Web Analytics Made Easy - Statcounter

سران و رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا به استثنای لهستان بر سر سیاست مقابله با تغییرات اقلیمی به توافق رسیدند.

به گزارش ایسنا، بر اساس این توافق قرار است تا سال ۲۰۵۰ میلادی اروپا به طور کامل سوخت‌های فسیلی را از بسته انرژی خود حذف کند.

مذاکره بر سر پیمان مشترک اتحادیه اروپا در زمینه مقابله با گرمایش زمین و تغییرات ناخواسته اقلیمی پس از ساعت‌ها بحث و گفت‌وگو در واپسین ساعات روز گذشته (پنجشنبه) به نتیجه رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سران و رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا مشترکا بر سر پیمان ۲۰۵۰ اقلیمی خود که به "پیمان سبز" شهرت یافته به توافق رسیدند. تنها کشور لهستان از تصویب متن این توافق‌نامه اجتناب ورزیده و خواستار فرصت بیشتری شده است. قرار است گفت‌وگوهای اتحادیه اروپا و لهستان بر سر پیوستن این کشور به پیمان اقلیمی اروپا در ژوئن سال ۲۰۲۰ دنبال شود.

شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا نسبت به توافق کشورهای عضو این اتحادیه بر سر پیمان اقلیمی مشترک ابراز خرسندی کرد و درباره هدف مشترک کشورهای عضو اتحادیه اروپا گفت: ما بر آنیم اروپا را به نخستین قاره‌ای در جهان تبدیل کنیم که تولید گازهای گلخانه‌ای در آن به حد صفرتنزل یابد.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، عدم همراهی لهستان با دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا را به معنای وجود شکاف در این اتحادیه ندانسته و تاکید کرده است که لهستان تقاضای فرصت بیشتری کرده است.

پایان استفاده از سوخت‌های فسیلی

بنابر گزارش گاردین، کشورهای عضو اتحادیه اروپا تصمیم گرفته‌اند تا سال ۲۰۵۰، یعنی در یک بازه زمانی ۳۰ ساله، برای تامین انرژی مورد نیاز خود از سوخت‌های کربنی فاصله بگیرند. این موضوع شامل زغال سنگ و همچنین نفت و گاز می‌شود

سه کشور لهستان، جمهوری چک و مجارستان از جمله کشورهایی هستند که برای تامین انرژی مورد نیاز خود به شدت به سوخت‌های  فسیلی و به‌ویژه زغال سنگ وابسته هستند.

در همین رابطه "اورزلا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرده است که اتحادیه اروپا برای کمک به جانشین کردن دیگر انواع سوخت به جای سوخت فسیلی بودجه‌ای معادل ۱۰۰ میلیارد یورو پیش بینی کرده است.

افزون بر آن، برخی از کشورها و به‌ویژه کشورهای شرق اروپا خواستار آن شده بودند که اتحادیه اروپا انرژی هسته‌ای را نیز در شمار انرژی‌های سبز بگنجاند که این موضوع با مخالفت کشورهای آلمان، اتریش و لوکزامبورگ روبه‌رو شد.

این در حالی است که برخی دیگر از کشورها خواستار استفاده از ترکیبی از انواع انرژی‌های تجدید پذیر و انرژی هسته‌ای برای تامین نیازهای خود به منابع انرژی شده‌اند.

لهستان پس از پایان همایش رهبران و سران کشورهایی عضو اتحادیه اروپا اعلام کرده است که پروسه وداع با انرژی‌های فسیلی نمی‌بایست به طور یکسان و همزمان از سوی همه کشورها محقق شود و این کشور برای جایگزین کردن این نوع از انرژی با انرژی‌های سبز نیاز به فرصت بیشتری دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اتحاديه اروپا سوخت فسیلی انرژی های تجدیدپذیر تغییرات اقلیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۸۲۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است

شهریار حیدری ؛ نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با پارس نیوز، اظهار داشت: پیمان بریکس، پیمان فرامنطقه‌ای است و جمع کشورهای عضو در این گروه صاحب قدرت‌های ژئوپلیتیک و اقتصادی هستند. آمریکا برای همه کشورهای قدرتمند در قاره‌های مختلف، در مواقعی از تهدیدات به عنوان یک ابزار برای تحریم، تنش و برخورد علیه کشورهای مختلف استفاده می‌کند.

وی با بیان اینکه کشورهای قدرتمند برای مقابله با تهدیدات آمریکا به سمت تشکیل پیمان‌های جدید می‌روند، ادامه داد: چندین پیمان از قبیل شانگهای، بریکس و .. شکل گرفته و در آینده نیز احتمال شکل گرفتن پیمان‌های کوچکتر نیز وجود دارد که هدف از تشکیل این پیمان‌ها ، جلوگیری از شکنندگی در مقابل تهدیدات آمریکا و غرب است.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: با توجه به قرار داشتن کشور در شرایط تحریم، عضویت جمهوری اسلامی ایران در پیمان بریکس که با رایزنی دولت و وزارت خارجه انجام شد، دستاوردهایی از قبیل تولید قدرت جدید در منطقه، تقویت روابط اقتصادی، دور زدن تحریم‌ها و کمرنگ شدن  و جلوگیری از اثرات تحریم‌ها را به دنبال خواهد داشت.

حیدری در خصوص اثرگذاری تعاملات پارلمانی پیمان بریکس بر روابط دولت‌ها نیز بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر تقویت روابط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی با کشورهای مختلفی که حاضر به ارتباط دیپلماسی با کشورمان هستند، تأکید دارد. البته هرگونه پیوستن به پیمان‌های بین‌المللی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و همچنین توافق با کشورهای دیگر نیز نیازمند تأیید مجلس است.

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • ناتو، قلدر ۷۵ساله
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان
  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • آینده‌ی انرژی و سوخت در جهان
  • صدور ترور و خشونت به جهان/کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است
  • اتحادیه اروپا : ویزای شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس