Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روزنامه سعودی اعلام کرد، با توجه به رویکرد احزاب مختلف و دوگانه شیعه «حزب‌الله» و «امل» به نظر می‌رسد «سعد الحریری» در جلسه فردای پارلمان لبنان بار دیگر به عنوان نخست‌وزیر مأمور تشکیل کابینه شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، تنها یک روز به موعد برگزاری جلسه پارلمان لبنان مانده و چشم‌ها به رایزنی‌های پارلمانی دوخته شده تا نام نخست‌وزیر جدید اعلام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


روزنامه سعودی «الشرق‌الاوسط» در این باره نوشت، آرای ائتلاف‌های پارلمانی برای انتخاب نخست‌وزیر مشخص نیست، اما انتخاب «سعد الحریری» با اکثریت آرا تقریبا مشخص شده است.

در ادامه این گزارش آمده، پس از آنکه «جبران باسیل» وزیر خارجه اعلام کرد در دولتی که الحریری رئیس آن باشد مشارکت نمی‌کند و «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله به امکان انتخاب الحریری توسط ائتلاف وابسته به این جنبش در پارلمان اشاره کرد، «سمیر جعجع» رئیس حزب «القوات اللبنانیه» پس از دیدار با وزیر سابق «غطاس الخوری» به عنوان فرستاده الحریری اعلام کرد، او در دولت مشارکت نمی‌کند و انتخاب یا عدم انتخاب الحریری را بر عهده فراکسیون متبوعش «الجمهوریه القویه» گذاشت.

در همین زمینه منابع مطلع به الشرق‌الاوسط گفتند: رویکرد (حزب) القوات اللبنانیه به سمت نامزد کردن الحریری برای نخست‌وزیری است و در این زمینه به حزب سمیر جعجع استناد کردند که دیروز گفت: اگر نخست‌وزیر الحریری را رد کنیم پس باید «میشل عون» رئیس‌جمهور و «نبیه بری» رئیس پارلمان را هم رد کنیم.

این روزنامه درباره موضع نصرالله هم مدعی شد: به نظر می‌رسد رویکرد حزب‌الله و امل هم نامزد کردن الحریری باشد و نصرالله در سخنرانی خود به این موضوع اشاره کرد، زمانی که گفت: «دو گزینه وجود دارد یا مأمور کردن الحریری یا جایگزینی که او تعیین کند». از آنجایی که هیچ جایگزینی برای الحریری تا چند ساعت قبل از آغاز جلسه پارلمان مطرح نشده انتظار می‌رود دوگانه شیعه هم الحریری را نامزد کنند.

این روزنامه در ادامه آرای احتمالی را که الحریری کسب خواهد کرد، به این ترتیب اعلام کرد: پیش‌بینی می‌شود الحریری ۷۴ رأی از ۱۲۸ رأی را به دست آورد؛ حزب «التقدمی الاشترامی» ۹ نماینده، حزب‌الله ۱۳ نماینده، امل ۱۷ نماینده، تیار العزم به ریاست «نجیب میقاتی» ۴ نماینده، القوات اللبنانیه ۱۵ نماینده و المستقبل ۱۸ نماینده. تعدادی از ائتلاف‌ها و نمایندگان مستقل هنوز مواضع خود را اعلام نکرده‌اند، حزب «الکتائب» با سه نماینده پیش‌تر اعلام کرده بود که به «نواف السلام» رأی می‌دهد و «تیار المرده» هنوز موضعش را نگفته است.

سعد الحریری پس از استعفا اعلام کرد که قصد نخست‌وزیری دوباره ندارد، اما هر بار که جایگزین‌های دیگری مانند «محمد الصفدی» و «سمیر الخطیب» به جای وی معرفی می‌شود به شیوه‌ای جلوی پای آن‌ها سنگ اندازی می‌شد.

مشکل اصلی سعد الحریری حضور «جبران باسیل» وزیر خارجه در دولت آینده بود. باسیل به عنوان رئیس «التیار الوطنی الحر» دیروز اعلام کرد در صورتی که «سعد الحریری» بار دیگر مأمور تشکیل کابینه شود، این جریان در دولت جدید مشارکت نمی‌کند.

لبنان شصت روز است که در اعتراض به وضعیت اقتصادی و وضع مالیات شاهد تظاهرات است و بیروت دیشب شاهد درگیری‌های شدیدی بود؛ درگیری‌هایی که دست‌کم بیست نیروی امنیتی در آن زخمی شدند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: نخست وزیری سعد حریری الشرق الاوسط جبران باسیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۴۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا نتانیاهو نمی‌خواهد جنگ در غزه تمام شود؟

فشار‌ها علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است و حتی به نظر می‌رسد که حامی بزرگ اسرائیل یعنی آمریکا نیز ترجیح می‌دهد از کابینه نتانیاهو عبور کند. انزجار از رژیم صهیونیستی و نخست وزیرش روز به روز در جهان درحال افزایش است که به اذعان بسیاری از رسانه‌ها و کارشناسان عبری او پیش از هر زمانی تحت فشار روحی و روانی سنگینی قرار دارد و عملا راه خود را گم کرده است.

از طرفی اعتراض‌های دانشجویی که از دانشگاه‌های مطرح آمریکا شروع و اکنون به بسیاری از کشور‌های غرب سرایت کرده است و همه این آزادی خواهان تنها یک خواسته دارند آن هم این که جنگ و کشتار علیه مردم مظلوم غزه به پایان برسد.

در این بین برخی رسانه‌های رژیم صهیونیستی نوشتند «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم در حال حاضر در منگنه گیر کرده، از یک طرف جنبش حماس برای تحقق خواسته‌های خود از جمله توقف جنگ فشار می‌آورد و از طرف دیگر دولت بایدن به نتانیاهو برای نشان دادن انعطاف بیشتر و تلاش جهت رسیدن به یک قرارداد تبادل اسرا فشار وارد می‌کند.

همچنین یک منبع عالی‌رتبه مصر گفت: هیأت حماس امروز با هدف تکمیل مذاکرات مربوط به آتش‌بس در نوار غزه، به قاهره بازمی‌گردند. هیأت حماس یکشنبه شب پس از پایان مذاکرات در قاهره به منظور مشورت با رهبران این جنبش در قطر، عازم دوحه شدند.

در همین ارتباط شبکه الجزیره گزارش داد که «ویلیام برنز» رئیس سیا در تلاش برای نجات مذاکرات آتش‌بس و دستیابی به توافقی برای آزادی اسرای صهیونیست نزد مقاومت فلسطین، روز گذشته در دوحه ماند.

برخی رسانه‌های آمریکا نیز گزارش دادند که آخرین پیشنهادی که هفته پیش به حماس ارائه شد، شامل برقراری آتش‌بس به مدت ۴۰ روز است که طی آن رژیم صهیونیستی عملیات نظامی را متوقف و عقب‌نشینی از مناطق مسکونی را آغاز و حماس نیز در ازای آزادی اسرای فلسطینی، اسرای صهیونیست را آزاد کند.

این در حالی است که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل روز یکشنبه ضمن رد خواسته حماس مبنی بر پایان جنگ غزه در ازای آزادی گروگان‌ها گفت که چنین توافقی به معنای در قدرت ماندن این گروه در نوار غزه است و به نظر می‌رسد که وی نمی‌خواهد جنگ در غزه تمام شود، حاضر است تمام هزینه‌های این جنگ را به جان بخرد.  اما چرا؟

آتش بس در غزه باعث سقوط کابینه نتانیاهو خواهد شد/ نخست وزیر از ترسش جنگ را ادامه می‌دهد 

سید هادی سید افقهی کارشناس ارشد مسائل غرب آسیا درباره دلیل عدم تمایل نتانیاهو نسبت به پایان جنگ در غزه و آتش بس اظهار کرد: بنیامین نتانیاهو به خوبی می‌داند که اگر مذاکرات پایان جنگ در غزه به نتیجه برسد کابینه‌اش سقوط خواهد کرد.

او افزود: اگر اسرائیل به رفح حمله نکند و به حماس کوچکترین امتیازی بدهد جریان راست افراطی استعفا خواهد داد و به این ترتیب اکثریت کابینه نتانیاهو از بین خواهد رفت؛ بنابراین نتانیاهو به دلیل ترسی که از برخی اعضای کابینه خود دارد جنگ را ادامه می‌دهد. 

سید افقهی با بیان این که حماس از مواضع خود عقب نشینی نکرده است گفت: نیرو‌های مقاومت خواستار آتش بس و ورود کمک‌های بشردوستانه هستند و بعد از محقق شدن این مسائل درباره آزادی گروگان‌های صهیونیست مذاکره خواهند کرد.

کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید کرد: اما نتانیاهو با کمال بی شرمی می‌خواهد در ابتدا درباره آزادی گروگان‌ها مذاکره کند که البته با دهن کجی مدعی است که در صورت آزادی اسرا هم به جنگ با حماس ادامه می‌دهد و قطعا با این روند نمی‌توان به مذاکرات آتش بس امیدوار بود.

او ادامه داد: نتانیاهو به خوبی می‌داند که فردای اعلام آتش بس محاکمه می‌شود و باید پاسخگوی افکار جهانیان باشد. چرا که دادگاه لاهه در حال تنظیم احضاریه برای نخست وزیر اسرائیل است، اما آمریکا مدعی است که دخالت دادگاه‌های بین المللی در جنگ فلسطین و اسرائیل جزء وظایف این مراجع نیست که بسیار عجیب است.

کارشناس مسائل غرب آسیا تاکید کرد: رژیم اسرائیل رو به افول است و هیچگاه سرپا نمی‌شود. جمهوری اسلامی ایران یک سیلی به آنها زد، اما این رژیم هنوز نتوانسته تعادل خود را به دست بیاورد و حزب الله هم هر روز ضربات بیشتری به اسرائیل وارد می‌کند.

اگر کابینه نتانیاهو از هم بپاشد آقای نخست وزیر تا پایان عمر در زندان خواهد ماند/ آقای نخست وزیر جنگ را شخصی کرده است

همچنین محمد صادق کوشکی فعال سیاسی درگفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان در این باره گفت: نتانیاهو پرونده قضایی بسیاری دارد و اکنون نیز این پرونده در صورت سقوط کابینه فعلی آماده بررسی است.

او افزود: بنابراین نخست وزیر رژیم صهیونیستی مجبور است تا جنگ غزه را ادامه دهد چرا که اگر جنگی نباشد کابینه فعلی سقوط خواهد کرد.

فعال سیاسی اصولگرا متذکر شد: هر روزی که کابینه نتانیاهو از هم بپاشد او و همسرش باید در محاکم قضایی پاسخگوی جرم‌های خود باشند و مابقی عمر خود را در زندان سپری کنند.

کوشکی متذکر شد: به عقیده بسیاری از کارشناسان نتانیاهو جنگ غزه را شخصی کرده است و تا زمانی که جنگ برقرار است کنست (پارلمان اسرائیل) دست به تغییر کابینه نخواهد زد.

سخن پایانی

آنچه نمی‌توان آن را انکار کرد این است که در شرایط کنونی نتانیاهو در باتلاق گیر افتاده و در حال غرق شدن است به نحوی که نه راه پس دارد و نه راه پیش، لذا به هر دستاویزی متوسل می‌شود تا خود را نجات دهد. اما واقعیت تلخ برای آقای نخست وزیر این است که ادامه جنگ با ارتشی خسته به خوبی بیان می‌کند که‌ نتانیاهو  امکان ادامه جنگ برای مدت طولانی را نخواهد داشت و در نتیجه  جبهه مقاومت در نهایت پیروز می‌شود و ظلم در نهایت پایه نخواهد داشت‌...

خبرنگار: فاطمه سیدی

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • چرا نتانیاهو نمی‌خواهد جنگ در غزه تمام شود؟
  • محورهای رایزنی «بایدن» و «نتانیاهو»
  • رویترز: رئیس سیا برای یک دیدار اضطراری با نخست وزیر قطر به دوحه سفر می‌کند
  • نشست اضطراری رئیس سیا با نخست وزیر قطر با محوریت حماس و اسرائیل
  • محورهای سفر ویژه رئیس سازمان سیا به قطر
  • (ویدئو) نماینده مجلس: تلویزیون میدان فرهنگ و هنر را تقریبا واگذار کرده است
  • گفت‌وگوی مستقیم نامزدهای انتخابات با مردم در «فرصت انتخاب» و «نماینده مردم»
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • لیگ NBA| قهرمان مغلوب مینه‌سوتا شد
  • آمار نهایی انتخاب رشته در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ اعلام شد