Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@03:34:34 GMT

هوای سال ۱۸۷۰ میلادی در قطب جنوب به دام افتاد!

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۰۰۲۶۱

هوای سال ۱۸۷۰ میلادی در قطب جنوب به دام افتاد!

گروهی از محققان در قطب جنوب بیش از ۱۹۴ فوت مکعب هوایی استخراج کرده اند که زیر یخ به دام افتاده بود.

 به گفته «پیترنف» دانشجوی پست دکتری در دانشگاه واشنگتن ، نمونه های کشف شده بزرگترین مخزن هوا از دهه ۱۸۷۰ میلادی است.

محققان قصد دارند با بررسی هوای به دام افتاده زیر یخ ها درباره ترکیب اتمسفر زمین طی تاریخ به دانش بیشتری دست یابند و تغییرات در میزان گازهال گلخانه ای را با دقت بیشتری بررسی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها برای جمع آوری نمونه هوا ۶ سوراخ در یک منطقه با طول نیم مایلی در قطب جنوب حفر و بیش از ۱۱ هزار پوند یخ را خارج کردند.

آنها نمونه های یخ را در آزمایشگاه و در یک اتاقک خلاء مخصوص ذوب کردند. این اتاقک در میان آبی با ۱۲۲ درجه فارنهایت قرار داشت.

طی این فرایند بیش از ۱۹۴ فوت مکعب گاز آزاد شد که نمونه هایی خالص از هوای اتمسفر را فراهم کردند که قدمت آنها به ۱۸۷۵ تا ۲۰۱۰ میلادی می رسید.

در این پژوهش محققان می خواستند بدانند طی بازه های زمانی مختلف در ۱۵۰ سال گذشته چه میزان هیدروکسیل در محیط زیست وجود داشته است. هیدروکسیل از یک اتم هیدروژن و یک اتم اکسیژن ساخته شده که با پیوند شیمیایی کووالانسی با یکدیگر مرتبط شده اند.

 گاهی اوقات به هیدروکسی گاز «شوینده» نیز گفته می شود زیرا می تواند پیوند گازهای گلخانه ای دیگر را بشکند و خود را اصلاح کند.

دانشمندان امیدوارند پس از تکمیل تحلیل های خود به اطلاعاتی جدید درباره تنظیم گازهای گلخانه ای در اتمسفر طی گذر زمان دست یابند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری قطب جنوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۰۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده محققان از باد به عنوان ابزاری برای جابجایی اشیا

آفتاب‌‌نیوز :

این رویکرد جدید کار دست‌ورزی اشیا در فاصله دور را امکان پذیر می‌کند و می‌تواند با ربات‌ها ادغام شود تا به این ماشین‌ها انگشتان فرازمینی (ethereal) بدهد.

به گزارش تارنمای «تک‌اکسپلور»، دکتر «کوان ژو» از دانشگاه «آلتو» (Aalto) در کشور فنلاند که سرپرستی این تحقیق را برعهده داشت، در این مورد توضیح داد: جریان هوا یا باد همه جا در محیط زندگی ما وجود دارد و اشیایی مانند گرده گیاهان، پاتوژن‌ها، قطرات، بذر و برگ را جابجا می‌کند. باد همچنین در صنایع و در زندگی روزمره ما نیز استفاده شده است مثلا دستگاه‌ها بادی جارو کننده برگ با استفاده از باد برگ‌ها را جارو می‌کنند، اما تاکنون نتوانسته ایم جهت حرکت برگ‌ها را کنترل کنیم فقط می‌توانم برگ‌ها را با نیروی باد در یک جهت جمع کنیم.

اولین گام در دست‌ورزی اشیا با باد شناخت این مساله است که اشیا چگونه در جریان باد حرکت می‌کنند. برای این منظور، یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه آلتو هزاران نمونه از حرکت‌های اشیا در یک جریان هوای تولید شده را ثبت کرد و از این‌ها برای ساخت الگو‌هایی (templates) در مورد چگونگی حرکت اشیا روی سطح در یک جریان هوا استفاده کرد.

تحلیل‌های این محققان نشان داد که هر چند جریان هوا عموما بدون نظم است، اما با این حال به اندازه کافی منظم است که بتواند اشیا را به شکل کنترل شده در مسیر‌های مختلف حرکت بدهد حتی به سمت عقب و در جهت سر لوله‌ای (نازل) که باد از آن خارج می‌شود.

ژو در این خصوص توضیح داد: ما الگوریتمی طراحی کردیم که با دو موتور جهت جریان باد را کنترل می‌کند و جریان هوای تولید شده اشیا را در مسیر دلخواه حرکت می‌دهد. این الگوریتم کنترلی بطور مکرر جهت را تنظیم می‌کند تا از این طریق جریان هوا اشیا را در مسیر مورد نظر حرکت بدهد.

وی افزود: مشاهدات به ما اجازه داد تا از جریان هوا برای جابجا کردن اشیا در طول مسیر‌های متفاوت مانند مسیر دایره‌ای شکل یا حتی مسیر‌های به شکل حروف الفبا استفاده کنیم. این روش از لحاظ شکل و جنس اشیا بسیار تطبیق‌پذیر است و ما می‌توانیم جابجایی اشیاء تقریبا به هر شکلی که باشند را کنترل کنیم.

این فناوری هنوز نیازمند اصلاح و بهبود است، اما محققان نسبت به ظرفیت این رویکرد الهام گرفته از طبیعت خوشبین هستند. این روش می‌تواند برای جمع‌آوری نخاله و پسماند و همچنین در کار‌های پردازشی پیچیده در جایی که تماس فیزیکی ناممکن است مانند کار با مدار‌های برقی مفید و قابل استفاده باشد.

نتایج این تحقیقات در نشریه «سامانه‌های هوشمند پیشرفته» منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • یک فرد را در چه سنی می‌توان «پیر» دانست؟
  • 15 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • استفاده محققان از باد به عنوان ابزاری برای جابجایی اشیا
  • اختراعی که «مرد عنکبوتی» را بی‌اعتبار می‌کند!
  • افزایش کشت گلخانه ای در شهریار
  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • افتتاح فرودگاه بین المللی کربلا در اوایل سال آینده میلادی
  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!