Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-27@23:26:38 GMT

نکاتی درباره رمز دوم یکبار مصرف

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۹۷۴۷۰

نکاتی درباره رمز دوم یکبار مصرف

دیگر رسانه‌ها ــ اول دی‌ماه ضرب‌الاجل تعیین شده برای دریافت رمز یکبار مصرف مشترکان و مشتریان بانک‌هاست. مشتریانی که با استفاده از اپلیکیشن‌های متفاوت، قصد دادوستد و خرید اینترنتی یا حتی ابتدایی‌ترین کار بانکی خود، یعنی پرداخت قبض‌های خدماتی را دارند، از این پس نیازمند دریافت رمز یکبار مصرف هستند، اما این رمز یکبار مصرف به چه قیمتی در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایکنا، به نقل از پایشگر، اگرچه بانک‌ها اعلام می‌کنند رمز یکبار مصرف، برای جلوگیری از کلاهبرداری های اینترنتی و کوتاه کردن دست سارقان اینترنتی بانک‌ها تعبیه شده اما اگربا نگاهی دقیق‌تر به این قضیه نگاه کنیم، با دو مسئله و مشکل بانکی مواجه می‌شویم.

اشکال اول اینکه چرا اپلیکیشن بانک‌ها و اطلاعات بانکی باید این قدر دچار نقص باشد که سارقان اینترنتی با روش‌های مختلف، بتوانند حساب مشتریان بانک‌ها را خالی کرده و کلاهبرداری کنند که این ناشی از نقص سیستم بانکی ما در زمینه ارائه خدمات اینترنتی است. ضمن این که فیشینگ کارها هم افرادی آشنا به برنامه و برنامه‌نویسی کامپیوتری هستند و به نظر می‌آید که مسئولان باید به دقت عمل بیشتری برای برنامه‌نویسی سایت‌های بانکی برای حفظ مشتریان خود انجام دهند.

اشکال دوم این است که وقتی مشتریان بانکی سعی می‌کنند از برنامه جدید بانکی استفاده کنند، به مشکل دیگری برخورد می‌کنند. اپلیکیشن بانک‌ها بیش از آنچه که تصور می‌کنید از شما اطلاعات طلب می‌کند یعنی هنگام مراجعه به بانک‌ها علاوه بر نصب برنامه کاربردی؛ اطلاعات دیگری از این از اطلاعات حساب های شخصی شما طلب می‌کنند. اطلاعاتی بیش از آن چه مربوط به حساب بانکی است و این ارتباطی به بانک های دولتی یا خصوصی ندارد و همه ار شامل می‌شود.

یعنی وقتی قرار است این برنامه را برای استفاده ازحساب بانکی نصب کنید از شما اجازه دسترسی به اطلاعات تلفن همراه را می‌خواهد و پس از تایید این مرحله، باید اجازه استفاده از سایر امکانات تلفن خود را بدهید و به این ترتیب، شماره تلفن ها، پیامک‌ها، عکس‌ها و در مجموع کل اطلاعات تلفن همراه شما، در اختیار بانک قرار می‌گیرد. درواقع بیش از این که اطلاعات بانکی شما مد نظر باشد، به نظر می‌آید اطلاعات شخصی گوشی شما مدنظر است! وگرنه چرا یک نرم افزار بانکی باید به عکس و شماره های مخاطبان شما دسترسی داشته باشد.

مسئله مهم این است که دریافت چنین اطلاعاتی برای بانک ضروری نیست. در واقع کاربران یک بانک با چه اطمینانی می‌توانند اطلاعات شخصی خود را در اختیار بانک‌ها قرار دهند ؟آن هم حالیکه هنوز اطلاعات در اختیار بانک‌ها قرار داده نشده، بیم استفاده و سوءاستفاده از حساب مشتریان بانک‌ها می‌رود ومتاسفانه کسی هم پاسخگو نیست. ضمن اینکه بارها و بارها به طرق مختلف اطلاع رسانی شده که سارقان اینترنتی حتی بدون داشتن رمز دوم اینترنتی و یا رمزیک بار مصرف اینترنتی، قادر به هک حساب‌های بانکی هستند!

و اما مهمترین نکته به پلیس فتا ارتباط پیدا می‌کند. یعنی سارقان اینترنتی با اقداماتی، پیش تر از پلیس فتا هستند و پلیس فتا در این زمینه موفق عمل نکرده و نتوانسته پیگیر همه سارقان اینترنتی، کلاهبرداری های نوین و شگردهای استفاده شده باشد. در این میان باز هم این مردم و مشتریان بانک‌ها هستند که باید تاوان عملکرد ضعیف بانک‌ها و پلیس فتا را با در اختیار قرار دادن اطلاعاتشان به بانک‌ها بدهند.

در این بین هم دو حالت اتفاق می‌افتد متاسفانه برخی از مشتریان بانک‌ها به دلیل آگاه نبودن از این روند، تمام اطلاعات گوشی خود را ناخواسته در اختیار بانک‌ها قرار می‌دهند و برخی دیگر هم آگاهانه اما نه از سر رضایت، بلکه از سر اجبار، اقدام به دریافت رمز یکبار مصرف می‌کنند.

حال سئوال این است که اگر کسی نخواهد اطلاعات شخصی گوشی خود را به بانک‌ها بدهد و در عین حال رمز دوم داشته باشد، باید چه کار کند؟بانک هایی که با پول مردم، بانک شده اند و اگر در این تعامل دوسویه با مشتریان همکاری نداشته باشند، این بانک‌ها هستند که ضرر می‌کنند و شاید مشتریان هم به صلاح را در این ببینند که از روش های بانکداری قدیمی استفاده کنند.

درواقع بانک‌ها با اجرای این طرح محترمانه به مشتری می‌گویند که تمام اطلاعات گوشی ات را بده، رمز یکبار مصرف بگیر!

آرزو محمدی

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا رمز دوم یکبار مصرف بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۷۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید

محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مکاتبات ما با ۸ شرکت که سود سهام عدالت را پرداخت نکردند ادامه دار است.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: افراد به چند دلیل سود سهام عدالت را دریافت نخواهند کرد که از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت می‌توان به شش مورد درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی اشاره کرد.

او در ادامه می‌گوید: اگر افراد حدودا تا یک هفته قبل از واریز سود سهام عدالت اطلاعات حسابی خود را بروز و مشکلات را رفع کنند سود برای آنها واریز می‌شود همچنین همراه با این سود، سود سنوات گذشته را هم دریافت خواهند کرد.

سود سهام عدالت که رئیس سازمان بورس در رابطه با واریز مرحله سوم آن به تازگی گفته بود: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سود‌ها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • جذب منابع پایدار با رویکرد حفظ و جذب مشتریان محقق می‌شود
  • آیین نامه توزیع دارو بر بستر سکو‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • معرفی بهترین سایت های خرید عطر عمده در ایران
  • سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی
  • لزوم کاهش مصرف کیسه‌ها و ظروف یکبار مصرف پلاستیکی
  • جزئیات دانلود و بارگذاری فیش حقوقی بازنشستگان
  • انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی به شرط ثبت‌نام در سامانه املاک و اسکان
  • تعلل کویرتایر در تحویل فروش های اینترنتی
  • داروخانه‌های معتبر اینترنتی‌ مجاز به فروش شیر خشک نیستند
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید