Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-07@10:26:34 GMT

«درآمد گرانی بنزین صرف حمل و نقل عمومی شود»

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۷۰۷۵۸

خرداد: توسعه حمل و نقل عمومی شرایطی را فراهم می کند که در پی آن افراد کمتر از خودروهای شخصی استفاده کنند و نتیجه آن کاهش مصرف بنزین خواهد بود. از همین رو باید با بیشترین سرعت ممکن سیستم حمل و نقل عمومی را گسترش داد.
مجیدرضا حریری، کارشناس اقتصادی با بیان اینکه برای بررسی نتایج تغییر قیمت بنزین باید زمان سپری شود تا امکان مطالعه دقیق و جدی تبعات بعدی افزایش نرخ بنزین فراهم شود،اظهار داشت: در حال حاضر جامعه دچار یک شوک اجتماعی و اقتصادی شده و باید مرحله گذار به پایان برسد تا امکان واکاوی شرایط اقتصادی میسر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: طی سال های گذشته نرخ بنزین چندین بار افزایش پیدا کرد و جامعه در برابر این تغییر قیمت هرچند در ابتدا واکنش نشان داد اما بعد از مدتی رفتاری عادی در مصرف سوخت از خود نشان داد. از همین رو در چنین شرایطی نمی توان اطمینان داشت که کاهش مصرف بنزین ادامه پیدا کند.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه نباید از آمارهای اولیه کاهش مصرف بنزین دچار ذوق زدگی شد، عنوان کرد: بنزین در دسته کالاهایی قرار ندارد که با افزایش قیمت بتوان مصرف آن را به طور جدی کنترل کرد. اما با توجه به اینکه انتخاب دیگری هم وجود ندارد، یکی از راهکارهای کنترل مصرف به طور قطع افزایش کیفیت حمل و نقل عمومی است.
به گفته وی توسعه حمل و نقل عمومی شرایطی را فراهم می کند که در پی آن افراد کمتر از خودروهای شخصی استفاده کنند و نتیجه آن کاهش مصرف بنزین خواهد بود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با اشاره به اینکه پرداخت بسته های حمایتی نقدی هیچ کمکی به تغییر و بهبود شرایط نمی کند،تاکید کرد: از همین رو پیشنهاد می شود بخشی از درآمد حاصل از تغییر قیمت بنزین صرف یارانه کارت حمل و نقل عمومی شود. فراهم کردن شرایط حمل و نقل عمومی رایگان برای اقشار فرودست جامعه موقعیتی ایجاد می کند که یکی از گره های جدی زندگی این افراد باز شود.
به اعتقاد حریری یکی از شیوه های مناسب پرداخت یارانه به اقشار فرودست فراهم کردن کارت های بهداشت رایگان، خدمات عمومی رایگان و البته حمل و نقل رایگان است. به هر روی هزینه های تامین بهداشت هزینه هایی بسیار گزاف برای دهک های پایین جامعه است و نباید همه توجه فقط بر کنارل بسته های غذایی باشد.
این عضو اتاق بازرگانی با اشاره به ارائه خدمات رایگان اثر تورمی نیز ندارد، گفت: پرداخت نقدی یارانه ها خود یکی از عواملی است که اثر تورمی جدی بر اقتصاد وارد می کند. این روند با شیوه های مناسب باید تغییر کند و به دنبال راهکارهای عمل گرایانه مناسب دیگری در این مسیر بود.
او اضافه کرد: شرایط در حال حاضر به گونه ای است که شناسایی ۵ دهک اول نیازمند جامعه بر اساس اطلاعات آماری موجود در بهزیستی و کمیته امداد بسیار ساده است.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر مشکل اساسی طبقه متوسط جامعه است که مدام به سمت طبقه فرودست سوق داده می شود گفت: و احتمال بحران های اجتماعی به دلیل مصائب این طبقه بسیار جدی است. بنابراین با شناسایی مشکلات طبقه متوسط، باید روند اجتماعی را اصلاح شود و از همین طریق بحران های اجتماعی را می توان متوقف کرد.
منبع:اقتصاد آنلاین برچسب ها: مجیدرضا حریری ، حمل و نقل عمومی

منبع: خرداد

کلیدواژه: حمل و نقل عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۰۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشاگری همتی از نرخ تورم بانک مرکزی/ همتی: تورم فروردین ۱۴۰۲ «۶۳ درصد» بوده است/ پشت‌پرده گرانی ارز هم مشخص شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، عبدالناصر همتی در یادداشتی در فضای مجازی نوشت:

بانک مرکزی:
‏«تورم نقطه ‌به ‌نقطه در ماه فروردین سال ۱۴۰۳، نسبت به فرودین سال ۱۴۰۲، به میزان ۲۷.۷ واحد درصد کاهش پیدا کرده و به کمتر از میانه کانال ۳۰درصد رسیده است».

از اطلاع‌رسانی بانک مرکزی ممنون. البته مناسب بود که تورم سالانه در پایان سال ۱۴۰۲
‏و فروردین ۱۴۰۳ را هم اعلام می‌کردند.

این اعلام، به معنای این است که تورم فروردین ۱۴۰۲ ،
به میزان «۶۳ درصد» بوده است!

این تورم اعلام نشده، نتیجه رکورد رشد ۴۳ درصدی چاپ پول در سال ۱۴۰۱ و دلیل عمده فشار به نرخ ارز در ۱۴۰۲ بود.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902713

دیگر خبرها

  • هنری که لاکچری شده!
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟!
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • افشاگری همتی از نرخ تورم بانک مرکزی/ همتی: تورم فروردین ۱۴۰۲ «۶۳ درصد» بوده است/ پشت‌پرده گرانی ارز هم مشخص شد