Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌گزارش ایلنا و به نقل از  وزارت نیرو ، رضا اردکانیان در سیزدهمین همایش سراسری مدیران قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء(ص) با عنوان جشنواره مالک اشتر با بیان اینکه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا یک پیمانکار است و کارش عمل به پیمان و پیمانش سازندگی و سربلندی و پایداری جمهوری اسلامی ایران است، اظهار داشت: وجه تمایز موجود در ماموریت‌ها، مربوط به موضوع پیمان است و از این زاویه همه ما پیمانکار محسوب می‌شویم و پیمان همه ما فارغ از عناوین و حوزه‌های مسئولیت، پایداری و سربلندی جمهوری اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب و مفاهیم موجود در آن با اشاره به اینکه به شدت نیاز داریم از سطح مفاهیم کلی در توضیح گام دوم انقلاب و اقتصاد مقاومتی فراتر رفته و به تبیین دقیق معنی و مفهوم این دو در عرصه‌های تخصصی بپردازیم، افزود: تبیین تخصصی می‌بایست معطوف به محدوده کار و وظایف هر سازمان در ارتباط با خودش باشد، بنابراین به روشنی باید بیان کنیم صنعت آب و برق در گام دوم انقلاب یعنی چه و اقتصاد مقاومتی چه ترجمه‌ای دارد.
اردکانیان ادامه داد: نکته دوم، فراتر رفتن از تبیین این دو مفهوم در عرصه صنعت آب و برق و پرداختن به ارتباطات میان بخشی است. یعنی اگر بخش آب و برق این دو مفهوم را در عرصه خود معرفی کرد و به بیان‌های روشنی رسید و همین طور بخش‌های کشاورزی و صنعت اینگونه عمل کردند، حال در کنار یکدیگر به تعامل تعاریف، اقدامات و برنامه‌ها بپردازیم، به نحوی که خروجی عملکرد این عرصه‌های میان بخش، هم افزا باشند. اینجاست که می‌توانیم تحقق اقتصاد مقاومتی و پیشرفت در مسیر گام دوم انقلاب را شاهد باشیم.

وزیر نیرو با بیان اینکه دولت به تعداد همین مفاهیم، برنامه‌ها و پروژه‌های میان‌بخش و بین‌بخشی است که تعریف می‌شود، در غیر این صورت جمع جبری وزارتخانه‌ها در کنار یکدیگر به معنای دولت نیست، گفت: دولت و حکمرانی عرصه‌هایی است که می‌تواند ارتباطات بین بخشی و عملکردها در ارتباط با یکدیگر را نشان دهد.
اردکانیان اضافه کرد: گام دوم انقلاب و اقتصاد مقاومتی دو عرصه ای است که ما را تشویق و وادار می‌کند به اینکه بخش‌ها را در ارتباط با یکدیگر تعریف کرده و هیچ بخشی به تنهایی در یک عملکرد منطبق با مفاهیم اقتصاد مقاومتی، موفق یا ناموفق دیده نشود.
وی افزود: افراد یا گروه‌هایی که به زعم خود برای دنیا تعیین تکلیف می‌کنند طبیعی است که تداوم تسلط خود را بر منابع متنوع دنیا مستلزم این می‌دانند که هر منطقه‌ای را در ارتباط با ظرفیت‌های بالقوه ای که در تضاد با برنامه‌های آن‌هاست شناسایی کرده و برنامه‌های مختلفی را در ارتباط با استمرار منافع خودشان تنظیم کنند.
وزیر نیرو یکی از اصلی‌ترین دلایل هجمه‌ها و فشارهای مختلف به کشور را وجود منابع انسانی توانمند عنوان کرد و افزود: اصلی‌ترین ثروت ارزشمند کشور ما در کنار تمام ثروت‌هایی که دارد و می‌تواند مورد طمع باشد، ظرفیت بالای منابع انسانی است. دیگران به خوبی می‌دانند که این ظرفیت نه تنها قادر است نیازهای کشور را تأمین کرده و توسعه و رشد آن مثال زدنی خواهد شد، بلکه سرریز آن منطقه را آباد خواهد کرد.
اردکانیان ادامه داد: در وهله اول می‌بایست درمقابل پارامترهایی که ظرفیت آسیب پذیر کردن ما را دارند، کشور را مقاوم کنیم.
وی تاب‌آوری را تعبیری از مقاوم سازی دانست و گفت: اصلی‌ترین پیمان ما در شرایط فعلی، افزایش تاب‌آوری کشور است و از این زاویه همه ما پیمانکار هستیم و کار ما تحقق این پیمان است.

اردکانیان ادامه داد: تاب آوری بیشتر به معنای آن است که ظرفیت تحمل مردم، محیط زیست، زیرساخت‌های صنعتی و کیفیت ارائه خدمات که بر روی هم سازنده اصلی کیفیت زندگی مردم هستند به نحوی تقویت و سازماندهی شود که امید گروههای متخاصم برای ضربه زدن از مسیر اقداماتی همچون تحریم اقتصادی قطع شود.
وی افزود: همچنین می‌بایست کشور به ظرفیتی برسد که اثر عواملی همچون تحریم اقتصادی بر کیفیت زندگی مردم و تحمیل رنج بر آنان به صفر رسیده و نیز کشور بتواند مسیر رشد و آبادانی را بدون وقفه طی کند.
وزیر نیرو با بیان اینکه چنانچه بخواهیم منصفانه به این موضوع بپردازیم باید بگوییم هنوز در این زمینه‌ها جای کار وجود دارد، ادامه داد: بهبود شرایط در سه عرصة شامل ناامید کردن مجموعه‌های متخاصم، کم اثر کردن فشارها و تحریم‌ها و سرعت دادن به رشد و توسعه کشور، مواردی است که ارتقای تاب‌آوری نامیده می‌شود.
وی شیوه مصرف کنونی را یکی از مزمن‌ترین مشکلات پیش روی ارتقای تاب‌آوری دانست و افزود: اگر نسبت به این چالش کم توجه باشیم، در سال‌های پیش رو نتیجه همه این تلاش‌هایی که کارنامه سرافرازانه‌ای هم دارد، به پر کردن فاصله بین تولید و مصرف منجر نخواهد شد.
وزیر نیرو تاکید کرد: می‌بایست برای اصلاح مصرف چاره‌اندیشی کنیم و لازم است این موضوع جزو برنامه‌های ارتقای تاب‌آوری کشور در ذیل موضوع سازندگی و پایداری تعریف شود.
وزیر نیرو شیوه استفاده از منابع زیست محیطی، آب و انرژی را منطبق با نوعی بد مصرفی دانست و اظهار کرد: امروز در جای جای کشور در حال اجرای پروژه‌های مهم و اثرگذار تأمین آب به ویژه آب شرب هستیم.

اردکانیان افزود: وزارت نیرو برای مصارف ۱۷ استان کشور، برنامه تخصیص بیش از ۸ میلیارد متر مکعب آب دریا برای استحصال ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب شیرین را در هفته‌های اخیر به تصویب شورای عالی آب رسانده است.
وی با بیان اینکه منطقه شرق کشور که حفظ جمعیت مسکون در آن اولویت امنیت ملی ماست، می‌بایست از حیث تأمین آب مورد نیاز، ایمن باشد، ادامه داد: برنامه تخصیص آب از دریا به استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی پس از مطالعات گسترده انجام شده که برنامه‌های سازگاری با کم آبی آن‌ها به تصویب کارگروه ملی رسیده و یکی از اجزای آن نیز تأمین آب شرب از دریاست.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه پس از گذشت سال‌ها و صرف میلیاردها منابع، موفق خواهیم شد حدود ۷۵۰ میلیون متر مکعب آب را در سال برای مصارف شرب تأمین کنیم، افزود: اگر همراه با صرف "زمان" به عنوان اصلی‌ترین سرمایه‌ای که جایگزین هم ندارد، چاره‌ای برای مصرف حدود ۱۱ میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی این سه استان نیندیشیم، تلاش‌ها در بخش تأمین آب جدید نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت.
وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص مصرف آب خاطرنشان کرد: طبق فرمایش ایشان اگر بتوانیم با افزایش بهره‌وری و تأمین امنیت غذایی، 10 درصد مصرف آب را در بخش کشاورزی کاهش دهیم، به اندازه مجموع نیاز شرب و صنعت کشور آب تأمین کرده‌ایم.
اردکانیان خاطرنشان کرد: این موضوع به این معنا نیست که طرح‌های تأمین آب را متوقف کنیم، بلکه به این معناست که اگر همزمان فکری برای موضوع مصرف نکنیم جامعه‌ای تاب‌آور نخواهیم داشت.

وزیر نیرو با اشاره به فرارسیدن دوران مدیریت توامان عرضه و تقاضا اظهار کرد: پای نهادن در این دوران مستلزم بازنگری در اولویت‌های فعالان اقتصادی، شرکت‌ها و پیمانکاران عرصه تأمین است، بازنگری در اولویت‌ها برای تحقق مدیریت توامان عرضه و تقاضا تنها مربوط به وزارت نیرو نبوده، بلکه همه فعالان این صنعت باید بکوشند سرمایه‌گذاری‌ها، دستاوردهای فناورانه، پیشرفت‌های مدیریتی و جهت گیری خود را به سمت مدیریت مصرف سوق دهند.
وی افزود: ساخت نیروگاه‌ها، سدها، شبکه‌ها و خطوط لوله نمونه‌هایی از تعاملات مناسب قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با صنعت آب و برق کشور در سالیان گذشته بوده است، اما دوران جدیدی آغاز شده که باید با کمک تخصص‌های غیر فنی نظیر علوم اجتماعی مشخصات این دوران و ملزومات آن را شناخت.
اردکانیان ادامه داد: مدیریت مصرف به منظور تاب آور ساختن کشور در برابر هر شوک و وضعیتی، افزایش ظرفیت سرزندگی و حیات تمدن ایران، حفظ محیط زیست و نیل به توسعه، از ملزومات این دوران است.
وزیر نیرو اظهار کرد: مدیریت مصرف اگرچه دارای ابعاد رفتاری بسیار گسترده است، اما ملزومات زیرساختی نیز در این زمینه مهم هستند. صنعت آب و برق در تعامل با قرارگاه که سابقه ای مناسب از تعامل با این صنعت دارد می‌تواند برای افزایش تاب‌آوری کشور فعالیت کند.
وی افزود: تاب آور شدن کشور، اقتصاد را مقاوم کرده و توان اجرایی و ظرفیت‌های تولیدی کشور برای گام برداشتن در مسیر گام دوم انقلاب را افزایش می‌دهد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: برق تحریم اقتصادی صنعت وزارت نیرو مدیریت بهینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۸۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهاد ریاضت آبی برای مدیریت ابرچالش آب کشور

رئیس اتاق ایران با اشاره به شرایط آبی ناگوار کشور و دلایل بحرانی شدن آن، گفت: پیشنهاد اتاق برای مدیریت این ابرچالش، اجرای برنامه ریاضت آبی با تکیه‌بر تجدیدنظر در تخصیص آب و افزایش بهره‌وری است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم صمد حسن‌زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در پیامی که به مناسبت افتتاحیه کارگاه «حکمرانی آب زیرزمینی» به این رویداد ارسال کرد، به تشریح وضعیت آبی کشور پرداخت که به شکل‌گیری یک ابرچالش در کشور منجر شده است.

وی در این پیام، پیشنهاد اتاق ایران برای مدیریت ابرچالش آب را نیز با ذکر ملزمات آن تشریح کرد و از آمادگی اتاق ایران برای توسعه همکاری مشترک در راستای تحقق اصلاح نظام تخصیص و تمرکز بر افزایش بهره‌وری آب خبر داد.

متن کامل پیام رئیس اتاق ایران در افتتاحیه کارگاه حکمرانی آب زیرزمینی به شرح زیر است.

حضور همه شما عزیزان برای شرکت در کارگاه منطقه‌ای حکمرانی آب زیرزمینی که با همکاری مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری یونسکو و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و با مشارکت متخصصین بین‌المللی و داخلی، نمایندگان دستگاه‌های اجرایی، دانشگاه‌ها، انجمن‌های علمی، تشکل‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد برگزار می‌گردد، خیرمقدم عرض می‌کنم.

بحران آب در ایران تبدیل به یک ابرچالش جدی شده است که آثار و تبعات آن ازجمله کاهش بیش از 50 درصدی رواناب‌ها در کشور در دهه 90 نسبت به دهه 60، تبدیل شدن رودخانه‌های دائمی به موقتی، خشک شدن دریاچه‌ها و تالاب‌ها، افت مستمر سطح آب‌های زیرزمینی، ممنوعه و بحرانی شدن بیش از 410 دشت کشور، تشدید پدیده ریزگردها و فرونشست زمین، موجب خسارات اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی ناگوار برای کشور گردیده است.

آب‌های زیرزمینی ذخایر آبی متعلق به نسل‌های آینده هستند. حدود 55 درصد از کل برداشت‌های آب کشور از منابع آب زیرزمینی صورت می‌گیرد؛ اما متأسفانه سیاست‌های نادرست اتخاذ شده طی 40 سال گذشته منجر به‌اضافه برداشت بیش از 143 میلیارد مترمکعب از این ذخایر ارزشمند بین‌نسلی شده است. این امر موجب ظهور و تشدید پدیده شوم فرونشست زمین شده است. به‌گونه‌ای که امروز هیچ‌کدام از استان‌های کشور از آثار و خسارات ناشی از این پدیده مصون نیستند و طبق آخرین تحقیقات بین‌المللی ایران ازنظر نرخ فرونشست زمین دومین کشور جهان است.

ابرچالش آب کشور را بایستی ناشی از نگرش‌های توسعه منطقه‌ای، تخصیص آب با منحصراً اهداف توسعه اقتصادی و نادیده گرفتن حقابه‌های زیست‌محیطی، تکیه‌بر گسترش فعالیت‌های سخت‌افزاری، پایین بودن بهره-وری فیزیکی و اقتصادی آب در کلیه بخش‌های مصرف، بی‌توجهی به ظرفیت اکولوژی آبی در برنامه‌ریزی توسعه و نارسایی در مشارکت بخش خصوصی و ذی‌نفعان در نظام سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و مدیریت آب کشور دانست.

آنچه به‌طور خلاصه از وضعیت منابع آب ایران عرض شد، بیانگر آن است که موضوع آب و نظام مدیریت منابع آب به یک موضوع مزمن و پیچیده تبدیل شده است که حل آن نیازمند اتخاذ تدابیر جدید، کارا و به‌موقع و تغییر بخش‌های عمده‌ای از رویکردهای گذشته است. هرقدر در شکل‌گیری یک اقدام عمیق و گسترده ملی درنگ شود، راهکارهای موجود کم اثرتر و مستلزم صرف هزینه بیشتر خواهد بود.

پیشنهاد اتاق ایران به‌منظور مدیریت این ابرچالش، اجرای برنامه عمل منسجم و مستمر حداکثر 10 ساله با شعار «ریاضت آبی» با تکیه‌بر دو اصل مهم و هم‌زمان تجدیدنظر در تخصیص آب مصارف موجود با اولویت دادن به تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی و حقابه‌های زیست‌محیطی و افزایش بهره‌وری است.

اتاق ایران آماده توسعه همکاری مشترک با وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و نیرو در تحقق اصلاح نظام تخصیص و تمرکز بر افزایش بهره‌وری آب است و امید دارد با تقویت همکاری در قالب «توافق‌نامه افزایش بهره‌وری آب در کشاورزی» گامی مهم در این راستا برداشته شود.

