی ایران در مناسبات بین‌المللی گفت: ضمن عدم هماهنگی انجام شده، باتوجه به رویکرد توسعه‌ای راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران در حوزه کریدورهای بین‌المللی ریلی، اقدامات لازم برای اعزام آزمایشی قطار مذکور انجام‌گرفته و راه‌اندازی رسمی مسیر تجاری مذکور پس از رفع نواقص و تأیید متخصصین فنی ریلی با هماهنگی راه‌آهن‌های ۲ کشور انجام خواهد شد.

کد خبر 747140

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه به سرمایه اجتماعی در تعامل مجلس و دولت/ وفاق و همدلی در اصفهان رو به ارتقا است
  • درخواست مشترک ۱۸ کشور از حماس برای توافق آتش‌بس
  • روایت رهبر انقلاب از توصیه‌‌ها به ایشان برای پذیرش خواسته‌های آمریکا
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد
  • جهانگیری: از نظر توسعه و اقتصاد، نصف ترکیه و عربستان شده‌ایم
  • انجام مقدمات اعزام قطار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • پاسخ جالب چالهان‌اوغلو به میلانی‌ها پس از قهرمانی اینتر+ عکس
  • توافق 4 کشور منطقه برای "راه توسعه" / اتصال اروپا به خلیج فارس از طریق ترکیه و عراق / مسیر ترانزیت جدید بدون ایران
  • انجام اقدامات لازم برای اعزام آزمایشی نخستین قطار ترانزیتی از افغانستان به ترکیه
  • مقدمات اعزام قطار ترانزیتی افغانستان به ترکیه انجام شد