Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران یانزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری و ششمین جشنواره پژوهش و آموزش در مدیریت شهری و روستایی در برج میلاد و با حضور علاقه مندان و به حوزه پژوهش و آموزش برگزار شد.

در این جشنواره پنل های تخصصی نیز برگزار شد که پنل تخصصی ایمنی و مدیریت بحران به ریاست زهرا صدر اعظم نوری رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری و رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی شهر تهران از جمله این پنل ها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوری در این پنل و در ابتدای سخنان خود گفت: در ابتدا هفته پژوهش را تبریک می گویم و امیدواریم پژوهش در کشور و شهرداری ها یک امر جدی و نهادینه شود تا اقدامات و فعالیت هایی با پشتوانه های تحقیقات و پژوهش صورت گیرد.

نوری در ادامه سخنان خود با اشاره به لزوم کاهش هزینه در مخاطرات از جنبه توجه به ایمنی گفت: ما هر ساله هزینه های زیادی از بابت زلزله و حوادث رانندگی پرداخت می کنیم و لذا در مدیریت شهری در همه دنیا به ویژه در کشور ما برای کاهش اثرات مخاطراتی چه مخاطرات انسانی و چه بلایای طبیعی باید تلاش شود تا هم سطح کارایی مدیران افزایش یابد و هم سطح مقابله با آن و این امر جز با توجه به حوزه ایمنی محقق نمی شود.

 

رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا گفت: شهر های امروزی شهر هایی متراکم و پیچیده ای هستند که خدمات متعدی ارائه می دهند اما خود این پیچیدگی باعث می شود هر روز با مسائل مختلفی مواجه شویم .

 

وی با اشاره به شهر تهران به عنوان یک شهر آسیب پذیر گفت: در شهر تهران به واسطه اینکه به مسئله ایمنی توجه نشده است و توجه کافی به مسئله آسیب پذیری صورت نمی گیرد باعث می شود هزینه مخاطرات افزایش پیدا کند.

 

نوری با اشاره به دلایل این افزایش هزینه مخاطرات در تهران گفت: تراکم زیاد جمعیت، گسل های متعدد و به خصوص بافت فرسوده( حدود 3700 هکتار بافت فرسوده) و زیر ساخت هایی که بسیار فرسوده و قدیمی هستند باعث می شود میزان تاب آوری در مقابل حوادث کمتر بشود. این روند طی سالها باعث شده مسئله ایمنی مورد توجه قرار گیرد و در ابعاد مختلفی به آن پرداخته شود.

 

وی ادامه داد: بررسی های به عمل آمده نشان می دهد در برنامه ها و طرح های توسعه شهر ی نگاه به ایمنی جدی نبوده و ساز و کارهای لازم را برای توجه به ایمنی فراهم نمی کند لذا مسئله ایمنی باید هم توسط شهروندان و هم دست اندر کاران به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.

 

رییس کمیته ایمنی شورا اضافه کرد: ما در تهران توسعه شتابانی داشتیم که در برخی مقاطع زمانی آهنگ آن کند و در برخی مقاطع سریع بود که این امر سبب شد تراکم فروشی شدت پیدا کند و کاربری مختلف عمومی و خدماتی بیشتر به سمت کاربری های تجاری و اقتصادی تغییر یابد. در این شرایط نیز توجه به انتفاع اقتصادی سبب شد که در ساخت و ساز ها آنچنان که باید به موضوع ایمنی توجه نشود. لذا ما شاهد بودیم که در شمال شهر روی گسل ها و حاشیه رود دره ها ساختمان های بسیاری ساخته شود و همه اینها باعث شده برنامه ریز ی و اعمال دیدگاه های فنی و علمی در مسئله ایمن سازی در شهر ها محدود باشد و مخاطرات به همراه بیاورد.

 

نوری تصریح کرد: لذا این گونه می توانیم در نظر بگیریم که توسعه پایدار جز در سایه تامین امنیت و امینی میسر نمی شود و ما هر چه قدر شهر های ایمن تری داشته باشیم می توانیم زندگی بهتر و ارتقا زیست و کیفیت زندگی را در بر داشته باشیم. اگر ترس و نا امنی و نگرانی کمتر شود یقینا کیفیت زندگی افزایش می یابد.

 

زهرا صدر اعظم نوری گفت: پژوهش هایی در زمینه کیفیت زندگی و فراهم کردن سعادت انسان صورت گرفته که سه عامل به عنوان مهمترین عوامل در ایجاد این شرایط مورد توجه قرار گرفته که عبارتند از احساس امنیت، احساس اجتماعی بودن و احساس احترام به خود که این سه عامل در حقیقت می تواند به نوعی سعادت بشر را تامین کند. با توجه به این سه عامل می توانیم شرایطی را مهیا کنیم که به افزایش کیفیت زندگی منتهی بشود.

 

رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورا در ادامه افزود: در مقابله با بلایای طبیعی و ایمن سازی شهر ها باید هر چه بیشتر مشارکت شهروندان را در پی داشته باشیم. ما در شهری زندگی می کنیم که شهروندان باید از درجه درکی برخوردار باشند که امینی برایشان جدی باشند. به عنوان مثال آنقدر که در خرید محل سکونت یا محل کسب تجاری و اداری به ظاهر توجه می شود به موضوع ایمنی توجه نمی شود. در حالی که اگر این محل ها به مخاطره بیفتند تمام زیباییها و ویژگی ها ارزش پیدا نمی کند.در منطقه 22 شاهد ساختمان های بلند و زیبا هستیم اما اساسا خیلی به مسئله ایمنی در این ساختمان ها پرداخته نشده است.

 

نوری ادامه داد: در موضوع اطفا حریق مشاهده می کنیم کیفیت فضاهای تجاری بسیار پایین است که نمونه اش بازار بزرگ می باشد، جایی که قسمت اعظم اقتصاد کشور در آن رقم می خورد، شهروندان زیادی تردد دارند اما ایمنی بازار بسیار پایین است. لذا در مسئله ایمنی باید تلاش کنیم تا در حقیقت تاب آوری شهر را افزایش دهیم و احساس مسئولیت شهروندان و مدیران را حساس کنیم.

 

رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری در ادامه به موضوع آموزش و فرهنگ سازی اشاره کرد و گفت: با آموزش و فرهنگ سازی باید نوعی مطالبه گری در مردم ایجاد شود تا مسئولین و متولیان مجاب شوند ایمنی را تقویت کنند. به عنوان مثال در آمریکا همه شهروندان آموزش می بینند و راهنمای آموزش همگانی به گونه ای است که پاسخ این شعار داده شود آیا شما آماده هستید؟

 

نوری اضافه کرد: این در حالی است که در کشور خودمان و در حوزه مدیریت شهری که که مدیران خودشان باید در عرصه رخداد حضور داشته باشند بسیاری از آنان با مقوله مدیریت بحران و مسئولیتشان نا آشنا هستند لذا چطور می توان انتظار داشت یک حادثه را مدیریت کنند.

 

وی ادامه داد: در کانادا نقش مردم در اداره بحران برجسته می شود به طوریکه هر فردی مسئول ایمنی خودشان هستند و اگر نتوانند خودشان را مدیریت کنند نمی توانند نسبت به مدیریت رخداد ها اقدام کنند و اینجاست که جامعه محلی باید این ناتوانی را رفع کند. بنابراین در مسئله ایمنی مسئولیت پذیری تک تک شهروندان برای پیشگری وقوع حادثه در حقیقت تاکید می شود.

 

نوری در بخش دیگری از سخنان خود افزود: بحث ایجاد زیر ساخت های اطلاع رسانی نیز از جمله موارد مهم در ارتقا ایمنی است و باید این مهم با سرعت و شفاف باشد و امکان پاسخ گویی را فراهم کند. باید تلاش شود در هنگام وقوع رخداد ها اطلاع رسانی بشود. هر چقدر بتوانیم میزان آگاهی را افزایش دهیم و مسئله ایمنی را به عنوان موضوع جدی بپذیریم بهتر می توانیم در مقابل حادثه مقاومت کنیم و میزان تاب آوری را بالا ببریم. لذا امیدواریم با استفاده از پژوهش و تحقیقات به دستاورد هایی دست پیدا کنیم که حوزه ایمنی افزایش پیدا کند و شرایط بهتری فراهم کنیم.

 

نوری ادامه داد: امروز شهر تهران نا ایمن است و در این شهر هر آن احتمال وقوع حادثه وجود دارد که باوجود تراکم جمعیتی می بایست نهاد هایی مانند شورا سازو کاری فراهم کند تا تاب آوری شهر را بالا ببریم.

 

وی افزود: لزوم دسترسی سریع به نقاط بحرانی در شرایط رخداد حادثه نیز از جمله مهمترین کارهای سازمان مدیریت و پیشگیری بحران است که باید با سیستم های هوشمند انجام گیرد.

 

رییس کمیته ایمنی شورا خاطر نشان ساخت: تهران آمادگی در برابر وقوع زلزله، آتش سوزی گسترده و فرو نشست ندارد لذا باید کشور برنامه ریزی در این زمینه داشته باشد و بودجه اختصاصی برای آن تدوین شود.

 

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۰۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختصاص ۳۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان یزد گفت: سه هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد تحصیص می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی شرکت شهرک‌های صنعتی استان یزد، مسلم فلاح زاده اظهار کرد: تأمین برق پایدار برای واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی از برنامه‌هایی است که در چند سال اخیر در دستور کار شرکت شهرک‌های صنعتی استان قرار گرفته است.

وی افزود: از همین جهت از سال ۱۴۰۰، تفاهم نامه‌های مختلفی برای ایجاد شش پست برق بین شرکت شهرک‌های صنعتی و شرکت برق منطقه‌ای یزد منعقد شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان یزد ادامه داد: برای ایجاد این پست‌های برق بیش از هفت هزار و ۲۳۰ میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است.

فلاح زاده گفت: خوشبختانه با مشارکت هر دو طرف قرارداد تاکنون بیش از سه هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز، برای انعقاد قرارداد مشاور و خرید تجهیزات طرح‌ها تأمین شده است.

کد خبر 747953

دیگر خبرها

  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • توجه مدیریت شهری به توسعه زیرساختی شهر چالوس
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • اختصاص ۳۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد
  • مازندران؛ مهد علم و دانش و نیروی انسانی کارآمد
  • از همه منابع برای تامین آب پایدار در روستاها استفاده شود
  • طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین
  • دولت باید راه را برای مشارکت فعالانه کارگران فراهم کند
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است