Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش رسانه های چین حاکی است دولت جاستین ترودو نخست وزیر کانادا بشدت تحت فشار است تا برنامه سرمایه گذاری ۱۸۹ میلیون دلاری در چین را متوقف کرده و از بانک سرمایه گذاری آسیایی چین خارج شود.

سیاست های ضد چین در کانادا روز به روز شدیدتر می شود و دولت نیز تحت فشار قرار گرفته است تا از بانک سرمایه گذاری زیرساختی آسیایی چین خارج شده و سرمایه گذاری مذکور در این کشور را انجام ندهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از زمانی که «مینگ وانگژو» دختر رییس شرکت بزرگ مخابراتی و ارتباطاتی هواووی چین در کانادا بازداشت شد تا به امروز روابط دو کشور سیری ناخوشایند داشته و تیره تر شده است در همان زمان، چین هم دو کانادایی شامل یک دیپلمات و یک بازرگان را دستگیر کرد که باعث افزایش تنش ها شد.

حالا اما خروج کانادا از این بانک و خودداری از انجام این سرمایه گذاری می تواند شرایط را وخیم تر کند البته روزنامه هنگ کنگی می نویسد که دولت فعلا تسلیم این فشارها ضد چینی نشده است.

شماری از نمایندگان مجلس کانادا طرحی را برای ایجاد یک کمیته ویژه به منظور رسیدگی به روابط با چین و مرور مناسبات دو کشور تصویب کردند و خواستار آن شدند که این کشور از بانک سرمایه گذاری زیرساختی آسیایی چین خارج شود.

«لیانگ یونگ شیانگ» استاد دانشگاه پکن می گوید که روابط تقریبا متوقف شده است و اگر کانادا از این بانک خارج شود اوضاع به مراتب بدتر خواهد شد.

حزب مخالف محافظه کار در کانادا که خواستار تشکیل کمیته ای با ۱۲ عضو شده است می گوید دولت ترودو خیلی نرمش پذیری در برابر دومین اقتصاد دنیا نشان داده است.

اولین نشست این کمیته ویژه قرار است روز ۲۰ ژانویه سال ۲۰۲۰ برگزار شود و اصلی ترین محور کاری آن بررسی روابط با چین خواهد بود.

کانادا مارس سال ۲۰۱۸ به بانک مذکور ملحق شد اما حزب مخالف، دولت را تحت فشار گذاشته است که از سرمایه گذاری ۱۸۹ میلیون دلاری در این بانک خودداری ورزد.

آمریکا می گوید که این بانک شفافیت کافی ندارد و تاکنون هم به آن ملحق نشده است و مخالفان در کانادا می گویند این سرمایه گذاری می تواند نگرانی های واشنگتن را به دنبال داشته باشد.

لیانگ می گوید که طرح چنین مسایلی نشان می دهد که مخالفان در کانادا تحت فشارها و تاثیر آمریکا به دنبال چنین اقداماتی علیه چین هستند.

بانک زیر ساختی سرمایه گذاری آسیایی چین در بیانیه ای آورده است که به جنبه های سیاسی موضوع رسیدگی نمی کند اما می داند که کانادا عضو مهم این بانک و از اعضای هیات مدیره آن است.

بانک سرمایه گذاری زیر ساخت آسیا به ابتکار چین در سال ۲۰۱۵ به طور رسمی فعالیت خود را شروع کرد و اولین اجلاس رسمی آن نیز سال ۲۰۱۶ در شهر پکن برگزار شد این بانک که یک موسسه بین المللی است و اداره مرکزی آن در پکن واقع شده، با سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری فعالیت خود را آغاز کرد.

نخستین یادداشت تفاهم ایجاد بانک سرمایه گذاری طرح های زیرساختی آسیا در اکتبر سال ۲۰۱۴ در پکن به امضا رسید تا با مشارکت ۲۷ کشور و ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه در پکن تاسیس شود اعضای این بانک هم اکنون از ۷۵ کشور فراتر رفته است.

سرمایه گذاری در کشورهای آسیایی و کمک به اجرای طرح های زیربنایی در کشورهای عضو بخصوص کشورهای کمتر توسعه یافته از جمله برنامه های این بانک است.

جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای هیات موسس این بانک، هجدهم فروردین ماه سال ۹۴ به عنوان سی و چهارمین عضو آن پذیرفته شد و هم اکنون با در اختیار داشتن ۱.۶۱ درصد سهام آن، در رتبه یازدهم قرار دارد.

ژاپن و آمریکا تاکنون تمایل خود را برای عضویت در این بانک اعلام نکرده اند و به دلیل تسلط این دو کشور بر بانک توسعه آسیا (ADB) و بانک جهانی، به ‌نوعی رقیب بانک AIIB (زیر ساخت آسیا) محسوب می‌شوند.

یکی دیگر از اهداف بانک سرمایه گذاری زیر ساخت آسیا، اجرای طرح‌های زیربنایی مرتبط با جاده ابریشم نوین است.

برچسب‌ها شرکت فناوری هواوی چین جاستین ترودو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شرکت فناوری هواوی چین جاستین ترودو شرکت فناوری هواوی چین جاستین ترودو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۸۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خط‌ونشان جدید کنگره آمریکا برای مجازات دانشجویان حامی غزه

به گزارش خبرگزاری مهر، پس از تعلیق و بازداشت بیش از ۱۰۰ معترض حامی فلسطین در دانشگاه «کلمبیا» نیویورک، خیزش اعتراضی دانشجویان در سراسر آمریکا گسترش یافته و باوجود مسالمت‌آمیز بودن تظاهرات، اینک مقام‌های آمریکایی درصدد تشدید فشار به دانشجویان با استفاده از ابزارهای دیگر برای جلوگیری از اعتراضات حمایت از غزه هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مایک جانسون، رئیس جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا خواستار تحت فشار قرار دادن دانشگاه‌های این کشور با هدف ممانعت از ادامه اعتراضات حمایت از غزه شد.

نشریه آمریکایی آکسیوس روز شنبه گزارش داد که رئیس کنگره آمریکا اعلام کرد که راه‌های قانونی برای افزایش فشار بر مسئولان دانشگاه‌ها وجود دارد و به طور مثال حذف معافیت‌های مالیاتی و لغو روادید دانشجویی باید جز گزینه‌های احتمالی برای مقابله با معترضان قرار گیرد.

این مقام آمریکایی مدعی شد دانشجویان خارجی که «با گروه‌هایی مثل حماس همدردی می‌کنند، حق ندارند در آمریکا باشند».

گفتنی است که دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا در ابتدای خیزش اعتراضی خود خواستار شفافیت بودجه دانشگاه و عدم دریافت پول یا سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی هستند. آنها همچنین خواستار عفو دیگر دانشجویان یا اعضای هیئت علمی شده‌اند که به دلیل اعتراضات در ماه‌های اخیر، با جریمه، تعلیق یا اخراج مواجه هستند.

کد خبر 6096698

دیگر خبرها

  • نقدینگی کنترل نمی‌شد، گرفتار ابَر تورم می‌شدیم
  • تحصن دانشجویی در دانشگاه تورنتوی کانادا در حمایت از فلسطین
  • بالگردها در آسمان، پلیس روی زمین؛ حلقه فشار بر دانشگاه‌های آمریکا سخت‌تر می‌شود
  • چین، اتهامات دخالت در امور انتخاباتی کانادا را بی‌اساس خواند
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ‌التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • فشار‌ها بر اسرائیل احتمال آتش بس در غزه را افزایش داده است
  • خط‌ونشان جدید کنگره آمریکا برای مجازات دانشجویان حامی غزه
  • بیانیه انجمن اسلامی فارغ التحصیلان آمریکا و کانادا در پی جنبش جهانی حمایت از فلسطین
  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خواستار لغو روادید دانشجویان معترض شد