Web Analytics Made Easy - Statcounter

 سعید نمکی : ما در گام نخست رسیدن به اهداف مقدسی که برای خودمان ترسیم کرده بودیم توانستیم از استقرار نظام PHD یا مراقبت‌های اولیه بهداشتی بهره‌های بزرگی ببریم که به تمام کسانی که در این راه و در سنگلاخ رسیدن به این هدف به نظام سلامت کمک کردند، چه آنهایی که در جمع ما نیستند و چه آنهایی که در قید حیاتند و بازنشسته شدند، درود می‌فرستیم و از آنها تشکر می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 سعید نمکی در مراسم بزرگداشت پوشش همگانی سلامت ضمن محکوم کردن تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه آمریکا علیه مردم کشورمان، گفت: 

وی افزود: همواره اعلام کرده‌ام که رسیدن به سیستم UHC یا پوشش همگانی سلامت حتما باید از اتوبان PHC یا مراقبت‌های اولیه بهداشتی بگذرد. در نشستی که با وزرای بهداشت کشورهای در حال توسعه داشتم اعلام کردم که باید سعی کنیم برای استقرار پوشش همگانی نظام سلامت حتما مراقبت‌های اولیه بهداشتی را مستقر کنیم. باید توجه کرد که کشورهایی مانند پاکستان که هنوز نتوانسته‌اند گام کاملی در زمینه مراقبت‌های اولیه بهداشتی بردارند، ممکن است در رسیدن به پوشش همگانی سلامت دچار عقب افتادگی‌هایی شوند.

نمکی با اشاره به نتایج استقرار نظام مراقبت‌های اولیه بهداشتی گفت: در حوزه کاهش مرگ و میر گروه‌های آسیب پذیر، افزایش پوشش واکسیناسیون، توسعه زیرساخت‌های نظام سلامت و ... گام‌های خوبی را برداشته‌ایم. بطوریکه در حوزه کشورهای شرق منطقه مدیترانه به عنوان کشوری مطرح در کارشناسی بین‌المللی مورد قضاوت قرار گرفته‌ایم. در عین حال طرح تحول نظام سلامت به عنوان یکی از اولویت‌های اصلی دولت آقای روحانی توانست ما را در گام‌های بعدی به پوشش جامع سلامت نزدیک‌تر کند. همچنین توسعه زیرساخت‌ها در نقاط محروم، ماندگاری پزشک و کادر پزشکی و رسیدگی به بیماران خاص و صعب العلاج و از همه مهمتر کاهش پرداخت از جیب مردم و کاهش هزینه‌های کمرشکن از گام‌های بسیار موثری بود که توانستیم در قالب طرح تحول نظام سلامت برداریم.

نمکی با بیان اینکه امروز وارد مرحله جدیدی از مشکلات و چالش‌های نظام سلامت شده‌ایم، گفت: بحث بیماری‌های غیر واگیر در کنار بیماری‌های واگیر در حال حاضر حائز اهمیت است. ما نباید از بیماری‌های واگیردار غافل شویم. چرا که کشوری هستیم که دیدید که موج جدید آنفلوآنزا چه گرفتاری‌هایی را داشت برای نظام سلامت ایجاد می‌کرد و همین قابلیت نظام مراقبت‌های اولیه بهداشتی توانست ما را از این گذار پر خطر مرگ و میری که می‌توانست آنفلوآنزا ایجاد کند، نجات دهد و میزان مرگ و میر را کمتر کند. همچنین همین نظام مراقبت‌های بهداشتی اولیه بود که توانست در سیلاب‌های بهار امسال که شاید انتظار اپیدمی‌های بسیار زیادی داشتیم، عوارض این سیلاب را با حضور بهورز و کادر پرستار و پزشک به حداقل رساند. بنابراین همزمانی گرفتاری ناشی از بیماری‌های واگیر و غیر واگیر می‌طلبد که برنامه‌های مناسبی را داشته باشیم. ما همچنین نمی‌توانیم از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام به ویژه در شهرهای مرزی غافل بمانیم. در عین حال نباید از بیماری‌های غیر واگیری چون فشار خون هم غافل شویم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در این موقعیت باید جنبه‌های مختلفی را در نظر بگیریم، گفت:‌ یکی از این ابعاد، ابعاد اقتصادی است. گاهی اوقات یک دلار سرمایه گذاری در نظام سلامت بیش از ۱۰ برابر بازگشت سرمایه برای نظام سلامت در پی دارد. ما یک روزی بچه‌هایمان را با پنج دلار علیه شش بیماری مهلک و مسری قابل پیشگیری واکسینه کردیم اما امروز برای حوادث جاده‌ای باید در حوزه آموزش همگانی، اصلاح نقاط پرخطر، کاهش آسیب‌های جاده‌ای و ... سرمایه گذاری کنیم.

نمکی ادامه داد: بنابراین برای رسیدن به پوشش همگانی سلامت باید ابعاد اقتصادی را در نظر بگیریم و باید نظام سلامت را برای شرایط سخت اقتصادی آماده کنیم. باید توجه کرد که امسال و سال آینده به دلیل فشار تحریم‌های ظالمانه شاید از سخت‌ترین سال‌های بعد از انقلاب باشد و ما می‌دانیم که چقدر برای بستن بودجه امسال و سال آینده در مضیقه خواهیم بود؛ اما ما خودمان را آماده کرده‌ایم. در عین حال در این سخت‌ترین ایام ۱۰۰۰ پروژه را برای افزایش دسترسی مردم در مناطق کمتر برخوردار آماده می‌کنیم. این اقدام در اوج تحریم‌ها کاری بسیار بزرگ است. البته به هر حال باید صرفه جویی کرده و از منابع استفاده بهینه کنیم و کمیت و کیفیت را افزایش دهیم.

نمکی با اشاره به تحریم‌های یکجانبه علیه کشورمان، گفت: خوشبختانه با کمک دوستان‌مان در سازمان‌های بین‌المللی برای گشودن راه‌هایی تلاش می‌کنیم تا مردم ما در حوزه دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی دچار مشکل نشوند. باید توجه کرد که علی رغم اینکه آمریکایی‌ها می‌گویند دارو و غذا تحریم نیست، اما در این حوزه‌ها به شدت با فشار و پیچیدگی مواجهیم و با سختی این‌ها را تهیه می‌کنیم که این موضوع و شکستن این حلقه‌های محاصره اقتصادی همکاری بین‌المللی را می‌طلبد.

نمکی تاکید کرد: در عین حال برای رسیدن به پوشش همگانی سلامت نیازمند مشارکت قوی بین بخشی و مشارکت مردم هستیم. اگر زمانی می‌توانستیم پوشش واکسیناسیون را افزایش دهیم یا مرگ و میر گروه‌های آسیب پذیر را کاهش دهیم، به این دلیل بود که تمام فعالیت‌ها در اختیار ما بود و خودمان واکسن را تهیه می‌کردیم و اقدامات مربوط به آن را انجام می‌دادیم، اما امروز برای کاهش سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی، عروقی، حوادث ترافیکی و ... وزارت بهداشت حداقل تاثیرگذاری را دارد و به همین دلیل نیازمند مشارکت عظیم بین بخشی هستیم. در عین حال نیازمند مشارکت مردم هم هستیم.

وی گفت: طرح جدید هر خانه یک پایگاه سلامت به عنوان اصلی‌ترین اقدام برای جلب مشارکت مردم در نظام سلامت است که این طرح در سه استان آغاز شده و استان‌های دیگر نیز به تدریج به آن می‌پیوندند. امیدواریم با استفاده از این ظرفیت بزرگ بتوانیم حدود ۲۰ میلیون سفیر سلامت را درون خانواده‌ها تربیت کنیم و سطح خدمتگذاری را از خانه و مرکز بهداشت به درون خانواده‌ها ببریم. به این ترتیب در این طرح بزرگ به ۲۰ میلیون ایرانی به عنوان محور خدمت در خانواده می‌آموزیم که چگونه با تغییر سبک زندگی در خود و خانواده‌هایشان بتوانند بیماری‌های غیر واگیر و بیماری‌های واگیردار مهم را کنترل کنند و همچنین چگونه بتوانند با آگاهی از علائم اولیه بیماری‌های شایع و اطلاع رسانی به اورژانس از رفتن بیماری‌های پرخطر به فازهای جدی‌تر جلوگیری کنند. همچنین چگونه توانبخشی را به داخل خانواده‌ها ببرند.

