Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@04:26:37 GMT

عراق در یک قدمی انتخاب نخست‌وزیر جدید

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۹۳۸۷۱

عراق در یک قدمی انتخاب نخست‌وزیر جدید

رسانه‌های عراق از توافق اغلب فراکسیون‌های سیاسی بر سر نامزد نخست‌وزیری این کشور خبر دادند اما هنوز توافق نهایی شکل نگرفته و رسانه‌های سعودی تخریب نامزد مد نظر را شروع کرده‌اند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، هم‌زمان با اعتراضات پراکنده در بغداد و دیگر استان‌ها، رایزنی‌های سیاسی برای انتخاب نخست‌وزیر عراق، ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز شنبه، وبگاه خبری «موازین نیوز» به نقل از یک مقام سیاسی مطلع خبر داد، «برهم صالح» رئیس جمهور عراق روز دوشنبه با صدور حکمی «محمد شیاع السودانی» را به طور رسمی مامور تشکیل کابینه جدید این کشور می‌کند.

این مقام سیاسی تصریح کرد: طی دو روز گذشته رقابت بر سر السودانی و «مصطفی الکاظمی» رئیس فعلی سازمان اطلاعات عراق بود، اما حالا تقریبا توافق بر سر السودانی نهایی شده است.

هم‌زمان با این شایعات، شبکه‌های سعودی در حال ایجاد موج اعتراضی علیه السودانی هستند. شبکه‌های العربیه و الحدث با مصاحبه با عده‌ای از معترضان در حال تبلیغ علیه گزینه جدید نخست‌وزیری هستند.

منبع مطلع ادامه داد: به دنبال توافق درون فراکسیون «البناء» بر سر نامزدی السودانی و نبود مخالفت‌های اساسی از طرف دیگر فراکسیون‌های شیعی یا گروه‌های اهل تسن و کُردها، برهم صالح روز دوشنبه یعنی یک روز قبل از پایان مهلت قانونی با صدور حکمی السودانی را رسما برای نخست وزیری مامور خواهد کرد.

«محمد شیاع السودانی» هم دیروز جمعه رسما از حزب «الدعوه» عراق و ائتلاف دولة القانون (به ریاست نوری المالکی) استعفا کرد. او در توئیت خود ضمن اعلام این خبر تاکید کرد: «من نامزد هیچ حزبی نیستم و تنها وابستگی من، به عراق است».

منابع عراقی پیش از این گفته بودند که «نوری المالکی» و «هادی العامری»، السودانی را به عنوان نامزد نخست وزیری جدید عراق مطرح  کردند چون این دو (الفتح و دولة‌القانون) خود را فراکسیون بزرگ‌تر پارلمان می‌دانند که طبق قانون می‌توانند نامزد نخست‌وزیری را معرفی کنند.

حمایت حزب دموکرات از السودانی

همزمان با این اخبار، منابع سیاسی از موافقت «حزب دموکرات کردستان» با نامزدی السودانی برای نخست وزیری عراق خبر دادند و گفتند: السودانی به هیئت کُردی قول داده که همه توافق‌های پیشینی را که در دوره عبدالمهدی منعقد کرده، حفظ خواهد کرد.

منابع سیاسی عراق می‌گویند اتحادیه میهنی کردستان هم منتظر اعلام موضع نهایی احزاب شیعی و بخصوص «مقتدی الصدر» رهبر جریان صدر عراق درباره نامزدی السودانی است تا بعدا موافقت خود را با نامزدی او اعلام کند.

یکی از شروط معترضان عراقی درباره نخست وزیر آتی عراق این بوده است که نامزد نخست‌وزیری نباید از شخصیت‌های وابسته به احزاب و بلکه باید شخصیتی مستقل باشد، ناظران پیشبینی می‌کنند، استعفای السودانی از حزب الدعوه هم در همین راستا انجام شده است.

هنوز توافق نهایی شکل نگرفته است

در همین حال احمد الکنانی عضو ائتلاف الفتح در پارلمان عراق تاکید کرد که هنوز هیچ توافق نهایی درباره نام نخست وزیر آتی حاصل نشده است.

او در گفت‌وگو با خبرگزاری عراقی (واع) تاکید کرد: نشست های میان رئیس جمهور و فراکسیون‌های سیاسی هنوز متوقف نشده است و به انتخاب نهایی هیچ نامزدی هنوز منجر نشده است.

الکنانی گفت: بین برخی فراکسیون‌ها بر سر نامزدی فردی مشخص توافق به دست آمده است اما تصویب آن هنوز دشوار است زیرا موافقت جامعه و معترضان عراقی هم شرط است.

نماینده عراقی تاکید کرد: نخست وزیر جدید باید مستقل باشد و از ویژگی‌هایی شایستگی، پاکدستی و توانمندی برای مدیریت کشور و راضی کننده ملت و افکار عمومی برخوردار باشد.

«محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق سوم دسامبر جاری (دوازدهم آذر ماه) در درخواستی کتبی به «برهم صالح» رئیس جمهور عراق از وی خواست هر چه سریع‌تر نخست وزیر جدید را معرفی کند، زیرا  بر اساس ماده 76 قانون اساسی عراق، رئیس جمهور باید ظرف پانزده روز نامزد بزرگ‌ترین فراکسیون پارلمانی را مامور تشکیل دولت کند.

مهلت قانونی انتخاب جانشین «عادل عبدالمهدی» در هجدهم دسامبر(۲۷ آذر ماه) به پایان می‌رسد و  به گفته کارشناسان اگر گروه‌های سیاسی عراق در این مدت نتوانند رئیس جدید قوه مجریه کشورشان را معرفی نکنند بیم از بروز یک خلا قانونی می‌رود.

انتهای پیام/ص

منبع: فارس

کلیدواژه: عراق نخست وزیر سیاسی توافق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۳۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه

سیاست های ابهام برانگیز و دوپهلوی آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از پایگاه خبری الجزیره، «صالحه علام»، نویسنده و پژوهشگر مسائل ترکیه در یادداشتی از سنگ اندازی آمریکا در توافق راهبردی عراق و ترکیه پرده برداشت.

روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق پس از بازگشت از آمریکا، میزبان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بود. در این سفر، 26 توافقنامه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و توریستی به امضا رسید. پنج توافقنامه از 26 توافقنامه امضا شده، روابط راهبردی، همکاری بر سر مسائل نظامی، امنیتی، مبارزه با تروریسم و ساخت ابزارآلات جنگی را در بر می‌گیرد.

مذاکرات ترکیه و آمریکا

آمریکا در مذاکرات اخیر با مقامات امنیتی و دیپلماتیک ترکیه پیشنهاد مقابله مستقیم و غیرمستقیم با گروه‌های تروریستی مشترک (داعش و پ ک ک) را مطرح کرد. این پیشنهاد با مخالفت قاطع ترکیه روبرو شد.

آنکارا اعلام کرده همکاری با یک سازمان تروریستی برای مبارزه با یک سازمان تروریستی دیگر و یا همکاری موردی کشورهای هم‌پیمان با سازمان‌های تروریستی را نمی‌پذیرد. تضاد شدید میان آنکارا و پ.ک.ک که سال‌هاست جنگ شدیدی علیه ترکیه را از درون اردوگاه‌هایش در سوریه و عراق اداره می‌کند، باعث شده آنکارا استدلال‌های آمریکا را نپذیرد.

توافقات امنیتی و نظامی عراق و ترکیه نگرانی گروه‌های مختلف کردی از جمله گروه تروریستی پ.ک.ک و یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) را برانگیخته و باعث شده آمریکا نیز برای جلوگیری از مقابله جدی با این گروه ها به میدان بیاید. با این وجود آمریکا نگران پیامدهای احتمالی همکاری نظامی و امنیتی میان بغداد و آنکارا است که می‌تواند به حضور ی.پ.گ و پ.ک.ک در مرزهای عراق، سوریه و ترکیه پایان دهد.

در بهمن ماه سال گذشته «یاشار گولر»، وزیر دفاع و «متین گوراک»، رئیس ستاد کل ارتش ترکیه در سفر به بغداد، موفق به کسب رضایت مسئولان عراقی در رابطه با اعلام منع فعالیت پ.ک.ک در مرزهای عراق شدند. به همین دلیل روابط عراق و ترکیه از منظر امنیتی و نظامی بهبود یافت.

بنا بر ادعای رسانه های ترکیه، مطابق توافق دو کشور، به زودی عملیات نظامی به رهبری نیروهای نظامی ترکیه در عمق 30 الی 40 کیلومتری خاک عراق علیه نیروهای تروریستی مخالف دولت ترکیه آغاز خواهد شد؛ این موضوع مخالفت شدید آمریکایی ها را به همراه داشته است.

نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق

دلایلی که بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند

 

در همین راستا آنکارا اخیراً ابتکار جدیدی را آغاز کرده که عبارت از حل و فصل کردن پرونده تروریسم بدون مداخله واشنگتن است. سیاست دو پهلو و ابهام برانگیز آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. به نظر می‌رسد این تحولات سرآغاز تغییراتی مهم در سیاست های کشورهای عراق، سوریه و ترکیه در قبال گروه‌های کُردی فعال در این سه کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران
  • اسرای اسرائیلی خطاب به نتانیاهو: هر چه زودتر برای آزادی ما توافق کن!
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه جهانی به وظیفه خود برای توقف جنگ ظالمانه غزه عمل کند
  • نخست‌وزیر عراق: جامعه بین‌المللی جنگ غزه را متوقف کند
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • افغانستان با شکست عراق در یک قدمی صعود به جام جهانی فوتسال