Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- در شرایطی که تولید نفت ایران از میادین غرب کارون تا پیش از سال ۹۲ کمتر از ۷۱ هزار بشکه در روز بود، ‌ در ۶ سال اخیر، ‌این ظرفیت به بالای ۴۰۰ هزار بشکه در روز رسیده که نشان‌دهنده رشدی ۶ برابری در تولید نفت از این میادین مشترک است.

خوزستان را می‌توان قلب نفت ایران دانست زیرا بیشترین تولید نفت کشور در این استان انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اما علاوه بر میادین قدیمی نفت در این استان که در مرزهای ایران قرار دارد و با کشور دیگری مشترک نیستند، ‌ میادینی نیز وجود دارند که بین ایران و عراق مشترکند و در فرهنگ نفت آنها را به میادین مشترک غرب کارون می‌شناسند.
این میادین که شامل آزادگان شمالی و جنوبی، ‌یاران شمالی و جنوبی و یادآوران می‌شود بیش از ۳۳ میلیارد بشکه نفت درجا دارد و از همین رو تولید از این میادین با توجه به مشترک بودن آن اهمیت مضاعفی پیدا می‌کند.
با این حال در سال‌های گذشته برداشت از منابع این میدان چندان مورد توجه نبود و تا آنجا که در سال‌هایی عراق به عنوان رقیب ایران در برداشت از این میادین، ‌ ۸۸  درصد بیش از ایران نفت برداشت می‌کرد.  به این صورت که در سال ۹۳، تولید عراق ۱۹۴ هزار بشکه و در مقابل تولید ایران ۱۰۳ هزار بشکه بود. اوضاع البته در سال‌های قبل از آن نیز چندان مطلوب نبود و اگرچه ظرفیت تولید نفت ایران در آن زمان بیش از عراق بود اما تنها روزانه ۷۱ هزار بشکه نفت از مخزنی ۳۳ میلیارد بشکه‌ای تولید می‌کرد.
با بازگشت بیژن زنگنه به وزارت نفت و تاکید وی بر مشخص‌کردن وضعیت توسعه میادین مشترک، ‌دوباره نام غرب کارون مورد توجه قرار گرفت.
اما اینبار کار توسعه به مراتب سخت‌تر بود زیرا ایران با عراق رقابت نمی‌کرد بلکه شرکت‌های بزرگ و کوچک بین‌المللی به مدد قراردادهای جذاب نفتی در عراق کار می‌کردند و تولید نفت این کشور را افزایش می‌دادند.
اما زنگنه عقب‌نشینی نکرد و در دو سال توانست تولید نفت ایران را با عراق در غرب کارون برابر کند. در سال ۹۵، ‌ ایران و عراق به صورت مساوی هر کدام ۲۱۵ هزار بشکه نفت از این میدان مشترک تولید می‌کردند.
زنگنه اما با توجه به عقب‌ماندگی ایران از تولید تجمیعی نفت در این میدان از همسایه غربی، ‌ به دنبال افزایش ظرفیت تولید بود و این مهم در سال ۹۶ محقق شد.
ایران در سال ۹۶روزانه ۳۳۵ هزار بشکه نفت خام از مجموع ۵ میدان مشترک غرب کارون تولید می‌کرد اما در مقابل طرف عراق تولیدی در حدود ۲۵۰ هزار بشکه در روز داشت.
با وجودی که تولید نفت عراق در سال‌های بعد از ۹۶ ثابت مانده اما ایران هرسال به این تولید افزوده و اکنون ظرفیت کشورمان در تولید از این میادین به ۴۰۰ هزار بشکه در روز می‌رسد.
پیشی‌گرفتن ظرفیت و نرخ تولید نفت خام ایران از عراق با وجود حجم ذخایر برابر محقق شده است.
نگاهی به تولید نفت ایران از میادین غرب کارون حکایت از رشد تاریخی ظرفیت تولید نفت از این میادین در دوره وزارت بیژن زنگنه دارد تا آنجا که در ۶ سال گذشته، ‌شاهد افزایش ۶ برابری ظرفیت تولید نفت خام از میادین غرب کارون بوده‌ایم.
اما این پایان هدف‌گذاری برای تولید از میادین غرب کارون نیست و بر اساس برنامه‌ریزی تولید از این میادین باید به یک میلیون بشکه در روز افزایش پیدا کند.   ایرنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: خوزستان تولید نفت ایران میدان مشترک کارون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۶۹۶۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، مهدی عسگری با اشاره به موضوع مردمی سازی اقتصاد، گفت: نام‌گذاری ۱۶سال، به عناوین اقتصادی، نشانه‌ی آن است که باوجود تثبیت انقلاب سیاسی، تاکنون انقلاب اقتصادی به ثمر نرسیده است.   نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: انقلاب اسلامی، بر پایه نقش مردم در اداره امور استوار شد، اما به دلیل تداوم سیاست‌های اقتصاد_سرمایه‌داری و نسخه‌های معیوب و ناقص وارداتی، نقش مردم در اقتصاد، حداقلی بوده و همچنان شاهد شکاف طبقاتی و بی‌عدالتی در توزیع منابع عمومی هستیم.   وی افزود: در اقتصاد مردمی تمرکز ثروت نباید در اختیار عده‌ای خاص باشد تا اقلیت اشراف بتوانند با استثمار نیروی کار و ایجاد انحصار و رانت و به قیمت غارت سفره‌ی مردم، به سود‌های سرشار برسند.   عسگری تصریح کرد: مردمی‌سازی واقعی اقتصاد، یعنی در اختیار قراردادن ابزار‌های تولید، بصورت عادلانه به مردم، یعنی حذف نابرابری، تبعیض و رانت‌خواری، یعنی توزیع عادلانه فرصت‌ها و امکانات کشور برای تولید و تجارت.

دیگر خبرها

  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید
  • رشد ۳ برابری پرورش مرغ گوشتی در تهران
  • رشد ۳ برابری پرورش مرغ گوشتی در استان تهران/ احداث ۲ مگافارم پیگیری می‌شود
  • تلاش برای خودکفایی در تولید کودهای فسفاته با تمرکز بر شیمی و معدن
  • توسعه میادین نفت و گاز به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد
  • بیانیه مشترک امیر کویت و پادشاه اردن با تاکید بر کاهش تنش‌ها
  • هدفگذاری تهران_اسلام آباد برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری 
  • اولین نتایج سفر اردوغان به عراق/ تشکیل ستاد عملیات مشترک بین آنکارا و بغداد
  • خیز ایران و پاکستان برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری