Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-02@05:21:38 GMT

ژاپن از روسیه نفت می‌خرد

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۷۹۵۶۴

فایننشیال تایمز به نقل از منابع آگاه نوشت: وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن و شرکت ملی نفت، گاز و فلزات ژاپن نخستین گروهی به شمار می‌روند که به دنبال سرمایه گذاری در پروژه توسعه نفت وستوک هستند.

 به گفته منابع آگاه، دیدارهای مهمی با وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن و شرکت ملی نفت، گاز و فلزات ژاپن انجام شده و این دو خواستار سرمایه گذاری در پروژه مذکور هستند که پیشتر در خصوص آن با شرکتهای دیگر ژاپنی، هندی، چینی و شرکت BP که در روسنفت ۲۰ درصد سهم دارد، مذاکره شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضور در این پروژه به ژاپن کمک خواهد کرد تامین انرژی خود را که عمده آن از خاورمیانه تامین می شود، متنوع کند. ژاپن در حال حاضر ۹۰ درصد نفت خود را از خاورمیانه وارد می کند.

میزان سرمایه گذاری یا قیمت سهم در این پروژه برملا نشده است. روزنامه ودوموستی در اکتبر گزارش کرده بود که یک سهم ۱۵ تا ۲۰ درصدی پیش از این تحت مذاکره بوده است.

ایگور سچین، مدیرعامل روس نفت با شماری از گروههای ژاپنی از جمله اینپکس، میتسوبیشی، ایتوپو، میتسویی اند کو و ماروبنی چهارشنبه هفته جاری در توکیو دیدار کرده بود.

وستوک اویل یکی از ۱۵ پروژه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بوده که روس نفت در سپتامبر به شرکای ژاپنی پیشنهاد کرد. این پروژه ها شامل میادینی در شرق سیبری و یرماک نفت و گاز هستند. طبق اعلام روس نفت، این پروژه قادر به تولید حداکثر دو میلیون بشکه در روز نفت تا سال ۲۰۳۰ است.

انتظار می رود این نفت از طریق مسیر دریای شمالی اقیانوس آرکتیک منتقل شود اما مستلزم سرمایه گذاری حداکثر ۱۰ تریلیون روبل (۱۵۷ میلیارد دلار) برای توسعه میادین، ساخت ۵۵۰۰ کیلومتر خطوط لوله، پایانه های دریایی، فرودگاه و خطوط نیرو است.

بر اساس گزارش فایننشیال تایمز، عدم وجود مشوقهای مالیاتی کافی پیش از این مانع اصل برای پیوستن شرکا به این پروژه بوده است. باب دادلی، مدیرعامل BP در اکتبر گفته بود شرکتش هنوز برای ورود به پروژه ای که منافع اقتصادی آن مشخص نیست، تصمیم نگرفته است.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000GSQ برچسب ها: ژاپن ، روسیه ، نفت

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: ژاپن روسیه نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۷۹۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است

جواد اوجی گفت: رشد اقتصادی دولت نزدیک به شش درصد بود که نیمی از آن مربوط به نفت و گاز است.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، جواد اوجی وزیر نفت در مراسم امضای تفاهم‌نامه مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی حضور پیدا کرد. اوجی درباره وضعیت کنونی صنعت نفت گفت: در دو سال و نیم گذشته، پروژه و طرح‌های نیمه تمام زیادی به بهره‌برداری رسید و پروژه‌های دیگری را شروع کردیم. در ادامه شاهد رشد تولید و صادرات بودیم که باعث شد رشد اقتصادی گروه نفت و گاز در این دهه بینظیر باشد. رشد اقتصادی دولت نزدیک به شش درصد بود که نیمی از آن مربوط به نفت و گاز است. ورود شرکت پتروشیمی در عرصه ذخیره گاز، تولید بنزین، سرمایه‌گذاری برای توسعه میادین گازی و جمع آوری گاز مشعل موثر بود. بخش خصوصی می‌تواند در سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی وارد شود.

 

وی افزود: در حال حاضر وزارت نفت از سرمایه‌گذاری استقبال می‌کند. سال گذشته به تعهدات خود عمل کردیم. امسال نیز برنامه‌ریزی‌هایی انجام و ابلاغ شده است. ۷۹ پروژه کلان در جهت جهش تولید به ارزش ۱۶ میلیارد دلار به بهره‌برداری خواهیم رساند. همچنین بیش از ۵۰ پروژه به ارزش ۲۵ میلیارد دلار شروع خواهیم کرد. در سال جاری تولید نفت و گاز افزایشی خواهد بود و بیش از ۶ میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی اضافه خواهد شد.

 

وی با تاکید بر اینکه امروز شاهد بودیم یک اتفاق بزرگ و کم‌نظیر در صنعت نفت رقم خورد، گفت: استفاده از حداکثر ظرفیت هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ صنایع پتروشیمی در توسعه میادین گازی می‌تواند شرایط بسیار خوبی را در این صنعت رقم بزند. نزدیک به ۲۰ میلیون مخزن گازی با ۱۴ شرکت و هلدینگ بزرگ پتروشیمی تفاهمنامه امضا شد و بالغ بر هفت میلیارد دلار شرکت‌های بزرگ در این حوزه سرمایه‌گذاری می‌کنند و رقم بیش از ۱۳۰ میلیون متر مکعب گاز را از توسعه این میادین طی دو و سه سال آتی به بهره‌برداری می‌رسانیم که ضمن تامین خوراک پتروشیمی‌ها در توسعه میادین گازی نیز نقش مهمی دارد.

 

اوجی در پایان با اشاره به مصرف غیر بهینه انرژی در کشور اظهار کرد: به صنایعی که مصرف بهینه ندارد و بازدهی آن‌ها پایین است، هشدار داده‌ایم. مصرف انرژی باید بهینه شود چرا که قرار نیست همه تولیدات خود را مصرف کنیم.

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری اوقاف در پرورش ماهی
  • لزوم اعتبار ۱۰۰ همتی برای تکمیل پروژه‌ های آب و خاک
  • لزوم اعتبار ۱۰۰همتی برای تکمیل پروژه‌ های آب و خاک
  • پیشرفت ۶۵درصدی طرح بنزین‌سازی پتروپالایش تهران
  • سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد یورویی در طرح‌های ارتقای کیفی پتروپالایشگاه تهران
  • ادامه رایزنی شورای شهر بیرجند درباره برج ۴۶ طبقه ارتش
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد