Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@15:20:08 GMT

اراضی آستانه به اهالی روستای زنگلانلو واگذار شد

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۰۷۳۴۸

اراضی آستانه به اهالی روستای زنگلانلو واگذار شد

مهدی قوی گفت: مشکل واگذاری اراضی آستان قدس به اهالی روستای زنگلانلو، پس از هشت پیگیری حل شد و واجدین شرایط به ترتیب اولویت در حال دریافت زمین هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مهدی قوی در گفتگو با صبح توس؛ از آغاز واگذاری موقوفات آستان قدس رضوی به اهالی روستای زنگلانلوی درگز خبر داد و اظهار کرد: آستان قدس موقوفات زیادی در نقاط مختلف کشور و حتی خارج از کشور دارد که این موقوفات بر اساس اسناد و مدارک معتبر توسط اشخاص حقیقی و حقوقی صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در شهرستان درگز حدود 42 مزرعه وقف آستان شده اند که بسیاری از آنها از جمله اراضی کشاورزی، باغات و عرصه محدوده روستای زنگلانلو دارای سند شش دانگ هستند.

 رئیس اداره املاک و اراضی آستان قدس درگز عنوان کرد: سال 1390 شورای روستای زنگلانلو ضمن ارائه توضیحاتی مبنی بر افزایش جمعیت و جوابگو نبودن عرصه موجود برای ساخت و ساز و ایجاد اشتغال اهالی روستا، درخواست واگذاری اراضی آستان قدس به اهالی را مطرح کردند.

قوی تبیین کرد: با دریافت این نامه، مسئولین وقت آستان ضمن امضای تفاهم نامه با بنیاد مسکن شروع به تهیه اولیه نقشه، بلوک بندی، ترسیم خیابان و جدول و مسیر شدند اما به دلیل موقعیت جغرافیایی منطقه، قرار گرفتن در مسیر عبور سیلاب و وجود کالهایی بر سر راه پروژه واگذاری تا مرتفع کردن مشکلات موجود، متوقف شد.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه ادارات و نهادهای مختلفی در این قضیه نقش آفرینی داشته و هر یک ضوابط و معیارهای خاصی برای تایید داشتند، فرآیند مذکور نزدیک به 8 سال طول کشید و به سال 98 رسید.

این مقام مسئول گفت: در ابتدای سال 98 و در همان روزهای اول دریافت حکم مسئولیت اداره آستان قدس، به صورت ویژه پیگیری مطالبه مردم روستای زنگلانلو را در اولویت کاری قرار دادم و پس از تلاشها، نامه نگاریهای فراوان و دعوت مسئولان عالی رتبه آستان برای بازدید از منطقه زنگلانلو، موافقت اولیه برای واگذاری زمین ها را دریافت کردم.

مزایده عمومی به نوعی ظلم به مردم بود 

قوی عنوان کرد: طبق ضوابط، واگذاری اراضی باید به صورت مزایده عمومی انجام می شد اما این کار به نوعی ظلم به مردم ضعیف روستا بود، چرا که اگر مزایده انجام می شد قطعا سرمایه داران شهرهای دیگر زمین ها را خریداری کرده و پس از احداث باغ و ویلا آن را به چند برابر بیشتر قیمت می فروختند؛ سهم اهالی هم از این مزایده چیزی جز حسرت و مشکلات نبود.

وی افزود: برای رفع چنین مشکلی پس از مذاکرات و نامه نگاری های فراوان و برگزاری جلسات فشرده با اهالی و شورای روستا، مسئولین بالادستی را مجاب کردیم که مزایده را فقط بین اهالی روستا آن هم کسانی که فاقد زمین بوده و نیازمند واقعی هستند برگزار کنیم.

رئیس اداره املاک و اراضی آستان قدس درگز اذعان کرد: اما کار به اینجا ختم نشد چرا که طولانی شدن پروسه باعث شد تاریخ نرخ گذاری اراضی منقضی شده و نیاز بود کمیسیون نرخ گذاری مجددا پس از اظهار نظر در مورد نرخ جدید و با توجه به تورم سالیانه، قیمت ها را با اندکی افزایش اعلام کند.

قوی ابراز کرد: این کار باز هم به نفع مردم نبود و پیگیری های بسیاری انجام دادیم تا اراضی بدون افزایش قیمت آماده واگذاری به مردم شود؛ با وجود این همه پیگیری باز هم مشکل دیگری بر سر راه بود و آن اینکه طبق قانون باید واگذاری به صورت نقدی انجام می شد؛ این مشکل دغدغه بزرگی برای اهالی روستا شده بود.

وی تاکید کرد: با تشریح وضعیت اقتصادی روستاییانی که فاقد حقوق و درآمد ثابت بوده و برداشت های آنها از زمین های کشاورزی به صورت سالیانه انجام می شود برای مسئولان بالادستی، مصوبه را عوض کرده و تصمیم بر این شد که یک سوم مبلغ را به صورت نقدی و الباقی را به صورت قسطی در دو سال دریافت کنیم.

این مقام مسئول ابراز کرد: با عنایات امام رضا (ع) و همراهی خوب مسئولین شهرستان و استان، موفق شدیم مشکلات را یکی پس از دیگری کنار زده و پس از هشت سال، فرآیند واگذاری 70 قطعه زمین را با رعایت اولویت ها آغاز کنیم؛ خوشبختانه طی چند روز گذشته اولین مزایده بین 4 نفر به خوبی انجام شد و مزایده های بعدی به مرور زمان انجام خواهد شد.

قوی اظهار کرد: البته در هنگام صدور سند ضمانت های اجرایی و تعهداتی همچون محدودیت زمان ساخت و ساز، محدویت انتقال و... هم در نظر گرفته شده که خدای نکرده در این میان حق کسی اجحاف نشود؛ در حال حاضر هم هیچ مشکلی برای آغاز ساخت و ساز وجود ندارد و برندگان مزایده می توانند پس از واریز مبلغ اولیه و ارائه مدارک، کار خود را شروع کنند.

وی در پایان با تشکر از تمام ارگانها و افرادی که در پیش برد این امر خداپسندانه نقش داشتند خاطرنشان کرد: تمام تلاشهای ما فقط در جهت رضایت امام رضا (ع) و حل مشکلات مردم بود که جوان بودن و داشتن روحیه جهادی، تحمل مشکلات را آسان تر می کرد؛ لبخند رضایت مردمی هم که پس از 8 سال مشکلات آنها حل شده بود، خستگی را از جان و تن ما کنار زد و روحیه خدمتی ما را چند برابر بیشتر کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۷۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت:در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام، احشام اهالی ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده است.

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، حمید سلامتی در بازدید از مناطق جنگلی گالیکش در شرق گلستان اظهار کرد: در طرح ساماندهی خروج دام، اراضی به تصرف دولت درآمده و مناطق بعد از خروج دام جنگلکاری می‌شود.

وی افزود: در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده و بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار به سطح جنگل‌های استان افزوده شده است. 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها در روستای عرب کلو و خسرو آباد در سال ۱۳۷۹ شروع شده است.

سلامتی ادامه داد: در روستای عرب کلو ۳۳ خانوار دایم و ۴ خانوار موقت با ۱۹ دامدار حضور داشتند؛ در روستای خسروآباد هم، ۲۶ خانوار دائم و یک خانوار موقت با ۱۲ دامدار حضور داشتند. ۱۲۱ نفر در طرف قرارداد با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در روستا‌های این طرح کوچ داده شده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: در اجرای این طرح حدود ۷۰۰ هکتار جنگلکاری با گونه‌های پهن برگ و سوزنی برگ شده است که حدود ۳۰۰ هکتار زمین‌های خود روستا و ۴۰۰ هکتار جنگل‌های مخروبه در آن محدوده بوده است. 

سلامتی افزود: با اجرای این طرح بخش۷ وسیعی از جنگل‌های منطقه به دلیل حذف عوامل تخریب مثل حضور دام و خانوار‌های جنگل نشین با جنگلکاری بازسازی و احیا شده است که در توسع‌ها جنگل و حفظ منابع آب و خاک تاثیر بسیار مطلوبی داشته است. 

وی گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها یکی از طرح‌های خوب بوده است که به دلیل عدم وجود اعتبار تداوم پیدا نکرده است.

طبق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، در این استان شمالی با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.

دیگر خبرها

  • خانه تاریخی آصف اردبیل واگذار می‌شود
  • خانه آصف اردبیل برای مرمت به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • بنا‌های تاریخی اردبیل برای احیا به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • سرمایه‌گذاری در بنای تاریخی خانه آصف اردبیل به مزایده گذاشته شد
  • نابودی طبیعت اهالی روستای چنار رودخان را رنجیده خاطر کرد + فیلم و تصاویر
  • چرا شهرک‌های فدک و کوثر شاهرود به شهرداری واگذار نشد؟
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • راهبری ۵ مرکز معاینه فنی تهران به بخش خصوصی واگذار می شود
  • این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند
  • بلاتکلیفی ۶۰۰ متقاضی اهل خوسف برای واگذاری زمین