Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@01:47:48 GMT

جزئیاتی از جایگاه استان یزد در بودجه سال 99

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۷۲۴۲۳

جزئیاتی از جایگاه استان یزد در بودجه سال 99

درحالی که یزد دوازدهمین استان درآمدزا برای دولت است اما با غفلت و سکوت مسئولین و نمایندگان استان در توزیع بودجه، یزد در رتبه 21 کشور قرار دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یزدرسا، بر اساس آمارهای ارائه شده در لایحه بودجه سال ۹۹ مجموع منابع درآمدی استان یزد معادل ۳۱ هزار میلیارد ریال پیش‌بینی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درحالی که میانگین رشد درآمدها برای استانها در کشور نسبت به قانون بودجه سال گذشته 25 درصد در نظر گرفته شده است، میزان درآمدزایی استان یزد برای دولت در سال آینده ۳۲/۴ درصد افزایش  نشان می‌دهد.

به این ترتیب، استان یزد به لحاظ کسب درآمد برای دولت در لایحه بودجه سال ۹۹ در میان کل استان‌های کشور در رتبه 12 قرار دارد.

در لایحه پیشنهادی دولت، مجموع مصارف (هزینه‌ای و عمرانی) استانی و ملی استان یزد ۳۸ هزار میلیارد ریال پیش‌بینی شده است که از این حیث یزد در رتبه ۲۱ در مقایسه با سایر استان‌ها قرار دارد به عبارتی یزد یازدهمین استان کم خرج برای دولت محسوب می‌شود.

بررسی بخش‌های مختلف مصارف استان یزد در لایحه بودجه سال 99 این‌گونه است که دولت برای برای مصارف هزینه‌ای ملی استان ۲۸ هزار میلیارد ریال و برای مصارف هزینه‌ای استان ۳ هزار میلیارد ریال و پیش‌بینی کرده است.

همچنین در بخش مصارف عمرانی تحت تملک استان نیز معادل ۲ هزار میلیارد ریال پیش‌بینی شده است  که در این بخش نیز یزد در رتبه ۲۵ در میان سایر استان‌ها قرار دارد و در بخش مصارف عمرانی ملی استان یزد یک هزار میلیارد ریال پیش‌بینی شده است و در رتبه ۲۹ کشور قرار دارد.

قابل ذکر است در لایحه بودجه سال آینده بودجه عمرانی تحت تملک استان نسبت به قانون بودجه سال قبل 20 درصد و بودجه هزینه‌ای استانی نیز حدود 10 درصد رشد داشته است.

درحالی که یزد دوازدهمین استان درآمدزا برای دولت است اما با غفلت و سکوت مسئولین و نمایندگان استان، در توزیع بودجه یزد در رتبه 21 کشور قرار دارد؛ از سویی دیگر میزان درآمدزایی یزد بالاتر از میانگین کشوری 32.4 درصد افزایش داشته اما میزان هزینه کرد استانی دولت در یزد  در حد 13.6 درصد پیش‌بینی شده است!

میزان سهم‌پذیری استان‌ها از بودجه به رایزنی و پیگیری مسئولین آن‌ها برمی‌گردد به‌طوری‌که سال قبل نمایندگان استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی برای افزایش بودجه استان خود حتی دست به استعفای دسته‌جمعی زدند، حال این سوال مطرح می‌شود که استاندار یزد و نمایندگان استان برای جذب بودجه استان چقدر تلاش کرده‌اند؟

انتهای پیام/

 

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۲۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت

با مشارکت بخش خصوصی و سرمایه‌های کوچک مردم در توسعه میادین مشترک نفت و گاز، کشور می‌تواند از فناوری‌های نوآورانه و بهترین شیوه‌هایی که این نهادها روی میز آورده‌اند، بهره‌مند شود. این می تواند به بهبود کارایی، کاهش هزینه ها و افزایش رقابت کلی بخش کمک کند. همچنین توسعه میادین مشترک نفت و گاز در کشور می تواند مزایای بی شماری را به همراه داشته باشد. اولاً، می تواند به افزایش تولید نفت و گاز کشور کمک کند و منجر به خودکفایی بیشتر انرژی و کاهش وابستگی به واردات شود. این نه تنها امنیت انرژی کشور را تقویت می کند، بلکه به تقویت رشد اقتصادی نیز کمک می کند.

برای تحقق تداوم رشد اقتصادی پایدار از طریق توسعه میادین مشترک نفت و گاز، ایجاد یک محیط سرمایه گذاری جذاب هم برای بخش خصوصی و هم برای افراد ضروری است. این امر از طریق برنامه هفتم توسعه با بسترسازی برای ورود مردم و توان فنی و مهندسی بخش خصوصی جهت توسعه میادین مشترک نفت و گاز فراهم شده است.

با توجه به اینکه سال 1403 با شعار جهش تولید و رشد اقتصادی کشور با حضور و مشارکت مردم نام گذاری شده است و مهم ترین بخش اقتصادی کشور نیز صنعت نفت و گاز است، باید از مواهب توسعه بدون بودجه دولت با تکیه بر مشارکت مستقیم سرمایه مردم فراهم شود. مسیر تحولی مرتبط با توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور باید با بسترسازی جذاب برای جلب سرمایه‌های مردمی و همچنین توان بخش خصوصی در این بخش باشد. بدون استفاده از بودجه دولت و تنها با تکیه بر مشارکت سرمایه‌های خرد مردمی و توان پیمانکاری بخش خصوصی مسیر توسعه میادین مشترک نفت و گاز جهت توسعه تجارت انرژی کشور و همچنین حل ناترازی گازی صنایع کشور هموار خواهد شد.

محمدرضا میرتاج‌الدینی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس پیرامون توسعه میادین مشترک نفت و گاز کشور با کمک مردم گفت: یکی از مصوبات مهم مجلس در برنامه هفتم توسعه، مربوط به مشارکت بخش غیردولتی و مردمی در توسعه میادین نفت و گاز کشور بوده است که زمینه تحقق مشارکت مردم در اقتصاد را فراهم خواهد کرد.

وی ادامه داد: مردمی سازی صنعت نفت و گاز با تکیه بر مصوبه مجلس در برنامه هفتم توسعه با اعطای مجوز جهت توسعه میادین مشترک کشور فراهم شده است.

این نماینده مجلس با اشاره به مزیت مهم حضور بخش خصوصی و مردمی اقتصاد در توسعه بالادست نفت و گاز گفت: در سال جاری باید تمرکز را بر تسهیل فرآیند سرمایه گذاری مردمی تمرکز کنیم؛ مشارکت بخش خصوصی و سرمایه خرد مردم در حوزه بهره برداری از میادین مشترک نفت و گاز کشور از طرفی زمینه حضور مردم و بخش خصوصی در توسعه صنعت نفت و گاز را فراهم خواهد کرد؛ از طرف دیگر تولید نفت و گاز کشور را رقابتی خواهد کرد و افزایش خواهد داد.

وی  گفت: مردمی سازی صنعت نفت و گاز با ماده 15 برنامه هفتم توسعه و مشارکت مردم در جهش تولید نفت و گاز برای دولت نیز بسیار مهم و مثمرثمر است و بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت، امکان توسعه کشور فراهم خواهد شد.

دیگر خبرها

  • افزایش بودجه نظامی انگلیس در کوران انتقادها
  • دو ضربه مهم به بودجه‌نویسی کشور؛ یکی در دولت احمدی‌نژاد و یکی در دولت رئیسی
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • بررسی جداول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در مجلس
  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • سهم حدود ۱۴ درصدی وزارت بهداشت از بودجه دولت/ بودجه کدام دانشگاهها جهش داشت؟
  • تظاهرات دانشجویی در آرژانتین 
  • وقتی دولت و بذرپاش ابلاغیه رهبری را دور می‎زنند
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