Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-26@11:39:58 GMT

۷ نکته درباره زلزله سیاسی جانسون در بریتانیا

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۷۸۷۷۰

۷ نکته درباره زلزله سیاسی جانسون در بریتانیا

رویداد۲۴ پیروزی خیره کننده و قاطع حزب محافظه‌کار به رهبری "بوریس جانسون" با دستور کار اولیه "برگزیت" و شکست کم‌سابقه حزب کارگر به رهبری "جرمی کوربین" که در عمر اکثریت قاطع بریتانیایی‌ها بی سابقه بود، راه دشوار "نخست وزیر جانسون" را برای بیرون کشیدن کشورش از اتحادیه اروپا تا واپسین روز نخستین ماه سال آتی میلادی (۳۱ ژانویه ۲۰۲۰) تا حدود زیادی همواره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نکاتی چند درباره این نتایج و پیامد‌های آن:

۱- نتایج انتخابات بر اساس نتایج اولیه بر این مبناست: ۳۶۲ کرسی برای حزب محافظه کار و ۲۰۲ کرسی برای حزب کارگر. هر حزبی که بتواند ۳۲۶ کرسی پارلمان را در اختیار داشته باشد اکثریت مطلق دارد و حالا حزب محافظه کار توانسته با عبور از این مرز، حزب دارای اکثریت مطلق در پارلمان باشد و هر چه بخواهد بدون سنگ اندازی دیگر احزاب در مجلس عوام بریتانیا انجام دهد.

نتایج اولیه انتخابات سراسری بریتانیا (بر اساس ۶۴۷ کرسی از ۶۵۰ کرسی پارلمان) بین ۵ حزب عمده بریتانیا

۲- این نتیجه کسب شده برای حزب محافظه‌کار از سومین انتخابات سراسری در دوران "مارگارت تاچر" در سال ۱۹۸۷ میلادی بدین‌سو (۳۲ سال گذشته) بی‌سابقه بوده است. این پیروزی در حالی است که حزب کارگر هم در مقابل از سال ۱۹۳۵ بدین سو (۸۴ سال گذشته) چنین نتایج ضعیفی در یک انتخابات سراسری کسب نکرده است؛ بنابراین هم پیروزی حزب محافظه‌کار در این دور از انتخابات کم‌سابقه بود و هم چنین شکستی برای حزب کارگر در ۸۴ سال گذشته سابقه نداشته است.

۳- بوریس جانسون با این پیروزی می‌تواند وعده خودمبنی بر خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تا ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ عملی کند. او قرار است طرح خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت) را به محلس عوام ببرد تا تصویب شود. از سوی دیگر با این نتایج انتخاباتی، مشروعیت سیاسی جانسون در معادلات سیاسی بریتانیا افزایش قابل ملاحظه‌ای یافته و دست او در مذاکره با رهبران اتحادیه اروپا بر سر خروج از این اتحادیه، بازتر می‌شود.

۴- وضعیت ۲ سال گذشته بریتانیا موقعیت این کشور را هم در جهان و هم در داخل اتحادیه اروپا به شدت ضعیف و مخدوش کرده بود. وقتی در یک کشور موضوعی اختلافی تبدیل به یک کلاف سردرگم می‌شود و موقعیت دولت مستقر شکننده بوده و حزب یا ائتلاف حاکم به دلیل نداشتن اکثریت مطلق در مجلس نمی‌تواند سیاست‌های مورد نظر خود را به مورد اجرا بگذارد، هم در عرصه اقتصاد داخلی و هم در عرصه دیپلماسی بین‌المللی تضعیف می‌شود و این دقیقا اتفاقی بود که در ۲ سال گذشته در بریتانیا روی داد. دولت بریتانیا در داخل ضعیف بود و برای مثال "ترزا می" نخست وزیر سابق بریتانیا بار‌ها و بار‌ها طرح‌های مختلفی برای برگزیت به مجلس عوام برد، اما هر بار این طرح‌ها با مخالفت احزاب رقیب و حتی مخالف‌خوانی برخی اعضای حزب محافظه‌کار به در بسته خورد. حالا با این نتایج اوضاع به کلی فرق خواهد کرد.

۵- بوریس جانسون پس از کسب این نتیجه می‌تواند با خیال آسوده‌تر ضمن جدایی و دور شدن از بروکسل (مقراتحادیه اروپا) بیش از پیش به سمت دونالد ترامپ و کاخ سفید نزدیک و نزدیک‌تر شود. او هفته گذشته دیدار دوجانبه خود با ترامپ در حاشیه نشست سران ناتو در لندن را بی‌حاشیه و به دور از چشم رسانه‌ها برگزار کرد تا تاثیر سوء احتمالی بر نتایج انتخابات سراسری به جا نگذارد. او حتی به ترامپ توصیه کرده بود در جریان سفر به لندن درباره انتخابات بریتانیا اظهار نظر نکند.

از این پس نزدیکی بیش از پیش "بریتانیای جانسون" به "آمریکای ترامپ" به ویژه در دوران پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بسیار بسیار محتمل است و این مساله حتی می‌تواند بریتانیا را علاوه بر موضوعات اقتصادی در سایر حوزه‌های مرتبط با سیاست و دیپلماسی بین‌المللی نیز از شرکای سابق اروپایی خود (آلمان و فرانسه) جدا کرده و به سمت ایالات متحده آمریکا بکشاند. برای مثال می‌توان این پیش‌بینی را داشت که دیدگاه بریتانیا درباره "برجام" از این پس بیش از پیش به دیدگاه دولت ایالات متحده آمریکا نزدیک‌تر شود.

۶- با کسب این پیروزی خیره کننده، بوریس جانسون اعتماد به نفس مضاعفی می‌یابد، چون حالا او هم شخصیتی تاریخ‌ساز در بریتانیا شده و می‌تواند ادعای پا گذاشتن به دوران طلایی محافظه‌کاران در دهه ۱۹۸۰ میلادی (دوران مارگارت تاچر) داشته باشد و با این نتایج انتخاباتی مدام رهبری او بر حزب محافظه‌کار با شخصیت تاریخی‌ای همچون مارگارت تاچر مقایسه شود.

۷- پیروزی حزب محافظه‌کار مرهون علل و عوامل مختلفی است که شاید بسیاری از آن‌ها ارتباطی به شخصیت و مشی رهبری جانسون نداشته باشد. از جمله ۱- تعیین‌تکلیف نهایی برگزیت و خستگی افکار عمومی بریتانیا از بلاتکلیفی این کشور در میانه راه جدایی از بروکسل و ۲- خساراتی که ۲-۳ سال گذشته از ناحیه این بلاتکلیفی دامنگیر اقتصاد بریتانیا شده و یا ۳- بادی که طی سال‌های گذشته به بادبان گروه‌های راست گرا و جنبش‌های پوپولیست راستگرا در سرتاسر جهان افتاده و احزاب راست و محافظه‌کار در اروپا و آمریکای شمالی در مقایسه با احزاب چیگرا نتایج بهتری در انتخابات کسب می‌کنند؛ اما با همه این‌ها میوه نتایج انتخابات اخیر بریتانیا به دامن بوریس جانسون خواهد افتاد و او می‌تواند طی هفته‌ها و ماه‌های آتی با کمترین مزاحمت مخالفان میوه شیرین این بُرد انتخاباتی را بچیند و سیاست‌های مورد نظرش را به مورد اجرا بگذارد.

خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 انتخابات انگلیس پیروزی حزب محافظه کار بوریس جانسون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۸۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را «هو» کردند

مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان در دیدارش از دانشگاه کلمبیا که آغازگر اعتراضات ضد جنگ رژیم صهیونیستی در غزه بوده، با گروهی از جمعیت‌ که او را هو می‌کردند، روبرو شد و به سختی توانست چند جمله بگوید.

به گزارش ایسنا، مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا تاکید کرد: «ما نمی‌توانیم اجازه دهیم این حجم از نفرت در دانشکده‌هایمان گسترش یابد. این اقدام باید همین جا متوقف شود. آنهایی که این خشونت را سازماندهی کرده‌اند باید دستگیر شوند.»

وی افزود: «ما از رئیس دانشگاه کلمبیا می‌خواهیم اگر نمی‌تواند به این هرج‌مرج فورا خاتمه دهد، از سمت خود استعفا کند. من به عنوان رئیس مجلس نمایندگان، نسبت به این موضوع متعهد هستم و کنگره سکوت نخواهد کرد.»

مایک جانسون پس از دیدار با رئیس دانشگاه کمبیا با جمعیت معترض مواجه شد که ضمن هو کردن به او گفتند: «از اینجا گمشو! ما به تو گوش نمی‌دهیم مایک؛ گند زدی!»

معترضان به جنگ غزه هم‌چنین در حضور رئیس مجلس نمایندگان آمریکا فریاد «فلسطین را آزاد کنید» سر دادند.

جانسون گفت که قصد دارد از جو بایدن، رئیس‌جمهور جو بخواهد در صورت لزوم علیه اعتراض‌ها اقدامات اجرایی انجام دهد: «اگر این اعتراضات به سرعت مهار نشود و این تهدیدها و ارعاب متوقف نشود، گزینه گارد ملی وجود دارد.»

جانسون گفت: پیام من به دانشجویان داخل اردوگاه این است: به کلاس برگردید. از هدر دادن پول والدین خود دست بردارید.

موج اعتراض دانشجویان در آمریکا به جنایت های رژیم صهیونیستی در جریان تجاوز مرگبار به نوار غزه که طی روزهای اخیر در «دانشگاه کلمبیا» در شهر نیویورک آغاز شد؛ خیلی زود به دیگر دانشگاه‌ها  در دیگر ایالات آمریکا کشیده شد و همچنان به سرعت در حال گسترش است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تلاشی سیاسی و بی‌اثر برای کسب رضایت صهیونیست‌ها
  • دانشجویان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را «هو» کردند
  • مردم با شرکت در انتخابات دور دوم مجلس به تکلیف دینی و سیاسی خود عمل کنند/ احزاب لیست مشترک بدهند
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • نخست وزیر اسپانیا به دلیل پرونده فساد مالی همسرش در آستانه استعفا قرار گرفت
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • تصویب استان تهران شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • نیازمند تشکیل مجلس قدرتمند و کارآمد هستیم
  • اولین فهرست اصولگرایان در دور دوم انتخابات مجلس؛ از ابراهیم یزدی تا پورمحمدی و نجابت /از کاندیداها تعهد گرفته شد