Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-07@14:01:47 GMT

راه رونق صادرات چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۷۰۹۰۳

آمارهای سه سال گذشته نشان می‌دهد که سهم ایران از کیک جهانی تجارت هر روز کوچک‌تر می‌شود. این کاهش هم در حوزه واردات و هم در حوزه صادرات صورت گرفته است که یک دلیل عمده آن فشارهایی است که به صادرکنندگان وارد کرده اند؛ چراکه قیمت‌های پایه صادراتی را کاهش داده تا کالاها در گمرک بیش اظهاری نشود. قطعا در 7 ماه  نخست امسال صادرات ایران از نظر وزنی با افزایش همراه بوده اما از نظر ارزشی نسبت به سال گذشته روند کاهشی داشته است و این روند تا پایان سال نیز خیلی متفاوت نخواهد بود که بتوان گفت رشد قابل توجهی خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ذکر این نکته ضروری است که وضعیت کنونی ما در جهان حاکی از یک رشد صادراتی نیست و همین روند آرام در عرصه صادرات نیز می‌تواند نشانه خوبی باشد و نباید منتظر جهش صادراتی باشیم. صادرات غیر نفتی ما در حدود ۵۰ میلیارد دلار ارزش دارد اما 80 درصد آن اساسا صادرات قابل افتخاری نیست. چراکه مطابق آمارها، از کل صادرات غیرنفتی ایران بین ۵۵ تا ۶۰ در صد وابسته به نفت است به‌طوری که این حجم از صادرات را کالاهای پتروشیمی و همچنین گازهای همراه نفت و میعانات گازی تشکیل می‌دهند که بدون تردید این صادرات در اختیار بخش خصوصی قرار ندارد . این حجم صادرات در حقیقت بی‌واسطه یا باواسطه به دولت مرتبط می‌شود از این رو دولت برای بازچرخانی ارز حاصل از آن در سامانه نیما مشکلی نخواهد داشت. البته بعد از این دو گروه کالایی که بیشترین سهم را در سبد صادراتی ایران دارند، «فولادی‌ها، فلزات رنگی و معادن بزرگ» نیز عمده صادرات را به خود اختصاص می‌دهند. البته برخی می‌گویند، این چهار گروه ۸۰ درصد صادرات غیر نفتی را در اختیار دارند اما به باور من، حتی بیش از این رقم در اختیار این گروه‌های کالایی قرار دارد. بااین حال، ولی صادراتی که بیشترین ارزش افزوده را برای کشور ایجاد می‌کند، صادرات موسوم به صادرات سنتی است؛ یعنی «صنایع دستی، فرش، خشکبار، پوست و سالامبور » که در کل بین ۴ تا ۵ میلیارد دلار است. در این حال، امضای توافقنامه میان ایران و اوراسیا نیز تنها در حد یک توافق تجاری است و فعلا پیوند جدی میان ایران و کشورهای عضو اوراسیا وجود ندارد پس نمی‌توان گفت از اهمیت بالایی در روند تجاری کشور برخوردار است. البته نباید فراموش کرد هر قدر تعامل‌های دوجانبه و چندجانبه ما با کشورهای دیگر و همچنین با سازمان‌های بین‌المللی بیشتر باشد، شرایط مساعدتری برای کشور فراهم خواهد شد؛ اما نمی‌توان اثر آن را طی چند روز یا حتی طی یک سال مشاهده کرد؛ امید به جهش صادراتی در اثر توافقنامه اوراسیا در سال‌های آینده نیز منوط به نحوه اجرای آن در عمل خواهد بود چراکه توافقنامه تنها یک ابزار است.

 

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۰۹۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۷ درصدی صادرات کالا از گمرک کرمانشاه طی فروردین سال جاری

علی اصغر عباس زاده در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: طی فروردین ماه سال جاری صادرات کالا از گمرکات استان کرمانشاه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش رشدی ۱۷ درصدی داشت.

وی افزود: در نخستین ماه از سال جاری میزان ۴۹۰ هزار و ۵۷۵ تن کالای صادراتی از گمرکات استان کرمانشاه به خارج از کشور صادرات شده است.

ناظر گمرکات استان و مدیرکل گمرک کرمانشاه ارزش این مقدار کالای صادراتی را در مجموع ۲۳۰ میلیون و ۵۲۰ هزار دلار اعلام کرد.

عباس زاده بیان کرد: این میزان کالای صادراتی از گمرکات این استان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ ارزش رشدی ۱۷ درصدی و از نظر وزنی کاهش ۶ درصدی داشته است.

وی عمده کالاهای صادراتی از طریق گمرکات این استان را میلگرد و آهن آلات، کاشی و سرامیک، میوه و تره بار، سنگ‌های ساختمانی، لبنیات، انواع محصولات پلاستیکی و ظروف یک‌بار مصرف و… عنوان کرد.

کد خبر 6098930

دیگر خبرها

  • رشد ۱۷ درصدی صادرات از استان کرمانشاه
  • رشد ۱۷ درصدی صادرات کالا از گمرک کرمانشاه طی فروردین سال جاری
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • برنامه افزایش صادرات ایران‌خودرو به روسیه در سال ۱۴۰۳
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • ضرورت توسعه صاردات سیمان
  • صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه