Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-03@03:40:29 GMT

نبایدهای غذایی کودکان زیر یک سال

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۸۹۱۶۸

نبایدهای غذایی کودکان زیر یک سال

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خراسان، غذاخور‌شدن کودکی که پیش از این فقط از شیر مادر تغذیه می‌کرده، یکی از دغدغه‌های بزرگ مادران است. غذای کمکی هم بخشی از انرژی مورد نیاز کودک را تامین می‌کند و هم راهی برای آشنایی او با مزه غذاها و استفاده از غذاهای سفره خانواده و هم نوعی برقراری ارتباط اجتماعی بین والدین و کودک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل قصد داریم به برخی از نبایدهای غذایی برای کودکان زیر یک سال اشاره کنیم.

بی خیال عسل

 تا پیش از یک‌سالگی دور عسل را خط بکشید. شکی نیست که طعم شیرین عسل به کودک شما مزه می‌دهد و از آن لذت می‌برد اما متاسفانه وجود  باکتری‌های بوتولیسم حاصل از زنبورها، کودک شما را بیمار می‌کند.

 بوتولیسم در افراد بزرگ سال تأثیر بدی  ندارد ولی حتی اگر به اندازه شیرین‌کردن سر پستانک وارد بدن نوزاد شود، در مجرای گوارشی او تکثیر می یابد و باعث تولید سم بوتولینم می‌شود.

 شیر گاو ممنوع

 شیر گاو زیر یک سالگی توصیه نمی‌شود. هضم شیر گاو برای کودکان به دلیل میزان زیاد پروتئین‌ها و مواد معدنی موجود در آن دشوار است.

 شیر گاو نمی‌تواند آهن،  برخی ویتامین‌ها و دیگر مواد مغذی مورد نیاز کودک را تامین کند و یک تغذیه کامل برای فرزندتان به حساب نمی‌آید. مصرف شیرگاو در زیر یک سال سبب ابتلا آن ها به کم‌خونی و فقر‌آهن خواهد شد. در صورتی‌که مادر نتواند به هر دلیلی از شیر خود کودک را تغذیه کند بهتر است به دنبال شیر خشک غنی‌شده با آهن که از شیر معمولی درست شده است، باشد.

 نمک نریزید

 از نمک برای طعم‌دار کردن غذای کودک استفاده نکنید. برای بهتر کردن عطر و طعم غذا می‌توانید از برخی گیاهان یا کره بدون نمک استفاده کنید. حتی بهتر است به غیر از غذاهای تهیه شده توسط خودتان، میزان نمک بیسکویت، نان و ... را هم مدنظر داشته باشید.

 عجله ای برای تخم مرغ نیست

برای دادن تخم‌مرغ به کودک عجله نکنید. دست‌کم این غذا را در شش ماه اول به او ندهید. توصیه می‌شود تا سن یک‌سالگی تنها از زرده تخم‌مرغ پخته شده استفاده شود و هرگز سفیده آن به دلیل وجود مواد آلرژیک مصرف نشود. قابلیت هضم سفیده تخم مرغ هم  برای کودکان زیر یک سال دشوار است.

 بادام زمینی با احتیاط

 در خوراندن بادام زمینی به کودک محتاط باشید. از آن‌جایی که بادام‌زمینی از مواد غذایی حساسیت‌زاست، مصرف آن برای کودکان مجاز نیست، ضمن این که بادام‌زمینی به صورت خام و درسته برای کودک خطر خفه‌شدن به همراه دارد. صبر کنید بزرگ تر شود سپس آجیل را کامل به او بدهید. کره بادام زمینی را می توانید، از 10 ماهگی به صورت یک لایه نازک روی نان به کودک بدهید اما اگر سابقه آلرژی به آجیل در خانواده دارید، لازم است که محتاط‌تر باشید و با مشاوره پزشک این خوراکی را به کودک بدهید.

 پنیر قلق دارد

 از دادن پنیر پرچرب وغیر پاستوریزه خودداری کنید. نوزادان به‌محض توانایی بلعیدن و جویدن حدود شش تا 9 ماهگی می‌توانند پنیر بخورند. قبل از دادن پنیر به کودک حتما با پزشک اش مشورت کنید. پنیر جزو غذاهای آلرژی‌زا محسوب نمی‌شود اما باید احتیاط کنید زیرا دارای پروتئین شیر است.

 شکر هم ضرر دارد

 به کودکان زیر یک سال غذاهای شیرین ندهید. فقط چون کودک بی‌دندان است، به این معنی نیست که شکر باعث به خطر افتادن سلامت دهانش نمی‌شود. به توصیه متخصصان تا زمانی که کودک دست‌کم یک ساله شود، هرگونه شکلات و شیرینی را از او دور کنید.

 بی خیال غذای پرچرب

 از غذاهای پرچرب اجتناب کنید. غذاهایی مانند سوسیس‌، کره و گوشت چرب، حاوی چربی‌های ناسالم و با بیماری‌های قلبی مرتبط هستند و باید از آن ها اجتناب شود.

 هر ماهی خوب نیست

 برخی ماهی ها مناسب نیستند. ماهی سفید، گزینه مناسبی است، اما دادن ماهی‌های شمشیری به دلیل وجود جیوه بالا توصیه نمی‌شود. ماهی‌های روغنی مانند ماهی آزاد و تُن به رشد مغز و محفاظت در برابر بیماری‌ها کمک می‌کند. در هرصورت مصرف ماهی را به دو بار در هفته کاهش دهید. مشورت با پزشک کودکتان درباره خوردن ماهی ضروری است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کم خونی فقر آهن شیر مادر غذای پرچرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۸۹۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، مجید زین العابدین، علی قاسم زاده، کمال حیدری، یوسف افشارنیا، سید مهدی سیدین، فرزانه کلاهدوزان، اصغر فارسی، وحید نیکخواه آزاد، پوران درخشنده، وحید ملتجی، احمد مقیمی و علی صالحی به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان منصوب و معرفی شدند.

محمد خزاعی در حکم انتصاب اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان، با تاکید بر این نکته که برگزاری جشنواره این رویداد فرصتی ارزشمند برای توجه به نقش مهم آثار مهم کودکان و نوجوانان است، برنامه‌ریزی، سیاستگذاری و تصمیمات اثر بخش در زمینه رشد سرمایه انسانی دغدغه‌مند، تقویت فکر و ایده‌های نو، تکامل چرخه تولید و اکران، تشویق و معرفی استعدادهای جوان و جهش تولید با مشارکت فیلمسازان در سینمای راهبردی کودک و نوجوان را از اعضای شورای مذکور خواستار شده است.

سی و ششمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، به دبیری مجید زین العابدین در اصفهان برگزار می شود.

کد خبر 6094402 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • مطالبات پارلمان کودک مورد پیگیری قرار می گیرد
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم