Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@23:37:16 GMT

احتمال شکست نقشه اوپک برای تقویت قیمت نفت

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۱۰۸۲۹۳

به گزارش اکوفارس به نقل از ایسنا، آن طور که در گزارش ماهانه آژانس بین‌المللی انرژی پیش بینی شده است، حتی اگر اوپک و متحدانش به توافق کاهش تولید به طور کامل پایبند بمانند و رشد عرضه کشورهای غیراوپک کاهش پیدا کند، همچنان ۷۰۰ هزار بشکه در روز مازاد عرضه وجود خواهد داشت.

آژانس بین‌المللی انرژی پیش بینی خود از رشد تقاضای جهانی برای نفت در سالهای ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ را تغییر نداد و همچنان انتظار دارد به ترتیب یک میلیون بشکه در روز و ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ میلیون بشکه در روز رشد کند.

در گزارش ماهانه آژانس بین‌المللی انرژی آمده که بازار محاسبات خود را انجام داده و واکنش به توافق جدید اوپک پلاس تاکنون خاموش بوده است.

گروه اوپک پلاس شامل کشورهای اوپک و غیراوپک در نشست رسمی روز جمعه در وین با عمیق کردن کاهش تولید به میزان ۵۰۰ هزار بشکه در روز تا مارس سال ۲۰۲۰ موافقت کردند و به این ترتیب مجموع تولید اوپک پلاس از سطح تولید اکتبر سال ۲۰۱۸ به میزان ۱.۷ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا خواهد کرد.

کاهش ۵۰۰ هزار بشکه ای از اول ژانویه سال ۲۰۲۰ اعمال شده و تا مارس ادامه پیدا می‌کند. این گروه سیاست تولید نفت خود را در یک نشست فوق العاده که روزهای پنجم و شش مارس برگزار می‌شود، بازبینی خواهد کرد. از ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش جدید، اوپک ۳۷۲ هزار بشکه در روز و کشورهای غیراوپک ۱۳۱ هزار بشکه در روز را برعهده خواهند گرفت.

پیش بینی آژانس بین‌المللی انرژی برای شرکت نفتی دولتی آرامکوی سعودی که عرضه اولیه عمومی سهام خود را هفته گذشته نهایی کرد و برای پشتیبانی از سهام خود روی قیمت بالاتر نفت حساب می‌کند، خبر خوبی نیست.

آرامکوی سعودی روز پنج شنبه که ارزش سهامش ۱۰ درصد رشد کرد، به نخستین شرکت جهان با دو تریلیون دلار ارزش تبدیل شد.

عربستان سعودی که بزرگترین تولیدکننده عضو اوپک است، عمده بار کاهش تولید را از زمان آغاز اجرای آن در سال ۲۰۱۷ برعهده گرفته است. اما قیمتها حدود ۶۰ دلار در هر بشکه مانده و اوپک را به اقدام مجدد وادار کرده است.

تحلیلگران بانک یو بی اس انتظار دارند این توافق پس از پایان مهلت آن در مارس تمدید شود. تمدید آن تا پایان سال، مشکل اشباع عرضه را تسهیل خواهد کرد اما ابهامات مستمر در خصوص عواملی مانند رشد تولید نفت شیل آمریکا احتمالا قیمتهای نفت برنت را پایین ۷۰ دلار در هر بشکه نگه خواهد داشت.

کاهش تولید به مدت طولانی یا به میزان بیشتر ممکن است باعث تحرک بخشیدن به سرمایه‌گذاری غیراوپک به خصوص در آمریکا شده و بازار را دچار بی‌ثباتی کند.

بر اساس گزارش سی ان ان بیزنس، تولید نفت آمریکا طی بیش از یک دهه گذشته بیش از دو برابر افزایش پیدا کرده که عمدتا تحت تاثیر رونق تولید نفت شیل آمریکا بوده است. آمریکا در سپتامبر برای نخستین بار در چند دهه اخیر به صادرکننده بزرگ نفت تبدیل شد و این روند ممکن است در اواخر سال ۲۰۲۰ یا اوایل سال ۲۰۲۱ متداول شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۸۲۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای خودکفایی در تولید کودهای فسفاته با تمرکز بر شیمی و معدن

به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه اساتید و دانشجویان شرکت کننده در اردوی راهیان پیشرفت در همراهی سرلشکر رحیم صفوی با استاندار هرمزگان دیدار کردند.

مهدی دوستی استاندار هرمزگان در این نشست؛ ساخت پالایشگاه نفت ستاره خلیج‌فارس را جزو افتخارات مهندسی ایران دانست و گفت: برای احداث این پالایشگاه بیش از ۱۵ هزار کیلومتر کابل کشی و ۶.۵ میلیون اینچ جوشکاری انجام شده که در نوع خود بی‌نظیر است.

وی با اشاره به ویژگی‌های بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری ایران گفت: بندر شهید رجایی ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار TEU ظرفیت کانتینری دارد که یک میلیون و ۱۰۰ هزار TEU از آن توسط دولت سیزدهم ایجاد شده است ضمن اینکه عملیات توسعه بندر و اضافه‌کردن ۲ هزار ۴۰۰ هکتار دیگر به پس‌کرانه آن نیز آغاز شده است.

دوستی با اشاره به تولید ۴.۵ میلیون تن فولاد در استان هرمزگان از آغاز احداث واحدهای جدید به ظرفیت ۱۰ میلیون تن در استان هرمزگان خبر داد و عنوان‌کرد: میانگین پیشرفت این واحدها که در دولت سیزدهم آغاز شده‌اند ۳۰ درصد است.

وی ادامه داد: در واحدهای جدید فولادسازی تلاش کرده‌ایم تولیدات منطبق با نیاز صنایع پیشران استان همچون کشتی‌سازی باشد.

استاندار هرمزگان ظرفیت پالایش را دیگر مزیت نسبی استان دانست و عنوان‌کرد: در حال حاضر یک میلیون بشکه ظرفیت پالایشی داریم و یک میلیون بشکه نیز ظرفیت جدید در دست احداث است.

دوستی با اشاره به ورود استان به زنجیره ترکیبی شیمی و معدن را جزو اولویت‌های اصلی هرمزگان برشمرد و گفت: در این زنجیره تلاش می‌کنیم تا کشور را از واردات کودهای فسفاته بی‌نیاز کنیم.

وی در گریزی به مزیت‌های شیلاتی استان نیز گفت: ظرفیت پرورش ماهی در قفس استان هرمزگان از ۵ هزار تن در ابتدای دولت به ۱۶ هزار تن رسیده است و ۱۱ هزار تن ظرفیت جدید ایجاد شده است‌.

کد خبر 6088087

دیگر خبرها

  • تلاش برای خودکفایی در تولید کودهای فسفاته با تمرکز بر شیمی و معدن
  • بودجه روسیه برمبنای نفت ۶۵ دلاری تنظیم می‌شود
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت؟
  • آمریکا عامل افزایش قیمت جهانی نفت
  • کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد
  • برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد
  • نفت وارد کانال افزایشی شد
  • کاهش ۰.۰۲ درصدی قیمت جهانی نفت
  • کاهش ۰.۰۲ درصد ی قیمت جهانی نفت
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ |برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد