Web Analytics Made Easy - Statcounter

 اکبر ترکان در مصاحبه با رادیو اظهار کرد: «قبل از جنگ ایران و عراق، کویت قطب تجاری خلیج فارس بود و مردم این کشور را بعنوان بازاری خوب مثال می زدند. این کشور مرکز تجاری داشت ولی ابتدای جنگ کویت که در معرض درگیری بود، از رونق و قطب تجاری خارج شد.»

اخبار اقتصادی- وی یادآور شد: «در آن زمان تصمیم گرفتند دبی را ایجاد کنند؛ در گذشته این کشور یک بلوار بود و لنج ها تخلیه و بارگیری کرده و بار خود را می فروختند و این نقطه تجاری تکیه گاه روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

ترکان با بیان اینکه عربستان و کویت و بحرین از ظرفیت تجاری دبی استفاده نمی کنند، گفت: «دبی برای ما ایجاد شده و برای رشد، عده ای باید قطب روبروی این کشور را می کوبیدند و آنچنان قطب روبرو سرکوب شد که دبی به یک تکیه گاه تبدیل شود.»

وی ادامه داد: «جمهوری اسلامی سال ها متوجه این موضوع است و در حال حاضر در حال ظرفیت سازی در سواحل جنوبی خود است؛ ظرفیت سازی بندر امام، بوشهر و چابهار بدین منظور است که کلاهی بر سرمان نرود. چنانچه دیگران با پول ما بندرهای بزرگی شکل می دهند و مردم ما را در صف های زیاد ویزا تحقیر می کنند.»

ترکان افزود: «تا کنون مجلس نیز به میدان آمده و مرحله جدیدی برای ما ایجاد شده است.»

وی با بیان اینکه مناطق آزاد در ارتباط تجاری با همسایگان تا کنون نقش آفرین بوده، تصریح کرد: «اروند و قشم و کیش و چابهار در جنوب و بندر انزلی و ماکو و ارس در شمال فعال بودند که در دوره تحریم اول همه پی بردند آنجایی که می تواند قطب تبادلات باشد و ایالات متحده روی آن اشراف ندارد، همسایگان ایران هستند.»

ترکان ادامه داد: «امریکا نمی تواند جلوی داد و ستد ایران افغانستان و پاکستان و ترکیه و ارمنستان و... را بگیرد و در سلطه ایالات متحده نیز نیست و ما باید این دریچه را می گشودیم؛ لذا برای هر کشور همسایه در پی ایجاد سر پل تجاری بودیم و بنده در این راستا لایحه ایجاد مناطق آزاد تجاری را ارائه دادم.»

وی اضافه کرد: «هم اینک برای عراق سه قطب تجاری تعریف کردیم که شامل اروند، بانه-مریوان و مهران است. همچنین برای گلستان و ترکمنستان منطقه آزاد جدیدی تعریف کردیم که قطب مبادلات تجاری جدید است؛ چون راه آهن ایجاد شده که بصورت مشترک ساخته شد، یکی از مهم ترین خطوط ریلی در شرق دریای خزر است.»

ترکان کمتر بودن صادرات نسبت به واردات را حرفی اشتباه دانست و گفت: «در مناطق آزاد دو نوع واردات داریم که یکی وارد سرزمین اصلی می شود. این محصولات را گمرک ترخیص کرده و ربطی به مناطق آزاد ندارد چراکه برای فروش در منطقه آزاد نیست. اما کالایی که در مناطق آزاد به فروش می رسد 450 میلیون دلار در مجموع همه مناطق آزاد بوده است.»

وی ادامه داد: «بنابراین صادرات بیش از دو برابر واردات است و اگر کسی شک دارد بنده این آمار را با کارشناسی تقدیم می کنم.»

ترکان اضافه کرد: «صادرات 44 میلیاردی غیر نفتی بخش اعظمی از میعات گازی را به خود تخصیص می دهد و نمی توان تصور کرد 44 میلیارد کالای کشاورزی و صنعتی صادر می شود و بعد باید این آمار را با صادرات و مصنوعات مناطق آزاد مقایسه کرد!»

وی در خصوص سرمایه گذاری در مناطق آزاد اظهار کرد: «اگرچه بودجه های کلانی در اختیار نداشتیم که مثل مناطق دیگر کشورها سرمایه گذاری کنیم؛ اما اندک هم در این حوزه سرمایه گذاری صورت نگرفته است.»

ترکان در خصوص صادرات محصولات ایرانی به همسایگان گفت: «سبد مصرف مردم عراق نسبت به ایران نزدیک تر است. این مردم سبک زندگی نزدیک به ما دارند و لذا بازار صادراتی ایران هستند.» 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ترکان مناطق آزاد صادرات اکبر ترکان مناطق آزاد تحریم های آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۳۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد

به گزارش جام‌جم‌آنلاین، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می دهد:

اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تامین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته ای به دلیل طرح ایده های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسراییل؛

۶. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا، تحریم های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می نماید.

تمام نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

دیگر خبرها

  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران
  • استاندار: برای تحقق طرح جامع مناطق ویژه اقتصادی مازندران؛ هماهنگی های لازم انجام شده است
  • آزردگی آمریکا از همکاری تجاری ایران و پاکستان
  • عرضه جهانیِ تولید ایرانی علیه تحریم‌ها
  • حضور ۲۵ هیات تجاری در اکسپو با وجود تحریم نشان از رشد ایران دارد