Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ با بیان اینکه ارائه‌دهندگان فیلترشکنها در کنار ارائه فیلترشکن، می‌توانند خواسته‌های دیگری از جمله نصب بدافزار بر روی ابزارهای کاربران داشته باشند، گفت: برخی از نرم‌افزارهای تلگرام حاوی بدافزارهایی هستند. ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۰۳ اجتماعی پلیس نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار انتظامی باشگاه خبرنگاران پویا؛ ویروسهای موبایل با اهداف مختلفی تولید می‌شوند، برخی از آنها اطلاعات را از دستگاه‌ها سرقت می‌کنند و برخی دیگر با اهداف تبلیغاتی طراحی می‌شوند البته برخی ویروسهای موبایل نیز مدتها در دستگاه کاربر به فعالیت می‌پردازند بدون اینکه کاربر از آنها مطلع باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویروسهای موبایلی می‌توانند علاوه بر وجود در فیلرشکنها در اپلیکیشنهای موبایلی نیز وجود داشته باشند و تلفن‌همراه کاربر را آلوده کنند.

به منظور آشنایی بیشتر با نحوه تولید و انتشار ویروسهای موبایلی و مسائلی همچون علل عدم دریافت اپلیکیشنها از منابع غیررسمی، تعداد اپلیکیشنهای جعلی منتشر شده در تلگرام، میزان ویروسی بودن فیلترشکنها، نقش اینفلوئنسرها (افراد مشهور و سلبریتی) در منتشر کردن ویروسها، منابع رسمی دانلود اپلیکیشنها و آنتی‌ویروسهای تأیید شده از نظر پلیس فتا، با سرهنگ تورج کاظمی؛ رئیس پلیس فتا تهران بزرگ گفت‌وگو کردیم.

رئیس پلیس پایتخت معتقد است مجرمان با اهداف مختلف اقدام به تولید ویروسها می‌کنند و می‌گوید: ارائه‌دهندگان فیلترشکنها نیز در کنار ارائه فیلترشکن، می‌توانند خواسته‌های دیگری از جمله نصب بدافزار بر روی ابزارهای کاربران داشته باشند.

مشروح گفت‌وگوی تسنیم با رئیس پلیس فتا تهران بزرگ را در ادامه می‌خوانید:

تسنیم: منابع اصلی ویروسی شدن گوشی‌های تلفن‌ همراه شامل چه مواردی است؟

در حال حاضر تعدادی سایتهای آلوده وجود دارد که به محض باز کردن آنها، احتمال ویروسی شدن یا به اصطلاح نشست بدافزار روی ابزار ارتباط اینترنتی ممکن می‌شود البته به غیر از این سایتها برخی فایلهای زیب‌شده به نام زیرنویس فیلمها، اَپهای کاربری و اپلیکیشنهای آلوده  نیز جزو منابعی هستند که با استفاده از آن، امکان ویروسی شدن گوشی‌های شهروندان محتمل است.

تسنیم: چه افرادی منشأ تولید ویروسها موبایلی هستند؟

ویروسها بدافزاری هستند که به دلیل ماهیت عملکرد مجرمانه بدافزار، تولید شده و انتشار پیدا می‌کنند لذا مجرمان با اهداف مختلف اقدام به تولید ویروسها می‌کنند تا از تولید این ویروسها به اهدافشان برسند و به طور کل می‌توان گفت هکرهایی که قصد انجام اقدامات مجرمانه دارند یا انواع مجرمانی که به دنبال اهداف خاص هستند، از جمله تولیدکنندگان ویروسها به شمار می‌آیند.

تسنیم: آیا دریافت نرم‌افزارهای موبایلی از فروشندگان موبایل نیز منجر به ویروسی شدن تلفن‌همراه می‌شود؟

بسیاری از کاربران تسلط کافی بر موضوعات رایانه‌ای یا گوشی‌های هوشمند ندارند، با توجه به موارد مطرح شده درباره منابع ویروسی شدن تلفنهای همراه و منشاء تولید ویروس، کاربران در هر مکانی می‌توانند مورد هجوم ویروس قرار گیرند اما دلیل خاصی مطرح نیست که فروشندگان موبایل را از ارائه نرم‌افزار به خریداران منع کنیم.

به همان نسبت که ویروسها در حوزه‌های مختلف منتشر می‌شود، شاید درصدی از فروشندگان نیز اهداف غیرمنطقی و مجرمانه داشته باشند لذا توصیه می‌کنیم کاربران با علم و دانش نصب نرم‌افزار در گوشی‌های خود آشنا باشند، حتی‌الامکان خود این کار را انجام دهند همچنین گزارشاتی اندک درباره انتشار ویروسها توسط فروشندگان موبایل وجود داشته است.

تسنیم: آیا اینفلوئنسرها (اشخاص تأثیرگذار در شبکه‌های اجتماعی) نیز در انتشار ویروسها نقش دارند؟

بله! این اتفاق وجود داشته البته اینفلوئنسرها می‌توانند ناخواسته وارد این حوزه (انتشار ویروسها) شوند که در این زمینه صفحات آنها توسط پلیس فتا شناسایی و مسدود شده است.

تسنیم: پلیس فتا کدام منابع رسمی را برای دانلود اپلیکیشنها پیشنهاد می‌کند؟

به صورت کلی می‌توان گفت منابع رسمی مانند google play یا ap stores را برای دریافت اپلیکیشنها پیشنهاد داد زیرا این منابع خود دارای آنتی‌ویروسهایی هستند که برخی از بدافزارها را شناسایی می‌کنند.

تسنیم: آیا فیلترشکنها می‌توانند حاوی ویروس باشند؟

در اغلب موارد احتمال دارد که فیلترشکنها حاوی بدافزار باشند، قاعدتاً ارائه‌کنندگان فیلترشکن، باج‌افزار یا بدافزار را نیز همراه با فیلترشکنها ارائه می‌کنند تا بتوانند ضمن آلوده کردن کاربر، از ترافیک وی سوءاستفاده کرده و از آن برای حملات Ddos (حمله محروم‌سازی از سرویس) کنند؛ در هر صورت فیلترشکن می‌تواند سیستم کاربر را آلوده کند لذا از دید پلیس هیچگاه استفاده از فیلترشکن توصیه نمی‌شود.

تسنیم: آیا فیلترشکنها و vpnهای پولی نیز می‌توانند حاوی بدافزار باشند؟

فرقی ندارد که فیلترشکن پولی یا مجانی باشد،‌ معتقدیم ارائه‌دهندگان فیلترشکنها در کنار ارائه فیلترشکن، می‌توانند خواسته‌های دیگری از جمله نصب افزار بر روی ابزارهای کاربران داشته باشند.

تسنیم: آماری درباره تعداد اپلیکیشنهای منتشرشده جعلی روی تلگرام وجود دارد؟

در حال حاضر بیش از 40 نوع نرم‌افزار تلگرام وجود دارد، برخی از این نرم‌افزارها حاوی بدافزارهایی هستند که امکان سوءاستفاده را برای مجرمان فراهم می‌کند و کاربران بدون اطلاع از مخاطره‌آمیز بودن آنها، اقدام به نصب غیرواقعی یا جعلی نرم‌افزار تلگرام می‌کنند که در هر صورت می‌توان برای کاربران آسیب‌زا باشد.

اپلیکیشن اصلی تلگرام نیز دسترسی‌هایی مانند دستیابی به گالری و دفترچه تلفن، از کاربر دریافت می‌کند که خود آن دسترسی‌ها می‌تواند برای کاربر مشکل‌زا باشد لذا نمی‌توان گفت نسخه اصلی تلگرام نیز پاک و بدون ایراد است.

متأسفانه اکنون اپلیکیشنهای موجود، پیش از ارائه خدمات به کاربر، اجازه دریافت دسترسی‌هایی از تلفن‌همراه وی را می‌خواهند به همین خاطر می‌توان به طور عام گفت هر اپلیکیشنی نقاط ضعفی دارد.

تسنیم: پلیس فتا چه نوع آنتی‌ویروسی را به کاربران ایرانی پیشنهاد می‌کند؟

نمی‌توان به‌صورت کامل یک آنتی‌ویروس را نام برد اما آنتی‌ویروسهای برتر در ژورنالهای مطرح فناوری اطلاعات عنوان شده اما به طور قطع نمی‌توانیم امنیت هیچ کدام از آنتی‌ویروسها را کاملاً تأیید کنیم.

آذری‌جهرمی: فیلترشکن در کشور به راحتی خرید و فروش می شودواکنش پلیس فتا به ایمیل احضار و بازخواست عملکرد کاربران در فضای مجازی

انتهای پیام/

R1370/P/S2,21,41,1392/CT1 واژه های کاربردی مرتبط فضای مجازی پلیس فتا

منبع: تسنیم

کلیدواژه: فضای مجازی پلیس فتا فضای مجازی پلیس فتا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۱۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

به گزارش همشهری آنلاین، «چاپ پول»! عبارتی هیجان‌انگیز و وسوسه‌انگیز است. لازم نیست تبهکارانی باشید که به چاپخانه بانک مرکزی نفوذ کرده‌اند. این کار برای دولت‌ها هم وسوسه‌انگیز است!

درواقع چاپ پول در ادبیات رایج اقتصادی، رشد بدهی دولت به بانک مرکزی با عبارت «چاپ پول» است؛ بدین معنا که دولت برای تامین کسری بودجه‌اش از بانک مرکزی قرض می‌کند و با این کار زمینه هزینه‌هایش را با تحمیل غیرمستقیم تورم به مردم تامین می‌کند؛ کاری که عبدالناصر همتی، رئیس پیشین بانک مرکزی و رسانه‌های همسو دولت سیزدهم را به آن متهم کرده‌اند اما آمارهای بانک مرکزی و شاخص‌های اقتصادی موجود، خلاف آن را نشان می‌دهند. گزارش جدید بانک مرکزی نشان می‌دهد بدهی دولت به بانک مرکزی در فروردین سال‌جاری نسبت به فروردین سال گذشته نه‌تنها بیشتر نشده، بلکه کمتر هم شده است. چاپ پول به شکل و تعبیری که دولت به آن متهم شده، همتی می‌خواهد که در این دولت وجود ندارد! پس واقعیت چیست؟

مبنای اشتباه پراکنی همتی چیست؟

اولین اشتباه؛

اعلام نرخ تورم ۵۰ درصدی برای تورم است. بر اساس آخرین آمارهای مرکز آمار ایران، نرخ تورم افت قابل ملاحظه بالغ بر ۲۵ واحد درصدی را تجربه کرده است. تورم سالانه نیز به کانال ۳۸ درصد رسیده است. همتی بر پایه اعداد نادرست تورم ۵۰ درصدی اقدام به تحلیل اشتباه کرده است.

دومین اشتباه؛

استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای برای محاسبه نرخ تورم است. رقم تورم اعلامی همتی مبتنی بر شاخص تاخیر تأدیه دین ارسالی بانک مرکزی به قوه قضائیه است که ربطی به محاسبه نرخ تورم شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی ندارد.

اصل ماجرا چیست؟

بانک مرکزی با هدف عدم تاثیرپذیری محاسبات مربوط به حل و فصل پرونده‌های مالی از تغییر سال پایه شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی(شاخصCPI)، شاخصی تحت عنوان «شاخص تأخیر تأدیه» که ملاک کاهش ارزش پول ناشی از افزایش سطح عمومی قیمت هاست محاسبه و در اختیار محاکم قضایی قرار می‌دهد و واضح است که استفاده از «شاخص تأخیر تأدیه» برای محاسبه نرخ تورم که بیانگر افزایش هزینه مصرف خانوار بر اساس سبد مصرفی سال پایه است، به نتایج غلط منجر خواهد شد.

رشد پایه پولی به‌معنای چاپ پول نیست

بانک مرکزی در دولت سیزدهم تلاش کرده است موتور خلق نقدینگی از این کانال مهار شود. اشتباه رئیس‌کل بانک مرکزی دولت گذشته، استناد به حجم شاخص پایه پولی به جای رشد آن است که یک اشتباه علمی است. همتی گفته است: «طی ۲سال‌ونیم گذشته، این دولت ۶۰۰هزار میلیارد تومان پول چاپ کرده است، یعنی پایه پولی در ۳۰ماه، ۱۱۵درصد افزایش داشته است! درحالی‌که از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰، جمع این رقم، ۵۱۹همت بوده است!»

اشتباه او این است که در تحلیل ارقام، به مقایسه سطح متغیرهای مانده پرداخته و بی‌توجه به رشد آنها در یک دوره زمانی، به تحلیل پرداخته است. ضمن اینکه مقایسه ریالی و اسمی پایه پولی در ادوار گذشته اقدامی غیرکارشناسی است. همچنین استناد به حجم شاخص‌های پولی به جای رشد آن، یک اشتباه علمی است.

آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور

نرخ رشد نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهرماه سال ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی، در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲ ، به ۲۴.۳ درصد رسیده است.

۲۳.۴ درصد
نرخ رشد نقدینگی در اسفند ۱۴۰۲ که پایین‌ترین نرخ ۵ ساله خود را به ثبت رسانده است.

۳۰.۹ درصد
نرخ تورم نقطه به نقطه از ۵۵ درصد در فروردین ۱۴۰۱ به ۳۰.۹ درصد در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافته است.

۲۹,۶
رشد پایه پولی کشور در سال ۱۴۰۲ که حدود ۱۳ واحد افت را نسبت به سال قبل نشان میدهد.

۶۵,۱
بالاترین رشد پایه پولی تاریخ کشور که متعلق به سال ۱۳۵۳ است.

۴۷,۶
بالاترین رشد پایه پولی کشور در سالهای پس از انقلاب که در سال ۱۳۸۷ رخ داده است.

کد خبر 849513 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اقتصاد - تورم پول بانک مرکزی عبدالناصر همتی

دیگر خبرها

  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور
  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎
  • وب‌سایت‌هایی که برای هک اکانت تلگرام استفاده می‌شوند
  • دریافت متن آهنگ‌ها در اسپاتیفای پولی می‌شود
  • پولی در مسیر قهرمانی پرسپولیس (عکس)
  • انتشار مطالب منفی درباره نامزدهای انتخاباتی ممنوع است
  • هشدار پلیس فتا خوزستان درباره انتخابات
  • هشدار پلیس فتا نسبت به شایعات انتخاباتی در خوزستان
  • اعتراض پلیس زنجان به رای شعبه ۹ بازپرسی رد شد
  • یکی از قابلیت‌های اسپاتیفای بی‌سروصدا پولی شد