نمکی ادامه داد: امروز در کشور با افزایش جمعیت سالمندی مواجهیم. باید توجه کرد که مراقبت از سالمندان و افزایش کیفیت زندگی آنها بدون استفاده از ظرفیت درون خانواده‌ها میسر نیست که امیدوارم با بردن این سه فعالیت به درون خانواده‌ها بتوانیم گام‌های موثری را در مردمی کردن نظام سلامت برداریم و بتوانیم خدمات نظام سلامت را موثرتر، ارزانتر و با کیفیت بیشتر به مردم ارائه دهیم.

نمکی تاکید کرد: ما در وزارت بهداشت به عنوان پرچمدار اصلی نظام سلامت با جلب مشارکت همه اجزاء دخیل در نظام سلامت و سازمان‌های بین‌المللی درگیر نظام سلامت و جلب بین بخشی همه دستگاه‌ها در جمهوری اسلامی ایران و جلب مشارکت سازمان یافته مردم امیدواریم بتوانیم قدم‌های مناسبی در ایجاد پوشش جامع خدمات سلامت در کشور برداریم.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000GTL برچسب ها: وزیر بهداشت ، طرح تحول سلامت ، پوشش جامع سلامت

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: وزیر بهداشت طرح تحول سلامت پوشش جامع سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۰۸۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود

بهرام عین‌الهی در «ملاقات چهره به چهره نمایندگان اقشار مردمی با وزیر بهداشت» که امروز، یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد، اظهار کرد: اقدامات متعددی توسط دولت مردمی سیزدهم در حوزه سلامت انجام شده و این انتظار وجود دارد که رسانه‌ها به ویژه صداوسیما به تبیین دستاوردها بپردازند.

راه‌اندازی ۱۵۰۰۰ تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال

وی بیان اینکه ظرفیت تخت‌های بیمارستانی در دولت سیزدهم افزایش یافته، گفت: ۱۶ هزار تخت به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی کشور اضافه شد که معادل ۲۰ درصد تخت‌های بیمارستانی کشور است. وزارت بهداشت در نظر دارد که ۱۵ هزار تخت دیگر تا پایان سال جاری به ظرفیت تخت‌های بیمارستانی اضافه کند.

وزیر بهداشت با بیان اینکه تعداد خانه‌های بهداشت تا پایان سال جاری به ۴۴۰۰ مورد می‌رسد، افزود: ۱۷۰۰ مورد به ظرفیت خانه‌های بهداشتی کشور اضافه کردیم و در نظر داریم که با افزایش ۲۷۰۰ مورد دیگر تا پایان سال جاری، تعداد خانه‌های بهداشت را به ۴۴۰۰ مورد برسانیم.

وی ادامه داد: دستگاه‌های مانند ام‌آرآی در شبکه درمانی کشور توزیع شده است. همچنین ۱۰ هزار پزشک و دندانپزشک در شبکه درمانی در حال خدمت‌رسانی هستند. بررسی‌ها بیانگر این است حدود ۲۸۰۰ متخصص در کشور به ارائه خدمات می‌پردازند.

وزیر بهداشت درباره تعداد مراکز آموزشی گفت: ۱۵۰ مرکز آموزشی در کشور وجود دارد و ۱۲۰ مرکز نیز در حال ساخت هستند.

وضعیت افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی

عین‌الهی با اشاره به افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی گفت: دولت سیزدهم نسبت به افزایش ظرفیت رشته‌های تخصصی اقدام کرده است؛ به نحوی که ظرفیت دوره دستیاری تخصصی و دوره دستیاری فوق تخصصی به ترتیب ۶۵ و ۵۰ درصد افزایش یافته است. همچنین ظرفیت دوره فلوشیپ نیز ۲۵ درصد افزایش یافته است. ظرفیت رشته پزشکی عمومی نیز در دولت سیزدهم معادل ۱۲هزار مورد است.

وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت نسخه‌نویسی الکترونیک در کشور نیز گفت: پیش از دولت سیزدهم، نسخه الکترونیک فقط به صورت ۱۰ درصد در کشور اجرا می‌شد اما این میزان در دولت کنونی به مرز ۹۰ درصد رسیده است.

برقراری درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال

عین‌الهی با بیان اینکه درمان کودکان کمتر از ۷ سال در مراکز درمانی دولتی و وابسته به دانشگاه‌های علوم‌پزشکی به صورت رایگان است، اظهار کرد: اگرچه در شرایط تحریم قرار داریم اما درمان کودکان کمتر از ۷ سال را رایگان کرده‌ایم. سلامت در کودکان از اهمیت فراوانی برخوردار است؛ به عنوان مثال اگر مشکلی مانند تنبلی چشم در کودکان در زمان مناسب تشخیص داده نشود تا پایان عمر دچار تنبلی چشم می‌شود. ما با اجرای این طرح در زمینه خیرخواهی برای مردم گام برداشته‌ایم.

اهمیت افزایش بودجه صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج

وی با اشاره به ایجاد صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج گفت: هنگامی که این صندوق تاسیس شد ۵ همت (هزار میلیارد تومان) برای این صندوق در نظر گرفتند و بودجه تخصیص یافته به این صندوق در سال گذشته به مرز ۷ همت رسید. امیدواریم که بودجه این صندوق با توجه به گسترش حمایت‌ها، بیشتر شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: ۵ دهک پایین جامعه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرارگرفته‌اند. همچنین ۵۷ مرکز درمان نازایی در کشور به صورت رایگان به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

وی با بیان اینکه ۱۴۰۰ شرکت دانش‌بینان در کشور فعالیت می‌کنند، گفت: تعداد شرکت‌های دانش بنیان در دولت سیزدهم ۱۴۰۰ مورد رسیده است در حالی که این تعداد در گذشته معادل ۷۰۰ مورد بود. این شرکت‌ها حدود ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی را تولید می‌کنند.

وی با بیان اینکه برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع جزو ابداعات جمهوری اسلامی ایران به حساب می‌آید، افزود: ما در نظر داریم که هر ایرانی با یک کد ملی تحت نظر یک حامی سلامت قرار گیرد. برنامه نظام ارجاع و سلامت خانواده را با حضور ۲۰ کشور جهان رونمایی کردیم. اگر خواهان داشتن جامعه سالم هستیم باید خانواده سالم داشته باشیم.

وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری پویش سلامت در سال گذشته گفت: ۴۶ میلیون نفر در پویش سلامت وزارت بهداشت شرکت کردند که یک رقم فوق‌العاده به حساب می‌آید. آمار و ارقام پویش سلامت بیانگر این است که ۸۸۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در این پویش به بیماری دیابت و ۴۶۰ هزار نفر به فشار خون مبتلا بودند اما از بیماری خود مطلع نبودند. همچنین ۸ میلیون نفر نیز مشکوک به دیابت و ۴ میلیون مشکوک به فشار خون بودند اما از این مورد اطلاعی نداشتند.

وی ادامه داد: در نظر داریم ۲ پویش دیگر برگزار کنیم. پویش ملی سرطان و پویش ملی سلامت کودکان جزو پویش‌های آتی وزارت بهداشت به حساب می‌آید. ما با پویش سرطان در نظر داریم از سرطان‌هایی مانند سرطان پستان در زنان و برخی سرطان‌ها در مردان پیشگیری کنیم. بررسی‌ها بیانگر این است برخی والدین نیز از بیماری فرزندان خود خبر ندارند.

وزیر بهداشت در پاسخ به درخواست رئیس هیات‌مدیره بیماری‌های نادر ایران در خصوص حمایت از بیماری‌های نادر و نقش انجمن‌ها در این زمینه گفت: ۲۲هزار عضو هیات‌علمی در ۷۰ دانشگاه و دانشکده علوم‌پزشکی مشغول به فعالیت هستند. اساتیدی که عضو کمیته علمی هستند در خصوص مسائل مختلف به ارائه نظرات تخصصی می‌پردازند؛ به طور مثال، این گروه‌های تخصصی می‌گویند که بهترین دارو برای درمان یک بیماری چیست؛ همانطور که در دوران پاندمی کرونا عمل کردند.

اقدام یک شرکت دانش‌بنیان برای تولید داروی بیماران SMA

وی با بیان اینکه برخی از بیماری‌های نادر درمان ندارند، اظهار کرد: به طور مثال بیماران SMA دچار نقص ژنتیکی هستند؛ به نحوی که عضلات این گروه از بیماران تحلیل رفته است.

وزیر بهداشت با اشاره به نقش تصمیات کمیته‌های تخصصی گفت: کمیته‌های علمی و تخصصی درباره بیماران خاص و صعب‌العلاج تصمیم‌گیری می‌کنند و انجمن‌ها فقط نقش حمایتی دارند.

عین‌الهی با بیان اینکه بیماران SMA در کانون توجه دولت سیزدهم قرار گرفته‌اند، افزود: هیچ هزینه‌ای برای این بیماران در دولت گذشته در نظر گرفته نمی‌شد اما با دستور رئیس‌جمهور در جهت حمایت از بیماران SMA گام برداشتیم. یک مطالعه پژوهشی در خصوص بیماران در دست انجام داریم که فاز اول آن را برای کودکان کمتر از ۱۰ سال اجرا کردیم.

وی درباره نتایج فاز اول تحقیقاتی بیماران SMA گفت: ۲۳۰ نفر تحت مطالعه قرار گرفتند. یک شرکت دانش‌بنیان در مسیر تولید داروی این بیماران گام برداشته است.

وزیر بهداشت درباره درمان بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج گفت: تکلیف و شرایط بیماران کمتر از ۷ سال به طور کامل مشخص است؛ چرا که درمان این گروه سنی به صورت رایگان است. شورای عالی بیمه که با حضور سازمان‌های بیمه‌گر برگزار می‌شود درباره چگونگی تحت پوشش قرار دادن بیماری‌ها تصمیم‌گیری می‌کند و در اختیار وزارتخانه نیست.

عین‌الهی درباره افزایش درمان‌های تحت پوشش بیمه نیز گفت: حدود ۳۳۰ قلم دارو که پیش از این تحت پوشش بیمه نبودند در دولت سیزدهم تحت پوشش بیمه‌ای قرار گرفته‌اند.

وی درباره ضرورت غربالگری برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های نادر گفت: مراکز ژنتیک که بسیار پیشرفته هستند در جهت غربالگری بیماری‌های نادر گام برمی‌دارند تا پیش از تولد یک فرد از احتمال ابتلا به بیماری نادر مطلع شوند. به طور مثال، در این زمینه یک مرکز بسیار پیشرفته در کنار بیمارستان طالقانی قرار دارد.

منبع: پانا

دیگر خبرها

  • ۱۰ سال بعد از طرح تحول سلامت؛ سرمایه‌گذاری‌ بی‌سابقه برای سلامت مردم/ «این طرح نشان داد ظرفیت پاسخ دادن به نیازهای بزرگ کشور وجود دارد»
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • هر کدملی یک مراقب سلامت دارد/پوشش ۵۵ میلیون نفری پزشک خانواده
  • یک مراقب سلامت برای هر کد ملی
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز