Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@03:25:29 GMT

ریشه مشکل کجاست؟

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۰۱۱۷۸

ریشه مشکل کجاست؟

واقعیت این است که مدیران اقتصادی کشورمان غالبا" هم تحصیلات و دانش لازم را دارند و هم تجربیات گران بهایی در انبان خود دارند در عین حال در این بخش مانند برخی بخش های دیگر یک ضعف آشکار وجود دارد!

خبرگزاری فارس،گروه دیگر رسانه‌ها: «مهدی فضائلی» در یادداشتی نوشت:

بپذیریم شرایط اقتصادی خوب نیست و بیکاری، گرانی، رکود و کاهش ارزش پول ملی در صدر دغدغه‌های مردم و فعالان اقتصادی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مشکل کجاست؟
شناخت مشکل،ضروری و پیش نیاز قطعی هر تجویز و مداوایی است.
پزشکی که علت بیماری را نتواند تشخیص دهد قطعا" در درمان موفق نخواهد شد و مکانیکی که عیب دستگاه را نفهمد در تعمیر آن بیراهه می رود وهمینطور است بقیه رشته ها و از جمله اقتصاد.
کارشناسان اقتصادی برای پیشرفت اقتصادی پنج رکن اساسی را لازم می دانند.
نیروی انسانی متخصص،سرمایه و نقدینگی،فنآوری،منابع و ذخایر طبیعی و مدیریت؛ این پنج رکن حیاتی را تشکیل می دهند. 
حدود دوازده میلیون نفر فارغ التحصیل دانشگاهی و بیش از سه و نیم میلیون دانشجو، وجود ۲۰۰ دانشمند ایرانی در میان دانشمندان برتر جهان و وجود ۱۸ دانشگاه ایران در میان دانشگاه های برتر جهان و شاخص های متعدد دیگر ، نشان می دهد در حد لازم از نیروی انسانی متخصص برخوردار هستیم.
بیش از ۲۰۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی نیز به روشنی وجود سرمایه و نقدینگی حتی بیش از حد لازم را نشان می دهد. 
از حیث تکنولوژی و فنآوری نیز صاحب نظران، دسترسی کشورمان به فنآوری را در حد نسبتا" خوب ارزیابی می کنند.
وجود منابع غنی نفت و‌گاز که ایران را در صدر جدول دارندگان انرژی جهان قرار داده در کنار منابع طبیعی در بیش از ۶۰ ماده دیگر اعم از سرب و روی و مس و سنگ آهن و...به خوبی بهره مند بودن کشورمان را از این عامل و رکن مهم پیشرفت نیز نمایان می سازد. 
آنچه در این میان ضعف و گاهی خلاء خود را نشان می دهد "مدیریت اقتصادی" است.
این مدیریت است که باید عوامل دیگر را بکار بگیرد، هدایت کند و با برنامه ریزی و نظارت به سرانجام برساند و نتیجه که پیشرفت اقتصادی است را محقق کند. 
اینجا پرسش دیگری مطرح می شود که مشکل مدیریت اقتصادی ما چیست؟
آیا مدیران اقتصادی کشورمان تحصیلات و دانش لازم را ندارند؟یا این مدیران تجربه کافی ندارند؟
واقعیت این است که مدیران اقتصادی کشورمان غالبا" هم تحصیلات و دانش لازم را دارند و هم تجربیات گران بهایی در انبان خود دارند در عین حال در این بخش مانند برخی بخش های دیگر یک ضعف آشکار وجود دارد!
این ضعف آشکار را از این فراز بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و از قلم رهبر حکیم انقلاب پس از چهل سال اشراف بر مسائل خرد و کلان کشور مرور می کنیم.
《... و بدانید که اگر بی‌توجّهی به شعارهای انقلاب و غفلت از جریان انقلابی در برهه‌هایی از تاریخ چهل‌ساله نمیبود -که متأسّفانه بود و خسارت‌بار هم بود- بی‌شک دستاوردهای انقلاب از این بسی بیشتر و کشور در مسیر رسیدن به آرمانهای بزرگ بسی جلوتر بود و بسیاری از مشکلات کنونی وجود نمیداشت.》
بنابراین، یکی از ریشه های اصلی مشکلات موجود غفلت یا عدم باور نسبت به آرمان های انقلاب و جایگزین کردن راه حل های غیر انقلابی است که خود بر مشکلات می افزایند!لذا اگر طالب دستاوردهای بیشتر و حل بسیاری از مشکلات کنونی هستیم بیش و پیش از همه و بخصوص در جاهایی که دچار غفلت شده ایم باید به آرمان های انقلاب برگردیم. آرمان های انقلاب یعنی عدالت، استقلال،مردم سالاری، آزادی، مبارزه با استکبار، معنویت، عزت و در یک کلام ،تعالیم نجات بخش اسلام ناب که همواره باطراوت و امیدبخش هستند.
یکی از بارزترین مظاهر این بازگشت، نوع انتخاب های ماست؛ پس به هوش باشیم!

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: دانش انقلاب اسلامی نقدینگی مدیریت اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۱۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت خاندوزی از دستور رئیسی در پی تذکر رهبر انقلاب

به گزارش «تابناک»، بخشی از اظهارات سید احسان خاندوزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی در گفت‌وگو با رسانه KHAMENEI.IR به شرح زیر است:

* بعد از تأکید رهبر انقلاب بر محور مشارکت آحاد مردم در اقتصاد؛ رئیس‌جمهور تأکید کردند در اولین پیش‌نویس اقتصادی سال ۱۴۰۳ تجدید نظر جدی صورت بگیرد تا بتوانیم مسئله مشارکت مردمی را واقعاً در سیاست‌ها و تدابیر اقتصادی کشور محقق کنیم.

* بخشی از مشارکت‌طلبی مردم؛ در حوزه وظایف نظارتی اقتصاد است. این اتفاقات تا حد خوبی در سال ۱۴۰۲ صورت گرفت و در سال جدید نیز ادامه خواهد داشت. 

* شفافیت در صورت‌های مالی ۲ هزار شرکت دولتی و بخش عمومی که تا پیش از این دولت اساساً شفاف نبودند، همچنین شفافیت در شناسایی ابربدهکاران بانکی، بیمه‌ای، مالیاتی وامثالهم، زمینه را برای نظارت عامه مردم فراهم کرده است.

* فراتر از حوزه نظارت، مشارکت مردم در حوزه مدیریت و تولید اقتصادی است. حوزه تولید یکی از مهم‌ترین کلیدواژه‌هایی است که می‌توان آن را با درگاه ملی مجوزها به معنای بسترسازی برای مشارکت عامه مترادف دانست.

* در گذشته صاحبان سرمایه و صاحبان ایده‌ها حضور داشتند، اما به دلیل پیچ وخم‌های اجرایی، اجازه حضور مؤثر در امور اقتصادی را نداشتند، با راه‌اندازی و تسهیل درگاه ملی مجوزها این مانع برداشته شد و ما تاکنون بیش از یک میلیون و ششصد و پنجاه هزار مجوز الکترونیک صادر شده را شاهد بودیم.

* در بخش مدیریتی نیز بعد از تذکر رهبر انقلاب در دیدار فعالان اقتصادی، در اسفندماه رئیس‌جمهور جلسه شورای عالی اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ را برگزار کردند و به تمام وزارتخانه‌هایی که در بنگاه‌های زیرمجموعه خود سهام‌دار بودند دستور داده شد تا از تصدی‌گری و بنگاه‌داری خارج شوند و امکان مدیریت را به عامه مردم واگذار کنند.

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • شهید مطهری فرقان انقلاب بود
  • سینما بدون چهره کارگر ایرانی
  • دشمنان با جنگ رسانه‌ای در مسیر مردم و انقلاب سنگ اندازی می‌کنند
  • روایت خاندوزی از دستور رئیسی در پی تذکر رهبر انقلاب
  • مشکلات اقتصادی با استحکام پایه‌های علمی حل می شود
  • آیت‌الله حسینی‌بوشهری: طلاب در مسکن و معیشت دچار مشکل هستند
  • شوراها در خدمت‌رسانی به مردم روستاها در تراز انقلاب عمل کنند
  • تجلیل از ایستادگی کارگران در مسیر خنثی‌سازی تحریم‌ها
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