Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل شهرکهای صنعتی استان همدان با اشاره به اجرای سه طرح صنعتی در استان همدان گفت: مشکلی در جذب سرمایه خارجی نداریم البته تحریم اثر دارد اما تأثیر به اندازه ای نیست که مسیر را مسدود کند جرا که ما در حوزه نیروگاه خورشیدی سرمایه گذاری خارجی داریم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدان؛ شهرک های صنعتی نقش مهمی در  ایجاد اشتغال، حمایت از تولید ملی  و تحقق اقتصاد مقاومتی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا بادامی در بخش دوم گفتگو با خبرنگار عصر همدان به تشریح اهمیت شهرک های صنعتی در استان همدان پرداخته است.

عصر همدان: در راستای رونق تولید که امسال توسط رهبر انقلاب نامگذاری شده چه کارهایی انجام شده؟

بادامی:  در راستای رونق تولید شهرک صنعتی لالجین را در مساحت ۶۰ هکتار خریدیم و الان در حال طراحی هستیم و تا اوایل سال آینده واگذار می کنیم و این بستر یعنی آمادگی برای رونق تولید. امسال در سال رونق تولید در بحث صنایع کوچک هم کارهای زیادی شده و برای خوشه‌های صنعتی کشمش ملایر یک پاپیون اختصاصی در نمایشگاه مسکو تهیه کردیم و حضور آنها باعث بستن قرارداد ها جدیدی شد و در کل منطقه شناخته شدند.۵۰ میلیون دلار سال گذشته صادرات کشمش داشتیم.

در بحث  مبل منبت ملایر و تویسرکان که نمایشگاه و فروشگاه های خوبی ایجاد شده در ناحیه صنعتی اشترمل که مرکز تخصصی مبلمان است و حرکت خوبی داشتیم و رونق تولید اتفاق افتاد. از خوشه های صنعتی هم در همین راستا حمایت می کنیم.

عصر همدان: لطفا برای شناخت مخاطب نسبت به خوشه های صنعتی منظورتان را از خوشه های صنعتی بفرمایید؟

بادامی:   به مجموعه ای از تولید کننده های کوچکی که در یک نقطه جغرافیایی خاصی با همدیگر یک محصول را تولید می کنند خوشه می گوییم بطور مثال در لتگاه ۱۰۰ واحد کوچک جوراب تولید می کنند و ما از آنها حمایت می‌کنیم .

عصر همدان: همکاری بانک ها در حوز تولید و ارایه تسهیلات چگونه است؟

بادامی:  ما از بانک ها در بخش واحد های صنعتی تسهیلات می گیریم. ۵۰۰ میلیارد تومان در تبصره ۱۸ برای واحدهای صنعتی که ۶۰درصد پیشرفت فیزیکی دارند و واحدهایی که به تولید رسیدند و الان به سرمایه در گردش نیاز دارند یا بحث تجهیز و نوسازی مطرح است در نظر گرفته شده است.

۴ الی ۶ درصد از سود را دولت پرداخت می‌کند و ۱۲ درصد نرخ سود تسهیلات برای مناطق کمتر برخوردار و برای مناطقی که برخوردارهستند  درصد در نظر گرفته شده است. در همین راستا واحدهایی برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شدند. بانک هم یک مجموعه اقتصادی است و سعی می کند جایی را وام بدهد که سوخت نمی‌شود و پولش برمی‌گردد و بانک‌ها در استان مشارکت خوبی دارند.

عصر همدان: در بخشی از فرمایشاتتان به تور های صنعتی اشاره کردید در این خصوص هم یک توضیحی بفرمایید؟

بادامی:  ما در شرکت شهرک های صنعتی تور صنعتی را برای واحدهای صنعتی داریم که با این تور صنعتی که تولید کننده ها به استان های دیگر می بریم تولید کننده ها از مشکلات و مسائل تولیدی ها و کارخانه های دیگر اطلاع کسب می کنند و نمونه کار آنها را می‌بیند و تجربیات کسب شده را به مجموعه خودشان منتقل می کنند.

عصر همدان: طرح هایی که در شهرک صنعتی دنبال می کردید و سرمایه گذار خارجی جذب شده بود به کجا رسید، کدام کشور ها سرمایه گذاری داشتند؟

بادامی:  ما در شهرک صنعتی سه طرح داشتیم که دو طرح در رزن و یک طرح در ملایر بود. در ملایر قرار بود بلوکهای سبک تولید کند و در رزن در قالب دو موضوع قطعات الکترونیک و دیگری تولید بخاری های کم مصرف بود. کره و چین در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده بودند و طرف ایرانی از خدمات فنی و سرمایه این کشورها استفاده می کرد. در ملایر که کار با پیشرفت ۸۰ درصدی پیشرفته داشت کشور عراق در این بخش سرمایه گذاری کرده بود اما  در حوزه سرمایه‌گذاری داخلی مشکلاتی داشتیم و سرمایه گذاری داخلی نتوانست سرمایه را تامین کند.

عصر همدان: تحریم و جذب سرمایه خارجی تا چه حد اثر گذار بوده؟

بادامی: مشکلی در جذب سرمایه خارجی نداریم البته تحریم اثر دارد اما تأثیر به اندازه ای نیست که مسیر را مسدود کند جرا که ما در حوزه نیروگاه خورشیدی سرمایه گذاری خارجی داریم.

عصر همدان: وضعیت بنکداران به کجا رسید، چرا می خواهید این انتقال انجام شود؟

بادامی: در کشور یک قانون مصوب شد که در داخل شهرک صنعتی مجتمع های صنفی می توانند مستقر شوند و از این ظرفیت استفاده کردیم و شهرک بنکداران در اصل شهرک صنعتی بوعلی دو است. در یک بخشی مجتمع صنفی بنکداران است که حدود ۲۷ هکتار در دو فاز لوازم خانگی و مواد غذایی هستند که مستقر می شوند. به دلیل اینکه بنکداران مواد غذایی در گنبد علویان بود  و باعث مشکلات ترافیکی می شد و در یک منطقه میراث فرهنگی قرار داشت مصوب شد که در آنجا مستقر شوند و پیگیر هستیم تا سال آینده بنکداران را راه اندازی کنیم. زیرساخت ها آماده شده و شبکه آب و برق و خیابان اجرا شده است.

عصر همدان: در بحث  فناوری های برتر قبلا نماینده ها پیگیری هایی داشتند و به نتیجه رسید و کار را شروع کردید، در این خصوص هم یک توضیحاتی بفرمایید؟

بادامی: در بحث منطقه ویژه مبتنی بر فناوری های برتر در کشور چهار منطقه تعریف شده که همدان در کنار سه شهر بزرگ تهران، مشهد و تبریز قرار گرفته است و این کار حاصل زحمات زیاد نمایندگان مردم و مدیران استان بود که با ۵۰ هکتار کار را شروع کردیم و در مرحله بعد ۴۰۰ هکتار و در مرحله بعد نیز با یک هزار هکتار ظرفیت کار دارد.

عصر همدان: خب دیگه سوالی نداریم و در پایان هم از زحمات شما و همکارانتان برای ترتیب دادن این گفتگو تشکر می کنم.

بادامی: من هم از شما و مجموعه عصر همدان تشکر می کنم که پیگیر اخبار این حوزه هستید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۰۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید

محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد در نشست شورای معاونین و روسای سازمان‌های جهاد کشاورزی سراسر کشور، ضمن تقدیر از تلاش معاونین و مدیران وزارت متبوع برای عملکرد مثبت و موفقیت‌آمیز آن‌ها در ایجاد و کنترل آرامش در بازار، گفت: در حال حاضر نهاده‌های مورد نیاز کشور تا پایان شهریور ماه تامین است.

وزیر جهاد کشاورزی با یادآوری روزهای آغازین تصدی‌اش بر وزارت جهاد کشاورزی، افزود: در حالی که برای آرامش بازار و تامین نیاز مردم بیش از ۱۰۰ هزار تن از ذخایر گوشت و مرغ کشور در عید سال ۱۴۰۲ به بازار عرضه شده بود، از تیر ماه همان سال در ذخایر استراتژیک کنجاله، گوشت و مرغ به صفر رسیده بودیم اما با مدد الهی و همت شما مدیران توانستیم مشکلات را پشت سر گذاشته و امروز با یک تجربه موفقیت‌آمیز می‌توانیم سال ۱۴۰۳ را با شرایط بسیار خوبی پیش ببریم.

اوبر ضرورت تبیین و به تصویر کشیدن عملکرد موفقیت‌آمیز وزارتخانه از سوی مسوولان تاکید کردوگفت: امسال اجرای طرح‌های آبخیزداری و طرح‌های کوچک تامین آب، اولویت نخست و اجرای طرح‌های آب و خاک اولویت دوم برنامه‌های وزارتخانه است.

نیکبخت خطاب به روسای سازمان‌ جهاد کشاورزی استان‌های سراسر کشور که به صورت وبیناری در این جلسه حضور داشتند، گفت: مشارکت مردم را جدی بگیرید تا فعالیت‌های آبخیزداری و طرح‌های آب و خاک تقویت شود، آبخیزداری یعنی تولید آب و حفاظت از خاک، و با توجه به این که دانش و اجرای طرح‌های آبخیزداری در حال حاضر در کشور بومی شده با ایجاد بستر مناسب برای مشارکت مردم، قطع یه یقین می‌توانیم به موفقیت‌های خوبی دست یابیم.

وزیر جهاد کشاورزی از اجرای طرح‌های شیلاتی شامل صید و صیادی، آبزی‌پروری، پرورش ماهی در قفس، پرورش میگو و ماهیان سردآبی و گرمابی، به عنوان حوزه مناسب دیگری برای جذب سرمایه‌گذاری نام برد و افزود: توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی و صنایع غذایی از راهکارهای اصلی جلوگیری از ضایعات مواد غذایی است که با فرآوری و تبدیل محصولات درجه ۳ و ۴، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، می‌توان چرخه بازرگانی را به حرکت درآورد .

او به نقش و اهمیت توسعه گلخانه‌ها با توجه به محدودیت منابع آبی کشور و نیز عملکرد تولید و بهره‌وری غیرقابل مقایسه گلخانه‌ها با تولید در فضای باز اشاره و بر تسریع در صدور مجوزها و برداشتن موانع احداث گلخانه‌ها از پیش پای سرمایه‌گذاران و مردم تاکید کرد.

نیکبخت، از صنعت دام و طیور به عنوان چهارمین فرصت طلایی برای سرمایه‌گذاری و تولید محصولات صادراتی نام برد و گفت: در سال جهش تولید هستیم و وظیفه داریم در همه محصولات کشاورزی بخصوص محصولات اساسی تولید حداکثری داشته باشیم.

او با بیان اینکه نقش موسسه‌های علمی و دانش‌بنیان نخبگان و دانشجویان در طراحی و اجرای الگوهای مناسب کشت با توجه به اقلیم ۴ فصل کشور مهم است، افزود: در این راستا همکاران ما در سازمان تات وظیفه خطیری برعهده دارند و تلاش می‌کنند با کمک تولیدکنندگان و کشاورزان، جهش تولید براساس علم و دانش پیش رود.

وزیر جهاد کشاورزی حداکثرسازی تولید را راهبرد وزارت جهادکشاورزی برشمرد و گفت: ما هیچ محدودیت و توقفی در تولید نداریم، هم باید بتوانیم ذخایر استراتژیک را از محل تولید داخل تامین کنیم و هم باید مراقبت کنیم که حلقه‌های فرآیند تولید تا صادرات با حداقل نوسان، حفظ شود.

به گفته او، در این مسیر جذب سرمایه و ثروت مردم به عنوان سرمایه‌گذاران اصلی می‌تواند راهگشا باشد، بنابراین نباید این اندیشه وجود داشته باشد که صرفا با تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه و تسهیلات بانکی می‌توان کشاورزی را توسعه داد که اگر این نگاه را داشته باشیم دچار انفعال و ایستایی خواهیم شد.

مقام‌عالی وزارت ادامه داد: باید بستر جذب سرمایه‌های مردمی و بخش خصوصی را فراهم کنیم و با رفع محدودیت‌ها و موانع، صدور مجوزها را سرعت بخشیم.

نیکبخت شکل‌گیری واحدهای کوچک روستایی با محوریت تولید را مهم خواند و گفت: مراقبت کنید طرح هادی در زمین‌های مرغوب کشاورزی و روستایی اجرا نشود.

او از خرید بیش از ۶۰ هزار تن دانه‌های‌ روغنی تاکنون در کشور خبر داد و گفت: کالایی که در سال ۱۴۰۲ توسط وزارتخانه خرید می‌شد، امروز توسط کارخانه‌های روغن‌کشی و واردکنندگان روغن خام خریداری می‌شود و این یعنی صنعت در خدمت تولیدکننده قرار گرفته است.

گفتنی است؛ حل مشکل مسکن کارکنان وزارت جهادکشاورزی، تکریم ارباب رجوع و مقابله با هرگونه رانت و فساد، از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مورد توجه و تاکید وزیر جهاد کشاورزی قرار گرفت.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مورد حمایت مدیریت استان قم هستند
  • تحقیقات و پژوهش نخبگان باید به سمت تولید ثروت برای جامعه برود
  • گیلان قطب صنایع غذایی در کشور
  • افتتاح نخستین طرح صنعتی گیلان در سال جهش تولید
  • جهش تولیدات صنعتی با کمک بخش نخبگانی از طریق تقویت حضور دانش‌بنیان‌ها در صنایع بزرگ
  • بزرگترین واحد تولید اسپری در تویسرکان ایجاد می‌شود
  • بزرگترین واحد تولید اسپری در تویسرکان آماده راه‌اندازی است
  • مراقبت کنید طرح هادی درزمین‌های مرغوب کشاورزی و روستایی اجرا نشود
  • شناسایی ۵۰۵ خوشه صنعتی در سطح کشور
  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید