Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@00:08:59 GMT

هرگز قلدری آمریکا را نمی‌پذیریم

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۹۹۸۷۹

«وانگ یی» وزیر خارجه چین می‌گوید پکن هرگز نخواهد پذیرفت که واشنگتن در برابر چین به قلدری و تحریم یکجانبه متوسل شود.

اخبار بین الملل - به نوشته روزنامه «واشنگتن‌پست»، وانگ که روز جمعه در نشستی در پکن صحبت می‌کرد، گفت: «ما آماده‌ایم از طریق گفت‌وگو و بحث‌های مبتنی بر برابر و احترام متقابل تضادها و اختلاف‌ها با ایالات متحده را حل کنیم، اما هرگز تحریم‌های یکجانبه یا قلدری را نخواهیم پذیرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی همچنین آمریکا را «مایه دردسر جهان» توصیف کرد و گفت چین اجازه دخالت در امور داخلی خود را نمی‌دهد و «دست‌های سیاه» مداخله‌گر در هنگ‌کنگ را «قطع می‌کند.»

پکن پیش از این هم از واشنگتن به دلیل حمایت از معترضات ضددولتی در هنگ‌کنگ انتقاد کرده و گفته است که آمریکا تلاش می‌کند ثبات و امنیت چین را تضعیف کند.

وزیر خارجه چین در اظهارات تازه‌اش گفت آمریکا «حملاتی عامدانه» علیه پکن انجام داده و تلاش می‌کند با «تهمت زدن»، به «تمامیت سرزمینی، عزت ملی و منافع محوری» این کشور ضربه بزند.

اظهارات این مقام ارشد چینی در حالی مطرح می‌شود که واشنگتن و پکن روز گذشته بعد از ماه‌ها مذاکره سرانجام بر سر مرحله نخست کاهش تعرفه‌ها، به توافق دست یافتند.

با این وجود، مقام‌های آمریکایی همچنان چین را تهدید نخست پیش روی خود توصیف کرده‌اند. در سند راهبرد امنیت ملی آمریکا در سال ۲۰۱۷، برای اولین بار از چین به عنوان یک رقیب عمده و تهدیدی در آینده یاد شده که واشنگتن باید برای محدود کردن مؤلفه‌های قدرت آن تلاش کند.

واشنگتن همزمان با اقداماتی از جمله به راه انداختن جنگ تجاری، افزایش حضور نظامی در منطقه ایندوپاسیفیک، تلاش برای محدود کردن دسترسی چین به شبکه فناوری کشورهای غربی، حمایت از ناآرامی‌ها در هنگ‌کنگ و افزایش مراودات با تایوان، به تشدید تنش با پکن دامن زده است.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: چین اخبار بین الملل پکن پکن چین واشنگتن آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۹۹۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا قربانی اسرائیل می‌شود؟ 

۲۱۰ روز از جنگ در غزه می‌گذرد و این روز‌ها نظرات مختلفی درباره احتمال حمله زمینی نیرو‌های نظامی رژیم صهیونیستی به رفح یا لبنان مطرح می‌شود. در این خصوص به نظر می‌رسد سرنوشت بنیامین نتانیاهو به رفح گره خورده است، زیرا اگر دست به ماجراجویی بزند، برخلاف اراده مقامات آمریکایی و اروپایی عمل کرده است، زیرا آن‌ها حمله به رفح را به دلیل اینکه چالش جدی منطقه‌ای بشمار می‌آید، خط قرمز می‌دانند. 

لازم به یادآور است که رفح با مصر هم مرز است و چنانچه رژیم صهیونیستی به این منطقه حمله نظامی زمینی انجام دهد، صد‌ها هزار نفر به سمت مرز مصر کوچ خواهند کرد و این شرایط برای مصر مناسب نیست. به همین دلیل احتمال دارد که مصر از دایره همکاری اروپا و آمریکا خارج شود و مسیر دیگری را در پیش بگیرد و در نتیجه فضای منطقه بحرانی‌تر خواهد شد.

چنین مسائلی در خصوص حمله زمینی به رفح سبب شده است که برای پیشگیری از این اقدام هشدار‌هایی از سوی کاخ سفید برای بنیامین نتانیاهو ارسال شود. اما اگر این اتفاق بیفتد، اختلاف نظر‌ها بین آمریکا و کابینه نتانیاهو تشدید خواهد شد.

در این بین البته بحث و احتمال حمله ارتش رژیم صهیونیستی به لبنان نیز مطرح است. با توجه به این شرایط و اینکه نتانیاهو تلاش می‌کند، برای رهایی از باتلاق غزه بحران را به کشور‌های دیگر منطقه منتقل کند. اما آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند که بحران را هرچه زودتر تحت کنترل در آورند، زیرا این روز‌ها آن‌ها در آ‌ستانه انتخابات قرار گرفته و شرایط مناسبی ندارند؛ ۳۰ ایالت آمریکا درگیر جنبش دانشجویی است و نیرو‌های فدرال و ایالتی بشدت در حال کنترل اوضاع هستند. در واقع چنانچه شرایط از کنترل خارج شود، اساسا آمریکا قربانی اسرائیل خواهد شد.

بنابراین به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها به دنبال این هستند که وضعیت غزه را کنترل کنند و مانع از این شوند که اسرائیل به منطقه دیگری حمله کند. در راستای این تلاش‌ها اخیرا نیز وزیر خارجه فرانسه به لبنان سفر کرده بود. با این حال به نظر می‌رسد اسرائیل در شرایطی قرار ندارد که بتواند به لبنان حمله کند. اما احتمال حمله نظامی زمینی به رفح از سوی رژیم صهیونیستی وجود دارد.

به این ترتیب لازم به یادآوری است که آمریکا و اروپا در آستانه یک تحول سیاسی اجتماعی قرار دارند. آن‌ها هزینه پشتیبانی از رژیم صهیونیستی را پرداخت می‌کنند و جنبش دانشجویی اخیر که آ‌مریکا و برخی کشور‌های اروپایی را فرا گرفته است به نوعی حکم بیداری وجدان بشریت را دارد که حاکمان آمریکا تلاش می‌کردند، آن را نادیده بگیرند.

دیگر خبرها

  • پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟
  • وزیر کشور: اتباع جدید نمی‌پذیریم
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • (ویدئو) اهتزاز پرچم فلسطین در دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا
  • آمریکا قربانی اسرائیل می‌شود؟ 
  • روزنامه‌آمریکایی: ابوظبی اجازه استفاده از خاک امارات برای حمله به عراق و یمن را نداد
  • اتهام‌زنی آمریکا به ما درباره حمله سایبری به اروپا دروغ است
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل