Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش جماران، روزنامه ایران نوشت:  بیژن عبدالکریمی استاد دانشگاه، در ارزیابی حق اعتراض مردم و چگونگی نهادینه کردن آن می‌گوید: بحث را باید از جای دیگری شروع کرد تا به اعتراضات برسیم. واقعیت این است که در دوران انقلاب، نیروهای انقلابی توانستند ساختار سیاسی رژیم گذشته را سرنگون کنند، اما متأسفانه ساختار اجتماعی و اقتصادی تحول لازم را پیدا نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این معنا که برای شکاف طبقاتی چاره‌ای اندیشیده نشد.
 به گفته وی، فاصله طبقاتی در کشور ما آنچنان شدید شد که شاید در هیچ یک از دوره‌های تاریخی این چنین شکاف طبقاتی وجود نداشت و متأسفانه هیچ یک از جریان‌های سیاسی، اعم از چپ و راست، جریان‌های به اصطلاح اصلاح‌طلب، به اصطلاح اصولگرا و همه ساختار قدرت سیاسی، در کنار روحانیت، به اضافه دانشگاه و به اضافه مدیران و روشنفکران، اعم از اپوزیسیون و پوزیسیون، هیچ گونه آلترناتیو ساختاری مشخص برای وضعیت کنونی جامعه ندارند و همه بحث‌ها در سطح سیاست حرکت می‌کند. همه جریان‌ها غافل از این هستند که ما هم با انقلاب مشروطه و هم با انقلاب سال 57، ساختار سیاسی را دگرگون کردیم، اما نهادهای زیرینی که باید به این ساختار شکل دهد تأسیس نشد و مطالبات مردم آنگونه که انتظار می‌رفت تحقق پیدا نکرد. امروز بعد از 40 سال که از تاریخ انقلاب می‌گذرد، کماکان مطالبات مردم تحقق پیدا نکرده و با روند کنونی به هیچ وجه تحقق پیدا نخواهد کرد، با هیچ یک از جریان‌های موجود. عبدالکریمی با بیان اینکه وجود کانال‌های اعتراضی و نهادینه کردن حق اعتراض مردم می‌تواند از بروز خشونت در جامعه جلو‌گیری کند، تأکید می‌کند: مردم در اعتراضات می‌توانند دردهای خود را بیان کنند، اما مشکلات ما در سطح نخبگانی کشور است. مردم دغدغه معاش دارند، مردم حداقل‌ها را برای زندگی خود می‌خواهند.
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سؤال که چه کانال یا سازوکاری باید باشد تا این مطالبات را به نحو مؤثری از مردم به نخبگان سیاسی منتقل کند، می‌افزاید: ما برای این موضوع یک الگو بیشتر نداریم و آن الگوی جامعه مدنی، اعم از احزاب و تشکل‌های مدنی است که در جریان توسعه، در جوامع توسعه یافته غربی شکل گرفت. هیچ الگوی دیگری نداریم. اما متأسفانه چیزی به‌ نام جامعه مدنی در کشور ما وجود ندارد. به این دلیل که زیرساخت‌های بروز و ظهور جامعه مدنی وجود نداشت. با شرایط کنونی، ما فقط دور خودمان می‌چرخیم و سرمایه‌های مادی و اجتماعی و فرهنگی خود را هدر می‌دهیم و روز به روز به لحاظ اقتصادی در نظام جهانی ضعیف‌تر می‌شویم. بنابراین با فرض استمرار شرایط کنونی افق روشنی برای رسیدن مردم به مطالبات خود و حل مشکلات کشور وجود ندارد.
وی با بیان اینکه این سؤال در پارادایم کنونی است و مبتنی بر این است که گویی اگر قدرت سیاسی یا یک جریان اراده کند که به حرف ملت گوش دهد، می‌تواند مشکلات را حل کند، ادامه می‌دهد: درحالی که اصلاً مسأله این گونه نیست. این طور نیست که ما نیازمند سیاستمدارانی باشیم که به لحاظ اخلاقی تصمیم بگیرند به حرف مردم گوش کنند. متأسفانه جامعه ما فاقد جامعه مدنی است و در واقع جامعه ضعیف‌تر از آن است که با اهرم‌های طبیعی حرف خود را به قدرت سیاسی برساند. بنابراین خیلی عجیب نیست که شاهد حرکت‌های اعتراضی تخریب‌کننده هستیم که البته آن هم ره به جایی نمی‌برد.
عبدالکریمی  با تاکید بر اینکه حاکمیت باید واقع‌گرایی را سرلوحه تصمیم‌سازی‌های خود کند، می‌گوید: این یک فرض اخلاقی است که مثلاً شمعی روشن کنیم یا دعایی بکنیم. قدرت سیاسی زمانی عقلانی عمل می‌کند که مناسبات در جامعه هم عقلانی شود نه اینکه ابتدا قدرت سیاسی عقلانی شود تا مناسبات اجتماعی ما هم عقلانی شود. قدرت سیاسی به خودی خود عقلانی عمل نخواهد کرد، چنانکه مجلس عقلانی عمل نمی‌کند و نهادهای قانونی دیگر سکوت می‌کنند، به این دلیل که مناسبات جامعه غیرعقلانی است. بنابراین معتقدم اساساً ما داریم مسأله را برعکس می‌فهمیم، ضمن اینکه پرسش شما در پارادایم پیشین است و دعوت من این است که پارادایم خود را تغییر دهیم.
این صاحب نظر در حوزه اندیشه در بیان راهکار پیشنهادی خود می‌گوید: به نظر من افق روشنی به وجود نمی‌آید مگر آنکه یک اجماع نخبگانی صورت بگیرد مبنی بر اینکه مسأله ما در ایران مسأله سیاسی نیست، بلکه یک مسأله معرفتی است، ناظر بر اینکه هر تغییر سیاسی تا زمانی که آلترناتیو ساختاری برای ظرفیت اجتماعی ارائه نکند و جامعه فاقد جامعه مدنی در معنایی باشد که در کشورهای توسعه یافته شکل گرفته، هر تلاشی برای تغییر سیاسی به نتیجه مثبتی نخواهد رسید. چنانکه در این 40 سال، دولت به اصطلاح سازندگی، دولت به اصطلاح اصلاحات، دولت به اصطلاح مهرورزی و دولت به اصطلاح اعتدال داشتیم، اما نه سازندگی داشتیم، نه اصلاحات داشتیم، نه مهرورزی و نه اعتدال. فقط در یک بازی سیاسی نیروهای اجتماعی و تاریخی خود را هدر دادیم. بنابراین اگر کماکان مسأله را در سطح سیاسی جست و جو کنیم، راه حلی نخواهیم داشت.

 

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 استاد دانشگاه ایران جامعه خشونت نخبگان قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۸۸۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهه کرامت به یک اقدام روتین تبدیل نشود

آیت الله محسن اراکی، ظهر امروز در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت دهه کرامت، اظهار کرد: پیش از امام رضا(ع) مذهب تشیع در انزوا قرار داشت.
وی با اشاره به اینکه در آثار شعرا و هنرمندان می‌توان به این موضوع یقین پیدا کرد، مطرح کرد: این موارد موضوعاتی است که هنوز به درستی در تاریخ تحقیق نشده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه تبیین این نکات موجب می‌شود مردم قدر وضعیت امروز تشیع را بدانند، عنوان کرد: عشق مردم به اهل بیت(ع) عجیب‌ترین پدیده اجتماعی در دنیا است.

وی با اشاره به اینکه نقش اولاد امام کاظم(ع) در انتشار این عشق و جوشش بی‌نظیر بوده است، خاطرنشان کرد: اقداماتی که دهه کرامت انجام می‌شود به معنای ترویج و تقویت این عشق و جوشش است.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه کشور با بیان اینکه این عشق و شور باید به جریان اجتماعی تبدیل شود، تصریح کرد: در دوران صفویه برخی مداحان با حضور در بازارها به نوحی خوانی می‌پرداختند که یک اقدام بسیار موثر در تربیت مردم بود.

آیت الله اراکی با اشاره به اینکه ارزش دهه کرامت باید حفظ شده و به یک اقدام روتین تبدیل نشود، یادآور شد: برنامه های دهه کرامت باید زنده، با روح و پویا باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اولاد امام کاظم(ع) در کشور کانون‌های جریان فرهنگی هستند، گفت: اولاد امام کاظم(ع) محبت اهل بیت(ع) و اسلام را در نقاط مختلف به صورت یک جریان اجتماعی ترویج دادند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه مسئله حب اهل بیت(ع) در تمام جریان های اسلامی وجود دارد، بیان کرد: هیچ جریان اجتماعی به قدرت و گستردگی جریان محبت اهل بیت(ع) وجود ندارد.

اراکی با بیان اینکه تمام کار اهل بیت(ع) معجزه و فرابشری است، اظهار کرد: باید این معجزات را تبدیل به داستان و فیلم کرده و به مردم معرفی کرد.

دیگر خبرها

  • اتحادیه اروپا در هیچ حوزه سیاسی درست عمل نکرده است
  • پروژه قهرمان‌سازی از رئیسی؛ کدام دستاورد دولت در قالب فیلم و سریال می‌گنجـد؟
  • کدام دستاوردهای دولت رئیسی را می توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  •  واکنش اصلاح‌طلبان به سخنان نصیری درباره اتحاد شاهزاده و تاجزاده؛ تکرار یک شوخی بی‌مزه است | ارتباطی به جریان اصلاحات ندارد | واقعا یک توهم است
  • نسل کنونی جامعه در جنگ تمام عیار رسانه ای قرار دارند
  • صابری فومنی طنز را با رعایت مرزهای اخلاقی وارد جریان رسانه‌ای کرد
  • تل‌آویو به گروگان دیوانگان بی‌مسوولیت مبدل شده است
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • دهه کرامت به یک اقدام روتین تبدیل نشود
  • درخواست یک فعال سیاسی درباره کاظم صدیقی