Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مستند سینمایی «عیسی» امشب ساعت ۲۰ و در چارچوب برگزاری سیزدهمین جشنواره‌ بین‌المللی «سینما حقیقت» در سالن شماره ۵ پردیس سینمایی چارسو روی پرده می‌رود.

احمد شریف‌زاده کارگردان مستند «عیسی» در گفتگو با خبرنگار مهر درباره این اثر گفت: «عیسی» به زندگی و زمانه شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان و انقلابیون بحرین می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تولید این مستند به دلیل شرایط خاص کشور بحرین، بسیار پیچیده و دشوار بود چون بعد از قیام ۱۴ فوریه ۲۰۱۱ ورود ایرانی‌ها و هر فرد دیگری که نقش اطلاع رسان درباره شرایط حاکم در بحرین داشته باشد، ممنوع شد. 

وی با اشاره به تصاویری که در همان سال شبکه انگلیسی زبان الجزیره از قتل مردم بحرین توسط عربستان پخش کرد، توضیح داد: آن زمان دولت بحرین برخود سختی با شبکه الجزیره کرد و حتی این دعوا میان بحرین و قطر بالا گرفت. این سخت گیری‌ها که تاکنون در بحرین ادامه یافته است، موجب شد تا ما برای تهیه تصاویر از بحرین یا حتی تصاویر آرشیوی با مشکلات خاصی مواجه شویم و در این پروسه از چند گروه بحرینی در خاک این کشور کمک گرفتیم که با ما در ارتباط بودند.

مصائب جمع‌آوری تصاویر آرشیوی

شریف‌زاده با بیان برخی از این مشکلات، یادآور شد: در آن سال‌ها که شبکه‌های مجازی به این شکل گسترده نشده بود تنها راه ارتباطی برای ارسال تصاویر ایمیل بود که دولت بحرین روی آن کنترل داشت از این رو وقتی تصاویری تهیه می‌شد برخی برای رساندن آن تصاویر به دست ما امنیت خود را به خطر می‌انداختند.

وی بیان کرد: در این مستند زمان زیادی صرف جمع آوری آرشیوها و تصاویر ارسالی شد گاه برای به دست آوردن یک عکس از شیخ عیسی قاسم ۲ ماه می‌گذشت تا آن عکس مثلا از فردی که شاید طرفدار شیخ هم نبود، گرفته شود و به دست ما در ایران برسد. یا همان تصاویر ضبط شده علاوه بر ریسک پذیر بودن آوردنش، طول می‌کشید تا به دست ما برسد.

این مستندساز با اشاره به گفتگومحور بودن فیلم افزود: شیخ عیسی قاسم با توجه به شخصیتی که دارد، مانند بسیاری از علمای شیعه تمایلی به بازگو کردن فعالیت‌ها و به اصطلاح تعریف از خود ندارد به همین سبب ما از دوستان و یاران انقلابی ایشان از جمله شیخ علی سلمان، سیدعبدالله غریفی و سعید الشهابی در گفتگوها استفاده کردیم.

جامع‌ترین روایت درباره تحولات «بحرین»

وی با اشاره به ساختار کلی مستند «عیسی» توضیح داد: به عقیده خیلی از مبارزان بحرینی این مستند یکی از جامع‌ترین مستندها درباره جریاناتی است که از یک سال قبل از جدایی بحرین از ایران تاکنون را، توانسته علاوه بر زندگی و مبارزات شیخ عیسی قاسم اتفاقاتی را که طی این سال‌ها بر مردم بحرین و فضای کشور گذشته است، بررسی کند.

شریف زاده اضافه کرد: جریانات سیاسی، زندگی محرومان، حمله متجاوزانی چون عربستان و... همگی از مواردی هستند که فیلم به آنها پرداخته و نقش شیخ عیسی قاسم را به عنوان یک عالم مجاهد، مبارز و اثرگذار بیان می‌کند.

این مستند در ابتدا به زبان عربی تولید و همان زمان از شبکه‌های عربی و انگلیسی زبان پخش شد بعد از پخش آن شیخ علی سلمان دستگیر و به حبس ابد محکوم شد. بعدها فیلم را کامل‌تر و نسخه فارسی آن تدوین و با ایجاد تغییراتی در فیلم آن را برای مخاطب مستقلی که صرفا انگیزه شیعی و دینی ندارد، بازسازی کردیموی در بیان انتخاب موضوع «عیسی» تاکید کرد: علاوه بر علاقه شخصی که به زندگی علمای شیعه و نحوه مبارزات آن‌ها دارم، با توجه به اینکه بحرین در گذشته جزوی از خاک ایران بوده است، وقتی مردم بی‌گناه این سرزمین با حمله عربستان به خانه و خانواده اشان مواجه می‌شوند و در سکوت خبری رسانه‌های غربی و عربی اجازه بازگو کردن این جنایات را ندارند، وظیفه خود می‌دانم با به تصویر کشیدن ظلمی که در حق مردم بحرین می‌شود، صدای زخمی آنها را منعکس کنم.

این مستندساز توضیح داد: این مستند در ابتدا به زبان عربی تولید و همان زمان از شبکه‌های عربی و انگلیسی زبان پخش شد بعد از پخش آن شیخ علی سلمان دستگیر و به حبس ابد محکوم شد. بعدها فیلم را کامل‌تر و نسخه فارسی آن تدوین و با ایجاد تغییراتی در فیلم آن را برای مخاطب مستقلی که صرفا انگیزه شیعی و دینی ندارد، بازسازی کردیم تا مخاطب را در جریان دیدگاه و خاستگاه مردم و شیخ عیسی در تقابل با حکومت آل خلیفه قرار دهیم.

وی درباره نحوه نظارت و کارگردانی مستقیم خود روی نماهای گرفته شده و تصاویر ضبط شده، متذکر شد: ما به گروه‌هایی که در بحرین تصاویر را تهیه می‌کردند، همه شرایط را کامل شرح می‌دادیم، دکوپاژمی کردیم، استوری برد می‌کشیدیم، جای نورها را مشخص می‌کردیم. با همه این تعاریف گاه وقتی به سختی و بعد از مدت‌ها تصویر به دست ما می‌رسید و

ایراداتی داشت که قابل اصلاح نبود از گروه می‌خواستیم همه آن مراحل را از نو طی و دوباره فیلمبرداری کنند که انرژی و وقت زیادی را طلب می‌کرد.

این فیلمساز بیان کرد: شیخ عیسی قاسم از حدود ۲۰ سالگی نقش تعیین کننده‌ای در جریانات و اتفاقات بحرین داشته و بعد از ۵۰ سال مبارزه و رهبری مردم بحرین در سن ۷۰ سالگی، بعد از سلب تابعیت از یک سال قبل برای درمان به ایران آمده، با اینکه او تا به امروز فیلمی را که در مورد خودش است، ندیده است ولی ملاقات ما با رهبری که درموردش فیلم ساخته ایم، جذاب و خاطره انگیز بود. ما تصاویری از ملاقات با شیخ ضبط کردیم که احتمال دارد بعدها از آن تصاویر در مستندی دیگر استفاده کنیم. 

مستندی برای مخاطبان خاص

شریف زاده که سال گذشته با مستندی درباره آیت‌الله مصباح یزدی در جشنواره «سینماحقیقت» حاضر شد، درباره حضور و ارزیابی خود از این جشنواره گفت: «عیسی» فیلم خاصی است که شاید مخاطب عام علاقمند به دیدن آن نباشد ولی شخصیت خود شیخ عیسی قاسم به عنوان فردی که توانسته طی نیم قرن توانایی علمی و فقهی خود را به حد اعلا برساند و زعیم و پیشوای مردم شود، دیدنی است. یا جریاناتی که بر سرزمینی که زمانی جزو خاک ایران محسوب می‌شد، گذشته است، می‌تواند برای مخاطب ایرانی جذاب باشد.

وی در پایان عنوان کرد: سال گذشته استقبال خوبی از مستند من شد اما امسال با توجه به اینکه مخاطب عام باید برای هر سانس بلیط خریداری کند قاعدتا در تعداد مخاطب تاثیر منفی خواهد داشت چراکه در شرایط فعلی و اقتصادی جامعه بسیاری از اقشار مردم از جمله دانشجویان شاید توان تهیه چند بلیط برای چند فیلم کوتاه و مستند را هرروز نداشته باشند، ضمن اینکه بیشتر مستندهای حاضر درجشنواره ترویجی اند و قابلیت رقابت در اکران برای آنها تعریف نمی‌شود.

 «عیسی» دوشنبه ۱۸ آذر نخستین اکران خود در جشنواره را پشت سر گذاشت و پنجشنبه ۲۱ آذر ساعت ۲۰ نیز اکران می‌شود.

کد خبر 4796034 زهرا منصوری

منبع: مهر

کلیدواژه: شیخ عیسی قاسم سیزدهمین جشنواره سینماحقیقت سینمای مستند تئاتر ایران فیلم سینمایی سیزدهمین جشنواره سینماحقیقت کارگردان تئاتر جایزه سینمایی موسیقی ایرانی تماشاخانه شهرزاد سینمای مستند موسیقی پاپ سریال ایرانی فیلم کوتاه کنسرت موسیقی سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۲۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل مظلومیت امام صادق(ع) از زبان آیت‌الله علم‌الهدی

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: اگر امام صادق(ع) در امور سیاسی مداخله نمی‌کرد و در برابر حکومت عباسیان ادعایی نداشت، مسلماً این ظلم و ستم در حق حضرت روا داشته نمی‌شد اما اصل امامت به تشکیل نظام رهبری و تشکیلات حکومت اجتماعی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی در آیین عزای سالروز شهادت امام صادق(ع) که با حضور انبوه زائران، مجاوران و اقامه‌کنندگان اجتماع صادقیون مشهد در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد،اظهارداشت: ارزشمندترین سوگواره امام صادق(ع)، همین محفل و مجلسی است که شما در آن هستید. همین که روی فرش علی‌ابن موسی‌الرضا(ع) برق اشک خود را به ساحت قدسی نوه مکرم آن ولی خدا نشان می‌دهید تا عزادار امامی باشید که حرم ندارد و امروز به‌جز تعداد مختصری از شیعیان، هیچکس در جوار مرقد مطهرش اقامه عزا نمی‌کند.

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت شناخت دلایل مظلومیت امام صادق(ع) خاطرنشان کرد: شهرت اصلی امام صادق(ع) در میان ائمه اطهار(ع) به علم، دانش و تربیت اصحاب و شاگردان است اما آن‌چه باید در روز شهادت ایشان بیش از پیش موردتوجه قرار بگیرد، مظلومیت این امام همام و فلسفه مظلومیت ایشان است. باید بدانیم دلیل مظلومیت امام صادق(ع) چه بود و اساساً چرا حضرت تا این اندازه با برخورد قهری، سلبی و جنایتکارانه حاکمیت وقت روبرو می‌شد.

وی ادامه داد: از وجود اقدس امام صادق(ع) نقل شده که فرمود «مَن لَم یَعرِف سوء ما اتی عَلَینا مَن ظَلَمنا وَ ذهاب حَقنا وَ ما رَکبنا بِه فَهُوَ شَریک مَن اَتی اِلَینا فیما وَ لینابه» یعنی هرکس برای درک ظلمی که بر ما رفت، تلاش نکند و بر آن نکوشد، شریک همان ظالمی است که در مقابل ما عمل کرده است. این حدیث راوی اهمیت این شناخت است.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: همه باید بدانند که این ظلم به‌طور انحصاری بر امام صادق(ع) روا داشته می‌شد و سایر علمای بلاد اسلامی نه تنها موردظلم نبودند بلکه از طرف حاکمیت منصور دوانیقی ملعون حمایت می‌شدند. این ظلم هم محدود به خوراندن زهر و شهادت حضرت نیست بلکه مربوط به تلاش مستمر و مداوم بنی‌عباس برای سرکوب و تحقیر جریان تشیع است که در طول سالیان دراز دنبال شد.

وی تأکیدکرد: نه تعلیم دین، نه تربیت شاگرد و نه آموزش علوم طبیعه هیچکدام علت اصلی مظلومیت حضرت نیست. امام صادق(ع) فقط یک عالم نبود که عده‌ای دورشان را بگیرند و فقط علوم دین فرابگیرند. امام صادق(ع) در مقام حجت بالغه الهی ادعای امامت داشت و این ادعا از نظر دستگاه حاکم به عنوان یک آفت قطعی در برابر استمرار قدرت و حکومت آن‌ها به شمار می‌رفت. اگر امام صادق(ع) در امور سیاسی مداخله نمی‌کرد و در برابر حکومت عباسیان ادعایی نداشت، مسلماً این ظلم و ستم در حق حضرت روا داشته نمی‌شد.

آیت الله علم‌الهدی با بیان اینکه امامت سیاسی، تکلیف ذاتی ائمه اطهار(ع) بوده است، گفت: برادران عزیز، خواهران گرامی، امام فقط شاگردپرور و عالم نیست. اصل امامت به تشکیل نظام رهبری و تشکیلات حکومت اجتماعی است. عمده وظیفه امام به این است که در پیشامد شرایط و موقعیت ها، یک نظام حاکمیتی تشکیل بدهد و به موازات امامت مرامی، امامت سیاسی جامعه را هم به دست بگیرد.

وی بیان کرد: سرچشمه همه مظالمی که در حق اهل بیت(ع) روا داشته شد، همین امامت سیاسی بود. به‌خاطر همین موضوع بود که علی‌ابن ابی‌طالب(ع) را در محراب، حسین ابن‌علی(ع) را در گودی قتلگاه و سایر امامان معصوم را هرکدام در یک مقام به شهادت رساندند و در طول حیات بابرکتشان نیز انواع و اقسام جنایت‌ها را درحق آن ها و پیروانشان انجام دادند. امامت سیاسی دشمن دارد. دشمنی که یک زمان حتی در مسجد شمشیر بر فرق ولی خدا می‌زند، یک زمان با اسب بر پیکر امام شهید می‌تازد و یک زمان نیز همچون منصور دوانیقی ملعون، امام صادق(ع) را با دست بسته و لباس خانه در خیابان پشت اسب می‌کشاند. این قساوت دشمن خداست و امروز هم دشمنان دین این‌چنین هستند.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • عمو مسعود باشکوه بدرقه شد
  • قدرت رسانه‌ای اسرائیل نتوانست مانع دریافت حقیقت در جهان شود
  • خبر‌های رسانه شانزدهم اردیبهشت
  • وقتی هم‌میهن اجازه ندارد مستقل از رسانه‌های MI۶ و موساد باشد
  • علم‌الهدی : اگر امام صادق(ع) در امور سیاسی مداخله نمی‌کرد، به او ظلم نمی‌شد/ امامت سیاسی دشمن دارد
  • در فقدان خاموشی یک صدای ناب از موسیقی شریف خراسان
  • دلایل مظلومیت امام صادق(ع) از زبان آیت‌الله علم‌الهدی
  • امامت سیاسی دلیل نفرت دشمنان اهل بیت (ع) بود
  • خبر‌های رسانه - ۱۵ اردیبهشت
  • تندیس‌های طلایی در دست راویان حقیقت