Web Analytics Made Easy - Statcounter


به گزارش صدای ایران، علی اصغر مونسان که روز شنبه ۲۳ آذر در آیین آغاز هفته پژوهش در موزه ملی ایران سخن می‌گفت، اظهار کرد:‌ پژوهش ارزش‌آفرین است و چندین برابر هزینه‌ای را که برای آن انجام می‌شود، برمی‌گرداند، حتی هر کشوری که به پژوهش اهمیت داده، پیشرفت‌های خوبی داشته است، بنابراین پژوهش مسیر را مشخص و ما را برای گام برداشتن به هدف نهایی راهنمایی می‌کند، بنابراین از اتلاف وقت و انرژی نیز جلوگیری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او با خوب ارزیابی کردن اقدامات پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در حوزه پژوهش، از پژوهشگاه میراث فرهنگی خواست تا اقدامات خود در این حوزه را کیفی‌تر کند به حدی که در سطح بین‌المللی به آن توجه شود.
وی با بیان این‌که به این بخش از وزارتخانه اعلام کرده‌ام که پژوهش‌ها باید کاربردی باشد و در کنار حوزه میراث‌فرهنگی به حوزه گردشگری نیز توجه شود، اظهار کرد: پژوهش‌ها باید هدفمند باشد و یک زنجیره واحدی را طی کنند تا به نتایج خوبی برنسد و شاهد نتایج ارزشمند پژوهش‌ها باشیم. بنابراین یکی از کارهایی که باید انجام دهیم هدف‌گذاری برای پژوهش‌ها با هدف دست‌یابی به نتایج ارزشمند است.
او همچنین مشارکت در برنامه‌ریزی و تقویت هم‌افزایی با سایر بخش‌ها را موضوع دیگری دانست که پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری در اجرای آن می‌تواند به وزارتخانه کمک کند و افزود: باید بتوانیم ارتباطات بین‌المللی خود را افزایش دهیم، این بسیار خوب است که بتوانیم با سازمان‌های بین‌المللی نیز پژوهش‌های مشترک انجام دهیم، از سوی دیگر بررسی کنیم که پژوهش‌های ما تا چه حدی مورد توجه پژوهشگران در سطح بین‌المللی قرار می‌گیرد.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی همچنین با اشاره به فعالیت استارت‌آپ‌ها، بیان کرد: پژوهشگاه میراث فرهنگی باید نقطه اتصال ما با استارت‌آپ‌ها باشد، به همین دلیل معتقدم که پژوهشگاه باید با شتاب‌دهنده‌ها ارتباط برقرار کند تا شاهد نتایج بسیار بهتری باشیم.
مونسان در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به تعداد زیادِ انتشاراتی که توسط پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و گردشگری انجام می‌شود، اظهار کرد: به نظر می‌رسد در خصوص کیفیت این انتشارات باید بازنگری‌هایی انجام شود و موضوع کیفی‌سازی این انتشارات را در دستور کار قرار دهیم، چون در برخی موارد عناوین تکراری منتشر می‌شوند. با این وجود امید دارم در سال ۹۹ شاهد پژوهش‌های کاربردی باشیم و نتایجی که از پژوهش‌ها به دست می‌آید نتیجه بخش باشند.
اگر اعتبارات پژوهشگاه  ۲برابر افزایش یابند ...

بهروز عمرانی - رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری - نیز در صحبت‌هایی اظهار کرد:‌ سعی کردیم پژوهش‌های این پژوهشگاه را همان‌طور که وزیرِ وزارتخانه درخواست کرده، کاربردی کنیم، به عنوان مثال اگر دشت لوت در سال ۲۰۱۶ ثبت جهانی شد دستورالعمل بهره برداری پایدار از آن را مورد بررسی قرار  دادیم این موضوع در مورد ثبت جنگل‌های هیرکانی نیز اتفاق افتاد.
وی با اشاره به مطالعه‌ی  ۲۸۷ مورد به عنوان مقصد گردشگری اظهار کرد: ۱۱۰۰ مورد اطلاعات در مورد آیین‌های مردم‌نگاری که می‌تواند در اطلس رویدادها قرار گیرد از استان خراسان جنوبی استخراج و در سامانه «ساترا» به روزرسانی شده است.
او اما سال آینده‌ی کاری پژوهشگاه را سالی سخت‌تر دانست و افزود:‌ اگر اعتبارات سال ۹۹ ما به اندازه اعتبارات سال ۹۸ باشد در سال آینده دو برابر عملکردی که در استان خراسان جنوبی داشته‌ایم را در کل کشور ارائه می‌دهیم.

انسان و دریا هم به موزه ملی ایران می‌رسند

جبرئیل نوکنده – مدیر کل موزه ملی ایران - نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت پژوهش گفت: موزه ملی ایران به‌عنوان موزه مادر با موزه‌های مختلف کشور همکاری‌هایی در حوزه پژوهش دارد.
او افزود: موزه ملی ایران ۱۰ دپارتمان پژوهشی دارد و در حال حاضر برنامه‌ریزی‌های خوبی برای همکاری‌های موزه ملی ایران و  موزه‌های مختلف در استان‌های گوناگون کشور وجود دارد.
وی با اشاره به افتتاح نمایشگاه «انسان و دریا» در موزه ملی یک‌شنبه ۲۴ آذر، از نمایش ۱۶۰ شی تاریخی از دوره‌های پیش از تاریخ، تاریخی تا دوره‌های متاخرتر اسلامی خبر داد و گفت: این نمایشگاه با موضوع مروری بر هزاران سال ارتباط انسان و دریا با  مشارکت موزه ملی ایران و سازمان بنادر و دریانوردی گشایش می‌یابد، همچنین برای نخستین بار نمایشگاهی با موضوع فرهنگ دریایی و ارتباط انسان و دریا با تکیه بر یافته‌های باستان‌شناسی تدارک برگزار می‌شود که سازمان بنادر و دریانوردی به عنوان متولی امر مهم حمل و نقل دریا گامی ارزشمند و تعاملی دوسویه را برای نمایش رابطه هزاران سال انسان و دریا برداشته است.    با پایان صحبت‌های مونسان، یکی از حاضران در این آیین که خود را بازنشسته‌ی پژوهشگاه میراث فرهنگی معرفی کرد، خطاب به او گفت: دو سال است که استاد پژوهشکده هنرهای سنتی هستم، به یکی از محوطه‌های باستانی تعرض شده اما زمانی که آن را اعلام می‌کنیم کسی پاسخ‌مان را نمی‌دهد، که با سکوت مونسان، مجری برنامه وعده رسیدگی به این را پس از پایان برنامه داد.
در ادامه با حضور امیر حسین خانی - نماینده حوزه انتخابیه فردوس و طبس در خراسان شمالی - از چند نفر از فعالان پژوهش، موسیقی و مرمت تجلیل شد و در نهایت نمایشگاه صنایع دستی و میراث ناملموس از استان خراسان جنوبی توسط مونسان افتتاح شد. این نمایشگاه تا پایان روز یکشنبه ۲۴ آذرماه جاری در محل موزه ملی ایران برپا خواهد بود.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: مونسان وزیر گردشگری هفته پژوهش صدای ایران موزه ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۴۶۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، براساس این اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت‌ماه، معلم‌ها، آموزگاران و استادان دانشگاه با ارائه کارت شناسایی مرتبط می‌توانند از موزه‌ها، پایگاه‌های میراثی و اماکن فرهنگی‌تاریخی در سراسر کشور، به صورت رایگان بازدید کنند.
 
 ساعت کاری اماکن فرهنگی‌تاریخی در ۶ ماه نخست سال از ۹ تا ۱۸ است.
 
علاقه‌مندان به بازدید از موزه‌ها، پایگاه‌های میراث فرهنگی یا محوطه‌های تاریخی، با مراجعه به تارنما یا صفحه آن‌ها در فضای مجازی، می‌توانند از ساعت دقیق فعالیت‌شان اطلاع یابند.

دیگر خبرها

  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • صدور ۲۹ مجوز تأسیس موزه خصوصی طی ۲ سال گذشته
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • سرمایه‌گذاری خارجی در گردشگری در دولت سیزدهم ۱۸ برابر شد
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز