Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه فعالیت‌های قرآنی ـ داوران جشنواره ملی قرآنی مدهامتان ویژه روستاییان و عشایر کشور درباره این دوره از رقابت‌ها به مواردی همچون؛ سطح خوب شرکت‌کنندگان، دقت در سازوکار اطلاع‌رسانی و انتخاب متسابقین، پرورش استعدادها پس از برگزاری مسابقات و اضافه شدن رشته حفظ به مسابقات مدهامتان روستایی اشاره داشتند.

به گزارش ایکنا از خوزستان، جشنواره قرآن مدهامتان روستایی ویژه روستاییان و عشایر کشور روز گذشته 23 آذرماه در شهرک شهید منتظری دزفول به کار خود پایان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دوره از مسابقات ملی با داوری 9 استاد قرآنی همراه بود که متن زیر گفت‌وگوی خبرنگار ایکنای خوزستان با تعدادی از آنهاست.

مهدی دغاغله، سرپرست هیأت داوران این دوره از مسابقات درباره کیفیت جشنواره و سطح شرکت‌کنندگان گفت: مسابقات در سطح خوبی با تعداد نزدیک به 60 شرکت‌کننده در رشته‌های قرائت و اذان و ترتیل برگزار شد که نفر نخست رشته قرائت فردی از استان اردبیل انتخاب شد.

اشکالات تجویدی در قرائت شرکت‌کنندگان بسیار اندک بود

وی با اشاره به کسب رتبه نخست قاری استان اردبیل گفت: زمانی که همه شرکت‌کنندگان در حال قرائت قرآن بودند با خود می‌گفتم قرآن چه عظمتی دارد که غیر عرب‌ها هم کلام وحی را به زیبایی تلاوت می‌کنند. اشکالات تجویدی در قرائت شرکت‌کنندگان بسیار اندک بود و بخشی از آن به اعجاز قرآن کریم بازمی‌گردد و همان وعده خداوند در سوره قمر که چهار بار تکرار شده «وَلَقَدْ يَسَّرْنَا الْقُرْآنَ لِلذِّكْرِ فَهَلْ مِنْ مُدَّكِرٍ؛ و قطعا قرآن را براى پندآموزى آسان كرده‏ ايم پس آيا پندگيرنده‏ اى هست»، محقق شد که متن قرآن از ناحیه خداوند برای فراگیری آسان شده است.

دغاغله گفت: قاری اردبیلی که به عنوان نفر اول رشته قرائت انتخاب شد از لحاظ صوت و لحن و تجوید ، قاری ورزیده و ممتازی بود و به حق رتبه نخست را کسب کرد. نکته قابل توجه در مورد مکان برگزاری مسابقات است؛ روستایی تمیز با مردمی فهیم که بسیار با برنامه‌های قرآنی مأنوس بودند.

قاسم مقدمی، داور جشنواره ملی مدهامتان روستائیان و عشایر درباره این مسابقات گفت: با توجه به اینکه برگزاری این مسابقات اولین تجربه استان آن هم در یکی از شهرک‌های دزفول بوده است، برنامه موفقی بود. صداها و ظرفیت‌های خیلی ویژه‌ای را در این مسابقات شنیدیم و شرکت‌کنندگان در حد مطلوب و درجه یک حضور پیدا کردند.

وی ادامه داد: به اذعان تمامی هیئت داوران، شرکت‌کنندگان در سطح مسابقات سراسری اوقاف می‌توانند ظهور و بروز پیدا کنند. اینها بچه‌های روستا هستند. مناطق روستایی و عشایری اخیرا خوب مورد توجه ادارات فرهنگی قرار گرفته است و بعضا می‌بینیم که ردیف بودجه‌ای نیز به آن تخصیص پیدا کرده است. این موضوع خیلی جای خوشحالی دارد. گرچه کیفیت این توجه باید خیلی بیش از این باشد، چون ظرفیت‌ها و استعدادهایی که امروز در سطح کشور مطرح شده‌اند، کسانی هستند که از همین مناطق روستایی برخاسته و به فضاهای قرآنی علاقه‌مند شده‌اند.

سازوکار اطلاع‌رسانی و انتخاب متسابقین نیاز به دقت بیشتری دارد

این قاری بین‌المللی با بیان اینکه توجه به این روستاها می‌تواند جنبه‌های فرهنگی و قرآنی آن مناطق را ارتقا دهد، تصریح کرد: برای بنده روشن نیست چه‌قدر به روستاها اطلاع‌رسانی شد ولی تصورم این است که اطلاع رسانی و سازوکار انتخاب متسابقین زیاد محکم نبوده است و نیاز بود دقیق‌تر به این بخش ورود می‌شد که حضور حداکثری را در این مسابقات مشاهده می‌کردیم و اطلاق عنوان ملی بر این مسابقات کمیت و کیفیت بیشتری را می‌طلبید.

خوزستان اجرای خوب و موفقی داشت، هر چند انتظار بیش از این است

مقدمی با بیان اینکه مسابقات مدهامتان روستایی در کل اتفاق خوب و مبارکی است و امیدوارم استمرار پیدا کند، تأکید کرد: خوزستان اجرای خوب و موفقی داشت، هر چند انتظار بیش از این است. نباید به این سطح اکتفا کنیم. از طرف دیگر، افرادی که در مسابقات حضور پیدا می‌‎کنند، واقعا اهل روستا و مناطق محروم باشند و اگر قرار باشد خدمات و تسهیلاتی اعطا شود، ویژه همین قشر باشد. این نیاز به برنامه ریزی دقیق‌تر دارد.

این داور مسابقات درباره شرکت‌کنندگان بخش قرائت نیز گفت: شرکت کنندگان خوزستانی این مسابقات در بخش قرائت را می‌شناختم اما از شرکت کنندگان سایر شهرها شناختی نداشتم. در میان آنها سه، چهار نفری خیلی ویژه و خاص تلاوت کردند، به نحوی که انتخاب قاری برتر برای داوران یک مقدار سخت شده بود، اما شرکت کننده دیگری آمد و به سبک شیخ عبدالعزیز حسان تلاوت کرد که خیلی ویژه‌تر بود و نظر داوران را جلب کرد و بحمدالله نیز موفق شد.

سید کریم موسوی، داور مسابقات ملی مدهامتان روستایی با بیان اینکه نمی‌توان گفت سطح مسابقات عالی بود اما با توجه به برگزاری آن در دوره نخست قابل قبول بود، گفت: این نکته قابل توجه است که افرادی که شرکت داشتند از روستاییان و عشایر بودند و اکثر قاریان و فعالان قرآنی بارز و ممتاز از روستاها رشد کردند.

شرکت‌کنندگان پس از مسابقات به حال خود رها می‌شوند/ رقابت همراه با پرورش باشد 

وی تأکید کرد: مشکل ما این است که وقتی مسابقات را برگزار می‌کنیم شرکت‌کنندگان به حال خود رها می‌شوند، حتی اگر در مسابقات ملی و بین‌المللی رتبه کسب کرده باشند. باید این استعدادها پرورش یافته و بر روی این ظرفیت‌ها بیشتر کار شود. متولیان امر برگزاری مسابقات باید رقابت را همراه با پرورش مدنظر داشته باشند.

موسوی با اشاره به کسب رتبه دوم مهدی سیاحی، نماینده استان خوزستان در این مسابقات تصریح کرد: تلاوت آقای سیاحی، تلاوت خوبی بود اما به دلیل گرفتگی نفس و قطعی صدا باعث شد که رتبه دوم را به دست بیاورد. اگر میزان‌سنجی کنیم مهدی سیاحی می‌توانست اول باشد اما مزیت قاری اردبیلی این بود که مسابقه‌ای‌تر خواند.

این داور بین‌المللی قرآن کریم با اشاره به برگزاری مسابقات در شهرک شهید منتظری شهرستان دزفول، گفت: از سال‌های دور مردم این روستا را می‌شناسم و بارها به عنوان قاری و مبتهل در برنامه‌هایشان اجرا داشتم. این شهرک و وجود آن در استان خوزستان با این ابعاد نشان دهنده ظرفیت‌های بزرگ خوزستان است. همچون منطقه عین‌دو که در حد و اندازه‌های فراملی است. ظرفیت‌ها و توانمندی‌های این روستاها و امکنه قابل تحسین است که می‌توانند چنین اتفاقات بزرگی را رقم بزنند.

رشته حفظ به مسابقات مدهامتان روستایی اضافه شود 

محمدجواد محمدی‌مجد، حافظ کل قرآن کریم و دیگر داور مسابقات ملی مدهامتان روستایی با تأکید بر اینکه نظم و ترتیب مسابقات با توجه به اینکه در سطح ملی برگزار شد، در سطح قابل قبولی قرار داشت، گفت: قابل توجه این است که می‌شد رشته حفظ را به مسابقات اضافه کرد. به مسئولان برگزاری مسابقات پیشنهاد دادم که به رشته حفظ عنایت ویژه‌ای داشته باشند.

وی با تأکید بر رقابت نزدیک در بین همه رشته‌ها به نتایج به دست آمده از این مسابقات اشاره کرد و گفت: متأسفانه در حوزه نتیجه‌گرایی در استان خوزستان خیلی کار نشده است. عموماً قاریان جنوبی در کسب نتایج از لحاظ اعتماد به نفس و خودباوری پایین‌تر هستند اگرچه دلایل فنی هم قطعاً تأثیرگذار است.

محمدی‌مجد ادامه داد: قطعاً کسب رتبه‌های برتر توسط نمایندگان قرآنی استان خوزستان با تلاش فردی آنها بود و ما تاکنون به لحاظ جلسه‌داری و ساختار منظم برای کسب رتبه آن چنان که باید زمینه‌‌ فراهم و ظرفیت مناسب را نداشته‌ایم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا خوزستان فعالیت های قرآنی مدهامتان روستایی دزفول داوران مهدی دغاغله قاسم مقدمی سید کریم موسوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۲۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلجی : افتتاح سد در سریلانکا برای کشور آورده ارزی خواهد داشت + فیلم

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت گفت : افتتاح سد در کشور سریلانکا توسط مهندسان ایرانی قطعا برای کشور آورده ارزی خواهد داشت.

سپهر خلجی رئیس شورای اطلاع رسانی دولت در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو گفت : سفر رئیس جمهور به سریلانکا برای افتتاح سدی انجام  شد  که به همت و اتکای دانش نزدیک به ۴۰۰ مهندس ایرانی از چندین سال پیش ساخته آن شروع شده بود.

وی افزود: براساس اطلاعاتی که به دست آورده‌ایم، مردم سریلانکا از سفر رئیس جمهور کشورمان بسیار خوشحال هستند؛ البته انجام این سفر در شرایط تحریمی، نشان دهنده این است که کشور به مسیر خود ادامه می‌دهد.

رئیس شورای اطلاع رسانی دولت تالکید کرد: یکی از محل‌های مهم برای درآمدزایی و تامین منابع در تمام کشور‌های دنیا، صادرات خدمات فنی و مهندسی است؛ افتتاح سد در کشور سریلانکا نیز توسط مهندسان ایرانی، در همین راستا انجام می‌شود که قطعا برای کشور آورده ارزی خواهد داشت . 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • رسانه ملی و لزوم توجه به تکنیک‌های خبری رسانه‌های معاند
  • مرحله مقدماتی هفتمین دوره مسابقات قرآن جامعه کارگری
  • نحوه مشارکت مردم اسلامشهر در بازسازی عتبات عالیات اطلاع رسانی شود
  • خلجی : افتتاح سد در سریلانکا برای کشور آورده ارزی خواهد داشت + فیلم
  • روابط‌عمومی‌ها برند سازمان را حفظ می‌کنند
  • خلجی: سدی که در سریلانکا ساخته‌ایم معمولی نیست
  • سدی که در سریلانکا ساخته‌ایم معمولی نیست
  • ثبت نام ۱۹۸ کردستانی در آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن
  • تفاوت پلی کربنات با پلکسی چیست؟‌ کدام‌یک ارزش خرید بیشتری دارد؟
  • آخرین آمار شهدای فلسطین پس از ۲۰۰ روز جنگ