Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا محمد عفتی ، معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان این که بایستی انباشت تولیدات استان را به خارج ازکشور صادرکنیم ،غالب محصولات صادراتی استان را سیب زمینی، پیاز و سیب درختی اعلام کرد.

عفتی به بازگشایی بازار کشورهای اوراسیا از 5 آبان امسال  اشاره کرد و تاکید داشت: بنابراین بایستی هدف گذاری‌ها  بیشتر به سمت بازارهای اوراسیا باشد و از ظرفیت این کشورها نیز بهر‌ه‌مند شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: چراکه درخواست صادرکنندگان ما این است که از ظرفیت کشتی‌رانی امیر آباد به سمت کشور قزاقستان یا مرز زمینی ازبکستان از مشهد یا بجنورد برای امر صادرات به صورت اتوبوسرانی بهره ببریم.

معاون باغبانی جهاد کشاورزی استان هدف جهاد کشاورزی را دخالت در امر کشاوزان ندانست و گفت: جهاد کشاورزی به دنبال حمایت از کشاورزان در غالب تسهیلات در حوزه آبیاری، گلخانه ای، یارانه کود و خریدهای حمایتی است.

عفتی درباره پیاز استان نیز گفت:  یک‌سری تفاهم‌نامه‌هایی هم با آستان قدس داشتیم تا بتوانیم محصول پیاز را برای کشور هندوستان صادر کنیم.

وی افزود: متاسفانه مشکل حاضر این است اکثر پیاز استان پیاز زرگان است بدین معنا که 85 درصد تولید استان پیاز زرگان است و این پیاز تند نیست و با ذائقه مردم هندوستان همخوانی ندارد.

وی به کشت پیاز قرمز در سال‌های قبل در استان اشاره کرد و گفت : به خاطر این که پیاز زرد تولید و ماندگاری یشتری دارد کشاوزان استان به کشت این محصول روی می آورند.

وی 12 درصد پیاز استان را سفید و حدود 4 درصد را پیاز قرمز اعلام کرد و اظهارداشت: برای سال آینده درصد هستیم 5 هزار هکتار کشت پیاز قرمز را در استان داشته باشیم.

عفتی به صادرات 300 تن زعفران از کشور اشاره کرد و گفت: امسال برای اولین باز خرید حمایتی زعفران را در استان انجام دادیم و درصدد راه اندازی یک مرکزخرید در شهرستان فاروج هستیم تا دیگر کشاورزان برای فروش محصول زعفران را به خراسان رضوی نبرند.

وی از راه‌اندازی یک آزمایشگاه برای زعفران در استان طی سال آینده خبرداد وگفت: بحث های صادراتی زعفران در حال پیگیری و انجام است.

معاون باغبانی جهاد کشاورزری خراسان شمالی نیز در باره محصول گوجه فرنگی نیز گفت: امسال خرید حمایتی از گوجه را انجام دادیم وحدود یک هزار و 891 تن تولید گوجه از استان داشتیم.

وی مشکل کشاورزان را تسهیلات سرمایه در گردش دانست و اظهارداشت: این تسهیلات در تمام کشور 18 درصد است و درصدد هستیم منابع تسهیلات ارازن قیمت برای کشاورزی تامین کنیم تا دغدغه کشاورزان کمتر شود.

وی بر الزام بازگشایی مرز پروسه سو از استان خراسان شمالی با کشور ترکمنستان تاکید کرد  وگفت:  با بازگشایی این مرز ظرفیت بسیار خوب برای صادرات استان انجام خواهد شد.

علیرضا صادق مدیر توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز اصل و رکن تمام کارها را در امرآموزش دانست و گفت: دراین خصوص استان بیشتر باید به دنبال افزایش مهارت باشد تا تولید.

سعید پورآبادی ، رئیس اتاق بازرگانی ، صنایع، معادن وکشاروزی بجنورد نیز از توجه و حمایت های استاندار خراسان شمالی به ظرفیت های بخش خصوصی درحوزه های مختلف  صنعت، معدن ، کشاورزی و تجارت قدردانی کرد.

وی ترویج فرهنگ  آموزش و تخصصی کردن فعالیت های کشاورزان را یک امر ملزم دانست و بر  اولویت بندی نوع کشت محصولات استان براساس ظرفیت و پتانسیل های موجود در مناطق مختلف تاکید کرد.

کاوس شادلو، تولید کننده حوزه کشاورزی و مشاوراتاق بازرگانی بجنورد در حوزه کشاروزی  نیز به بخشی از مشکلات پیش رو کشاورزان اشاره کرد و خواستار حمایت  از جهاد کشاورزی شد نه دخالت.

وی تسهیلات بانک کشاورزی درقالب وام با سودهای بالا به کشاورزان را یک مشکل اساسی برای این قشر ذکر کرد و اظهارداشت: متاسفانه بانک کشاورزی به دنبال کارهای تجاری است و تاکنون معرفی نامه های جهاد کشاورزی به بانک درصد کمی موفقیت آمیز بوده است.

 

 

 

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۲۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران

وفائی نژاد مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران در جلسه کارگروه خرید تضمینی محصولات کشاورزی، گفت: ۳۲ مرکز خرید در استان تجهیز و آماده آغاز عملیات خرید تضمینی گندم هستند و در صورت نیاز به افزایش تعداد مراکز خرید و تصویب کارگروه، اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان آمادگی لازم را برای افزایش تعداد مراکز خواهد داشت.

او افزود: در سال جاری سیاست‌های دولت در حمایت از کشاورزان و در راستای تحقق شعار سال بر این است که از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی در خرید دانه روغنی استفاده نماید که در استان مازندران نیز یک شرکت بخش خصوصی به عنوان خریدار دانه روغنی کلزا معرفی شده و همزمان با آغاز برداشت کلزا در استان فعالیت این شرکت نیز با همکاری و نظارت سازمان جهاد کشاورزی آغاز خواهد شد.

مدیرکل غله مازندران گفت: در سال ۱۴۰۲ با خرید ۱۱۸ هزار تن گندم افزایش ۴۲ درصدی و جهش تولید را تجربه کردیم و امیدواریم در سال جاری نیز با شرایط آب و هوایی حاکم، وضعیت مطلوب تری را از لحاظ تامین نیاز کشور در پیش داشته باشیم.

وفائی نژاد افزود: در سال گذشته ۹۶۰۰ تن کلزا در استان مازندران خریداری کردیم و دولت به منظور حمایت از کشاورزان قیمت خرید را از ۲۳ هزار تومان به ۳۰ هزار تومان افزایش داد.

حسن خیریانپور معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران نیز در ادامه این جلسه، با اشاره به اهمیت و ضرورت جلسات کارگروه خرید محصولات کشاورزی استان بر ساماندهی مراکز خرید، نظارت بر فرآیند خرید و تسهیل در امور کشاورزان در چارچوب دستورالعمل‌های ابلاغی تاکید کرد.

او با اعلام رضایتمندی از خرید تضمینی گندم و کلزا در سال گذشته و قدردانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر، افزود: در سال گذشته بیش از ۱۱۸ هزارتن گندم و بیش از ۹ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و در سال زارعی جاری نیز امیدواریم این ارقام افزایش پیدا کند.

خیریانپور با تاکید بر اینکه در استان مازندران سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن گندم برای مصرف انسانی مورد نیاز می‌باشد گفت: ما با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌بایست بخش زیادی از این گندم را در مزارع داخل استان تامین نماییم.

او با تاکید بر نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، افزود: استان مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول را دارد و این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تولید کالا‌های اساسی مورد نیاز استان را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی افزایش داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با توجه به اینکه زمان آغاز برداشت گندم در استان نیمه دوم خرداد می‌باشد، گفت: کشاورزان از برداشت زودهنگام گندم خودداری نمایند، برنامه ریزی‌ها به گونه‌ای خواهد بود که از نیمه دوم خرداد ۳۲ مرکز خرید بنا به اعلام جهاد کشاورزی هر شهرستان آمادگی لازم را برای آغاز عملیات خرید تضمینی گندم خواهند داشت.

او از فرمانداران شهرستان‌هایی که به نوعی درگیر خرید هستند خواست، با تشکیل جلسات مستمر و منظم و با همکاری لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به روند مطلوب عملیات خرید کمک کنند.

خیریانپور با تاکید بر ضرورت ثبت مشخصات مزارع کشاورزان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ضمن درخواست از کشاورزان برای ثبت مشخصات مزارع خود قبل از برداشت محصول، از سازمان جهاد کشاورزی خواست هرچه زودتر اقدامات لازم را جهت نهایی کردن اطلاعات این سامانه انجام دهد تا کشاورزان در روند تحویل محصول دچار مشکلی نشوند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد تبریز با یک واحد صنعتی
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری‌ میان کاخ گلستان و پژوهشگاه میراث فرهنگی
  • انتفاد از کاهش سهمیه سوخت کشاورزان
  • امضای تفاهم‌نامه و رونمایی از پوستر برگزاری آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب
  • امضای تفاهم‌نامه آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی در شیراز
  • امضای ۹ تفاهم نامه با حلقه‌های میانی و گروه‌های مردمی با هدف مردمی سازی سلامت
  • ساترا اهمیت تنظیم گری‌اش را نمایش دهد/ امضای تفاهم نامه دانشگاهی