طرح «تعادل‌بخشی، تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب» از سال 1384 در کشور آغاز شد که یکی از اهداف این طرح به تعادل رساندن آبخوان‌های واقع در دشت‌های ممنوعه و بحرانی بود.

پس از به موفقیت نرسیدن این طرح در سال 1393، طرح دیگری با عنوان «احیا و تعادل‌بخشی آب‌های زیرزمینی کشور» آغاز شد؛ اما متأسفانه این طرح نیز به اهداف تعیین شده منجر نشد که طبق مطالعه انجام شده در اتاق ایران، مهم‌ترین عامل عدم توفیق نادیده گرفتن مشارکت جامعه بهره‌برداران، وجود تعارض منافع، فقدان انسجام سیاستی، ضعف در همکاری بین‌بخشی و فقدان جامع‌نگری در برنامه‌ریزی‌ها است.

مطالعات انجام شده در اتاق ایران نشان می‌دهد که مهم‌ترین گام برای حل این بحران تفویض بخشی از اختیارات و وظایف دستگاه‌های دولتی به تشکل‌های بهره‌برداران فعال در سطح دشت‌ها است.

خوشبختانه ظرفیت‌های قانونی مناسبی نیز در این مورد در برنامه هفتم توسعه پیش‌بینی شده است که امیدوارم با محقق شدن این امر شاهد فعال‌سازی مشارکت بهره‌برداران در مدیریت منابع آب زیرزمینی و ایجاد بستر مشارکت بخش خصوصی در این زمینه باشیم.

اتاق ایران به‌عنوان پارلمان بخش خصوصی و یکی از اعضای شورای جهانی آب، همواره تلاش کرده است با رویکرد حفظ منافع ملی، پایداری سرزمین و بهبود فضای کسب‌وکار، مسئولیت اجتماعی-اجرایی خود را در زمینه آب ایفا نماید؛ ازجمله اقدامات اتاق ایران در این زمینه می‌توان به انجام طرح‌ها و پروژه‌های تحقیقاتی متعدد، برگزاری همایش‌ها و کنفرانس‌ها، ترجمه و تألیف کتب و مقالات علمی و ارائه نظرات مشورتی در حوضه کشاورزی، آب و محیط‌زیست به نهادهای ذی‌ربط اشاره کرد.

اتاق ایران آمادگی دارد با بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های خود در کنار بهره‌برداران و دستگاه‌های اجرایی، در تعادل بخشی به آب‌های زیرزمینی و مدیریت این ابرچالش کشور حضور و مشارکت داشته باشد.

در پایان، ضمن تشکر از تلاش برگزارکنندگان و همکاری و مشارکت صاحبان علم و نظر در برگزاری هر چه‌بهتر این کارگاه، امیدوارم به اشتراک‌گذاری دانش و تجربیات ملی و بین‌المللی منجر به یافتن راه‌حل‌های مناسبی برای اصلاح چهارچوب‌های حکمرانی آب زیرزمینی، بهبود رویه مشارکت گروداران محلی در فرآیندهای تصمیم‌گیری و تقویت همکاری‌های بین‌بخشی گردد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قرارگاه مردم نهاد در سازمان مدیریت بحران کشور تشکیل شده است
  • نیروگاه‌های برق به استقبال روزهای اوج مصرف تابستان می روند | وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • تکمیل راه‌آهن دورود - خرم‌آباد از منابع مختلف پیگیری می‌شود
  • پیگیری تکمیل راه آهن دورود به خرم‌آباد
  • تکمیل راه‌ دورود - خرم‌آباد مطالبه جدی مردم است
  • تخصیص اعتبار برای مسکن نیرو‌های مسلح
  • تأمین بهینه برق صنایع در تابستان با همکاری در مدیریت مصرف
  • مجتمع کُک طبس باید به حداکثر ظرفیت تولید برسد
  • ۲۰ هزار سرباز ماهر وام خوداشتغالی گرفته‌اند
  • پیشنهاد ریاضت آبی برای مدیریت ابرچالش آب کشور