Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی العمادی وزیر دارایی قطر روز شنبه (۲۳ آذر ۹۸) در کنفرانسی در دوحه گفت که کشورش آماده پذیرش همه ارزها در تجارت گاز طبیعی مایع یا ال‌ان‌جی بوده اما دلار همچنان مسلط است.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، به نقل از خبرگزاری رویترز از دوحه، قطر یکی از بزرگترین صادرکنندگان ال‌ان‌جی در جهان است.

در همین حال، سعد الکعبی مدیر شرکت قطرپترولیوم و وزیر انرژی قطر نیز امروز اعلام کرد که این کشور در مسیر افزایش تولید سالانه گاز خود به ۱۱۰ میلیون تن تا سال ۲۰۲۴ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطر پیشتر از طرحی برای افزایش میزان تولید از رقم فعلی ۷۷ میلیون تن به ۱۲۷ میلیون تن تا سال ۲۰۲۷ خبر داده بود. این خبر، فعالان بازار را نگران کرد.

وزیر انرژی قطر چندی پیش از برنامه کشورش برای افزایش ۶۴ درصدی تولید گاز مایع از میدان گازی مشترک با ایران (پارس جنوبی) خبر داد.

در حال حاضر ظرفیت تولید گاز قطر ۷۷ میلیون تن در سال است.

الکعبی همچنین از اکتشاف یک میدان گازی در منطقه «راس لفان» در هشت کیلومتری شمال شرقی دوحه پایتخت قطر، خبر داد.

وزیر انرژی قطر افزود که ذخایر گازی این میدان بیش از هزار و ۷۶۰ تریلیون فوت مکعب است.

این مقام قطری همچنین از پروژه احداث دو خط تولید جدید گاز مایع با ظرفیت ۱۶ میلیون تن در سال سخن گفت.

میدان پارس جنوبی مشترک میان ایران و قطر که به آن  «گنبد شمالی» هم گفته می‌شود، بزرگترین میدان گاز طبیعی در جهان به شمار می‌رود. ۹۱۰۹

مساحت این میدان ۹ هزار و هفتصد کیلومتر مربع است که سه هزار و هفتصد کیلومتر آن در آب‌های ایران و ۶ هزار کیلومتر آن در آب‌های قطر قرار دارد.

حجم ذخیره درجای گاز طبیعی میدان پارس جنوبی در حدود ۵۱ تریلیون متر مکعب و ذخیره قابل برداشت آن ۳۶ تریلیون متر مکعب برآورد می‌شود.

در سال ۱۳۹۷ به‌طور متوسط روزانه یک میلیارد و ۲۱۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی از این میدان استخراج می‌شد، که ۶۱۰ میلیون متر مکعب در روز توسط شرکت ملی نفت ایران و روزانه ۶۰۰ میلیون متر مکعب نیز توسط قطر پترولیوم تولید می‌شود.

در حالی که ایران تا سال ۹۶ همواره تولید گاز کمتری از شریک خود در پارس جنوبی داشت، اما سرانجام برنده ماراتن نفسگیر تولید گاز شد و تا پایان سال اختلاف تولید ایران و قطر، به بیش از ۱۲۰ میلیون متر مکعب در روز خواهد رسید.

۲۲ سال از آغاز توسعه پارس جنوبی می‌گذرد و حدود ۱۸ سال است که تولید از این میدان مشترک گازی با قطر آغاز شده و به مدد همین آغاز و افزایش تولید بوده که اکنون ضریب نفوذ گازرسانی شهری ۹۸ درصد و گازرسانی روستایی نیز به ۸۴ درصد رسیده است.

نگاهی به روند تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی حاکی از آن است که با آغاز توسعه این میدان، در سال‌های ابتدایی اگرچه قطر با کمک شرکت‌های بزرگ بین‌المللی حدود ۴۰ میلیون متر مکعب گاز بیشتری از ایران تولید می‌کرد، اما استمرار توسعه از سوی ایران باعث شد تا سال ۸۶ این فاصله ثابت بماند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پارس جنوبی تجارت دلار قطر گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۸۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید

فرارو، شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با رشد ۶۵۲ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحدی قرار گرفت و هفته دوم اردیبهشت را با سبزپوشی آغاز کرد.

به گزارش فرارو، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل هم‌وزن بورس نیز با رشد ۱ هزار و ۳۹۵ واحدی در ارتفاع ۷۶۵ هزار و ۴۵ واحدی قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ارزش بورس تهران به ۷۹ همت و ۶۲۹ میلیارد تومان رسید و تعداد ۳۵۶ هزار و ۶۶۰ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، نماد‌های شپنا، شستا، وبملت، شتران، وغدیر و وتجارت بیشترین تاثیر بر ریزش و نماد فملی بیشترین تاثیر بر رشد شاخص کل بورس تهران، داشتند.

شاخص کل فرابورس ایران در پایان معاملات امروز بازار سرمایه با ریزش ۸۵ واحدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۵۱۹ واحدی قرار گرفت؛ ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به ۱۴ همت و ۹۴ میلیارد تومان رسید و تعداد ۲۱۶ هزار و ۷۹۹ معامله مورد دادوستد قرار گرفت.

گفتنی است، در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، ارزش بازار پایه، فرابورس ایران به ۳ همت و ۳۱۲ میلیارد تومان رسید.

در پایان معاملات امروز بازار سرمایه، نماد‌های آریا، شگویا، خاور و سپیدار بیشترین تاثیر بر ریزش و نماد‌های تجلی، حسینا و فجهان بیشترین تاثیر بر رشد شاخص کل فرابورس ایران، داشتند.

دیگر خبرها

  • انتشار تصاویر حمله پهپادی به میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • تصاویر حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • بورس و مرکز مبادله؛ ۲ نهاد با شرح وظایف کاملا متفاوت
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • برات الکترونیکی رونمایی شد | جزئیات و اعلام آمادگی دو بانک برای استفاده از برات الکترونیکی
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • پذیرش دانشجویان خارجی نمایشی از مرجعیت علمی مراکز دانشگاهی
  • ارزیابی هوشمندسازی صنعت نفت با تولیدات فناورانه
  • آمادگی هند برای تولید کتاب‌های صوتی با هوش مصنوعی
  • راهپیمایی گسترده مردم یمن در صعده در حمایت از غزه