Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@09:59:04 GMT

دستگاههای دولتی نیازهای وارداتی خود را اعلام کنند

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۷۸۱۹۸

دستگاههای دولتی نیازهای وارداتی خود را اعلام کنند

حمید گرمابی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره ضرورت حمایت و استفاده از ظرفیت‌های داخلی برای تامین کالاهای مورد نیاز در کشور، گفت: در شرایط تحریم، مسائل مربوط به تولید و تعرفه‌های واردات و صادرات باید به گونه‌ای تنظیم شود که نتیجه آن، حمایت از تولید داخلی باشد؛ بر این اساس در چنین وضعیتی، اگر بتوانیم حداکثر استفاده را از توان و پتانسیل داخل ببریم، قطعا خیلی از مشکلات حل و یا حداقل کمتر خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: در حال حاضر از ۵۰ درصد توان تخصصی و اجرایی تولیدکننده‌های داخلی هم استفاده نمی‌شود؛ در حالیکه بر اساس مطالعات انجام شده، بهره‌گیری از ظرفیت‌های داخل، افزایش تولید و حل موضوع اشتغال، افزایش صادرات و تامین ارز مورد نیاز کشور را به دنبال خواهد داشت؛ بنابراین از هر زاویه که به این موضوع نگاه کنیم، بحث حمایت از تولید داخلی باید در اولویت دولت و سایر سازمانها باشد و حتی اگر تحریم هم کاهش پیدا کرد، نباید به شرایط قبل بازگردیم.

گرمابی با بیان اینکه دستگاه‌های دولتی باید درخواست‌های فناورانه خود که پیش‌تر از مسیر واردات تامین می‌شدند را اعلام کنند، گفت: دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و شرکتهای دانش‌بنیان از بی‌توجهی دستگاه‌های دولتی به تولیدات داخلی گله‌مند هستند؛ چراکه متاسفانه سازمانها و وزارتخانه‌ها با تولید و پژوهش داخلی، همراه نیستند.

وی ادامه داد: از آن طرف، دست کم تا پیش از این وزارتخانه‌ها صرفا دنبال برآورده شدن نیازشان بودند و اگر این نیاز از خارج کشور سریعتر، مطمئن‌تر و با قیمت کمتر تامین می‌شد، ترجیج می‌دادند کالای مورد نظرشان را از خارج تهیه کنند؛ این در حالی است که در شرایط تحریم، امکان واردات کمتر شده و این می‌تواند نقطه قوتی برای تولید داخل باشد تا وزارتخانه‌ها به توان داخلی متکی شوند و به آن مراجعه کنند.

نماینده مردم نیشابور در مجلس خاطرنشان کرد: بنابراین شرایط موجود حداقل برای مراکز پژوهشی و شرکتهای دانش‌بنیان خوب است؛ اما تاکنون ارتباط پرسنل این مراکز با وزارتخانه‌ها و سازمانها مناسب و کامل نبوده است، با این حال قطعا وضعیت کنونی باید مشوق شکل‌گیری این ارتباط باشد؛ زیرا چارهای جز تامین کالا از داخل نیست.

وی در ادامه افزود: این کار باعث خواهد شد بسیاری از کالاهایی که تا پیش از این از خارج وارد می‌شده، در داخل تولید شود و البته در این راستا گاهی لازم است فرصت بیشتری به تولیدکننده داد تا کالاها را با کیفیت مناسبی در داخل بسازند؛ برای مثال حدود یک سال در صنعت خودرو مشکل داشتیم؛ ولی به این ترتیبی که اشاره کردم، مشکلات کمتر شده و در حال حاضر قطعات خیلی کمی وجود دارد که ما نتوانیم در داخل تولید کنیم.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: باید هر دو شکل نمایشگاه تقاضامحور و عرضه محور را در کنار هم داشته باشیم. یعنی هم پژوهشگاهها و شرکتهای دانش بنیان و هم شرکتها و سازمانها توانمندی و نیازهای خود را ارائه دهند تا ارتباط مناسب برقرار شود؛ این در حالی است که اصولاً نمایشگاهها به خاطر این است که ارتباط بین دو طرف تأمین‌کننده و فرد متقاضی شکل بگیرد؛ در این صورت تامین کالا صورت خواهد گرفت و نیاز به واردات هم کمتر می‌شود.

کد خبر 4796258

منبع: مهر

کلیدواژه: تحریم اقتصادی ایران صنعت ایران مجلس شورای اسلامی رونق تولید حمایت از تولید ملی تولید ملی بودجه 99 کل کشور لایحه بودجه قیمت دلار بانک مرکزی ایران بنزین قیمت بنزین مالیات طرح ملی مسکن اوپک وزارت جهاد کشاورزی وزارت صنعت معدن و تجارت قیمت یورو سازمان برنامه و بودجه وزارت راه و شهرسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۸۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر : مودم‌ تولید داخل نمی‌تواند سرعت بالا داشته باشد

به گزارش صدای ایران از شفقنا، عیسی زارع‌پور درباره «پیرو اظهارات اخیر مدیر یکی از اپراتور‌های اینترنتی که مشکل شبکه را ناشی از استفاده از مودم‌های تولید داخل دانسته است، آیا این موضوع را بهانه تراشی اپراتور‌ها برای واردات مودم‌های ارزان قیمت و کارکرده چینی نمی‌دانید؟ و در راستای حمایت از تولید داخل چه برخوردی با این اپراتور داشته اید؟» گفت: بحثی که ایشان مطرح کرده در مورد مودم‌های فیبرنوری است که کلاً ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار مشترک دارد.

وی ادامه داد: موضوعی که مدیر این اپراتور مطرح کرده، عمومیت ندارد و دغدغه شخصی ایشان بوده از سوی دیگر مودم‌های تولید داخل قابلیت‌هایی که دارند، قابلیت‌هایی نیست که بتوانند سرعت‌های بالا داشته باشند.

زارع پور گفت: بخشی از صحبت‌های این مدیر اپراتور درست است، چون همین الان مودم‌های خارجی هم اگر نتوانند در فرکانس ۲.۴ کار کنند که فرکانس معمول وای فای است، سرعت بیش از ۱۰۰ گیگاهرتز را نمی‌توانند ارایه دهند. فرکانس ۶.۵ که استاندار وای فای ۶ و ۷ هست، می‌تواند از طریق سرعت‌های تا یک گیگ هم ارایه دهد. در حال حاضر وای فای ۷ استاندارد جدید تا ۱۰ گیک هم می‌تواند ارایه دهد. مودم باید مودمی باشد که این قابلیت را داشته باشد.

وی توضیح داد: برخی از مودم‌های تولید داخل این فرکانس‌ها را ساپورت نمی‌کنند، ولی اکنون در برنامه تولید شرکت یا سازنده مودم هست و باید هم حواسمان به تولید داخل باشد و هم از سوی دیگر باید محصولی که تولید می‌شود، کیفیت داشته باشد و قابلیت‌هایی که دارد قابلیت‌هایی باشد که متناسب با نیاز کاربران باشد.

زارع پور بیان کرد: مشکل از مودم نیست، در حال حاضر شبکه این قابلیت را دارد پیدا می‌کند و در شهر‌هایی که فیبرنوری راه می‌افتد، مشترکینی که فیبرنوری می‌گیرند می‌توانند سرعت تا هزار بگیرند، اما مودم فعلی که اکنون در بازار هست، ممکن است که این قابلیت را پشتیبانی نکند لذا نیازمند این هستیم که هم تولیدکنندگان محصولات خود را ارتقا دهند و اگر هم نیاز بود، تا وقتی تولید داخل به نقطه‌ای می‌رسد که این نیاز را برطرف کند، از طریق واردات، نیاز‌ها تأمین می‌شود.


دیگر خبرها

  • وزیر صمت: تراکتورهای وارداتی توان رقابت با تولیدات داخلی را ندارند
  • انسولین «نوومیکس» در داروخانه‌های خوزستان توزیع می شود
  • هشدار قالیباف درباره تامین ارز دارو /بودجه شرکت های دولتی و طرح های اعتبارات عمرانی تصویب شد
  • اهمیت نبرد در جبهه اقتصادی کمتر از جنگ نظامی نیست
  • تامین ۶۵ درصد اعتبارات شرکت‌های دولتی از محل نفت
  • تأمین مودم پروژه فیبر نوری از محصولات تولید داخل
  • تعهد تولیدکنندگان داخل بر تامین ۴۰درصد مودم‌های پروژه فیبرنوری
  • تعهد تولیدکنندگان داخل بر تامین ۴۰ درصد مودم‌های فیبر نوری
  • وزیر : مودم‌ تولید داخل نمی‌تواند سرعت بالا داشته باشد
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد